icon

Partner si ma nikdy nechce zobrať? Prečo?

19. apr 2024

Neviem, či som si sem prišla po radu alebo sa len vyventilovať ale nestala situácia, ktorá ma veľmi mrzí.
S partnerom sme spolu cez tri roky, tri roky spolu bývame v podnájme. Mali sme takú náhodnú konverzáciu ohľadne bytov a kupovania bytov s tým, že ja som povedala, že nerozumiem ľuďom, ktorý si spolu kupujú byty "na dobré slovo" resp. že nie sú zobratí. Nikdy sme sa s partnerom o svadbe nerozprávali ale tak nejak som to očakávala, každopádne asi moja chyba viem. On mi na toto veľmi prekvapene povedal resp. opýtal sa, že či si ma teda musí zobrať. Až to znelo ako urážka. Tak som mu povedala, že teda ak spolu chceme žiť, tak by som to očakávala. A zostal ticho. Doteraz sme mali veľmi pekný vzťah, veci medzi sebou máme vyriešené, už sme si spolu niečo prešli. Neviem úplne ako mám reagovať len ma to strašne zamrzelo.

Strana
z3
777januska777
20. apr 2024

@yelena159 neviem ci fanatičky, skôr to beriem tak, ze z väčšiny žien hovoria osobné skúsenosti. Verím, že väčšina žien s detmi z modrého koníka mala v 22rokoch názor, že deti sú fuj a nikdy ich nechcem. A preto sa dnes na to pozerajú s úsmevom a neveria ani autorke ani jej partnerovi, lebo áno veľa žien si zažilo aj takého partnera, co do 30 žiadne deti nie a prišla ta chvíľa alebo nejaká vhodnejšia partnerka a naraz už deti áno. Život je komplikovaný a áno v 20 si myslíš, ze už vieš všetko a bude všetko také ako to máš teraz, ale vekom zistuješ, ze sa zivot a nazory môžu zmeniť o 180°.

zmrzlinka2021
20. apr 2024

@maminkadeticiek a to nemôžu robiť ako manželia? Ako rodina?

zmrzlinka2021
20. apr 2024

Nemyslím si že je to o veku, je to skôr o osobnosti.

maminkadeticiek
20. apr 2024

@zmrzlinka2021 Jej priatel si mysli,ze nie.

zmrzlinka2021
20. apr 2024

@maminkadeticiek tak ona mu za to žiaľ nestojí.

maminkadeticiek
20. apr 2024

@zmrzlinka2021 Nemyslim si,ze to musi byt nevyhnutne tak.Verim ze maju spolu pekny vztah,len sa citi mlady na svadbu a ja ho chapem.22 rocna by som sa nikdy nevydavala a mnohi chlapi dozreju do svadby v 30tke,35ke a nema to vela so zenou ak sa bavime o takom mladom ceku aky maju oni.Skratka by som zistila narovinu ci je prenho svadba nieco co si vo svojom zivote praje,kedy,ci s nou a ako si predstavuje dovtedy ich vztah a zivot.Urcite sa bude vediet lepaie zariadit ako zaseknut sa na tom,ze on si ma nechce vziat.22 rokov!Preboha to je taky nizky vek ze rozmyslam co chce ona od zivota,ked sa chce vydavat a usadit.Mozno su ini.Mozno ona chce uz len deti a na 8 do prace a o 4 z prace a takto zit a on prave naopak cestovat a nezavazovat sa.Nic z toho nie je zle ak mas pri sebe kompatibilneho cloveka.Ja vsak ovela viac rozumiem jemu ako jej.

zmrzlinka2021
20. apr 2024

@maminkadeticiek ak je na záväzok s ňou mladý, tak je podľa mňa smutné, že mu nevadí s ňou sexuálne žiť, bývať. Tzv chodenie pre chodenie a vypĺňanie času. Ja som sa vydávala v 25 po dvoch rokoch chodenia. Doteraz si už ako traja život užívame. Môj jediný vzťah s jedným skvelým mužom.

maminkadeticiek
20. apr 2024

@zmrzlinka2021 Nema kazdy take stastie.Navyse dnes mas takto,o dalsich 5 rokov to mozete mat doma uplne ina.On to citi inak,ona sa musi prisposobit alebo zatiadit inde.Nesudit,nehodnotit,respektovat.

zltalienka
20. apr 2024

@zmrzlinka2021 ako veľmi s Tebou súhlasím. Aj dnes sú mladí, čo chcú mať svadbu. Sme pozvaní na svadbu manželovho bratanca, má 25 rokov. A silne pochybujem že "musia" nakoľko o svadbe vieme od Vianoc a bude až v lete.
Vzťah má napredovať, nie stagnovať. Autorka s partnerom stagnujú 3 roky na jednom mieste. Môže sa im stať to, čo mnohým, že sa "vzťah prechodí" a bude rozchod po 10-12 rokoch, v čase keď autorke dôjde že predsa by chcela deti.
Všetky tie veci ako cestovanie a užívanie si života sa dá aj v manželstve...ak im to klape 3 roky.... nevidím dôvod neposunuúť vzťah na vyššiu úroveň.

ivonluk
22. apr 2024

A manželstvo je istota čoho? Keby prišlo k rozchodu/rozvodu byt by ste tak či tak museli nejako vysporiadať, teda buď predať alebo jeden druhého vyplatiť atd. Obrúčka na prste nie je záruka ničoho, ani toho že spolu budete do smrti

kinus
22. apr 2024

Necitala som vsetky rady, ale on nepovedal, ze si Ta nechce vziat. Len tym, ze ste sa o tom nebavili, kazdy zil vo svojom predvedceni s tym, ze aj ten druhy to tak ma. Mozno bolo prenho sokujuce, ked zistil opak, rovnako ako Teba ranila jeho reskcia. Treba sa o tom otvorene porozpravat, ako o vsetkom a nevyvodzovat zavery dopredu. Drzim palce

vvvvb
22. apr 2024

@alickapusinka Toto je teda riadne svinstvo. Sebec jeden bezohľadný!

snowflakenel
22. apr 2024

Ved svadba nie je zaruka stastneho vztaju

krasolienka1
22. apr 2024

Možno len to bral tak že zbytočne sa budete brat ak nechcete deti

sapa20
22. apr 2024

@anjelicek26 presne.
Možno potrebuje čas to spravovať, prehodnotiť. Poznáme......

monco89
22. apr 2024

Vyčkaj času 😁my zaciname po 13rokoch riesit svadbu(snad bude)

pauluska20
22. apr 2024

Veľa veci sa ešte zmeni, aj vaše názory, postoje situácie, sama viem ako som rozmýšľala, keď som mala 20 a keď vyše 30...ak ho maas rada tak s ním zatiaľ ostaň a uvidíte časom, nič neuzatvarajte vo svojom vnútri, nehovorte si že to alebo ono nebude, pretože nevieš, nikto nevie, čo ho v živote postretne.... Radšej pracujte na sebe, na svojom vzťahu a hlavne sa rozprávajte o všetkom a všetko čo má prísť, príde. Poznáte nejaké svoje názory teraz ale všetko sa môže zmeniť človek sa mení a formuje .... Nezavrhovala by som ten vzťah ak vieš že ťa má rád rovnako ako ty jeho....

kassandra25
22. apr 2024

Priklánam sa k anjeckovi26, teraz nie nemusi byt nikdy. Mozte sa vziat aj po 10tich rokoch. Ved dolezity je dobrý vztah a potom moze prist aj vzatie sa. Ak nie, odídes a uvidis.

marekmalmarekmal
22. apr 2024

Mna by zaujimalo, o com ste sa teda 3 roky rozpravali, ked uz cele 3 roky spolu byvate. To je dost dlha doba na to, aby dospeli ludia zistili, ci sa k sebe povahovo hodia a maju predpoklad a hlavne motivaciu zit spolu. Zosobasit sa clovek nema musiet, ma sa hlavne vediet slobodne rozhodnut. Mam pocit, akoby tomu vztahu neveril on sam. Nechce Ta sklamat, ale zaroven si nie je isty. Vlastne ani nema motivaciu nad niecim rozmyslat a slobodne sa pre to rozhodnut, ved de facto sobasom by asi nic neziskal, len by sa zaviazal, prevzal by isty druh zodpovednosti. Otazka je, ci takymto spoluzitim zena nie je casto iba vyuzivana ako servis pre muza ale bez akehokolvek zavazku muza voci nej. Ale je dobre, ze k tejto teme konecne medzi vami doslo, aspon budete vediet, na com ste. K nicomu by som ho nenutila, ale do casu rozhodnutia by som s nim nezila v spolocnej domacnosti, nech mate moznost rozhodnut sa slobodne, nie pod tlakom. Mozte spolu chodit este x rokov alebo sa aj rozist, ale byvanie uz vytvara isty tlak, kedy ti dvaja uz nemusia sa rozhodovat slobodne, ale pod tlakom.

banderaska29
22. apr 2024

Teraz budem mudrovať, ale ja som od teba o teda že nejaky ten rok staršia.

keď som mala 22, bola som naivná, hoci som bola presvedčená, že nie som. bola som. prosím Ťa, nechci od chlapca v 26 rokoch, aby sa stal manžel. ty môžeš byt kludne mentálne už niekde inde ako on, hoci si mladsia. ak chceš byt už teraz manželkou, tak nie s ním. zo svojej skusenosti a skusenosti mojich priatelov priateliek, známych, kolegov = idealny vek na ženenie u chlapa priemerne okolo 35. už je vylietany, vybehany, vytr...ny 😀 bez srandy. je to človek, ktorý uvažuje o buducnosti z trosku inej perspektivy, ako 26 ročny chlapec.

a to isté platí aj o byvaní. keby možem vratit čas, v tvojom veku - ak mas pracu a si sikovná, vyrieš si byt sama, hoci aj jedno-dvoj izbáčik. tam maš istotu, že si sama sebe pani a nemusíš sa bát, že ta niekto necha v stichu.

inak ja ta musím za tvoje uvažovanie pochválit, chceš mať určitú istotu. len si bud ista, ze manzelstvo ti ju nezaručí. ale drž sa tej zodpovednosti a skus uvazovat nad tym solo byvaním.

tamtamka26
23. apr 2024

ja nevidím problém v tom kúpiť byt ako nemanželia. veď podľa mňa je to ešte jednoduchšie. na kataster sa zapíše každého podiel, v akom ste byt zaplatili (resp. to, čo bude uvedené na kúpnej zmluve). a keby ste sa mali rozísť, tak si v pohode tieto podiely vyplatíte, či už z predaja toho bytu, alebo jeden druhého vyplatíte.

natalka13
23. apr 2024

Zalezi ako na tom ste financne.
Ak obaja mate tych 20%s ceny a aj na splacanie hypo v poho kupujte aj bez manzelstva. Alebo dobry zmluvu kto kolko investoval aby ste v tom pri rozchode mali jasno. Ale velky pozor kto tu polku bytu eventualne zdedi. Mozes ziskat neprijembeho spolunajitela.

ivankatal
24. apr 2024

Mňa fascinuje jedna vec. Ty sa opýtaš konkrétnu otázku na ktorú čakáš nejaké odpovede a tu sa zrazu rieši kto z vás chce deti,kto nie,kto môže za to a za tamto ,aký mate vztah a neviem čo všetko 🤦‍♀️
No ale k veci,možno naozaj myslel,že keď nechceš ty ani on deti,tak ani väčšie záväzky a preto ho prípadná otázka svadby zaskočila. Nemusí to znamenať, že si ťa ani za svet nevezme ,len s tým možno nepočítal. Ale tak isto to môže byť aj tak,že sa naozaj ženiť nechce..nemá to nič s tým,či ťa má rád alebo nemá,či s tebou počíta do budúcna alebo nie.
my ti ťažko poradíme. Mala by si sa porozprávať s ním,ak je to pre teba veľmi dôležité. Evidentne s tebou ako s partnerkou počíta,keďže uvažuje nad spoločným bytom..

11ava11
9. aug 2024

Ono je to uplne jedno, ludia tu pisu totalne bulshity, ja mam 30 a s kazdym partnerom som sa este pred chodenim bavila, ze sa chcem vydat, vsetci boli na rovnakej vlne, teoreticky. Naslubuju hory doly, ale realita je niekde uplne inde, je len na tebe , ci chces v takom vztahu zotrvat. Ak ta niekto ma rad, vezme si ta, ked si ta nevezme, je na tebe ci ti to za to stoji a chces s nim byt, alebo nie.

clementisa
1. jan 2025

Podľa mňa ste na svadbu ešte mladý

anonym_fcfd0a
30. okt 2025

Ježiši..tieto názory sa nedajú ani čítať... Autorka rieši úplne iné veci ako deti... 😅 Kriste pane....a ako to dopadlo? Autorka?

Strana
z3