Partner trávi viac času s rodinou. Riešenia a názory?
Neviem ako to máte vy v rodine a neviem ako začať. Môj partner s ktorým žijem už 5 rokov a mam s nim 2rocne dieta, keď príde víkend mam pocit, že trávi radšej čas so svojou rodinou ako s tou našou, ktoru si zakladal. On tvrdí, že sme všetci (babky, dedkovia, krstní atď...) rodina ako celok. Ja beriem, že my traja sme rodina a babky, dedkovia sú súčasťou, ale my sme ta najväčšia ako samostatná rodina. On to berie inak, preto mam často pocit, že nežijem s mojim partnerom, ale s mojim partnerom a jeho celou rodinou. Stále by sa s nimi stretával, my na seba ako rodinu nemáme ani čas, iba jeden deň vo víkende. Cez týždeň mi už tiež chce brat syna a chodiť za rodinou. Ja som na materskej, mam jedného vytúženého vysnívaného syna a nechcem, aby mi ho stále bral a chodil vkuse k nim. Dieta potrebuje aj kamaratov, rovesníkov. On mi tvrdí, že maleho izolujem od rodiny. To nie je pravda, len sa mi to zdá prehnane, že vkuse tam musí byť s malým nasackovany. Aky máte na to názor? Tiež mi tvrdí, že ho tam bude už nechávať samého, aby si budovali vzťah. Lenže ja ešte nie som na to pripravená, pretože svokra nerešpektuje určite pravidlá. V septembri ho chceme dat do skolky, samozrejme aj pripravovať byt bez nás, ale oni si to predstavujú tak, že každý víkend tam už bude chodiť na neviem koľko a ešte aj cez týždeň tam bude partner utekať lebo môj partner tvrdí, že malý potrebuje spoločnosť, ale on ho stále ťahá medzi dospelých, nie medzi deti, nevie byť s nim sam, vkuse musí mať pri riti svoju mamičku alebo niekoho z rodiny.
Vy dvaja sa musíte dohodnúť. Vedela si ako často sa stretáva s rodinou, nie?
@enmery chodil za nimi bud sobotu alebo nedeľu, keď mal voľno. Niekedy vôbec. V primere tak 3x do mesiaca na chvilku, na 2 hodinky. Teraz tvrdí, že aspoň 2x do tyzdna, čo sa mi zdá prehnane. Lenze cez vikend samozrejme dlhsie. Jeho mamicka trosku žiarli, lebo so mnou trávi teoreticky najviac času, vkuse si vypisujú, takže tento problém vznikol až po narodení dieťaťa. Vyzaduje, aby mala synceka s vnukom pri sebe, keďže nefunguje so svojím muzom. Syn jej musí vynahradzovat partnera.
@januska12323 pred narodením dietata to tak často nebolo. Totiž svokra si zo svojho syna spravila partnera, vyžaduje, aby tam chodil s vnukom. Ok nech chodí, ale 1x do tyzdna naozaj nestačí? Ved aj my traja ako rodina potrebujeme priestor pre seba. Mamicka totiž lipne na synoch (opičia láska) a teraz keď máme ešte aj malého, je to horšie. Cez týždeň napr.ze príde skôr z roboty, ide sa za nimi roztrhat a pôjde s malým von... radšej sa mi neprizná a uteká za mamou alebo bratom. A cez víkend znova. A keď sa mi nepáči, môžem ísť bývať inde.
@michaelaaa02 no keď malý pôjde za chvíľu do škôlky a ty do práce, budeš rada, že má vzťah s babkou, ktorá ti ho môže postrážiť, ak bude chorý alebo vyzdvihnúť zo škôlky, keď nebudeš stíhať, možno to potom aj ocenis
Nepisala si tu nahodou uz? Rovnaky pribeh.
Neverim tomu, ze vy dvaja ako partneri nemate aj iny problem, inak by chlap od manzelky (ci frajerky) neutekal stale travit cas s niekym inym, ale chcel by ho travit najma s Tebou. A neutekal by k mame babke ci bratovi... Ty musis vediet, aka je pravda, toto je cele jednostranne podane - zly frajer, zla svokra, beru mi dieta, atd atd atd...
Sama dodavas ze Ti povedal - ak sa Ti nepaci, mozes ist byvat inde. To sa milujucej osobe nehovori. Takze rieste si svoj problem v prvom rade. A potom mozno budete fungovat aj ako rodina.
@janickacrazy áno, ale teraz som na materskej a chcem si ho ešte užívať... nestačí, že partner tam chodí 1x do tyzdna? Ja chodím k našim každý druhý víkend, alebo skôr cez týždeň... inak by to vyzeralo, že sobota jedny stari rodicia a nedeľa druhí stari rodicia... a my traja sme kde? Tvrdí, že pre nho je to dôležité a vzácne, ale pre mňa je tiež dôležité a vzácne, keď trávime čas spolu ako rodina (my traja) a ideme niekam na vylet alebo aspoň sa prejsť von... lenže problém je ten, že on je mamickar a ja nie... moja mama mi vkuse nevypisuje a nevyžaduje, že každý víkend musíme k nej na obed, lebo rešpektuje, že aj my potrebujeme priestor pre seba...
@michaelaaa02 tak tam začni chodiť s nimi a možno to jeho aj svokru prejde 😃 Ak sa ti nepáči, že malý je často s babkou, tak to proste stopni, nie ze muž si bez môjho súhlasu zoberie kedy chce dieťa a ide s nim preč. A už vôbec nie, že ho nechá na prespanie, to je snáď téma pre dvoch rodičov a o dohode.
@michaelaaa02 však jeden víkend chod k ním ďalší k tvojim rodičom a ďalší budete spolu sami však si to prestiedajte a vermi časom budeš rada že deti máš u babky aj samé
@andrejka1974 žeby 2 týždne nevidela svokra vnuka a syna?? To by neprežil ani môj partner ani svokra, to je ten problém... neprestrihnuta pupocna snura... oni by neprežili ani keby sa vynechal len jeden víkend, to je hlavný problém 😞😞😞
@michaelaaa02 keď niekto nechce chápať, nikdy to nepochopí a toto čo zažívas veľa ľudí nepochopí. Ja som ešte aj chvíľu po pôrode nechápala, že niekto môže brániť styku starých rodičov s vnucatom alebo problémy so svokrou. A to už som s mojou mala kadečo za sebou, vedela som aká je, ale vedela som s tým fungovať. Otec mojich deti tam predtým často nechodil, každý víkend sme boli u mojej Maminy. K jeho sme šli raz za čas na hodinu -
Dve…. Zlom prišiel pár mesiacov po pôrode. Zrazu chcel bravat syna častejšie, bezomna. Na všetko ho huckala svokra, vyplakavala mu ako sa trápi že deti nevidí. A bolo toho omnoho viac. Ja ti poradím jednu vec. Chce ho brat? Chod s ním! A koľko ho vezme on, toľko chod ty k vašim. A keď spolu nebudete vôbec? Sú dve možnosti - buď mu zacnes chýbať, alebo mu chýbať nezacnes.
Musíte si medzi sebou vybudovať dôveru a intimitu. Ale nátlakom sa ti to nepodarí.
Ale tvoj muž má pravdu. Výdajom do ich rodiny si súčasťou aj ich rodiny.
2x do týždňa podľa mňa vôbec nie je prehnané. Otázne je ako trávite váš spoločný zostávajúci cas
@zmrzlinka2021 ja nie som za ňho vydatá... Iba zasnúbená... k svadbe nedošlo, lebo sa mu nepáči, že nie som ako on, rodinný typ... som rodinný typ, ale nepotrebujem byt každý víkend niekde u rodiny strcena, lebo si to babka vyžaduje, potrebujem aj priestor pre nás troch...
@andrejka1974 on mi povie, že berie malého aj tak k jeho rodičom namiesto nášho spoločného vikendu... ze nebudem mu zakazovať, že on si malého berie a ide k jeho rodičom... lebo bol tak naučený, že každý víkend bol s babkou, dedkom, cele víkendy na dedine...
@michaelaaa02 tak ich tam pustí samých a ty si uzi víkend s kamarátkami
@michaelaaa02 tento jeho postoj je zvláštny nič nepoviem keby že nevládzu , alebo nechajte mu malého a užite si víkend vo dvojici je to k nezaplateniiu občas treba aj tak ináč moje deti chodievali na striedačku k mojim rodičom najprv najstarší potom s prostredný synom potom najmladší syn na striedačku a teraz tam chodí aj staršia dcéra je tam spokojná ale rešpektovali , že keď sme si my chceli spraviť výlet tak tam cez víkend neboli
@andrejka1974 no u nich to tak funguje, že kazdy víkend musia byť spolu, lebo boli tak naučení. Chodili každý víkend babke, dedkovi pomáhať na dedinu a teraz pokračujú v tradíciách...
@michaelaaa02
No a vadí ti to natoľko, že vieš si predstaviť ukončiť kvôli tomu váš vzťah?
Sorry ako zobrať dieťa matke, narúšať puto medzi tak maličkým dieťaťom a matkou a zaniesť ho svojej materi? To kde sme? Nonsense. Veď nech si ide a tvoje dieťa nech láskavo nechá tebe. No dovi dopo chlapče. Takú nehrali, aby sa z dieťaťa stala hračka na dovoz a na objednávku bez matky. Ešte ti povedal, že sa máš odísť ak sa ti nepáči? No neviem čo ťa drží v tomto “vzťahu”, lebo je chorý, bez úcty a o láske ani nesnívaj. Ty si nevieš narobiť s hentakým poriadok?
@michaelaaa02 a ako sa priateľ venuje budovaniu vášho vzťahu?
@jakubrianka je to aj jeho dieťa, nemyslíš? Ak by sa rozišli, bude mať právo si dieťa brať cez víkend tiež, takže si autorka veľmi nepomôže.
@janickacrazy a dieťa je čo? Hračka? Dieťa má koľko - 1 rok? Chorá doba. Sám škodí vlastnému dieťaťu, no jeho mamička je pre neho viac, dieťa je len prostriedok.
@jakubrianka je to možné, ale ona s tým veľa neurobí, či s ním zostane alebo sa rozídu, stále bude mať právo na dieťa aj on a dieťa má 2 roky, písala to v úvode
@janickacrazy aj to je málo a bohvie odkedy toto on nacvičuje na povel svojej mamičky. Sa čudujem autorke, že sa jej týmto ešte nezhnusil 🤮.
@jakubrianka trpím to od narodenia dieťaťa. Na začiatku mi zatajoval, že chodil cez tyzden za mamou. Že on ide malého kocikovat, prišiel skôr z práce. Ale to len preto, aby šiel rýchlo za svojou mamou aj s malym. Lebo nevedel pristúpiť na kompromis, tak mi to zatajoval a stretávali sa za mojim chrbtom.
@anketkarka od pondelka do piatka je partner v práci, chodí domov dosť neskoro... takže v podstate ani nie sme spolu, on sa venuje malému takú hodinku ako pride, pusti mu telku alebo sa s ním na chvíľku pojaší... a ja zatiaľ niečo upracem a potom už ide pomaly malý spat. V piatok keď si berie niekedy dovolenku, už sa dohaduje s mamou a kedy k nim príde cez víkend. On mi povie, že sak od pondelka do piatka sme spolu, takže budovanie vzťahu 0 bodov. A keď s ním chcem na nastevu, tak mi povie, že nemusím byť na ňom nalepená.
@nikpa ale keď s nim chcem ísť, tak mi povie, že nemusím byť na ňom nalepena, že on chce ísť sám. Na prespacku by ho tam nedal ešte, ale na pol dna už áno, s čím nesúhlasím. Malý je dosť naviazaný na nás, ešte chvíľu by som s tým počkala. Ale on si ide svoje, že malý to potrebuje a je to dobre pre jeho zdravý vývin. Áno, ja ho chcem pripravovať na skolku, ale cítim to tak, že po dovŕšení 2 a pol roka, že má ešte čas... ja som s malým 24 hodín denne a vidím aký je, ja si svoje dieťa najlepšie poznám...
@jakubrianka presne tak, vybojoval si jeho priezvisko a svadba nikde, že som sa zmenila.

A pred dieťaťom visel na Tebe a sral na rodinu a rok ich nevidel?Vedela si, s kým si si urobila dieťa. Narazila si na realitu vzťahu s dieťaťom a výchovou. Ignorovala, aký má vzťah s rodinou predtým. A prosím, nepíš, že bol iný a zmenil sa😄