Partner uprednostňuje svoju rodinu. Ako mu to vysvetliť?
Dobrý podvečer, idem sa asi posťažovať, poradiť k vám.
Mám pocit, že u partnera sme stále až na druhom mieste. Nejde o to, že by nemal pomáhať rodičom alebo byť v kontakte s rodinou. Len keď si niečo naplánujeme my dvaja a jeho rodičia alebo súrodenci niečo potrebujú, väčšinou sa prispôsobíme im.
Víkendy, návštevy, pomoc okolo domu, sviatky - stále sa to nejako točí okolo nich.
Keď poviem, že mi to vadí, vyznievam ako tá zlá, čo ho chce odstrihnúť od rodiny. Neviem, ako mu vysvetliť, že to nie je útok na jeho rodinu, len by som chcela, aby tú našu mal na prvom mieste.
Dlho žil s rodičmi, odsťahoval sa až po tridsiatke, možno je na to celé len veľmi zvyknutý. Len ja už mám pocit, že stále čakám, kedy konečne začneme fungovať viac ako vlastná rodina. Neviem mu vysvetliť, že to nie je útok na jeho rodinu, ale skôr obrana tej našej :-/

@anonym_171b79 jasne ze bola, a vzdy bude, zienky na MK nevedia vystat ked maju muzi dobre vztahy s vlastnou rodinou 😉
@anonym_e0d776 toto nie je o dobrych vztahoch v rodine ,to je o neodstrihnuti sa chlapceka od povodnej rodiny.
Normalne vztahy funguju inak.
Nepodriadujes novu rodinu fungovaniu mamicky za kazdu cenu.
Zakladas novy vztah a rodinu a ta potom funguje v dobrom spolunazivani so starou,ale nie v jej podruci.
Niektori rodicia nevedia pustit svoje dospele deti zit vlastny zivot , stale si na ich zivot a cas robia narok automaticky. A to je chore