Partner uprednostňuje všetko ostatné predo mnou
Môj partner uprednostňuje všetko. Ja som na poslednom mieste. Má dcérku s prvého manželstva 6r.
To viem akceptovať, ale začali sme spolu bývať a dala som mu priestor...Keď sa nevenuje dcére, tak športuje, keď nešportuje, tak pracuje na dome, keď nepracuje, tak je zatvorený vo svojej pracovni a pozerá zaujímavosti zo sveta. Na mňa už čas neostáva.
@gamichaela Samé bludy, ktoré nikto nespomenul a ľudia si sami vymysleli
@gamichaela mozno sa pravda zle počúva..ale čo si chcela čítať? Tiež si nemyslím, že ťa ľúbi. Inak by nemal problém ti dať pusu či pohladenie pred dcérou. Nevykašľal by sa na teba, keď na neho čakáš v prádielku atď atď. Možno máš dôvod, prečo by si od neho neodišla. Len 1 vec si zapamätaj do budúcna, keď si uvedomíš, že čo tu píšeme, je pravda. Zabitý čas ti už nikto nikdy nevráti.
@gamichaela
@gamichaela začala som s ním žiť ale mám pocit, že som prišla do jeho sveta aj domu a mám sa tomu prispôsobiť
@gamichaela Toto veľmi dobre poznám. Utekaj a ukonči to hneď. Na začiatku dokonalý a potom stereotyp kedy som sa cítila dokonca ako cudzinka v ich domčeku v kruhu rodine.
Nie je to tebou, spraval by sa tak ku kazdej inej zene. Otakza pre teba: Vyhovuje ti taky partner, ktory lasku prejavuje sposobom, akym prejavuje? Mozno preto je aj rozvedeny, ze exmanzelke tiez neprejavoval city, zaujem, nedaval jej pozornost?
Ludia si myslia, ze dany clovek sa tak sprava iba ku nim, hladaju chybu niekedy v sebe, tuzia aby sa on zmenil. A to je to.... Aj ty by si chcela, aby ta mal niekto rad taku aka si, bez toho, aby si sa menila. A aj on je aky je, a caka, ze takeho ho budes mat rada. To nie on sa zmenil po tom roku. To ty si ho zacala vidiet realneho. Uz pominula tvja zalubenost, uz prestavas lubit iba svoje ocakavania na neho a vsimas si, ze ich vlastne nesplna. Ale keby si zalovila v pamati, mozno by si prisla na to, ze sa nezmenil, ze bol taky aj predtym, len si mozno bola ochotnejsia privriet nad tym ocko.
Tento vzorec býva prekvapivo častý, no o to viac vyčerpávajúci. Vyžaduje si od vás veľkú dávku úprimnosti k sebe samej. Vo vašom príspevku je jedna kľúčová veta: „Začali sme spolu bývať a dala som mu priestor“. Vytvorili ste tichú dohodu, o ktorej váš partner pravdepodobne ani netuší. Ustúpili ste, stiahli ste svoje potreby do úzadia a dúfali ste, že keď budete dostatočne tolerantná, empatická a nezvieračská, on si to všimne a odmení vás svojou pozornosťou. Lenže namiesto odmeny prišlo sklamanie, partner jednoducho zaplnil voľný priestor tým, čo je preňho pohodlné a stimulujúce, prácou, športom, obrazovkou. Stali ste sa „neviditeľným zázemím“. Vytvorili ste podmienky, v ktorých on môže fungovať na sto percent vo svojom svete, zatiaľ čo vy čakáte na drobky jeho času. Toto nie je len o jeho nepozornosti, je to aj o vašej rozhodnutí nekomunikovať svoje hranice a potreby hneď od začiatku hlasno a jasne. Čakanie na to, kým si vás druhý všimne, plodí iba hnev a tichú rezignáciu. Ak partnerovi vyhovuje súčasný stav, nemá žiaden vnútorný dôvod ho meniť. Dospelé vzťahy nefungujú na princípe „dám ti priestor a ty zistíš, že mi máš dať pozornosť“. Fungujú na jasnej dohode a vzájomnej investícii. Zoberte si svoj priestor späť. Prejdite od výčitiek k jasnej dohode. Definujte „spoločný čas“. Povedzte mu veľmi konkrétne, čo vám chýba. Skôr to vyzerá na vzorec, v ktorom vy čakáte, kedy na vás „ostane čas“ a on si svoj čas prirodzene rozdelí medzi všetko, čo je pre neho dôležité. A tu vzniká bolestivé miesto. Dôležité je aj to, aby ste nezačali bojovať o pozornosť s jeho dcérou. Nečakajte, kým si sám všimne, že ste odsunutá. Ak ste doteraz mlčali a dávali priestor, možno ste ho nechtiac naučili, že Vám takýto režim vyhovuje. Čo presne od neho získavate tým, že zostávate v úlohe obete, ktorá trpezlivo čaká na poslednom mieste a čoho sa naozaj obávate, ak by ste od neho začali nekompromisne vyžadovať plnohodnotnú prítomnosť? Partnerský vzťah nemôže dlhodobo fungovať na princípe „keď vybavím všetko ostatné, možno zostane čas aj na vás“.
Tento vzorec býva prekvapivo častý, no o to viac vyčerpávajúci. Vyžaduje si od vás veľkú dávku úprimnosti k sebe samej. Vo vašom príspevku je jedna kľúčová veta: „Začali sme spolu bývať a dala som mu priestor“. Vytvorili ste tichú dohodu, o ktorej váš partner pravdepodobne ani netuší. Ustúpili ste, stiahli ste svoje potreby do úzadia a dúfali ste, že keď budete dostatočne tolerantná, empatická a nezvieračská, on si to všimne a odmení vás svojou pozornosťou. Lenže namiesto odmeny prišlo sklamanie, partner jednoducho zaplnil voľný priestor tým, čo je preňho pohodlné a stimulujúce, prácou, športom, obrazovkou. Stali ste sa „neviditeľným zázemím“. Vytvorili ste podmienky, v ktorých on môže fungovať na sto percent vo svojom svete, zatiaľ čo vy čakáte na drobky jeho času. Toto nie je len o jeho nepozornosti, je to aj o vašej rozhodnutí nekomunikovať svoje hranice a potreby hneď od začiatku hlasno a jasne. Čakanie na to, kým si vás druhý všimne, plodí iba hnev a tichú rezignáciu. Ak partnerovi vyhovuje súčasný stav, nemá žiaden vnútorný dôvod ho meniť. Dospelé vzťahy nefungujú na princípe „dám ti priestor a ty zistíš, že mi máš dať pozornosť“. Fungujú na jasnej dohode a vzájomnej investícii. Zoberte si svoj priestor späť. Prejdite od výčitiek k jasnej dohode. Definujte „spoločný čas“. Povedzte mu veľmi konkrétne, čo vám chýba. Skôr to vyzerá na vzorec, v ktorom vy čakáte, kedy na vás „ostane čas“ a on si svoj čas prirodzene rozdelí medzi všetko, čo je pre neho dôležité. A tu vzniká bolestivé miesto. Dôležité je aj to, aby ste nezačali bojovať o pozornosť s jeho dcérou. Nečakajte, kým si sám všimne, že ste odsunutá. Ak ste doteraz mlčali a dávali priestor, možno ste ho nechtiac naučili, že Vám takýto režim vyhovuje. Čo presne od neho získavate tým, že zostávate v úlohe obete, ktorá trpezlivo čaká na poslednom mieste a čoho sa naozaj obávate, ak by ste od neho začali nekompromisne vyžadovať plnohodnotnú prítomnosť? Partnerský vzťah nemôže dlhodobo fungovať na princípe „keď vybavím všetko ostatné, možno zostane čas aj na vás“.
@bjnr Sme spolu rok a tri mesiace bývame spolu. Ja neviem ako to mám chápať. Dotaraz bol perfektný
@bjnr Sme spolu rok a tri mesiace bývame spolu. Ja neviem ako to mám chápať. Dotaraz bol perfektný
@gamichaela tak ked bol doteraz perfektny tak sa TERAZ asi nieco zmenilo ked je to tak zo dna na den.

@gamichaela Samé bludy, ktoré nikto nespomenul a ľudia si sami vymysleli