icon

Partnerka chce ísť na potrat

7. dec 2019

Ahojte, viem že táto stránka je pre ženy a ja som muž. Ale chcel by som radu a neviem kde inde sa na ňu opýtať s mojou rodinou také veci prebreať nechcem a ženské kamarátky nemám. S priateľkou sme spolu len dva roky a pošmyklo sa nám, hoci brala antikoncepciu, je v 7tt a oznámila mi že dieťa nechce a vybavila si veci pre interupciu. Ma len 21 rokov a ešte študuje, jej odbor sa externe študovať nedá a to je hlavným dôvodom prečo chce ísť na interpciu. Lenže ja neviem ako ju presvedčiť aby nešla. Vraj nechce aby sa o ňu niekto staral hoci som jej to ponúkol. Som z toho nahnevaný lebo sme sa pohádali. Povedala mi že si vezme aj veci a odíde ak budem tlačiť. Pretože ona sa vraj na dieťa necíti pripravená. Podľa mňa ju do toho veľki tlačí jej mama. Ja som jej navrhol aj spoločné bývanie lenže ona mi povedala že v žiadnom prípade. Neviem čo viacej preto môžem urobiť. Ja som deti vždy chcel. Nie tak skoro možno no keď sa už zadarilo. Termín má v stredu čo viem akeď na to pomyslím.

sara07
7. dec 2019

@clarke ach jo
zmierte sa že na svete su proste a aj budu dva tábory
jeden to si ty a spolu tu : dieta vznika už približením spemie k vajičko na 0,01 mm aj dušou pre vás to bude vražda
a druha skupina ktorá to berie absolutne inak , z lekárskeho a vedeckého hladiska snád sa tu toho dost popisalo aby som sa nemusela opakovat a tá to ako vraždu neberie a nebude ani brat,
rozdiel je v tom že vy nás nutite aby ste cez zakony zatrhli inteurpcie, my vám nechávame volnu ruku a nekafreme vám do toho, ano mame na to názor ale nemame snahu vam niečo zakazovat atd
čo je na tom na nepochopenie
ja to ako vraždu neberiem, a on ju asi malo pozna
a celé si aj tak podla posledných dvoch prispevkov myslím že je to učelne vymyslená tema lebo sa začina slušne zamotavat - ona žena je svina pre xy dôvodov a vrah

a dnes tu táto tema nebola, dva dni dozadu tu zase bolo mala som interupciu a teraz mam probém čiže mudr debil nevie čo ma robit a podobne

aj ked to zakažete cez zakon aj to bude ale na čierno, a zmierte sa že ano stále existuju anjeličkárky a kto k nim chodí ? no predsa tie ženy čo nejdu k mudr aby sa to neprevalilo cez poistovnu, kody atd absolutna diskretnost a kto ju potrebuje to vy viete aj ked sa tvarite že nie

a zbytočne sa tu rozohnujete ked si prečitate a dáte určite body čo tu píše na papier tak táto situacia reálne neexistuje

takže sa všetci ukludníme lebo riešime fiktivnu vec bud z dôvodu že sa tu robí zase prieskum ano mk je cenný zdroj alebo sa to potrebuje živit aby bolo ano rieši sa to spoločnost to chce, vyhladvače to zaznamenavaju, prieskumy sa dávaju a podla toho sa robí volebny program - celý systém ako to cca funguje je serial Dom z kariet kde je to bravurne stvarnené

ASI tak

sara07
7. dec 2019

@izy1661
@777januska777
však je to jasné , celý vztah je jasny aj keby toto bola realna skutočnost čo nie je , je to jasné ako to skončí ,ako fakt to nevidíte ? neberte do uvahy interupciu ked to okrešte informacie od nej len ten zvyšok

dilino
7. dec 2019

z môjho pohľadu naša milovana dcérka ma 11 rokov je ležiaca, ochrnuta, nevydiaca, nosi plienky musi sa krmiť je od nás rodičov zavisla 24 hodin denne keby som mohla urobila by som aj nemožne celý majetok by som dala aby sa uzdravila ale žiaľ to neide aby bola zdrava a tvoja priateľka si neváži že bude mať ale ide nezodpovedne na potrat deti si predstavovala na 25 rokov alebo na koľko ale teraz ked pôjde na potrat čo ked už nikdy by deti mať nemohla jasne teraz je najmudrejšia ale pride chviľa ked naozaj sa môže stať ked už nebude môcť mať deti bože všetko na svete dom aj neviem čo by som dala za zdravie našej dcérky a niekto tak ľahkovažne ide na potrat dieťa z vlastnej krvi zabiť len preto že ste boli nezodpovedný ona sa rozhodla hej halo a ty čo na teba sa nepozera že podme to riešiť veľa žien je tu čo mali deti aj počas strednej aj vysokej školy sú tu a prežili to či si mysli že je sama na Slovensku čo študuje a zostala tehotna aj moja sestra bola tehotna na 19 rokov a tu je a ma už 16 ročnu dcéru aj do školy chodila toto od tvojej priateľky je sebecké je to nedozrete decko ako piše prispievateľka škoda že take čo by chceli mať zdrave nemôžu a taka ktora sa chova ľahkovážne ta ide na potrat druhu šancu na dieťa v 25 dostať nemusi a oľutuje to trpko to mi ver sú ženy ktore ked boli mlade išli na interupciu a teraz vyplakavajú že deti mať nemôžu mám aj ja kamáratku tiež bola tehotna na 20 rokov dala si to vziať a teraz ma 38 rokov a už nemohla mať prirodzenou cestou bola 3 krát na umele ani raz sa jej nepodarilo a potom mi sama ona povedal tak mi treba mám boži trest takže tvoja priateľka nech si neni taka ista že to pôjde a čo že študuje kopec mamičiek je čo študovali aj popri detoch aj ked boli tehotne a tu sú a jej matka tiež asi nema všetkých pohoromade prepáč ale nabadať 21 ročnu dcéru na potrat je si myslim od matky hlúpe a primitivne teraz jej to tak nepride ale pride vek aký si ona mysli že bude mať deti a nebude ich môcť mať vek na dieťa si nemôže žena vybrať sú tu určite už teraz ženy ktore boli tehotne na 16 alebo 17 rokov a tu sú a zvladli všetko aj ta tvoja by zvladla keby že mňe urobila to čo tebe ak by som bola na tvojom mieste už nikdy by som ju nechcela vydieť a rozišla by som sa hned ked už by bolo že bola na potrate v tu chviľu už by som ju vydieť nechcela nech študuje aj 4 školy v mojich očiach na tvojom mieste by klesla.

vvveron
7. dec 2019

waaau, takychto zodpovednych chlapov vidno dnes coraz menej... prajem ti aby sa ti ju podarilo presvedcit... je super ako rozmyslas a co si ochotny urobit, aby si zachranil ten maly zivot... ak aj pojde na potrat nikdy nezabudnes ze tu bol... neviem ti poradit, ale velmi sa mi paci tvoj pristup v tejto situacii...

autor
7. dec 2019

Nikoho nejdem presviedčať o pravdivosti tejto diskusie. Sám si želám aby to nebola pravda ale bohuziaĺ. Dlho sme spolu volali a ona mi pocedala že je rozhodnutá aj keď ma má stratiť lebo jej mama má pravdu a ona neskončí celý život pri plienkach. Že v škole sa namakala a už by ju nedokončila s bábom lebo tri eoky sú veľa a žili by sme v bratislave a východ je vzdialený 6h cesty. A že to by tam musela byť celý týždeň a domov by chodila len na víkendy a že to by proste nešlo. Ona sa na to necíti a ja to musím pochopiť. Chcel som sa porozprávať s jej mamou ale ona už nechcela že si so mnou nemá čo povedať lebo jej dcéra sa rozhodla a ja mám mlčať. Tak som jej povedal že jej donesiem asi zajtra veci čo tu ešte nejaké mala. Som z toho veľmk smutný. Lebo že ona by sa pri dietati nezvládala učiť a finančne mi tiež nechce byť na krku aj keď aom jej peniaze nikdy nevyčítal. Už ani nebojujem lebo to nema zmysel. Naozaj som sa snažil za vaše rady pekne ďakujem dúfal som že by som mohol čosi zmeniť a otvoeiť jej oči ale vidím že jej na tom nezáleží. Do telefónu mi povedala ze ma veľmi ľúbi ale že ju musím pochopiť lebo môj život by sa nezmenil hoci ten jej áno. A tak už radšej mlčím lebo mi došli aegumenty

mirro
8. dec 2019

Nuž,neľúbi ťa. Čisto zo zvedavosti, ako si ona predstavuje váš vzťah ďalej?

lovelizoe
8. dec 2019

Mam rovnaku skolu ako tvoja priateľka, neplanovane som otehotnela v lete po 4.roc😏 Normalne som odchodila piaty rocnik, koncom piateho sa narodila dcera. Este aj na porodnici som mala spoluziakov🤦 Prezila som, dokonca bez individualneho vyuc.planu. Akurat par tyzdnov z konca piataku som si nahradzala dopredu. Piatak som skoncila s prospechovym stipkom. Statnicovy rocnik som planovala prerusit, aj ked som sa velmi bala, ze ked prerusim, ze sa uz nevratim. Tak som si povedala, ze skusim prvu štátnicu, potom druhu, v polovici uz sa mi zdalo blbe prerusovat, tretiu, stvrtu a bolo to. Aj diplomovku som obhajila.
To len ako argument pre priatelku.
Nebolo to lahke, bolo to sialene a nikomu to neodporucam takto "planovat".
Ale da sa to. Ak teda skola nie je len vyhovorka.

777januska777
8. dec 2019

Je mi to veľmi ľúto, ale radím ti dobre, vykašli sa na ňu, ona si ťa nezaslúži, nemáte rovnaké hodnoty a jej sny sú úplne iné ako tvoje. Ona sa v živote nemá chuť obmedziť alebo trošku snažiť, ona túži po ľahkom a dokonalom živote. S takým človekom by si nikdy nebol šťastný, viem, že to bude ťažké opustiť ju, lebo ju miluješ, ale pre tvoju budúcnosť ti radím sa s ňou rozísť. Poznám pár takých sebeckých babeniek a ty si rozumný chalan, máš na oveľa lepšie dievča. Ona nech si aj celý život počúva svoju mamičku, keď jej mamička je taká "rozumná".

ktochytavzite
8. dec 2019

Tak prerusit a ptm sa orethivat docasne tam kde by studivala a ty by si sa staral o to dieta,tie dva roky by ste dako pezili

lenkike
8. dec 2019

@janickacrazy neviem si predstaviť ženu, ktorá má pred sebou svoje živé dieťa a mužovi vyčíta, že to dieťa nezabila, keď ešte legálne mohla...😫

judar
8. dec 2019

Úprimne uteč od nej hneď ako pojde na potrat
- škola je prvoradá aj s jej mamičku
-jej názory sú prvoradé nad tvoje
-nemáš sa jej čo motať do názoru
-rodiť nechce bo si zničí postavu
-deti chce bohvie kedy v roku X dovtedy by premárnila tvoju mladosť a tvoje možnosti
-si zjavne pre ňu len prívesok na voľné chvíle
...fakt keď pôjde na potrat kašli na nu lebo je to len karieristka a pri takých ako ona len premrháš čas počas ktorého by si stihol vybudovať veľa vecí v živote

janinah
8. dec 2019

sestra študovala posledný ročník v Nitre,sme od Košíc,denné studium,v juni porodila,v sept. nastupila na ten po
sledný ročník a doma babetko,naša mamka a ja ako "tetka" a dali sme to..to len preto,aby si vedel,že dalo by sa....dobre ti tu radia,hľadať si normálne úprimné a dobré dievča,táto to nie je...

lenkike
8. dec 2019

Z toho, čo píšeš, to vyzerá tak, že tvoja priateľka ani nechce vidieť inú možnosť, bojí sa, že by nedoštudovala. Vidí to veľmi čierne a jej mama tomu vôbec nepomáha. To je čo za názor, že nech nestrávi celý život nad plienkami? Je to len jedno dieťa, nie 8 a dieťa sa normálne odplienkuje do 3 rokov... Jej mama asi nemala veľmi oporu v manželovi, alebo neviem...Ak ti to za to stojí, skús ju ešte presvedčiť. Aj medicína sa dá doštudovať s dieťaťom a potom môže rovno začať pracovať, veď bábo by ste už mali. Ak je medička, posledný rok štúdia už nepotrebuje byť v kuse v danom meste štúdia, to už bude mať len prax a štátnice... veď to ona určite vie....Ak to bábo chceš, skús jej čo najviac vyjsť v ústrety, veď kým by sa narodilo, máte ešte kopec čašu pripraviť sa na to, možno aj tebe by sa podarilo dobrú prácu nájsť v tom meste, kde študuje. Inak, ty by si mohol isť na materskú, lebo tvoja priateľka by dostala len rodičovský príspevok, keďže nepracovala. Ja som tiež rodila hneď po štúdiu, na materskej bol manžel, dostal materskú ešte o trochu viac, než je jeho plat 🙂 a keď sa bábo narodí, môže pomôcť aj tvoja mama so starostlivosťou...všetko sa dá zvládnuť, ak sa chce...a deti rastú tak rýchlo, ani by ste sa nenazdali a už by bolo v škôlke... prajem ti, nech to vybojuješ pre vaše bábo a raz ti za to priateľka bude vďačná, si statočný muž!

lenocka0301
8. dec 2019

Napis nam ako ti to s nou dopadlo 😉 a dobre si premysli ci s nou este chces byt.... uz len ten princip,ze to riesi s mamou a nie s tebou....

juliet86
8. dec 2019

skus napisat do poradna alexis. taktiez. nie je moznost predat 4izbovy byt v BA a kupit druhy v kosicoch? alebo prenajat v ba a z toho najmu si platit najom v kosicoch? vies... ja som nastastie jikdy nebola v tejto situacii. ale ked som mala nehodu tak som si dala tabletku po. 3krat. 2krat s jednym muzom. raz s mojim sucasnym manzelom. nelutujem tieto rozhodnutia. bolo to cca do 24-48 hodin od toho styku cize verim ze este nebolo vytvorene ani embryjko. no a potom nam dva roky neslo spravit babo. aj taky je zivot ;)

sasanka605
8. dec 2019

Baba sa bojí o svoju budúcnosť. Nie sú manželia, on ma byt z ktorého ju kľudne môže po čase vyhodiť, potom slečna nebude mať vzdelanie a hoľu rit. Ak sem ona napíše potom, tak sa budú ozývať múdre, že prečo si to ona takto zariadila. Takýto kolotoč je tu deň čo deň. Pokiaľ nie je pripravená na to aby to zvládla aj sama tak sa jej divím tak na 50% že to chce urobiť, zvyšných 50 ma dievča zdravý rozum a rozmýšľa do buducnosti. Môžeš sa tu čudovať ako chceš ale ne ponúkol si jej pevnú budúcnosť, len v podstate podnajom. Máš pocit ze si urobil maximum z tvojej strany ale nie je to tak. Ak ju presťahujes na druhý koniec republiky po tom co sa dieťa narodí, je malá šanca ze sa vráti do školy.

sasanka605
8. dec 2019

@lenkike ak máš voľnú nedeľu, prejdi témy na MK je tu aj takého viac ako by malo byt.

rebeka11
8. dec 2019

Nezufaj, zivot mas pred sebou, mas krasne ludske hodnoty, si fajn chalan takze dievca, ktore ta bude milovat a chciet mat s tebou deti urcite najdes. Zivot prinasa aj taketo situacie a ty si sa zachoval ako Clovek.

katrin21
8. dec 2019

Ze si pokazi postavu??? Toto je argument? Este tu skolu by som pochopila,ale toto? To je zena do zivota? Co o 10r, to si uz postavu nepokazi????🙈🤦‍♀️

autor
8. dec 2019

Ono aké istoty som jej ale mal ponúknuť? Je pravda že som nechcel predať byt a presťahovať sa do KE lebo mám naň ešte hypotéku takže by nám veľa peňazí neostalo keby sa hypotéka vyplatila a prišlo mi to nanič. Ja som jej povedal že zaplatím nejakú pestúnku aby mohla ísť študovať a že mi nebude vadiť keď ju budem živiť. Dnes sme sa videli, plakala že ma ľúbi a nechce ma stratiť ale že ju musím pochopiť. Hoci aom jej vravel že so všetkým by som pomohol, ona trvá na tom že dieťa by zmenilo hlavne jej živit a nie ten môj. Lebo by bola tehotná rodila by a následne sa starala len ona. Bavili sme sa o tom asi dve hodiny a ona hovorila že je to len pár buniek a take nič a že pár rokov po tom čo doštuduje a urobí si prax budeme môcť mať deti. Také čo chce aj ona aj ja. Že si to nemám tak brať a rada by so mnou ostala že si váži čo pre ňu robím ale že ak jej to budem vyčítať tak je rozhodnutá sa so mnou aj napriek tomu rozísŕ. A nakoniec ma požiadala ešte o polovicu tej sumy na potrat pretože je to ačasti aj moja chyba a ona tých peňazí nazvyš teraz moc nemá. Vravel som jej že by som sa staral aj ja. No že jej mama ju vychovala ako nezavislú ženu a ona sa na chlapa spoliehať nechce. Že nemá ani nič našetrené a proste to mám prehrýzť lebo sa zachovala aspoň natoľko fér že mi o tom povedala lebo to mohla aj tajiť a mala by to jednoduchšie.

777januska777
8. dec 2019

No prepáč, ale je krava, dúfam, že jej neplanuješ dať čo i len cent na potrat, veď ako sama vraví je silná a nezávislá, tak keď je taká nech si to aj sama zaplatí, nikdy by som nedala peniaze na vraždu vlastného dieťaťa. Inak srdiečko dieťatka bije už od 6. týždňa, takže tých pár buniek má už aj srdiečko a pekne si tam v brušku rastie. No a to, že bude mať deti tiež nemusí byť pravda, keďže riziko potratu je aj nemožnosť mať ďalšie deti.

katrin21
8. dec 2019

7t dieta uz nie je par buniek..prave nedavnoboli fotky na nete z potratu 7t babatka..ma ruky, nohy, telicko, vsetko... roztrha ho to na kusy..ak je medicka tak to dobre vie..

martinajurkechova
8. dec 2019

A čo máš z toho, že ti to povedala? Len sa kvôli tomu trápiš. Keď je taká, že si urobí len po svojom a nerešpektuje čo chces ty, tak ti to nemala ani hovoriť. Je to ťažké, ale zjavne s ňou nepohnes. Ja by som jej teda peniaze na ten potrat nedávala. Proste keď s tým nesuhlasis prečo by si jej mal dávať peniaze?

sasanka605
8. dec 2019

Ono dievča má pravdu ze hlavne jej život sa zmení. Istoty, píšem že keď ju vyhodíš z bytu tak bude mať hoľu rit akurát a nič iné. To je pravda a inak na materskú kľud e môžeš ísť. ak nie si živnostník co odrbava zákony, tak sa bude rovnať tvojej čistej mzde, plus mínus pár eur. Ale keby si veľmi chcel toto by si si zistil ze? Nie som za to aby to urobila ale presťahovať sa nechceš, na materskú ísť ne hces, vziať si ju asi nechceš a v konečnom dôsledku nevieš čo bude za dva tri roky ale s dieťaťom a školou na druhom konci republiky je to viac než komplikovane. Byt môžeš prenajať a ísť min.na 6mesiacov tvojej materskej do ké, ak si tam nájdeš prácu tak aj viac. Možnosti je kopec. A keď nemá ako pomôcť tvoja mama, jej mama si myslí že potrat je dobre riešenie a ty chceš zachovať svoj život bez zmeny tak potom sa jej nerozhoduje tak ťažko.

autor
8. dec 2019

No s tými peniazmi naozaj neviem. Ja by som jej aj dal možno. Ak si na jednej strane nechce prerušovať štúdium tak možno by mi to dieťa aj tak len vyčítala celý život a trápili by sme sa. Ako oficiálne sme sa nerozišli lebo ju naozaj ľúbim ale trápi ma to. Predstavoval som si už ako bude vyzerať a podobne.

sasanka605
8. dec 2019

@katrin21 v siedmom týždni niektorým ešte ani nebije srdiečko na ultrazvuku, vážne si myslíte že ma ruky a nohy?

tiimka
8. dec 2019

Jedine co ju moze podla mna este presvedcit, je to, ze bude presvedcena, ze sa s nou urcite potom rozides. Zatial sa spolieha na to, ze to neurobis.

katrin21
8. dec 2019

@sasanka605 4t spravidla babu bije srdce...sorry..ano,ma srdce a nohy, aj ked je minimini malicke..hlavne na konci 7t skoro vo 8t.. .

sasanka605
8. dec 2019

@katrin21 ok končím v 4t mi nevidel poriadne nič nie to bijuce srdiečko, internet znesie veľa, radšej verím lekarovi