Partnerka chce ísť na potrat
Ahojte, viem že táto stránka je pre ženy a ja som muž. Ale chcel by som radu a neviem kde inde sa na ňu opýtať s mojou rodinou také veci prebreať nechcem a ženské kamarátky nemám. S priateľkou sme spolu len dva roky a pošmyklo sa nám, hoci brala antikoncepciu, je v 7tt a oznámila mi že dieťa nechce a vybavila si veci pre interupciu. Ma len 21 rokov a ešte študuje, jej odbor sa externe študovať nedá a to je hlavným dôvodom prečo chce ísť na interpciu. Lenže ja neviem ako ju presvedčiť aby nešla. Vraj nechce aby sa o ňu niekto staral hoci som jej to ponúkol. Som z toho nahnevaný lebo sme sa pohádali. Povedala mi že si vezme aj veci a odíde ak budem tlačiť. Pretože ona sa vraj na dieťa necíti pripravená. Podľa mňa ju do toho veľki tlačí jej mama. Ja som jej navrhol aj spoločné bývanie lenže ona mi povedala že v žiadnom prípade. Neviem čo viacej preto môžem urobiť. Ja som deti vždy chcel. Nie tak skoro možno no keď sa už zadarilo. Termín má v stredu čo viem akeď na to pomyslím.
@skumavka super si to.spravila👍 a stymi lekarmi mas pravdu.. znama ma 36, paradoxne je gyn.- porodnicka v nemocke + ma ambulanciu... taha sluzby, ambulanciu tak ,ze niekedy rovno z nocnej🙈, hovori ze si to nevie predstavit, mat dieta v tom style zivota,ze uz asi to ani neda, ma pocit,ze by to nezvladla popri kariere..nechapem to... jedneho dna sa mozno.zobudi a bude neskoro aj na umele...
Dalsia znama tiez firma,kariera.. chlap zenaty 60tnik, milenku mu robila
.chcela to skoncit,lenze jemu nikto nesiahal po paty zvykla si na isty standard,deti nehrozili,kedze zenaty...
Ked udrelo 38r zrazu jej docvaklo... rychlo umele oplodnenie...dlho ho prehovarala,on je navyse cudzinec.. musela mu podpisat,ze nikdy od neho nebude ziadat otcovstvo ani majetok dedik atd.. spravila to, chcela dieta, peniaze mala..
Vyslo jej to asi na 3 pokus.... potom este v 43r mala druhe, to asi na 5 pokus,so znamym,ktory jej tu dost pomahal a zblizili sa,hoci laska ako tram to neni, nechci vediet,co ju to stalo penazi.
Ale deti aspon ma...
A dalsia kamoska.. v 39 zostala zrazu v prechode... mali to v rodine,aj jej mama a sestra... predtym mala v 21r interupciu, v 33r spontanny potrat.. a potom zrazu to uz neslo.. narychlo hormony,injekcie,pokus o umele... nevysli tusim 2 pokusy...a uz je bez sance, na darcovske vajicka a cely proces nema peniaze...
Tiez iba mozno.vina jednej nevydarenej interupcie.. hmmm
A pozor,ja nie som fanatik,co je apriori proti inteerupciam ale to riziko proste je.
Ja by som jej peniaze v žiadnom prípade nedala
@katrin21 vieš, vtedy ako 21 ročná som dopredu samozrejme nevedela ako sa to všetko skončí. Dieťa sa nám tiež len pošťastilo. Ale vedela som, že prosto zabojujeme. Nie vždy je ta najlahsia cesta aj ta správna. Ďalšia vec je, že keď ľudia spolu intímne žijú, vždy musia počítať aj s možným tehotenstvom. Preto by sa nemalo sexovat s niekým s kým si to predstaviť neviem/nechcem. Ja keď som svojho muža spoznala, jedna z prvých mojich mimovolnych myšlienok bola, že tak s týmto človekom si viem predstaviť rodinu. Jednoducho, bol tam tento pocit. A teda sme spolu čochvíľa 20 rokov, 19 ako manželia.
Tvoj postoj je zriedkavý a obdivuhodný. Skus jej povedať, nech ešte počká, treba získať čas, veď na potrat môže ísť do 12 týždňa. Skus jej povedať, nech sa na to pozrie s viacerych hľadísk. Keby to dieťa držala v rukách, žiadna škola by ju neprinútilo vzdať sa ho. Ako ju môže matka v tom podoporovat. Ona by ju zabila len tak? Ako môže milujúca matka nechať zabiť dieťa inú matku, dokonca vlastnú dcéru. Nič nie je viac ako dať niekomu život. Možno ba aj školu dokončila. Mohli by ste sa presťahovať a k dieťaťu nájsť opatrovateľku, kým bude žena v škole, alebo jej možno dajú individuálny plán. Ja som mala spolužiačku, čo chodila na denne a o dieťa sa jej starali rodičia. Vždy sa to dá nejak vyriešiť. A keby aj mala školu nechať, možno to tak má byt.
Čo ak sa niečo pri potrate pobabre a už nebude mat deti. Nech si najprv pozrie film Neplánovane. Je to s titulkami, ale v pohode sa to dá citát . tak Ti prajem, aby si to rozmyslela. S akým mužom má istotu že bude mat rad svoje deti, lebo hoci bolo neplánovane a možno aj nechcene, chces ho.
To je už jedno lebo ona žiaden čas nechce. Je rozhodnutá a že do 12 týždňa čakať len aby bolo dieťa väčšie a interupcia väčší zásah tak to ona nechce. Lebo ze ešte by to nestihla a potom čo. Už som to vzdal ale ďakujem za rady. Toľko som naliehal že mi už ani telefón nezodvihne. Takže zajtra tam zájdem a donesiem jej veci čo tu ostali. Výsledok je už teraz jasný a ja do neho nemám čo kecať
Ide o život. Nevzdávaj to. Pia aspoň,možno prečíta
Mozem sa mylit, ale dost su mi povedome tvoje komenty ohladne jej mamy.
Moja mama je totiz uplne rovnaka.
Najlepsie vie, co je pre mna dobre, teda vedela, uz dlhsi cas sa s nou nekontaktujem.
Samozrejme jej nijako neboli po voli moje tehotenstva, ze si pokazim postavu a ako budem vyzerat a na materskej zleniviem a co kariera.
No a nikdy jej nebol dost dobry ani moj manzel. Ja kebyze sa vydam za Trumpa, aj tak to nebude dost dobre.
Z toho co si popisal, mi vychadza, ze tvoja priatelka je pod nepochybnitelnym vplyvom svojej mamy, ktora jej chce len to najlepsie.
Jej mama vie co je pre "jej dceru" najlepsie. Teraz si na miesto "jej dceru" dosad samu seba.
Obavam sa, ze tvojej buducej svokre je sum a fuk kolko jej vnuceniec pojde do haja a co vlastne chce jej dcera. Obavam sa, ze ani tvoja priatelka to zatial netusi.
Tvojej svokre ide o prestiz, ano o prestiz, ktoru ziska pomocou svojej dcery...
Ak sa mylim, velmi sa ospravedlnujem.
Ak nie, tvoja priatelka potrebuje pomoc, ale musi si to sama uvedomit.
Nemyslim si, ze je normalne, ak matka chce pre dceru len to najlepsie a to najlepsie je potrat.
Cas ukaze.
No tak je rozhodnutá a ty s tým nič nespravíš a vďaka bohu za to. Nie sme v Príbehu služobníčky, aby niekto mal dieťa, keď nechce. Babu aj chápem. Vždy sú od ženy požadované nejaké ústupky, či už na kariéru alebo prácu alebo stále sa o niekoho starať. A čo je najhoršie najviac ich odsudzujú ostatné ženy. Neviem, čo tu všetky kydáte na ňu a jej mamu. To si naozaj nikto nevie predstaviť, že môže niekoho zmýšľať aj inak?
nedavaj jej peniaze, ak nesuhlasis.. je to prispevok na zabitie svojho dietata.. to nerob..
ako citam, tak asi tvoja priatelka da viac na slova svojej mamy, ako tvoje, tak to je potom jasne ... vo vztahu by si mal byt prvy ty a potom az nazor mamy a hlavne by sama mala vediet, co je pre nu dobre ... jej matka to iste nevie aj ked si to mysli ... ale to si uvedomi az neskor ... mnohe sme to uz zazili ten vplyv matky, ked si aj ty myslis, ze to je asi spravne, lebo si zmanipulovany a po roku, ci viac vidis, ze to bolo uplne zle ... ale taky je uz zivot ... je to skuska, ktora vas posunie dalej, drzim palce
Ona nemá záujem vôbec. Dnes som jej doniseol veci a povedala mi že sa chce ak tak rozísť v dobrom. Ale nevedel som ju ani objat. Ešte raz som sa jej spýtal či nezmenila názor a povedala mi že takto to bude pre všetkých najlepšie. Že ju mrzí čo sa stalo lebo so mnou chcela budúcnosť ale rozhodne nie takúto a teraz. Že sama uznáva že nie je dosť silná a nezvládla by to. Proste sa veaj necíti na to aby študovala a ešte zvládala vychovať dieťa lebo si uvedomuje koľko času a starkstí to zahŕňa a že je rada že ako tak zvláda školu. Vraj to ani nie je chyba jej mamy že ona sa tak eozhodla sama a mama ju len podržala. Neviem čo je na tom pravdy ale my dvaja sme spolu skončili. Takže ďakujem za rady hoci to teda nedopadlo vôbec dobre.
Nuž, taký je život.
tak to asi tak malo byt, ako sa vravi vo vsetkom zlom je aj nieco dobre, si si uvedomil, ze s nou spolocna buducnost asi nie je to prave ...
vztah vždy preverí 14 dnová dovolenka a potom tažké situácie, a bud je pevny a vydrží a idu spolu s porozumením alebo nie , tak to je a je to jedno v ktorom veku to je a vôbec sa to nemusí tykat dietata
@katrin21 to je u každej iné
doslova
ja som šla na gyn s tým že som v prechode a akosi to bol taký 9 mesačný prechod 43 rokov s antikoncepciou
a mám kopu kamošiek po 40--48 čo otehtonetli ano maju anikoncepciu ,
fakt toto nikto vopred nevie, bud je tam problém a ked je jedno či ho rieši v 20 alebo 40 on tam stále proste je
a tiež by som bola radšej keby tie čo nechcu neboli tehotné a tie čo chcu boli tehotne keby sa to tak dalo zariadit
Neviem či som to iba ja, ale podobný štýl písania som tu u anonyma už videla a tiež v téme o interrupcii 😒 Žeby to bol naozaj prieskum verejnej mienky? Načo?
Urobil si, co si mohol.. Uz to nechaj tak. A zasadne jej neposielaj peniaze, preboha, ty mas platit za jej rozhodnutie, s ktorym kategoricky nesuhlasis? Ze ma este drzost od teba pytat peniaze, ked ju tvoj nazor nezaujima..
Chcem Ti len povedať, že v tejto situácii nie si sám. Pracujem v poradni Alexis pre neplánovane tehotné ženy a dievčatá, pomáhame riešiť ich situáciu. Tiež pomáhame tým, ktorí sa trápia po spontánnom alebo umelom potrate. A naozaj nás niekedy vyhľadajú aj muži v podobnej situácii ako si ty. Pre niektorých mužov je to veľmi ťažké a pociťujú veľký smútok, ľútosť a bezmocnosť. Ak sa budeš chcieť niekedy porozprávať, či len napísať, môžeš kontaktovať aj našu poradňu: www.alexisporadna.sk.
Ahoj,bola ci si to rozmyslela?
Tak áno. Podstúpila potrat dnes ráno. Volal som jej este či si to nerozmyslí lenže nerozmyslela si. Urobil som všetko čo bolo v mojich ailách a aj tak to nebolo dosť. Som sklamaný a do posledného momentu som dúfal že to nedopadne takto. Ale zjavne som v tom nikdy nemal ani na sekundu nejaké slovo.
Je mi to velmi luto. ☹ Nezasluzi si Ta a podla mna ani dalsie babatko. Ktovie aj, ci Ta vobec lubila... keby ano, tak by to podla mna nespravila. Mozno v tom bolo okrem nacasovania aj to, ze nechce dieta s Tebou a mozno ho nechce nikdy.
A dal si jej na to peniaze? Dufam, ze nie, lebo to by bolo ako potvrdenie, ze s tym suhlasis.
ach jaj, nech jej ta mala dusicka odpusti ... je to smutne, ale tak sa rozhodla, vela bab rodilo pocas studia na vyske, a dostudovali aj s dietatom, ale bolo to iste ovela narocnejsie pre vsetkych ...
Je mi to veľmi ľúto, dúfala som, že sa ti ju podarí presvedčiť...😟 ale ak si urobil všetko, čo si vedel, aspoň nebudeš raz mať výčitky svedomia, že si tiež prispel k smrti dieťaťa...prajem ti všetko dobré

@vinetuu nič v zlom ale už ju vidím ako pozerá ten film ...