Partnerka chce ísť na potrat
Ahojte, viem že táto stránka je pre ženy a ja som muž. Ale chcel by som radu a neviem kde inde sa na ňu opýtať s mojou rodinou také veci prebreať nechcem a ženské kamarátky nemám. S priateľkou sme spolu len dva roky a pošmyklo sa nám, hoci brala antikoncepciu, je v 7tt a oznámila mi že dieťa nechce a vybavila si veci pre interupciu. Ma len 21 rokov a ešte študuje, jej odbor sa externe študovať nedá a to je hlavným dôvodom prečo chce ísť na interpciu. Lenže ja neviem ako ju presvedčiť aby nešla. Vraj nechce aby sa o ňu niekto staral hoci som jej to ponúkol. Som z toho nahnevaný lebo sme sa pohádali. Povedala mi že si vezme aj veci a odíde ak budem tlačiť. Pretože ona sa vraj na dieťa necíti pripravená. Podľa mňa ju do toho veľki tlačí jej mama. Ja som jej navrhol aj spoločné bývanie lenže ona mi povedala že v žiadnom prípade. Neviem čo viacej preto môžem urobiť. Ja som deti vždy chcel. Nie tak skoro možno no keď sa už zadarilo. Termín má v stredu čo viem akeď na to pomyslím.
@gagik Nie, nie je to to iste. Moja mama ovdovela s dvoma malymi detmi, rok predtym sme boli len na jej "prijme", plus este vydavky na otcovu liecbu, ale mala vytvorenu dostatocnu financnu rezervu, byt, ktory bol jej a stabilne zamestatnie, do ktoreho sa mohla vratit. Keby sa nieco stane mojmu muzovi, byt, v ktorom zijem, by podliehal dedicskemu konaniu, financnu rezervu som si vytvorit nestihla a zamestnanie by som musela hladat totalne od piky, bez znalosti a vacsich skusenosti v akomkolvek odbore. Cast by sa dala vyriesit svadbou a napisanim zavetu, ale ktory mlady clovek ma spisany zavet len tak pre istotu? A nie, sirotske a vdovske az take terno fakt nie je.
Ak je das peniaze na ten potrat,tak ju vlastne podporis v jej rozhodnuti....ta jej mama ked mala dceru bola tiez potom drbnuta,lebo naplnou jej zivota bolo tiez kojenie? a dceru mala tiez na krku?= na pritaz? ...takto sa vlastne vyjadrila na obraz svojej dcery a bud.vnucat...vies co,nezasluzi si ta ani jedna ani druha...mama bude svojho jedinacika mat za maleho Boha,a bude sa v nej vidiet a riadit ju cely zivot (=teraz to uz robi)/,a dcera ju slepo posluchat...ale zozeru/ dobehnu ich vycitky, myslienky...a ver tomu ze to co urobia ,tak lahko nezabudnu ,budu s tym.zit do konca zivota.
Jednu vec si vo vasom vztahu neviem predstavit...
Teda mozno budete mat deti neskor (ak priatelka dokonci skolu, spravi atestacie, rozbehne karieru,...neviem, co este) ako to ovplyvni vase dalsie deticky. Rozumies? Mohli mat surodenca a uz nebudu mat. Mozno sa na to niekedy budu pytat.
A nie, nie je to nerealne, sama nemam surodencov a ano je pre potrat...
Viete čo ja to už chcem mať ukončené. Pošlem jej polku tej sumy a nechcem ju už nikdy vidieť. Zlomila ma a nečakal som že to dopadne takto lebo som sa od prvého momentu na dieťa tešil. Už keď sa test ukázal ako pozitívny a ona šla k lekárovi. Ale ona nechcela odo mňa žiadne istoty ona proste chcela potrat a ten si vydupala, už len dva dni a bude ho mať. Spolu už ale asi nebudeme pretože ja to nedám.
Ziadne peniaze jej neposielaj, nie si povinny. Maximalne tak zabalene veci co u teba ostali.
no super tak tu vypisujes jak to babo chces a teraz jej das polovicu na interupciu...?!!no to si teda vyriesil....a ta tvoja partnerka s jej mamou uz ake socky musia byt ked ani 300e nemaju.
Je mi to veľmi ľúto a myslím si, že táto žena nie je pre teba ta prava. Poviem ti z vlastnej skúsenosti, že s lekarkami to je ťažké. Sama som lekárka. Prvá dcéra sa mi narodila na konci druhého ročníka medicíny. Mala som 21. Čiže fakt nie "vhodný "čas. Neriešila som však túto dilemu. Môjho teraz už manžela som ľúbila a jeho dieťa som chcela. A to sme ani nemali vôbec žiadnu pomoc. Len jeden druhého. Plne ma podporoval. Na rok som školu prerušila a bola s dcérkou doma. Po roku išla do jasliciek a ja som si tretí ročník rozložila na dva roky. Aby som nemala taký stres. Potom som už dostudovala normálne. Celkovo som teda študovala o tri roky dlhšie . A vieš čo? Vôbec ale že vôbec to neľutujem. Vo štvrtom a piatom ročníku som dokonca získala aj prospechove štipendium. Dnes mám krásnu 18 ročnu dcéru, na ktorú som hrdá, muža ktorého ľúbim a ďalších dvoch synov. A mám aj titul a pracujem v odbore ktorý som chcela. Poznám však aj iné prípady. Lekárky, ktoré horko ťažko otehotneli v 37 rokoch po prvýkrát a žiaľ aj dosť bezdetnych. Je na ne smutný pohľad. Vieš čo mi jedna z nich nedávno povedala? Že to, že som mala dcéru počas VS, bolo to najlepšie, čo sa mi mohlo stať, pretože ten správny čas nepríde nikdy. U nej neprišiel. Ma 47 a je bez deti.
Mám ďalšiu kolegyňu, smeruje k tomu istému, je síce ešte relatívne mladá, ma 32, pred rokom atestovala a o dietati ani pocut. Chce sa stat primarkou. Je vydata a jej manzel po dietati uz dlhsie tuzi. Ona vsak je nekompromisna, stale vraj nie je ten spravny cas, a vraj ak to nedokáže pochopiť, pojdu od seba. Ona vraj nepovažuje za žiadnu tragédiu ak by aj ostala bezdetna. Či to vie aj jej muž, alebo ho len naťahuje, to už neviem.
Čo tým chcem povedať, je to, aby si to veľmi dobre zvážil. Táto tvoja priateľka ma zjavne úplne odlišné priority ako ty. Pozor na to. Povedala by som, že s tvojim prístupom si zaslúžiš úplne iný typ ženy a aj lepšiu svokru. Veľa šťastia .
Pokiaľ s tým potratom nesuhlasis, žiadne peniaze jej neposielaj. Nič viac proti tomu urobit zial nemôžeš, ale tym, ze jej posles peniaze, by si jej to akoby odobril. Nepodpisuj sa pod smrť svojho dieťaťa.
presne suhlasim,ak s potratom nesuhlasis,peniaze neposielaj,stoj si za svojim nazorom.
Na tvojom mieste by som jej povedala, ze jej dam vsetky peniaze ktore som schopny zarobit, ale nie na potrat. Nech ich pouzije na vychovu dietata, opatrovatelku, cokolvek a budes robit vsetko, co je v tvojich silach, aby si jej pomohol s dietatom, aby dokoncila skolu a robila, co ju bavi, ale s potratom nesuhlasis. Ak si stojis za svojim nazorom.
Jedneho dna aj tato suma moze byt pouzita proti tebe.
Tie peniaze pošli radšej na účet do Prešova,potrat nech si zaplatí dcérenke jej "múdra" mamička.Bude mať pani doktorku a vnúča v biologickom odpade...ty sa od nich odstrihni celkom...želám ti veľa šťastia.
Ahoj. V podstate chceš len od nej aby sa niečoho vzdala, ale ty na materskej nedostaneš? A čo takto: navrhni jej, že ostaneš s dieťaťom doma ty. Materská je dnes vysoká, dostaneš viac ako v čistom zarobíš a ako skončí dáš dieťa do jaslí ak si nemôžeš dovoliť prísť o príjem. Nie je to ideálne riešenie, ale dieťa by žilo! Len by to chcelo obetovanie aj od teba, nie len od nej. Lebo dnes je to skutočne tak, väčšina chlapov sa o dieťa nestará ani na 50% čo si budeme nahovárať.. . Držím palce. 🍀
@sara07 trafila si klinec po hlavičke. Tieto interupčné témy sú tu cielene nasadzované, nemá význam reagovať. Zda sa mi už istu dobu, že si tu príslušníci určitých politických strán zisťujú spoločenskú atmosféru, ktorá sa týka interupcii, práva ženy rozhodovať o vlastnom tele, práva muža na nenarodené “dieťa” atď
Ženy spamätajte sa, toto sú všetko nasadené témy, už vieme, ktoré ste tu svatice netreba to prezentovať v každej nasadenej téme o interrupciách
@sisaka hej len problém je že sa na ne hlavne ozvu protipot, strana tabora a potom to aj tak vyzerá, % jak hovädo preto aj 7 či kolko ich bolo návrhov zrazu v parlamente a opakovane mimo poriadok dávaju
ja som sa schválne zapajala že ako to daleko mienia dotiahnut , keby človek mal aspon istotu že to vyhodnocuje normálny človek, ktory len nespočita počet pre a proti ale nicky, lebo určite to viem presne ako budu reagovat a to ešte človek len tipuje čo su tu zdvojené nicky , lebo nechce sa mi verit že tak podobnym štylizovaním pišu tak často dve osoby , ešte by mohli odpisovat ale to je v tomto pripade blbost
Nepodpisuj sa pod ten.potrat aj ty,ak jej das peniaze podporis ju,a svedomie zozerie aj teba.
@lenadka navrhol, materská je ale len 6 mesiacov, potom by museli niečo iné vymyslieť. On spomínal, žeby ich nemal kto živiť, ak by zostal aj na rodičovskej.
@777januska777 potom môže platiť tú opatrovateľku alebo dať dieťa do jaslí. Je mladý zrejme nevie aká je momentálne výška materskej aj to, že jasle budú z väčšej časti preplatene ak o to požiada - príspevok na starostlivosť o dieťa je momentálne cca 280€, ak by platil za jasle viac to už musí zo svojho. No a tým počítať musí ak to dieťa naozaj chce.
Príde mi zasa nefér jej nedať polovicu keď sa už rozhodla tak ako sa rozhodla. Pretože nakoniec tie peniaze možno nebude mať a potom mi to bude len vyčítať. Na materskú som chcel ale ísť a ona mi povedala, že načo by potom bola matka ak by svoje dieťa vidrla dva dni do tyždna a aj to niekedy možno nie.ja rozumiem že jej nemôžem stáť v ceste. Ale urobil som všetko čo bolo v mpjich silách navrhoval som neskôr aj opatrovateĺku. Tak či tak už je rozhodnuté a idem jej poslať asi tých 170eur lebp čiastočne je to aj moja vina a keď vidí že by mala mat zničený život nechcem to mať na svedomí
Práveže je od teba hlúposť jej nejaké peniaze dať, vyčítať ti to môže tak či tak. A neboj sa peniaze isto bude mamička sa isto o to postará. Lenže zober si, že ak jej ty dáš peniaze nato, tak sa tiež môže stať, že už nikdy deti mať nebude (riziko potratu a to sa nedá ovplyvniť) a ona ich bude chcieť, tak vtedy ta bude preklínať zato, že si jej peniaze dal. Ak by sa jej stalo to riziko, že nebude mať deti alebo že bude mať psychické problémy (po potrate sú pravidelne), tak zato tiež budeš môcť aj ty. Nepomahaj jej pokaziť si život. Lebo ak jej peniaze dáš, potom jej môžeš spôsobiť oveľa horšie problémy. To je také ako napríklad: Nejaké dievča by chcelo spáchať samovraždu, ty by si nesúhlasil, ale ona by ti tvrdila, že tu samovraždu spácha, lebo si jej ublížil a už ju nijako nepresvedčíš a povie ti, že ju máš, ale potlačiť aby spadla. To by si neurobil mám pravdu? Tak nerob ani toto. Buď chlap a trvaj na svojom, ak si predsvedceny o tom, že dieťatko chceš, tak žiadne peniaze jej nedaj, lebo to by si podkopal vlastný názor.
Praveze si to bude vycitat,a budes to mat aj ty na svedomi
Nefér je to, že vôbec neberie ohľad na teba, nezaujíma ju tvoj názor a pocity. Dieťa je aj tvoje, ak jej pošleš peniaze na potrat, hoci len polovicu, si rovnako zodpovedný aj ty a bude ťa to trápiť zvyšok života. Nič jej nedávaj, nie si povinný a nesúhlasíš
Ma tak napadlo, skus jej pustit film posledny vykrik, to asi pozna o potrate to je ... mozno to na nu trochu zaposobi ... zabojuj o dieta ako pisu baby, ved ste v tom obaja nie len ona ... a ty si ochotny jej pomoct a sa o nu postarat ... to ma perfektne mat pri sebe takeho partnera ... mozes aj ty ostat na materskej s dietatom par mesiacov ... ked ma baba sex tak musi ratat aj s tym ze moze otehotniet a brat za to zodpovednost ... porozpravaj sa s nou je to vase spolocne rozhodnutie nie rozhodnutie vasich mam, ci jej mamy ... drzim palce nech vsetko dobre dopane

@thoughtfulweirdo tak financne zavisla na partnerovi je asi kazda matka,ktorej jediny zdroj prijmu je rodicovsky prispevok. a to ze sa partnerovi moze hocico stat a zostane rodina bez prijmu sa tiez moze stat kazdemu... ono vsetko sa da ak clovek chce,ale tu buduca pani doktorka spolu s matkou zjavne nechce...