icon

Partnerka pozvala bývalého do firmy. Je to problém?

20. aug 2026

Ako hodnotíte situáciu, keď partner/ka pozve svojho bývalého/bývalú (začali si v ich predchádzajúcej práci), na obed prebrať potencionálnu spoluprácu resp. prácu v rovnakej firme - teda ťahá toho svojho exa do firmy.

O obede by vám partner/ka nepovedal/a.

anonym_a0ae3b
20. aug 2026

Nebolo to len o praci. Keby islo o pracu nema problem o tom povedat, urcite sa nedohodli na poslednu chvilu

autor
20. aug 2026

Dajme tomu, že tú osobu volá naozaj k nim do firmy. Ako to hodnotíte?

anonym_254b1d
20. aug 2026

Nedá sa podľa zovšeobecňovať a záleží od kontextu, od povahy zúčastnených, od typu prace, od odbornosti, od vzťahov aké zachovali po rozchode… môj ex bol mojim kolegom a je špička v odbore, viem si predstaviť, že keby som rozbiehala niečo svoje, chcela by som ho do tímu, ľudí s jeho špecializáciou a skúsenosťami je minimum, nebolo by za tým naozaj nič iné ako práca… ale ak to je na pozíciu, ktorú môže robiť hocikto a možno aj lepšie, ale môj partner by trval na tomto človeku, asi by mi to vŕtalo v hlave

anonym_c7f688
20. aug 2026

@anonym_autor príliš málo informácií.
Záleží od okolností.

pletko325
20. aug 2026
@anonym_254b1d

Nedá sa podľa zovšeobecňovať a záleží od kontextu, od povahy zúčastnených, od typu prace, od odbornosti, od vzťahov aké zachovali po rozchode… môj ex bol mojim kolegom a je špička v odbore, viem si predstaviť, že keby som rozbiehala niečo svoje, chcela by som ho do tímu, ľudí s jeho špecializáciou a skúsenosťami je minimum, nebolo by za tým naozaj nič iné ako práca… ale ak to je na pozíciu, ktorú môže robiť hocikto a možno aj lepšie, ale môj partner by trval na tomto človeku, asi by mi to vŕtalo v hlave

Sú tu dve možnosti a obe sú reálne, no niekedy tú druhú partner nedokáže prijať.
Prvá je že chce niečo viacej, chýbajú si a chcú sa stretávať, možno aj sexuálne záležitosti.
A tá druhá, ako popisuje @anonym_254b1d pokojne môže ísť čisto len o pracovné záležitosti a ich pracovné skúsenosti, ktoré môžu firme prispieť. Ale len v prípade že majú svoj predchádzajúci spoločný vzťah uzatvorený a vyriešený.
Ak by som vedel, že bývalá je dobrá v obore ktorú potrebuje naša firma, vedel by som si pokojne predstaviť spoluprácu v jednej práci, keď som si vedomý toho, že už k nej nič necítim a nemôže sa ten vzťah zmeniť na milenecký.

wolf_
20. aug 2026

Samotná situácia ako taká závisí od okolností. Môže to byť aj úplne nevinné čisto pracovné (a vtedy za mňa ok) a nemusí... Ale bez ohľadu na všetko by mi vadilo toto "O obede by vám partner/ka nepovedal/a." Neznášam neúprimnosť, neotvorenosť.

anonym_53e881
20. aug 2026

@anonym_autor ze ti budu spolu trtosit za chrbtom...

2691
20. aug 2026

Neviem, či by som si bývalého volala do firmy.
O obede ti mala povedať.Ona má takú pracovnú pozíciu, že si pozýva kolegov na obed, alebo to bolo v rámci " náboru" do práce?
Jedno aj druhé by mi asi dalo do hlavy chrobáka..

anonym_2254b9
20. aug 2026

Možno nepovedala preto že sa bála tvojej reakcie ale na druhej strane mala to povedať ak je za tým len práca lebo takto si človek môže o tom myslieť čokoľvek

betulinka1
20. aug 2026

@anonym_autor tak asi je dovod, ze je ex ale mozno si pracovne rozumeli a dôveruje mu. Preco nie. Okrem toho je to praca. Ja tiez muzovi nehovorim o svojich pracovných stretnutiach.

vilma7
20. aug 2026

Možno je to super zamestnanec a chce aby im vo firme pomohol a v jeho pritomnosti vidi vidi potemcial...ze sa udeju pozitivne zmeny.
Alebo jej len chyba a chce ho mat za rohom. Opytaj sa predsa jej.