Partnerka pozvala bývalého do firmy. Je to problém?
Ako hodnotíte situáciu, keď partner/ka pozve svojho bývalého/bývalú (začali si v ich predchádzajúcej práci), na obed prebrať potencionálnu spoluprácu resp. prácu v rovnakej firme - teda ťahá toho svojho exa do firmy.
O obede by vám partner/ka nepovedal/a.
Dajme tomu, že tú osobu volá naozaj k nim do firmy. Ako to hodnotíte?
Nedá sa podľa zovšeobecňovať a záleží od kontextu, od povahy zúčastnených, od typu prace, od odbornosti, od vzťahov aké zachovali po rozchode… môj ex bol mojim kolegom a je špička v odbore, viem si predstaviť, že keby som rozbiehala niečo svoje, chcela by som ho do tímu, ľudí s jeho špecializáciou a skúsenosťami je minimum, nebolo by za tým naozaj nič iné ako práca… ale ak to je na pozíciu, ktorú môže robiť hocikto a možno aj lepšie, ale môj partner by trval na tomto človeku, asi by mi to vŕtalo v hlave
@anonym_autor príliš málo informácií.
Záleží od okolností.
Nedá sa podľa zovšeobecňovať a záleží od kontextu, od povahy zúčastnených, od typu prace, od odbornosti, od vzťahov aké zachovali po rozchode… môj ex bol mojim kolegom a je špička v odbore, viem si predstaviť, že keby som rozbiehala niečo svoje, chcela by som ho do tímu, ľudí s jeho špecializáciou a skúsenosťami je minimum, nebolo by za tým naozaj nič iné ako práca… ale ak to je na pozíciu, ktorú môže robiť hocikto a možno aj lepšie, ale môj partner by trval na tomto človeku, asi by mi to vŕtalo v hlave
Sú tu dve možnosti a obe sú reálne, no niekedy tú druhú partner nedokáže prijať.
Prvá je že chce niečo viacej, chýbajú si a chcú sa stretávať, možno aj sexuálne záležitosti.
A tá druhá, ako popisuje @anonym_254b1d pokojne môže ísť čisto len o pracovné záležitosti a ich pracovné skúsenosti, ktoré môžu firme prispieť. Ale len v prípade že majú svoj predchádzajúci spoločný vzťah uzatvorený a vyriešený.
Ak by som vedel, že bývalá je dobrá v obore ktorú potrebuje naša firma, vedel by som si pokojne predstaviť spoluprácu v jednej práci, keď som si vedomý toho, že už k nej nič necítim a nemôže sa ten vzťah zmeniť na milenecký.
Samotná situácia ako taká závisí od okolností. Môže to byť aj úplne nevinné čisto pracovné (a vtedy za mňa ok) a nemusí... Ale bez ohľadu na všetko by mi vadilo toto "O obede by vám partner/ka nepovedal/a." Neznášam neúprimnosť, neotvorenosť.
@anonym_autor ze ti budu spolu trtosit za chrbtom...
Neviem, či by som si bývalého volala do firmy.
O obede ti mala povedať.Ona má takú pracovnú pozíciu, že si pozýva kolegov na obed, alebo to bolo v rámci " náboru" do práce?
Jedno aj druhé by mi asi dalo do hlavy chrobáka..
Možno nepovedala preto že sa bála tvojej reakcie ale na druhej strane mala to povedať ak je za tým len práca lebo takto si človek môže o tom myslieť čokoľvek
@anonym_autor tak asi je dovod, ze je ex ale mozno si pracovne rozumeli a dôveruje mu. Preco nie. Okrem toho je to praca. Ja tiez muzovi nehovorim o svojich pracovných stretnutiach.
Možno je to super zamestnanec a chce aby im vo firme pomohol a v jeho pritomnosti vidi vidi potemcial...ze sa udeju pozitivne zmeny.
Alebo jej len chyba a chce ho mat za rohom. Opytaj sa predsa jej.

Nebolo to len o praci. Keby islo o pracu nema problem o tom povedat, urcite sa nedohodli na poslednu chvilu