icon

Partnerovo prekvapenie v kine: Bol to zámer?

30. jan 2025

Žienky...chcem počuť nestranný názor na jednu situáciu. Priateľ mi dnes z práce napísal, že má pre mňa prekvapko. Ja že super teším sa. On,že sa mám pekne obliecť, ideme niekde do spoločnosti. Ja,ze do restiky...on ,že nie,že ide film Černák v kine a že vie, že dlho som chcela ísť, tak že ma pozýva...ja že super, sa teším. On,že je v praci a že dúfa,že ešte večer budú lístky. Ja,blbec že pozriem stav. Už bolo len pár voľných miest, tak som navrhla že lístky zabezpečím....Aj som ich kúpila cez net. Ale čakala som,že mi zaplatí keďže on to navrhol. On večer prišiel, pozreli sme film a....nič. No, ja neviem..mne to príde maximálne drzé. Aj som mu to akože s humorom vytkla...On nič...som zmätená

gaborka28
31. jan 2025

Skus to nabuduce otočiť. Zavolaj ho niekam, napr na kávu a nemaj sa k plateniu. Uvidis, aký postoj bude mat. Najlepšie však asi bude vyriešiť si to s ním, on to možno chápe tak, že veď si sa ponúkla, veď si to zorganizovala a zabezpečila listky, takze si ho vlastne pozvala ty a nie on teba. A tak spokojne vo svojej nevedomosti spinkal s tým, ake skvele rande ste mali, pritom ani netusi, že ty nieco takéto riesis. Nie každý chlap ma postoj “ja som to vymyslel, ja platím, aj keď si to vlastne platila ty”.

A ja ti rozumiem, ako to citis, že ide o princíp. ale ozaj by si si od neho vzala tých 12 či koľko eur? Alebo keby ti dal 20, vydávala by si mu? Preto najlepšie bude nabuduce vymysliet nieco, ale nebyť iniciatívna pri platení a uvidis, či mu len nedopaluje alebo je vychcany.

ullala
31. jan 2025

@sense tiez ma z tohto dost zaujal fakt, ze sa isla potrhat za listkami v druhej rade. Akonahle vidim volne listky iba v piatej rade a nizsie je to pre mna ako keby uz bolo vypredane. Hlavne v dnesnej dobe, ked jeden film hraju niekolko krat do tyzdna.
No a k priatelovi sa nevyjadrujem. To nemal v tej praci 2 minuty na to, aby kupil listky? A teda to pozvanie a keci o prekvapeni a spolocnosti zneli ako keby ta chcel zobrat kocom na ples 😀😀😀 a na koniec z neho vyleze kino 😀

jania023
31. jan 2025

Chlapec je kraaaal, on vymysli, ty zaplatis a este aj sex bude kedze taky super vecer spravil. Cize to zhrniem, ty platis a on sa zucastnuje. Parada kto by to nechcel? Len teda v tom pripade kde ty vsetko platis je on vlastne vydrziavany tebou cize je k*riva s pension. Dufam ze ho ma minimalne zo zlata ked s tym suhlasis.
Potom pridu deti ale chlap sa nezmeni a zena zrazu premysla kde urobila chybu a tutko premysla preco to zrazu uz nefunguje tak si narazi dalsiu a vsetko zacina od znova

h2
31. jan 2025

Mňa keď chlap pozve do kina, či kamkoľvek inam, ani vo sne by mi nenapadlo kontrolovať, či ešte sú lístky a už vôbec nie ponúkať sa, že ich kúpim. Ty si mala za úlohu urobiť si čas, pekne sa obliecť a čakať. Nabudúce nebuď taká aktívna.

renesance80
31. jan 2025

chyba!

kalifka
31. jan 2025

Je zaujímavé, ľudia ti tu píšu dlhé príspevky a ty odpisuješ dvoma slovami...
Nenašla som nikde odpoved, koľko ste spolu.

bmolko
31. jan 2025

už keď začína text slovom "žienky" viem, že bude zábava a veliký problém....

0silvia0
31. jan 2025

@bmolko buď rada, že nenapísala "ženičky"😎😍

moonlight1210
31. jan 2025

Tak bud ho nabuduce nechaj, nech na vsetko mysli sam, alebo nech sa trapne blamuje, ako to skopal. Alebo nech vymysli nahradny program.
Je to jeho problem.
Ty nezasahuj. Nijak.
(Mne by po pravde vo sne nenapadlo ist pozriet listky. Pozyva ma, tak bud ich uz ma kupene, alebo sa pozeral, ze su este miesta, ktore po mojom suhlase, ze idem, obratom kupi. Preto vola. Nie?)

Na druhej strane si myslim, ze ty s nim pre nieco si (kedze vies, aky je a si stale s nim) a je dost mozne, ze ste spolu presne preto, ze ty si ta akcna a on ten tutko, co sa necha vodit za ruku, lebo ty neznesies, aby sa ti dakto motal pod nohami. Mas rada veci po svojom a jeho ochota stat bokom ti vyhovuje.

Teda az na momenty, ked zrazu mas potrebu vidiet z jeho strany tiez drobnu akciu, prejav. A na svoje sklamanie nevidis ani zablesk.

Tak si ty rozmysli, co vlastne chces.

sissy27
31. jan 2025

Tak ked je to tak, ze vzdy platis ty, tak opakujem - tychto konkretnych 25€ za listky je vas najmensi problem…

lenocka8894
31. jan 2025

Och zeny...v dlhodobom vztahu by som to neriesila kto kupil listky ale v tomto pripade by som mala pocity ako autorka...ja som udivena ze po kine ta nezobral na romanticku veceru...to ze nezapezpecil listky to je u chlapov normalne a konala by som presne tak isto len by som ocakavala urcite iny vecer z jeho strany. Ak sa stava ze platis viac alebo castejsie ty tak utekaj z toho vztahu..uz to lepsie nikdy nebude a mna ako zenu by to urazalo tahat financne mojho partnera.

lauruska_sumienka
31. jan 2025

mam znamu, chodila s chlapikom roky. napokon sa zverila ze ju pozval do madarska na vylet, cestou spat sa pokazilo auto-ktore si pozical. takze potom este riesili odvoz domov a servis. po tyzdni od nej pytal peniaze na benzin, na poplatky pocas vyletu,pricom obed pre oboch platila ona, a aj na opravu auta. dievca mu dalo peniaze. potom ju volal do pariza, kam chcela strasne ist. povedal ze nech idu spolu vlakom (on mal rezinku ona nie), zratala si to a listok na vlak by ju vysiel drahsie ako keby sla lietadlom. a este si ubytovanie a vstupenky do muzei mal platit kazdy zvlast, a to uz sme aj s dalsou znamou jej povedali svoje, ze taketo spravanie nie je ok, ak s nim chce rodinu.

„Kto pozýva, ten platí,“ znie základné spoločenské pravidlo. je uz len na tebe ci chces byt s takym partnerom a planovat buducnost.

enmery
31. jan 2025

@lenocka8894 To odkiaľ beriete, že je to u chlapov normálne?To vy z nich robíte takých a matky ich tak vychovávajú doma. Ja takého chlapa nemám a nikdy som nemala. A je to primitivizmus niekoho pozvať na pekný večera vlastne nemáš nič. Mal jej to písať až po lístkoch. Čistý vydžubanec.

sissy27
31. jan 2025

A este jedna vec - nechapem, preco si zrazu nemilo prekvapena, ked pises, ze platis vzdy ty…

mantilka
31. jan 2025

Mať lakomca je riadny pruuuser....nedávaj si ružové okuliare na oči, že inak je dobrý chlap. Predstav si seba a svoje deti po 15 rokoch manželstva...budeš ho musieť o všetko prosiť a presviedčať ! To si buď istá. A tvoje deti budú starať. Poznám zopár takých vzťahov/rodín...to je veľmi ťažký stav. Chlap nedá vlastnému dieťaťu ani na topánky a potreby do školy...."a peniaze šetrí do ponožky ". Žena kupuje zo sekaca, nie preto že nemajú peniaze ale manžel neuzná za potrebné a ešte ju aj vyžiera.
Ja by som si ho checkla. Odteraz nič neplat....ak mu to bude vadiť až tak, že sa ozve....je to lakomec.

karolinakr
31. jan 2025

čo sa rozčuĺuješ - On pozýva, Ty platíš !!

karolinakr
31. jan 2025

@lucia13022023 prečo pomoc? on pozýval a este ako to krasne opísal

7miriam77
31. jan 2025

Keď to on navrhol a v podstate ťa pozval,tak mal lístky zaplatiť on. Podľa mňa je dosť divné a blbé od neho, že ti sám nenavrhol ,že ti peniaze vráti. A je uplne jedno, či sa jedná o 10 e alebo 1000. Ide o princíp

karolinakr
31. jan 2025

@mamina7070 možno, že je dobry v posteli 🙂

karolinakr
31. jan 2025

Čo keby teda ten chlap kupil listky jeden na konci kina, druhy v inej rade - lebo objektívne naozaj neboli..Išli by ste vyobliekané na také predstavenie?

michal_dr
31. jan 2025

@autorka

Toto mi od tvojho partnera nepride "korekt"...

Ak kino navrhol, doslova ta "navnadil..." (aby si sa pekne obliekla), tak sa mal v závere jeho myslienky spytat, či s filmom suhlasíš.. (nie každej žene tento žaner vyhovuje)...

Nasledne ak nemal čas lístky zabookovať (ano, niekedy sa nedá kôli situácii v práci a je to klikačka), mohol ta korektne poziadat..."Ak máš čas, prosím, môžeš lístky zabookovať, mne sa teraz neda, ďakujem..." (uplne bežná vec...). A logicky po tvojom feedbacku, ze sa ti podarilo zohnat posledné lístky, mal poďakovať a cez pauzu financ poslat/vrátiť automaticky bez akej kolvek debaty (svetomie, charakter).

Uplne normálna vec zo života...
A keď už tak... keďže si sa iniciativy s kupou chopila (bez jeho prosby), večer po kine ti mal/mohol povedať, "Ďakujem, že si ich kúpila.." a bez debaty ti financ poslat na účet..

Osobne, ako tvoj partner by som sa citil ako "idiot..." nejde o financ, ide o "princíp", ale to som ja... 😉 Stará škola, mne by to svedomie nedovolilo...

simca06022011
31. jan 2025

vsak si mu mala napisat, listky objednavam, posli mi xEUR na ucet. A staci neplatit. Vymysli si nieco, ty objednas , zaplatis, ani pukance mu nekupis... vies co.. :D nebud vadna, proste zabudni na platenie uctov chlapovi. Nepreberie sa? nevadi, najde si inu sponzorku. V zivote som chlapovi nic neplatila, ked sme randili. NIC. NIKDY. V zivote by ma ani nenechal zaplatit veceru, listky, cokolvek.

diaamax
31. jan 2025

Mna by to nas💩lo! Nie tie drobne za listky ale twn princip. A ked naznacoval ze by este aj 🍿chcel ale nie za vlastne no nieeee to uz je moc ❌❌❌🛑🛑🛑. Tazko sa takato tema zacina a sam fakt, ze sa takto na teba “spolahol” je velavravny. Ja vych utekala, bo za chcilu ti vytkne aj kazdy rozok ktory si kupis.

carrot_apple
31. jan 2025

nabudúce mu z roboty zavolaj, že nech kúpi lístky do kina lebo nemáš čas, že ho pozývaš😂

maminkadeticiek
31. jan 2025

Blbe,ale bola si zbytocne iniciativna.Naco si to riesila ked ta on pozyval?Bola si zbytocne iniciativna.Ci ti mal dat na ruku 12 eur?Mal ta pozvat na drink,ked si to zatiahla,ale vobec si sa do toho nemala montovat,ked to bolo pozvanie.Tvoja chyba

hefo
31. jan 2025

No, veru "pekné" prekvapenia.

A dobré vlastnosti má tento chlapík aké?

lucia13022023
31. jan 2025
mischy00
31. jan 2025

Pre mňa by bolo dôležité, či sa to stávalo aj v minulosti alebo len tento jeden prípad...zas chápem autorku, na druhej strane možno nabudúce zaplatí všetko on a bude celá táto kauza zabudnutá, ťažko povedať.. ale ak sa aj doteraz tváril, ze sa veci platia samé, tak by som sa mala na pozore.

gribka1
31. jan 2025

To je nejaký držgroš či lakomec? O lístky nejde, ak by som sa pudujala ich kúpiť, bolo by mi trápne chcieť peniaze od neho. Čo však trápne je, že nekúpil občerstvenie alebo ešte niečo po kine, či pred kinom. Neverím, že toto urobil prvýkrát, len tí má otvoriť oči.

luccija
31. jan 2025

Prečo ťa prekvapil?veď píšeš, že platíš vždy ty tak ani neprekvapil😛tak mu napíš cez víkend ideme na pizzu platíš ty, ja som platila kino.