Pauza vo vzťahu
Pomohla niekomu? Uvedomili ste si veci a vrátili k sebe a vydržalo to už? Niečo podobné riešim , chcem vedieť skúsenosti.U nás nebolo nič závažné ,pauza z mojej strany že chcela som zistiť či mi chyba a či je ten pravy,lebo sme sa dostali do stereotypyu a nikde sa neposunuli za rok a 3 mesiace.Boli sme v kontay aj chýbal a chceme tomu dať šance že len sa pytam na skúsenosti.vdaka
Ja som mala pauzu vo vzťahu po 3 rokoch. Trvala cca 2- 3 týždne. Teraz sme spolu už 16 rokov. Ale ak by som bola opäť v rovnakej situácii už by som sa nevrátila a ukončila to.....
nie, pauzy sú proste ako rozchádzanie a schádzanie sa zas dokopy a teda nie je to dobrý nápad, je to len predlžovanie agónie. Keď to klape, vieš to. Keď to neklape, očividne to vieš tiež, len to nechceš prijať. Ale nikdy som nevidela, že by to niekomu pomohlo uvedomiť si, že chcú byť spolu. Práve naopak.
Pauza vo vztahu je bud: som zbabely/zbabela, aby som povedala, ze ide o rozchod a chcem byt za chrumkavu/chrumkaveho, bez ohladu na city druhej strany, lebo dostava falosne nadeje na obnovu vztahu. Alebo: pauzou chcem zistit ci ho/ju este chcem, ci nenatrafim na niekoho lepsieho, ci mi bude chybat... nechavam si zadne vratka a opät kaslem na city druhej strany, pretoze ide iba o moje JA. Ziadny iny uslachtily dovod pauzy vo vztahu neexistuje.
Kazdopadne, nech by bol dovod akykolvek, tohoto cloveka nelubis. A to je vo vztahu najpodstatnejsie.
BTW dva mesiace pauzy je velmi malo na to, aby si zistila, ze ti naozaj chyba a ze ho lubis, je to iba bezny znak porozchodovej fazy, ked nam moze chybat aj ten koho nelubime, iba sme boli na seba zvyknuty.
@lb1984 a prečo?
@spadnutaslivka tak neviem či som sa dobre vyjadrila tou pauzou,my sme sa vlastne rozišli a teraz sa zase po 3 mesiacoch dávame dokopy ,takže bola to pauza,ale ja som sa s ním vlastne rozišla a potom veľmi chýbal a stále má kontaktoval tak som tomu dala sancu
Iné je spolu bývať a iné je sa spolu schádzať. Po roku 3 mesačnú pauzu keby som bola na mieste tvojho priateľa tak by to bol pre mňa koniec. Slovo pauza vo vzťahu u mňa sa rovná koniec vzťahu. A k tomu bývaniu ešte ste ani spolu nebývali iba sa stretávali a už pauza vo vzťahu. Keby ste išli spolu žiť do jednej domácnosti a dali si pauzu ešte by som chápala ked že by to bolo niečo nové a každý pochádzate z inej rodiny iné zvyky spôsoby a určitá výchova ale stretávať sa a po roku mať pauzu to znamená rozchod. Ale iba sa stretávate a už mate pauzu. To je také pubertálne že chcela som vedieť či mi chyba. To by si zistila aj keby si išla na 3 dni alebo ON na služobnú cestu. Ale nie 3 mesiace že si chcela zistiť či TI chyba zdá sa mi to také fakt pubertálne chovanie. Vieš iné je spolu žiť ak by ste spolu žili a dali si pauzu aspoň vieš že k sebe nepasujete. A iné je spolu bývať platiť účty, rôzne veci nakupovať, čo sa uvarí ked zaplatíte účty koľko vám zostane na celý mesiac, rezerva ak sa niečo pokazí alebo niečo sa zle prihodí a nie že máme pauzu. VY k sebe vôbec nejdete píšeš chcem dieťa nemaj dieťa kým si nie si si istá. Aby si neostala bud slobodna mama alebo rozvedená s malým dieťaťom. Toto mi nepríde na pauzu ale skôr na definitívny koniec. To že mate spoločných kamarátov to ešte nič neznamená. Ked by tak pokračovalo že sa budete stretávať kde má záruku že za pár mesiacov nebudeš chcieť druhu pauzu. Nechaj ho tak usporiadaj si v hlave myšlienky čo chceš ako to chceš urobiť ako chceš žiť dalej. Takže už to nie je pauza ale rozchod. Ste nezrelí ani TY ani ON ked ako píšeš ako keby žobral o tvoju lásku ked TI akože vždy volala. Pre mňa by to bol koniec. Keby som bola ja s tebou že ja som ON tak už sa k tebe nevrátim. Neuvedomuješ si že to nemusí byť znova dobre. Ked sa s niekým rozídem tak už s ak nemu nevrátim lebo viem že niekde bola chyba. Môj názor. Nemusíš ho brať.
@dilino problém je že on je veľmi dobrý a som si ním istá!!! Ale po tej pauze som si uvedomila že ho ľúbim a strašne mi chýbal ja verím že to vydrzi
a ja si myslím, že sa o chvíľu začneš nudiť a zas sa rozídete. kľudne to skús, ale rozchádzanie a schádzanie v 99% končí konečným rozchodom. Len u každého páru to trvá inak dlho, kým to prijmú.
Ano,pauza moze skoncit.presne takymmpozitovnym.uvedomenim ako pises a je to fajn si takto upratat myslienky.Ale.moze skoncit aj x negativnymi sposobmi a nemusi to byt len z tvojej strany.
Podla mna je pauza, ked uz mas niekoho ineho a nevies ako sa zbavit frajera😀
Ja som sa presne takto rozišla s priateľom.. bola som priveľká frajerka. Mala som obdiv chlapov z každej strany a tak som chcela naspäť slobodu. Priateľ bol rovnako veľmi dobrý a nechcel to vzdať. Momentálne sme 12rokov spolu, 10 rokov manželia a stále je dobrý a ja rada, že som sa vtedy umúdrila a dali sme sa dokopy. Tak už nevymýšľaj. Pretože dobrý ostane dobrým a pako ostane pakom....váž si ho
S bývalým sme si dali dva týždne pauzu, on to inicioval, ja som v tom nevidela zmysel, ale vďaka bohu za to. Ten vztah vôbec nefungoval. Dali sme sa ešte asi na mesiac dokopy, potom šiel s rodičmi na dovolenku a mne došlo, ako mi je bez neho dobre 😂
So súčasným partnerom sme spolu cez 8 rokov a chodí ma pozrieť aj počas práce keď nemá zákazníkov 😄 keď náhodou má toho veľa a príde až na obed, chybame si 😄
Ja som si tiez s takym dobrakom, ktori by ma na rukach nosil, dala az dve cca 2-3 mesacne pauzicky. Spolu sme boli 6 rokokv. Dokonca ma aj o ruku poziadal a dal mi prstienok. Ale nakoniec z toho vsetkeho aj tak zislo. Ja som to tak niekde v hlbke citila, ze nie, zeby to nefungovalo. Definitivne sa rozist mi pomohlo az to ked som sa zahladela do ineho. To mi pomohlo rozist sa s nim a nasla som si terajsieho manzela (nie toho do ktoreho som sa zahladela, to bol len ulet), s ktorym to bolo uplne o inom (v dobrom myslim). P. S. Tiez som sa uz vydavala dost neskoro, ako 33rocna a v 34r. sme mali prve dieta. Takze u mna pauzy nefungovali veru.
Áno mne pomohla uvedomiť si ze aj keď sa dáme znova dokopy skončí to rozchodom. Ak uvažujem o pauze niečo nie je ok. Len v tej chvíli som si to nechcela pripustiť a snažila sa nájsť záchranu v hocom.pricom jednoduchšie by bolo pochopiť ze sa to zachrániť nedá. Ak vzťah má zmysel problémy a stereotyp sa rieši počas vzťahu. Totižto stereotyp postretne skoro každého ale ak je to ten pravý ten stereotyp si začnete užívať.
Draha moja, ja toto uplne chapem a presla som si tym az dvakrat! On sportovec, vetroplach,... prvy raz rozchod, po asi mesiaci sme boli snova spolu. Velmi som ho milovala, tikali mi hodiny (34 rokov...) a stale sme len spolu chodili, on vlastny byt, ja vlastny. Ja som chcela vydat sa a konecne mat dieta, on chcel sportovat, tesit sa zo zivota, svadbu som spominala len ja (on, ze preco nie), ale akosi sa stale odsuvala. Dala som ultimatum, ze pojdeme od seba. Aj sme sli, rozisla som sa ja.. a fakt som trpela (a myslim, ze aj on). Inu... Po par dnoch som zistila, ze cakam mimino, chlapec sa tuze rychlo spamatal a bola svadba a dnes su deti dve, my spolu 8 let a stastni.
Viac ako odluka pomaha komunikovat a komunikovat a komubikovat.
Ty si tu už písala. Rozisli ste sa lebo ty chceš dieťa a on chce čas. On ťa dobíjal počas pauzy, že? Už som ti písala, že chlap keď dieťa chce tak ho chce a jemu je jedno v akom veku. No rok je pre neho krátka doba na takéto rozhodnutie a ty si o dosť staršia. Takže ak s ním chceš ostať zmier sa s tým, že možno ho bude chcieť, len ty už nebudeš mať vek na dieťa. On sa môže "rozmyslieť" aj v 40, že nastal konečne čas..pauza je len odsuvanie vášho problému. Ak chceš lásku, máš ju. No môžte sa rozísť a môžeš by s iným mužom na presne tom istom mieste ako si teraz. Ži v prítomnosti. Ak chceš dať tomu šancu tak tomu šancu daj a neanalyzuj to už.
@nurielka to bol asi niekto iný sme vekovo rovnako skoro
Aha tak prepáč. Myslela som si, že si písala tu diskusiu kde máš ty 34/35r a on 29.
@nurielka nie ale aspoň viem ,že nie som sama čo to riesi
Lebo ten dôvod prečo ta pauza bola sa vždy vráti len potom keď už prejdú roky a ešte keď sa k tomu pridajú aj záväzky (financie, deti....) je fakt ťažšie to už ukončiť.
Nie
My keď sme mali krízu odišli sme sami dvaja od všetkého od všetkých bez možnosti telefonovania aby sme vedeli čo a ako ďalej ci ma význam fungovať ďalej. Ukázalo sa ze áno, sme spolu 20 rokov .Pauza je je odsuvanie problémov nie riešenie.
Ja poznam dva pary, ktore si dali pauzu (resp. rozisli sa) a su to dnes dve nadherne manzelstva 🙂 Bol problem, ktory nevedeli vyriesit a proste si dali pauzu, resp. sa posunuli dalej. Trvalo to asi mesiac a nakoniec si uvedomili, ze probelm je mensi ako tuzba byt spolu. Urcite by som nesla do pauzy, aby som zistila, ci si chybame. Taka vec moze velmi nalomit doveru. Stereotyp spolu urcite zazijete (resp. s niekym). Ide len o to, ci ho chcete prezivat spolu. Ci viete aj v stereotype sa lubit a pracovat na vasom vztahu. Myslim si, ze sudit ci pauza/rozchod ano/nie je velmi individualne. Kazda sme ina, mame inych partnerov, ine vztahy a kazdy v danom momente potrebueje nieco ine. Ide len o to, ci to vy dvaja hccete... V prvom rade je dolezita komunikacia, aby ste sa spolu rozpravali, presli si ocakavania, povedali si, co vam vadi. Moznostou je, ak to nie su vazne veci vyhladat pomoc (bud obaja alebo len vy, uz ako to citite). Tak vam velmi drzim prsty nech sa spravne rozhodnete a budete obaja stastni. Aj ked vedzte, ze stereotyp vzdy vystrieda nejake prekvapko 🙂 A ze ak chcete byt pozaj spolu, vsetko zvladnete. Treba si to odkomunikovat a ak je vola na oboch stranach pojde to. Drzte sa!
@sofi133 ďakujem pekne
S manželom sme mali krízu po 7 rokoch manželstva, to sme sa poznali už 10 rokov. Manžel si v okolí nemohol nájsť prácu, tak za ňou odišiel a vídali sme sa iba cez víkendy, sviatky a pod. Cez týždeň som mala plnú hlavu detí, on vtedy býval u rodičov. Obaja sme cez týždeň mali čo robiť a cez víkend sme sa na seba tešili. V našom vzťahu bola kameňom úrazu manželova práca, takže takto ju mal a vzťahu to prospelo. Správny partner je človek s ktorým sa cítime ako jedno. Človek si s ním tak dobre rozumie, že už nevie a nechce žiť bez neho. Nie je pre neho iba alternatíva, že s týmto človekom by som dokázal žiť. Z toho vyplýva aj to, či je pre pár pauza potrebná.
Nikdy som nepochopila čo znamená tá ,,pauza,,.. buď sme spolu alebo koniec.. nič medzí tým NEEXISTUJE.. akože sú chcem dať od niekoho chvíľu pokoj aby som zistila či ho chcem.. tu mi nedáva vôbec zmysel
Pauza je predkoniec vzťahu..
@pimpulienka aj keď sa k sebe potom vrátia?