Pobúrilo by vás susedovo domáce upratovanie?
Napríklad keby ste videli susedu umývať okná, alebo počuli vysávať..
Za seba hovorím, nech si kľudne porobia čo treba.
U nás cestári robili cestu. Boli sme prekvapený ale asi nestíhajú 😂 Nie každého jeho vec ako naloží so sviatkom.
@medda_beda Ľudia pracujú aj 15 hodín denne. Lenže tak aj zarábajú. Čiže zaplatia si ak nestíhajú. Zvyšná sorta ľudí je len sebecká, ješitná. Hádam sa nebude niekoho pýtať ....😂 Hádam on nebude platiť niekomu 😂
A škodí si len sám sebe. Deň má len 24 hodín a telo si potrebuje aj oddýchnuť. Potom, keď stretneš týchto ľudí tak len šomrú a šomrú. Stále sú nespokojný.
Keby aj poburilo. Niektore veci proste urobit musis. A keby aj…. Druhym zakazovat nebudem 😉
@eva112014 Ľudia neoddychujú hlavne tí, ktorým na ten deň vyjde jediný deň voľna, nie každý človek robí pondelok- piatok, v sobotu si robí doma a v nedeľu sedí v kostole. Ľudia žijú aj inak. A sú aj iné náboženstvá, kto rešpektuje tých, ktorí majú sviatok v sobotu?
A k tomu šomraniu.. ty tu šomreš momentálne najviac 😂
:D u nás to nemalo koho poburovat, keď som sa pozrela dookola všetci dačo robili :D
@eva112014 Mám si zaplatiť za upratovanie a potom šetriť na niečom inom len aby som neupratovala? Ja tým nikoho neruším takže mi to môže byť jedno.
Keď mám za 13 pracovných dní oddelene 2 dni voľna tak musím upratať a navariť keď mám čas
a nevybrala som si to.Nezarobím viac, nič z toho nemám navyše, ale niekedy to tak proste je.Mám domáce zviera a treba upratovať často.Uprace ten kto má voľno.Trvá to asi 2 hodiny.Na mňa tiež nikto neberie ohľad cez víkend, že vstávam pred 6 ráno a čo teraz sa mi majú všetci prispôsobiť?Nemyslím si.Robím sviatok/nesviatok/víkend.
Keď je to môj jediný deň voľna tak pardón, ale nejaký kresťanský sviatok ma fakt nezaujíma.
Tiež by som si rada oddýchla, ale v špine žiť nemienim.Z takého voľna ajtak nič nemám a to voľno by v ten deň vyšlo tak či tak.Či by sviatok bol alebo nebol Takže pre mňa to je len pracovné voľno
@eva112014 Každý oddychuje vtedy keď môže.
Môžeš odpracovať bežný pracovný fond a ajtak mať rozdelené dni tak, že máš ledva voľno.A aj keď nejaké máš tak nedostaneš 2 dni súvisle.
Byť v práci raz skoro ráno a potom do neskorého večera.
Ja sa snažím upratovať vtedy keď je polovička v práci aby sme spoločný čas mohli tráviť spoločne.A rodina mi je prednejšia ako nejaký sviatok.
@medda_beda To, že upratuješ - neriešim a to mi vôbec takýto susedia nevadia. Vadí mi na sviatok hluk (pílenie dreva, či vŕtanie). Čo ty píšeš je úplne v pohode.
@eva112014 Tak to by si ľudia mohli odpustiť, ale keď sú cez týždeň v práci a pracujú aj víkendy tak tiež musia využívať ten čas ktorý majú.Mrznúť asi nebudú kvôli sviatkom, či?
Treba sa vždy pozrieť aj na to, že sú ľudia ktorí pracujú na zmeny, sú ľudia ktorí pracujú 6 dní v týždni a v nedeľu by nemali nič robiť.
Takého človeka skutočne nezaujíma sviatok.Je to obyčajný deň cez ktorý ľudia chodia do práce a keď je to jediný deň za 7 dní ktorý má voľný tak bohužiaľ.
Pre mňa tieto sviatky, pravidlá kto čo môže, nemôže za bieleho dňa robiť sú totálne hlúposti.
Rešpektujem písané pravidlá ako je napr.niekde, že v sobotu môžeš kosiť len do 12.Že od 22 je nočný kľud, ale ostatok je len výmysel nejakej tradície a doba sa zmenila.Ľudia pracujú stále, nemajú toľko voľného času a ani peňazí lebo povedzme si pravdu, pracuje sa viac než sa zarába.
@medda_beda to, že musíš do práce, je O.K. nie si prvá, ani posledná..ale to že robíš hluk s vysávačom, umývaš okná a kadečo v dome alebo byte, mi príde choré...
@micusa2222
Sviatok/nesviatok ja som mala voľno na základe zmennosti a cez svoje voľno si môžem robiţ to čo uznám za vhodné.Nebudem vysávať o týžden kvôli sviatku keď mám všade chlpy.
Neexistuje žiaden zákon prečo by niekto cez sviatok nemohol upratovať.
To, že sú to nejaké dedinské tradície nikoho nemusí zaujímať.Je 21 storočie.
Chceš mi povedať, že počuješ každé jedno vysávanie a umývanie okien? Asi ťažko.Môže ti to byť jedno.
Snáď nechceš od susedov aby sedeli na zadku celý deň.
Skôr mi príde choré, že niekto má ešte stále potrebu riešiť ostatných ako stará Blažková.
@micusa2222 A za ďalšie, pre mňa je každý sviatok obyčajný deň takže v nich ani nemám prehľad.A našťastie mám mladých susedov takže oni si kľudne urobia aj párty.

@vilma7 Zákony nie sú! Hovorí sa to mu úcta a rešpekt. Čiže zákon ľudského charakteru. Buď ho človek má v sebe, alebo nie. Ja som vo Švajčiarsku žila na dedine. A čudovala som sa, že tam prečo toľko psy neštekajú. Aj som sa opýtala od 70 ročnej mojej susedky. Vysvetlila mi, že pes sa nahlasuje na Gemeinde. Potom príde pozvánka, že pes musí chodiť do psej školy. Tam ho učia sa správať. Ak to ako majiteľka psa neabsolvuješ, v pohode, ale ak ťa niekto kvôli tomu nahlási, máš prúser. To, že suseda umýva okno, nevadí, ale keď začne píliť sused tak to je už drzosť, ale riadna.
Stačí, keď kikiríka kohút, šteká pes a sused píli drevo každú nedeľu. No paráda 😂