icon

Pocit menejcennosti a zneužívanie vo vzťahoch

10. jan 2026

Častokrát sa mi stáva, že ľudia so mnou vychádzajú a priatelia len v prípade, ak ma chcú zneužiť. Trochu ma to doráža. Uvažujem ako na ľudí pôsobím, keď sa mi toto deje. Ešte nikdy to nebolo také zlé. Posledná skúsenosť ma, aj keď nad tým neuvažujem, dosť vnútorne zasiahla a strácam dôveru aj v ľudí, ktorí pri mne stoja. Akosi sa uzatváram do seba. Vždy vo mne bola snaha správať sa slušne a ohľaduplne a teraz je to uplný opak. Zameriavam sa na svoj vnútorný kľud a už sa ľudom ani nezdravím, vidím, že nemalé množstvo ma vníma ako hlúpeho človeka.
Mám to riešiť s odborníkom?

Ďakujem za názor. Mám 22, azda len dozrievam.

bloger
10. jan 2026

Je prirodzené, že sa chrániš pred bolesťou a zneužívaním dôvery. Môže to byť aj spôsob dozrievania. Učíš sa akých ľudí vo svojom živote chceš a akých nie. Áno môžeš sa skúsiť o tom porozprávať s psychologom. Držím palce a želám ti všetko dobré.

lentakyterapeut
10. jan 2026

Negativnym ludom venuj len minimum casu ten nevyhnutny. Ti co vysavaju energiu nach su minulost. Myslenie aj pocit aj sebadovera sa zmeni ked budes s ludmi ktori ta nebudu zneuzivat

motylik2559
10. jan 2026

@anonym_autor Vobec nie je zle, ked filtrujes ludi, s ktorymi za rozpravas lebo vies,ze ta len nevyuziju a tych vyuzivacov zo zivota vyhodis. Ale jasne, kludne vyuzi aj radu psychologa, ked k nemu zajdes. Pomoze ti sa trosku upratat, posmeli ta, da ti odpovede na tvoje otazky celkovo ohladne vztahov voci ludom. Len smelo do toho, drzim palceky🍀

domkakvet
10. jan 2026

@anonym_autor ako si sama napisala, este len dozrievas, cim budes starsia tym to budes vediet lepsie filtrovat.

anonym_1777cf
10. jan 2026

Mala som to vždy rovnako .Každému som ochotne a srdečne vyhovela,pomohla veď predsa nemôžem odmietnuť človeka v núdzi.Kym som obrazne povedané nedostala minimálne 100 krát po papuli od tých ľudí a už som povedala dosť . Je čas myslieť už len na seba

anonym_399037
Včera o 05:40

Každý si nastavuje hranice sam
Čo dovolíš čo nie
Ak chces niekomu pomôcť tak nezištne
Ak niekto ta chce úmyselne zraniť tak je to jeho pokrivený charakter a ho vyselektujes
Kopec dobrých ľudí je a najhoršie je ked človek za tých zlých sa stane tiež sebcom a sú na tej istej vlne
Tak tiež na to pozor ako si to v živote budeš upratavat a ako sa rozhodnes