icon

Pocit neslobody v manželstve

Včera o 18:25

Viem,ze ked sa clovek vezme, uz nie je slobodny, ale nemáte pocit,ze ste manzelstvom stratili aj kusok samej seba a svojej slobody, ktora by tam mala byt?
Napriklad mam teraz este tyzden volna a ked sa mam stretnut a kamoskami na 2-3h,.tak ma s tym manzel sakra problem.

ivik4
Včera o 22:18
@anonym_76d80e

@ivik4 myslíš si že pôsobis sebavedomo a pritom znies tak komicky. Je mi ľúto tvojho muža. Ty si nechceš priznat čo je ozajstným účelom manželstva, auč 🤪.

@anonym_76d80e moj muz Ti prave odkazuje ze sa mas ist venovat tomu svojmu aby si zle nemala a dakuje za strach o neho ked mu prejavujes lutost 😆. Prajeme Ti dobru noc spolocne

a0
Včera o 22:20
@dora281

@a0 A čože ste robili s kamoškou do 3 ráno, to by aj mňa zaujímalo? Neprezradíš?

@dora281 naháňali sme si milencov 🙂

zuzanita1609
Včera o 22:34

Si tu odkazujú odkazy cez druhé osoby,len či ozaj pravda? 🤭 Odkazujem,že není mačka čierna celý deň,iba v noci,aj keď je v skutočnosti fkakatá🤭😁

deedol
Dnes o 00:03

je mi vzdy neprijemne, ked citam taketo temy. tvoj muz je zakomplexovny chudak, a to sa este miernim. v normalnom vztahu, ci uz v manzelstve, alebo v partnerstve, to takto vobec nevyzera. my mame kalendar, kam si kazdy z nas zapise, kedy chce niekam ist, aby bol ten druhy doma s dietatom, a nikto z nas neriesi, kde je ten druhy, s kym, kolko hodin, preco a x inych nezmyslov. lebo si navzajom doverujeme. ja by som nemohla byt vo vztahu, kde by toto nefungovalo. taka som vdacna mojim rodicom a hlavne mame, ze mi boli dobrym vzorom, ked citam niektore temy na MK a zistujem, ako ziju ine zeny.

svetlonos
Dnes o 00:14
@anonym_76d80e

@ivik4 myslíš si že pôsobis sebavedomo a pritom znies tak komicky. Je mi ľúto tvojho muža. Ty si nechceš priznat čo je ozajstným účelom manželstva, auč 🤪.

@anonym_76d80e
no daj ak si toho schpná! Co je naplnpu manzelstva?? A este predpokladam na 80%, ze si veriaca ☺️ ? Pokojne ma oprav ak sa mylim.

enmery
Dnes o 00:48

Problém nie je v manželstve, problém je, že si si vybrala zlý kus. Môžeš tvrdiť, že taký pred svadbou nebol-bol, len si to statočne ignorovala.

dora281
Dnes o 05:08
@0silvia0

@anonym_autor ja sa obmedzovana necitim. No uz len aby mi muz diktoval ci smiem alebo nesmiem ist von s kamoskami🤦‍♀️, to si si nevsimla u toho svojho skor, ze je majetnicky ziarlivec?

@0silvia0 Sestrička u lekára sa mi minule posťažovala, že jej manžel posledne vzal bicykel a vrátil sa bez vysvetlenia za 3 dni. Akoby si reagovala ty?

sweaaa
Dnes o 05:56

@anonym_autor Aj ja sa pripajam k zenam, co sa citia v manzelstve slobodnejsie. Manzel bol vzdy maximalne napomocny, mozem si chodit kam chcem aj s kamosmi (zeny aj muzi), aj sama. Aj k nam mozu prist moji priatelia a aj on k nim. A je s nim zabava.

anonym_802387
Dnes o 06:12
@anonym_76d80e

@anonym_76d80e ty si ine psycho. V kolkatom storoci si sa zasekla? Tiez sa pripajam k domnienke, ze si veriaca a z nejakeho zapadnuteho kraja. Kde sa zeny podriaduju muzom a starsim clenom rodiny, lavicovo orientovana, submisivna. A este hrda na to, co vsetko musi doma znasat. Pan manzel ziarli, riadi, komanduje a doma ani prstom nepohne. A s detmi uz vobec nie.

brrunetkaa
Dnes o 06:44

Tak rychlo ako sa vie clovek dostat do manzelstva sa vie dostat aj z neho. Niekedy netreba udrziavat nieco nasilu na ukor svojej vlastnej dusevnej pohody. Ja by som toto mezniesla. Ani taku kontrolu a ani tie blbe reci…

mooonika1975
Dnes o 06:53
@dora281

@0silvia0 Sestrička u lekára sa mi minule posťažovala, že jej manžel posledne vzal bicykel a vrátil sa bez vysvetlenia za 3 dni. Akoby si reagovala ty?

@dora281 jemine, toto chcem počuť, teraz, či aj manželky sú tolerantne…. Nechajú behať muža pekne na tri dni, veď sloboda ….

terezka1947
Dnes o 07:28
@amdornik

@terezka1947 nič v zlom, niečo mi ušlo? nie si ty rozvedená?

@amdornik 😁ja rozvedená?to si ma s niekým mýliš😁

terezka1947
Dnes o 07:55
@anonym_autor

@terezka1947 a to sa ako da, citis sa slobodnejsie ako A slobodna? Vysvetli mi tento oxymoron.

@anonym_autor ...mám podporu manžela vo všetkom...čiže čo som si netrúfla ako slobodná,či kam som nešla,či čokoľvek...tak v manželstve som sa do toho pustila,odvážila,...neviem to vysvetliť. Skrátka,manžel je aj moja naj kamoška. Nemusím sa mu bat hovoriť všetko,bez toho,aby som sa bála,čo bude.....či má niekto nepodrazi...

amdornik
Dnes o 08:02
@terezka1947

@amdornik 😁ja rozvedená?to si ma s niekým mýliš😁

@terezka1947 môže byť 😀 prepáč...

anonym_8302ac
Dnes o 08:10
@mooonika1975

@dora281 jemine, toto chcem počuť, teraz, či aj manželky sú tolerantne…. Nechajú behať muža pekne na tri dni, veď sloboda ….

@mooonika1975 autorka nepíše o troch dňoch, ale o 2-3 hodinách. Čo sa týka mňa, bez problémov ide môj muž na celý víkend na teambuilding, alebo na športové sústredenie, tak ako ja idem sama na dovolenku, keď potrebujem vypnúť a on práve z práce nemôže. Sme spolu takmer 20 rokov, väčšinu voľného času trávime spolu, no nikdy sme nemali problém s tým, aby jeden z nás niekam išiel aj na pár dní. Nie je to každý mesiac, niekedy len raz do roka, ale nie sme uviazaní na reťaz

anonym_8302ac
Dnes o 08:11
@dora281

@dora281 to je hádam niečo úplne iné, to by som netolerovala, myslím, že v tom vzťahu nebude toto jediný problém

0silvia0
Dnes o 08:14
@dora281

@dora281 to co je za otazka? To, ze mne muz nediktuje ci smiem ci nesmiem ist s kamoskami von neznamena, ze mu nepoviem, kam idem. A plati to opacne. Tiez mi muz povie, kam ide ak niekam ide bezo mna.
Cize tato storka by sa u nas nestala, moj muz by nezduchol na 3 dni bez toho, aby mi to neoznamil. Ak by sa to stalo, tak ho hladam po nemocniciach, lebo by sa mu nieco stalo.
A ja by som tiez nezduchla na 3 dni bez toho, aby som nikomu nic nepovedala. Mi to pripada ako nejaky vtip z Rohaca🙄

tenerifka
Dnes o 08:37

Autorka, stresove situacie, ake zazivas so svojim manzelom, ta mozu priviest k nejakej vaznej chorobe, ty si v neustalom strachu a napati z jeho reakcii. Musis sa tomu postavit, to, ze on nepotrebuje byt obcas s kamosmi neznamena, ze to nepotrebujes aj ty, my zeny sme vacsinou tak nastavene, ze si potrebujeme poklebetit, vyliat srdce, poznat od kamosky nazor na nejaku situaciu.....Nemozes stale ustupovat len preto, "aby bol doma klud". Spravanie tvojho manzela je neakceptovatelne, ale zmenit to mozes jedine ty sama

mooonika1975
Dnes o 08:40
@anonym_8302ac

@dora281 to je hádam niečo úplne iné, to by som netolerovala, myslím, že v tom vzťahu nebude toto jediný problém

@anonym_8302ac….. to by som netolerovala….., kde je hranica čo áno, čo nie?

anonym_8302ac
Dnes o 08:43
@mooonika1975

@anonym_8302ac….. to by som netolerovala….., kde je hranica čo áno, čo nie?

@mooonika1975 hranica je u mňa presne tam, že ten druhý vie, kam idem a poviem mu o tom popredu, najmä ak máme deti. Nie že zmiznem ako pubertiak, ktorý má zatrhnuté vychádzky. A tú hranicu si tvorí každý pár sám, dôležité je, aby vyhovovala obidvom v páre, čo sa zjavne u autorky témy nedeje, prekvapuje ma, že jej to prekáža až po rokoch.

anonym_0486c8
Dnes o 08:46
@deedol

je mi vzdy neprijemne, ked citam taketo temy. tvoj muz je zakomplexovny chudak, a to sa este miernim. v normalnom vztahu, ci uz v manzelstve, alebo v partnerstve, to takto vobec nevyzera. my mame kalendar, kam si kazdy z nas zapise, kedy chce niekam ist, aby bol ten druhy doma s dietatom, a nikto z nas neriesi, kde je ten druhy, s kym, kolko hodin, preco a x inych nezmyslov. lebo si navzajom doverujeme. ja by som nemohla byt vo vztahu, kde by toto nefungovalo. taka som vdacna mojim rodicom a hlavne mame, ze mi boli dobrym vzorom, ked citam niektore temy na MK a zistujem, ako ziju ine zeny.

@deedol To máš super, v dobrom Ti závidím. Presne takto si myslím, že by to malo byť!

mooonika1975
Dnes o 08:48
@anonym_8302ac

@mooonika1975 hranica je u mňa presne tam, že ten druhý vie, kam idem a poviem mu o tom popredu, najmä ak máme deti. Nie že zmiznem ako pubertiak, ktorý má zatrhnuté vychádzky. A tú hranicu si tvorí každý pár sám, dôležité je, aby vyhovovala obidvom v páre, čo sa zjavne u autorky témy nedeje, prekvapuje ma, že jej to prekáža až po rokoch.

@anonym_8302ac suhlasim, preto tu ťažko niečo radit , keď nevieme súvislosti. Máme v rodinu zienku , čo ju manžel kontroluje, je to preto lebo on podvádzal a vie, čo môže druhy urobiť a tak teraz už v staršom veku kontroluje on ju. Vlastnú neistotu prenáša na ňu. Raz sme sa jej zastali, ona sa zastala jeho a bol pokoj. Už sa nestaral nikto nikdy.

tenerifka
Dnes o 08:55

Autorka, a este nieco, jednym z hlavnych pilierov manzelstva je dovera, bez nej to dlhodobo fungovat nebude. Kolko mate obaja rokov? Tvoj muz sa chova ako pubertiak, ktory ma komplex menejcennosti, pripomina mi mojho ex, ked sme mali 18.....

dora281
Dnes o 09:10
@0silvia0

@dora281 to co je za otazka? To, ze mne muz nediktuje ci smiem ci nesmiem ist s kamoskami von neznamena, ze mu nepoviem, kam idem. A plati to opacne. Tiez mi muz povie, kam ide ak niekam ide bezo mna.
Cize tato storka by sa u nas nestala, moj muz by nezduchol na 3 dni bez toho, aby mi to neoznamil. Ak by sa to stalo, tak ho hladam po nemocniciach, lebo by sa mu nieco stalo.
A ja by som tiez nezduchla na 3 dni bez toho, aby som nikomu nic nepovedala. Mi to pripada ako nejaky vtip z Rohaca🙄

@0silvia0 Roháč tu už nie je od 89 r. A je to " vtip " zo života.

anonym_db6b25
Dnes o 09:19

@anonym_autor Toto urcite nie je dobre. Aj moj ma blbe poznamky, ale ani nie tak predtym, skor potom. Ale ja idem aj tak. Musi to jednoducho tolerovat. Vzdy som bola spolocenska. Okrem useku, ked deti boli male a necitila som potrebu nikam chodit - vtedy ma dokonca on posielal, ze chod, co sa s niekym nestretnes. Teraz si to regulujem ja, ako chcem. Hlavne vzhladom na ceny vsetkeho. Keby si mam kazdy tyzden ist niekam sadnut, tak by to slo dost do penazi. Ale na povinne prespavacie skolenia vi nepovinne teambuildingy alebo vecierky chodim.
On kamaratov nema, tak nechodi. Hoci kedysi mali z prace dokonca vikendovu prespavacku, v piatok sli, v nedelu sa vratili, vtedy siel. Ale.. on prosto je inak zalozeny v tomto...
Jedine, co ja nejdem, su nejake minidovolenky, co tu popisuju baby, to viem, ze je on strasne proti a sama som taka, ze az tak po tom netuzim.

Prosto ty bud uvazuj o rozvode alebo o vaznom rozhovore, nech popracuje na svojom sebavedomi a ziarlivosti v spolupraci s terapeutom.

0silvia0
Dnes o 09:32
@dora281

@0silvia0 Roháč tu už nie je od 89 r. A je to " vtip " zo života.

@dora281 to nie je vtip zo zivota, ale zly vyber partnera nejakej zeny. Takto sa zrely pricetny rozumny chlap (ani zena) nesprava a vieme to vsetci.

nadijaeren
Dnes o 09:39

Nápis mi spravu

anonym_db6b25
Dnes o 09:51
@anonym_88cfc4

To tu pise stale ta ista nestastnica, alebo je takychto otrokyn viac? A ak je to ta ista, pise to tu preto, lebo caka ine odpovede ako minule?

@anonym_88cfc4 Takychto zien je vela... A neraz je tu taka tema, ze rozmyslam, ci to nepisala kamoska castokrat velmi podobne situacie, co mam ja ci moje kamosky..... raz mi jedna dokonca povedala, ze ano, vie o teme, ze pisala autorke, lebo mala velmi podobnu situaciu .. dokonc apred par rokmi sme mali s kamoskou velmi podobnú situáciu, akurát sme si to povedali len my dve, nepisali sme to na koniku.

Cize celkovo sa temy opakuju..niekedy po nejakom case, niekedy aj v ramci jedneho tyzdna. Nie kazdy lustruje konik, ci tu nahodou nieco podobne nie je.

dora281
Dnes o 10:12
@zuzanita1609

Si tu odkazujú odkazy cez druhé osoby,len či ozaj pravda? 🤭 Odkazujem,že není mačka čierna celý deň,iba v noci,aj keď je v skutočnosti fkakatá🤭😁

@zuzanita1609 Koník je občas čierny, občas biely, občas fľakatý, občas sú príbehy vymyslené, sú tu polopravdy, lži, fikcie, odkazy komukoľvek, aj do neba. Odkážte mojej materi... Jedna vec ma ako muža však zaujala. Veľa žien, možno až väčšina vo vzťahových témach, tu píše s neskrývaným pohŕdaním a zlými spomienkami na svojích bývalých, či ex manželov, či partnerov. To je tu na koníku toľko žien porozvádzaných, či rozídených? A tých, čo majú po boku stále toho svojho prvého je tu koľko? Či tie doma čušia a nepotrebujú si s chuťou "kopnúť" do bývalých? Chápem to tak, že tie rozídené, či rozvedené tú traumu z rozchodov ventilujú aj tu, a to už zrejme doživotne. Aj na to sú sociálne siete dobré. len tak ďalej..... a mimo témy, tvoje psíky sú v pohode, ako sa im darí? Ty nemáš ex? Mimochodom, poslal by som ďalšie srdiečka, ale som ich už rozdal. Nikto mi nechce ( 0silvia0 už duplom kvôli Všechnopárty ) nejaké zbytočné poslať... Možno sa dočkám, trpezlivosť ruže prináša. Pekný deň vám, aj vašim ex. Žijeme len raz.

dora281
Dnes o 10:19
@anonym_8302ac

@anonym_8302ac A nechcem byť uštipačný, len nahlas rozmýšľam, kde je napr. tá pomyselná hranica u párov, čo s obľubou navštevujú swingers párty? Toto keby mi niekto vysvetlil.... je tu niekto taký, čo s tým má skúsenosť? Na swingers párty toto áno a toto už nie... Nič ľudské mi nie je cudzie.