icon

Pocit neslobody v manželstve

Včera o 18:25

Viem,ze ked sa clovek vezme, uz nie je slobodny, ale nemáte pocit,ze ste manzelstvom stratili aj kusok samej seba a svojej slobody, ktora by tam mala byt?
Napriklad mam teraz este tyzden volna a ked sa mam stretnut a kamoskami na 2-3h,.tak ma s tym manzel sakra problem.

amdornik
Včera o 19:26
@terezka1947

@anonym_autor ja sa v manželstve cítim slobodnejšie

@terezka1947 nič v zlom, niečo mi ušlo? nie si ty rozvedená?

svetlonos
Včera o 19:34

@anonym_autor
to nie je o strate slobody v manzrlstve ale o nespravnom vybere manzela! Ja sa teraz nepohnem nikde koli dezpm. No kym sme mali len jedno, chodila som z At do Ba stretnut sa s kamoskami.Odchadzala som z domu o 8:00 a prisla vecer o 19:00. Moj muz nepotrebuje kamosov a kavy, vie vdak ze ja ano. Tesil sa so mnou a cely den sa statal o syna 2,5 rocneho, raz a o oboch, 4,5 a 1,5 rocneho.
Tetaz s 3mi by to bol masaker ale zas pride cad, kefy to pojde. Ak sa dohodnem s ksmoskou na kavu, ostava sdetmi. Kludne aj pol dna.
Keby deti nemame, neriesil by ani keby idem a som aj crly vikend prec. Vie ze sa moze na mna spolahnut aj keby poviem, ze sa stretnem aj s nejakymi kamosmi.
Ale moj ex by s tym problem mal a riadny.
Ok docitala som, mas vadny kus, treba vrarit naspet ocinkovi!

anonym_7830fc
Včera o 19:37

My chodime s babami kazdy tyzden sadnut vecer na par hodin, nuz 😆😆 museli si zvyknut pani manzelia.

svetlonos
Včera o 19:43
@anonym_76d80e

@ivik4 keď sa v manželstve odmietas prispôsobovať a tvrdíš, že vzťah máte rovnako ako keď ste spolu chodili, tak načo si si ho brala ? Aby si ho pri prípadnom rozvode mohla ošklbať ? 🤦

@anonym_76d80e
to co je za debilni reakciu?? Manzelstvo nie je vezenie predsa, ci u teba sa manzelstvom konci zivot a ostaju len muz, deto a domacnost? Ty musis mat nastavenie ako zo strediveku, no haleluja...

katulienocka999
Včera o 19:48

@anonym_autor mňa môj manžel niekedy až vyháňa,že chod, kedy ppjdes konečne a na konci zabav sa...a mam viaceré kamošky s deťmi ktoré fungujú rovnako, kde žiaden s partnerov nema problém s tým,že ide vonku..sme si rovnocennymi partnermi, nie som jeho vaznom, sluhou alebo opatrovateľku...

autor
Včera o 19:51
@terezka1947

@anonym_autor ja sa v manželstve cítim slobodnejšie

@terezka1947 a to sa ako da, citis sa slobodnejsie ako A slobodna? Vysvetli mi tento oxymoron.

autor
Včera o 19:53
@ivik4

Autorka a kym ste manzelia neboli tak si s kamoskou mohla ist na 2hodky pokecat ? Alebo aj predtym mal pripomienky a nevadilo Ti to ?

@ivik4 podla nalady, niekefy mu to nevadilo, potom hej, tak som mu povedala,ze s nim koncim, co mi vsetko vadi, plakal, prosil. Dala som mu šancu, vydrzal asi rok a vsetko je v starych kolajach a horsie

autor
Včera o 19:54
@svetlonos

@anonym_autor
to nie je o strate slobody v manzrlstve ale o nespravnom vybere manzela! Ja sa teraz nepohnem nikde koli dezpm. No kym sme mali len jedno, chodila som z At do Ba stretnut sa s kamoskami.Odchadzala som z domu o 8:00 a prisla vecer o 19:00. Moj muz nepotrebuje kamosov a kavy, vie vdak ze ja ano. Tesil sa so mnou a cely den sa statal o syna 2,5 rocneho, raz a o oboch, 4,5 a 1,5 rocneho.
Tetaz s 3mi by to bol masaker ale zas pride cad, kefy to pojde. Ak sa dohodnem s ksmoskou na kavu, ostava sdetmi. Kludne aj pol dna.
Keby deti nemame, neriesil by ani keby idem a som aj crly vikend prec. Vie ze sa moze na mna spolahnut aj keby poviem, ze sa stretnem aj s nejakymi kamosmi.
Ale moj ex by s tym problem mal a riadny.
Ok docitala som, mas vadny kus, treba vrarit naspet ocinkovi!

@svetlonos a tvoj ex co robil??

svetlonos
Včera o 19:55
@zuzanita1609

@anonym_88cfc4 ja mám čím ďalej tým viac tiež taký pocit. Príklad...jedna žena, ktorá si k svojej traume prihodí ďalšie 4&5 a je hneď ďalší príbeh. Človek by proste neveril v normálnej krajine,že niektoré tie témy už neznejú ako taký patetický, recyklovaný príbeh jednej,možno dvoch zúfalých žien. Čo je smutné v oboch prípadoch. Aj pri vymyslení témy,len kvôli pozornosti a interakcie,ale ak je to ozaj reálne 😒.

@zuzanita1609
je to realne aj dnes. Moj ex trpel oi chronickymi bolestami, bol na id od 28 rokov. Este pred tym ako som ho spoznala, som mala naplanovanu cestu do usa na 3 tyzdne. Letenka uz davno kupena. Boli sme spolu asi 4 mesiace ked som mala letiet.
To si maka vidiet tie sceny. A nesla som tam apoznavat krajinu ale pomoct rodine dohliadnut na deti, stahovali sa tam.
Nahrorsia najbezcitnejsia som bola na svete, presviedcal ma nech nejdem.
Jeho mama bola po ruke a uz na dochotku, fit aj s muzom. Takze ckolvek by sa dualo, do 15 minut je u neho. Maval dni, kedy bol uolne fit a fungoval suoer, a inokedy prelezal ceke dno v posteli. Ja som pracovala 2tyzdne a 2 tyzdne volno.
Sceny boli koli hoc akej kravine. Videl, ze mi nejaky kolega na fb za nieco podakovak. Akebo sa vraj na benzinke nejaky chkap po mbe dival - presne mi ho opisal az po farbu oci 🫣. Ze ci sme sa dohodli, ze sa tam stretneme. No psycho... Ked somisla z At na sk sama bez neho, ziarlil neskutocne. Dovali za mnou o 2 dni.
Su aj dnes taketo pribehy realne, netreba nic vymyslat, zial.

0silvia0
Včera o 20:03

@anonym_autor ja sa obmedzovana necitim. No uz len aby mi muz diktoval ci smiem alebo nesmiem ist von s kamoskami🤦‍♀️, to si si nevsimla u toho svojho skor, ze je majetnicky ziarlivec?

svetlonos
Včera o 20:11
@anonym_autor

@svetlonos a tvoj ex co robil??

@anonym_autor
on bol z AT a ja som jazdievala cez volno obcas na Sk. Mala som tu dom a stretavala sa s rodinou a kamoskami. On brutalne ziarlil a bol nasrany, ze neziarlim aj ja na neho. Tak som to hrala, ze ziarlim aj ja. Ten spriadal scenare ako reziser, sa minul povolaniu urcite. Dramy by boli jeho parketa.
Raz som sa stretla so starym kamosom, mal priatelku, byvali spolu. Ona ked sa dozvedeka, ze som na Sk, sama mu to pivedaka ze jedy sa stretne so mnou! Poznala ma tiez. A to sme sa poznali zbezne ake na kavu sme my dve spolu nechodili. On nevedel ze som doma a zavolal mi potom ako mu to povedala.
A tento moj krasavec (ex), mi po navrate vycital, ze som sa stretla aj s muzom, nie len s kamosjami. Dopodrobna mi ho opisal, bola som v soku! On totiz na sk so mbou nebol vtedy!
A ja som mu veru neplanovala podat hlasenie - oo stretla som sa aj s Peťom, vies dobry kamos moj!
Tomu vadil aj moj bratranec aj svagor, aj uplne cudzi chkap v obchode pokial na mna pozrel. Ironia bola, ze ja som fakt mala oci len pre neho. No to by bolo na román, keby m pisat vsetko.
Ake teda zit s takym chkapom dlhodobe je o hubu. Stanes sa veznom a este ta psychicky znici. Planuj odchod, rozvod. A uz by ma teda neodprosil ani za zlate prasa!

autor
Včera o 20:16
@lentakyterapeut

@anonym_autor skor ci neskor ta takyto "ziarlivec" pekne prinuti naucit sa klamat a tak si zacnes slobodu uzivat. To je overene

@lentakyterapeut myslis,ze budem robit veci tajne ci rozvod?

lasona
Včera o 20:18

Normálne chodim von. A nie len na par hodín. Tento rok som bola 4 dní v taliansku s kamoskami, on ostal doma s malým 3 ročným. A úplne v pohode. Absolútne ziadne reči. Ale ani ja nemam problém keď ide niekde. Práve teraz jw na pánskej jazde. A ja doma spim s malým. Ved by mi scvoklo byt doma zavretá. To ze som sa vydala neznamená ze budem doma sedieť ako mulica. Uprac si doma muža. Somara mas.

maryetta
Včera o 20:21

Ked chcem resp potrebujem muz ma aj zavezie 🙈

lentakyterapeut
Včera o 20:25
@anonym_autor

@lentakyterapeut myslis,ze budem robit veci tajne ci rozvod?

@anonym_autor vela zien si svoju skobodu vziat nenecha

anonym_9619da
Včera o 20:27

Ja sa tiež pripájam ku kočke, ktorá píše, že sa v manželstve cíti slobodnejšie. Pýtala si sa jej na vysvetlenie, tu je moje vysvetlenie - keby som bola slobodná mamička a bola by som na dieťa sama, musela by som si pýtať povolenie od mojej mami napríklad, že či by mohla malého postrážiť. Lebo to nie je jej povinnosť byť hocikedy s vnukom. A to mám mamu, rodinu, kamošky blízko. Tie čo ich majú na druhom konci SR je ešte vyšší level. Manželovi len oznámim, že dnes zajtra idem von s babami. Napríklad. Alebo aj vo finančných veciach. Na všetko sme dvaja, preto som slobodnejšia v tom keď si chcem kúpiť niečo vyslovene pre mňa. Keby som bola samoživiteľka, asi by som o tom musela inač uvažovať. Čiže pre mňa je manželstvo väčšia sloboda ako keby som bola slobodná 😀 Ty máš manžela debila. Prepáč.

petamich
Včera o 20:32

@anonym_autor nie, pretoze som si zobrala cloveka, ktory ma neobmedzuje 🤷‍♀️ chodim s kamoskami na niekolko dnove vylety a wellness a manzel je doma s dietstom a nema s tym najmensi problem (to len ako priklad k tvojim 2-3 hodinam)

betulinka1
Včera o 20:38

@anonym_autor ja som sa prave vratila s welnesu so 4 kamoskami. Dohodli sme sa vcera, ked sme boli na káve. Muz sa staral o deti, navaril, pochystal. To nie je manželstve ale o tvojom muzovi. Muz ma aj odvezie aj dovezie, ked treba.

anonym_5cf22e
Včera o 20:51
@anonym_autor

@viestta asi ano, ale ma take blbe reci,ze co si to za matku, ked uprednostnis kamaratky pred rodinou, ine zeny toto nerobia,atd

@anonym_autor ver tomu ze to nie je manzelstvom. Moj ma poslal s kamaratkami na 2 dni aby som si oddychla a staral sa sam o deti. A este bol hrdy na seba ako to super zvladal

kubkovan
Včera o 21:00

@anonym_autor máme aj dcérku, ale že by mi niekedy manžel "zatrhol", že či môžem ísť von alebo nie, nehrozí. Ako som dospelá a hádam mi nebude rozkazovať. Sme plnohodnotný rodičia obaja, keď ide von on, alebo do roboty, nie je problém a ani opačne. A ak nemáte dieťa a už teraz je problém v tom, tak veľa šťastia. Každý predsa potrebuje aj čas pre seba.

marianarem
Včera o 21:06

@anonym_autor Ked sme este nemali dieta, tak sme si len oznamovali, kto kam ide. S dietatom to zase takto celkom nejde, lebo minimalne jeden musi pri nom byt, takze sa dohadujeme, kto, kedy, na ako dlho. Urcite nemam pocit, ze som stratila nejaku cast seba kvoli manzelstvu.

bjnr
Včera o 21:16

to, čo opisujete, je veľmi častý, no tichý vzorec keď sa partnerstvo postupne zmení z priestoru spolupatričnosti na systém neviditeľných povolení....možno roky ste sa snažili udržať pokoj, predchádzať konfliktom, byť ohľaduplná...každé také „ustúpenie“ stojí niečo z vlastného priestoru...ak sa človek priveľmi prispôsobuje, začne mať pocit, že musí si pýtať dovolenie na vlastný život...vzťah je ako dýchanie ...ak jeden dýcha za oboch, obaja sa začnú dusiť...skúste namiesto ospravedlnenia použiť vetu, ktorá v sebe nesie rešpekt aj hranicu: chcem, aby sme obaja mali svoj čas...ten môj je teraz s kamarátkami aby som sa mohla vrátiť s ľahším srdcom alebo: potrebujem chvíľu pre seba, aby som sa cítila dobre aj v našom vzťahu.....berte to ako výzvu k obnoveniu autonómie prirodzeného pocitu patrím do vzťahu, ale patrím aj sebe..to je zrelá starostlivosť o seba aj o partnerstvo

anonym_bb2e09
Včera o 21:29

@anonym_autor tvoj muž je cicvor.

april171
Včera o 21:34
@anonym_bb2e09

@anonym_autor tvoj muž je cicvor.

@anonym_bb2e09 ďakujem ti za pripomenutie tohto úžasného slova 👍

dora281
Včera o 21:39
@a0

Šla som s kamoškou von pred pár dňami. Vrátili sme sa o 3 ráno 🙂. Manžel sa ráno postaral o deti aj mi pripravil raňajky.

Tvoj problém je tvoj manžel, nie manželstvo.

@a0 A čože ste robili s kamoškou do 3 ráno, to by aj mňa zaujímalo? Neprezradíš?

anonym_76d80e
Včera o 21:44
@ivik4

@anonym_76d80e ano mame vztah rovnako ako pred manzelstvom , niesme ani jeden na retazi lebo sme sa zobrali . Verime si stale rovnako . Este sa pleskni po tej hlavicke ak tomu nerozumies,malo bolo. Tolkoto napriklad 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
A nebojkaj sa napisat mi to pod svojim profilom 🥺 chudiatko si si myslela ze si kopnes vsak ? Si na zlej adrese.Auč

@ivik4 myslíš si že pôsobis sebavedomo a pritom znies tak komicky. Je mi ľúto tvojho muža. Ty si nechceš priznat čo je ozajstným účelom manželstva, auč 🤪.

ivik4
Včera o 21:57
@anonym_76d80e

@ivik4 myslíš si že pôsobis sebavedomo a pritom znies tak komicky. Je mi ľúto tvojho muža. Ty si nechceš priznat čo je ozajstným účelom manželstva, auč 🤪.

@anonym_76d80e ja som komicka ? Tak ty sa mi vtieras nicim nezaujimava zufalka a ja som Ta komicka ...

ivik4
Včera o 22:00
@anonym_autor

@ivik4 podla nalady, niekefy mu to nevadilo, potom hej, tak som mu povedala,ze s nim koncim, co mi vsetko vadi, plakal, prosil. Dala som mu šancu, vydrzal asi rok a vsetko je v starych kolajach a horsie

@anonym_autor to ma mrzi, nemyslim ale ze sa to zmeni . Aj von ides alebo nakoniec ostanes doma a zrusis program ?

ivik4
Včera o 22:08
@svetlonos

@anonym_76d80e
to co je za debilni reakciu?? Manzelstvo nie je vezenie predsa, ci u teba sa manzelstvom konci zivot a ostaju len muz, deto a domacnost? Ty musis mat nastavenie ako zo strediveku, no haleluja...

@svetlonos jasne ze ma, doma neštekne , pripadne nic nemoze ( vid.jej koment) tak sa chodi tu vyvrsovat na ludi ktory maju v dlhodobych vztahoch normalne nastavene hranice ci uz pred manzelstvom alebo pocas neho.Nastastie to ma tak podla komentarov väcsina 😊

kiki68
Včera o 22:08

Nie, mam dojem, ze som ziskala viac samu seba skrz neho