icon

Pocit zlyhania vo vzťahu

ellieeep
15. apr 2025

ahojte, neviem či zrovná táto téma patrí sem ale už som na dne.. bývam s priateľom veľmi krátko, dali sme sa do prerabky bytu nakoľko je náš ale priateľ už 2 týždne ani nepohol so stavbou.. vo februári som potratila v 6tom mesiaci a ešte som doma nakoľko nie je práca v mojom okolí a dávam sa ešte doporiadku.. na domácnosť som úplne sama.. priateľ zdedil psa po zosnulom.. priateľ nepohne ani prstom doma a ja som už zúfalá, nezvladam to všetko robiť sama a stále mi dáva najavo, že je to malo… stále chce niečo viac od do mňa a ja už neviem ani popravde čo.. o nič sa doma nemusí starať všetko ma ako na zlatom podnose a stále som mu malo, stále chce niečo viac a ja už zaspavam s pocítom, že zlyhavam.. som stále unavená kým popratam celý byt ešte aj po jeho psovi nakoľko mu vypadávajú dosť chlpy.. ak ho aj popýtam o niečo tak stále sa vyhovori, každému naokolo pomáha ak niečo treba ale doma sám od seba nepohne ani prstom stále ma nejaké výhovorky… myslite si, že je to normálne ? áno je to chlap a on ma zarábať peniaze a tieto veci okej ale ja som už normálne vyčerpaná kým toto všetko urobím každý deň.. ako to zvládnuť? už som vyčerpaná zo všetkého a pomaly ale isto zlyhavam.. doma to vyzerá ako po výbuchu

Strana
z2
ellieeep
autor
15. apr 2025

@nevenka ja možno depresiu som už chytila, dieťatku nešla výživa cez placentu ktorá sa upchala ale mám pocit, že je to moja vina aj keď nie je ale moja hlava hovorí niečo iné.. bojujem s tým už 2 týždne zatiaľ čo on si užíva s kamošmi v krčme pri pive ja doma plačem a rozmýšľam prečo som toto dopustila aby moje dieťa neprežilo 😔 nemám nikoho kto by pri mne stal.. mamina ma vlastne problémy.. rodinu tým nezaťažujem a priateľ? ten ani nevie, že vôbec mi niečo je..

nevenka
15. apr 2025

Presne, Ty si nepotratila len svoje dieta, ale aj jeho, jemu je to jedno? A nie, nie je to tym, ze si jeho prva partnerka, s ktorou byva, ja som zacala byvat s muzom az po svadbe, ja som jeho prva a on moj prvy a ako chuj sa nespraval nikdy. Mal by Ta teraz na rukach nosit, nie toto. Sprava sa takto, lebo to ma odpozorovnae z domu. Ako sa jeho otec spraval k matke? Ja teda vobec neviem toto pochopit, ako to, ked raz niekoho milujem, tak predsa mu nebudem zamerne robit zle, nie? Takze z tohto mi vychadza len to, ze Ta nemiluje...

januska12323
15. apr 2025

@ellieeep áno môžeš mať aj depresiu, nečudovala by som sa vyhľadaj pomoc, zaslúžiš si krajší život.

nevenka
15. apr 2025

@ellieeep tak Ti poradim, najdi si rovno psychiatra, prosim. Vazne. Ked si uz namyslas, ze za daco mozes Ty, jasne, ze nie. Mozno si mala len fyziologicky problem. Ja som mala napriklad vysoky tlak, ale az ku koncu a presbe vtedy sa toto moze stat, ale ako by si to chcela ovplyvnit? Neda sa to. Len sa modlit. Ked o dakom probleme vies.
Mozno Ti da lieky, aby si sa skludnila, ale Ty musis odist od tohto chlapa, lebo Ta on znici. A nepotlacaj, musis to dostat von. Ja ako mama by som veru chcela vediet, ze sa moje dieta trapi, keby som aj neviem ake problemy mala. Mali sme v rodine tragediu a kazdy jeden by si rad vypocul toho cloveka, len on bohuzial, mlcal...nemlc, plac, rozpravaj, zdover sa. Neostan s tym problemom sama. A upratovanie vobec neries. Zachran seba, prosim.

ellieeep
autor
15. apr 2025

@nevenka ďakujem za podporu ja ani neviem kde mám začať lebo úprimne sa neviem ani postaviť na vlastne nohy :( strašne som vyčerpaná zo všetkého ale strašne si to vážim .. nemám ani kamarátku s ktorou by som sa vedela o tom porozprávať nakoľko sú všetky skoro mladšie a nevedia to až tak pochopiť :(

olimuc
15. apr 2025

Pripusti si, ze vyber patnera bol zly a mas doma debila. Je mi luto, ze si prisla o babo, ale zistila si koho mas pri sebe. Vyhladaj odbornu pomoc aby si sa vyrovnala zo stratou a zacni od znova. Sama a neskor s niekym, kto o teba a dieta stoji. Neopusti ta, lebo mu nema kto Prat trenky a preto, aby nebol za necitliveho chuja … to ale neznamena, ze by ste boli stastna rodinka keby to dopadlo dobre. Ty by si lietala z vyplazenym jazykom a on by len pindal a hral sa na pekneho. Mas este sancu … ber to, ze veci sa dejú z nejakeho dovodu .. daj sa dokopy a vaz si sama seba. Zasnuby zrus … lepsie urobis ked si nechas len psa. On je na pritaz

ellieeep
autor
15. apr 2025

@olimuc ten pes je jeho nie môj.. a ja už neskôr babo ani mať nemôžem lebo je to buď 10% šanca žeby to dopadlo dobre alebo potom 90% že ublížim sebe zdravotne.. no škoda, že je to tak ako to je.. na tému dieťa ďalšie keď sme sa bavili tak som len počúvala, že mám dať zo seba viac a aj som sa snažila ale povedala som si, že nie.. že ak by niekto chcel mať so mnou dieťa sme nato dvaja a nie len ja aby som dokazovala niečo… skúsim vyhľadať tu pomoc možno mi bude lepšie a posuniem sa ďalej

miadi
16. apr 2025

@ellieeep urcite mas depresiu Preto nevladzes domacnost . Jeden byt v ktorom ziju len 2 dospely a pes by si mala inak raz dva porieseny. Za hodku dve. Lenze ty nie si v stave riesit veci hybat sa mat energiu . Lebo nemas v sebe vyrieseny ten potrat a citis sa vinna hoci vies ze nie si . Uz len z toho sa citis nedostatocna . A tvoj frajer ti len naklada. Lebo si doma cele dni tak by si mala podla neho robit vsetko okolo domacnosti. Nevidi ze trpis. Je na teba hnusny lebo ta nemiluje, Rozist sa nevie no chce ta podvedome alebo vedome dokopat k rozchodu. Mala by si sa dat dokopi a hladat stastie inde. Je smutne co sa stalo no zaroven to ze nemas dieta stymto chlapom je Mozno lepsie. Pri nom by si trpela este viac s dietatom. Samej sa ti lahsie odide . A kto vie Mozno raz by si mohla mat dieta nahradnou matkou vynosene. ( mimo Svk ) Kto vie co bude v buducnosti .? Alebo si dieta adoptujes a budes uzasna mama . Alebo najdes niekoho pre koho budes vsetko co kedy chcel aj bez deti . Len sa nepoddavaj depresii Bojuj o svoje pravo na stastny zivot .Nikto iny to za teba neurobi .

tykat
16. apr 2025

@ellieeep byt vlastnite napoly?

lenkakravcova
16. apr 2025

@ellieeep to bude určite depresia zo straty dieťaťa.
Lebo upratovať jeden byt zase nie je športový nadľudský výkon (pričom on zarába) - to máš za pár hodín hotové a máš voľno. Ale keď sa to stretne s tak tragickou situáciou, ktorú si prežila nedávno ty, tak ťa to môže psychicky položiť a zároveň nemáš na to chuť, trvá to 100x dlhšie.. Určite zájdi k psychológovi minimálne a drž sa.

mimikarol
16. apr 2025

Dievča zlaté vykašli sa na psa (a to ti píšem ako psíčkarka ktorá svojho miluje), vykašli sa na frajera aj na byt a rozíď sa s ním. On je doslova nulová emocionálna a aj fyzická podpora. Ešte tá aj dáva dole a porovnáva s inými ženami. Jasné, každá z nás by po potrate mávla rukou a obskakovala svojho chlapa a upratovala od nevidím do nevidím aby bol spokojný. Čo sa stalo neni tvoja vina. Dobre ti tu všetky radíme odísť od neho, lebo to bude už len horšie

0silvia0
16. apr 2025

@ellieeep byť na domácnosť sama znamená bežné upratovanie, varenie a venčenie psa? Alebo niečo rekonštruuješ a prerábaš nejakú stavbu? Lebo píšeš, že priateľ nepohol so stavbou 2 týždne. Tak nerozumiem, či stavba, či byt, je to nejednoznačné. Lebo ak máš na starosti domácnosť s uprataním, varením a venčením a nezvládaš to, potrebuješ terapeuta, a prístup tvojho priateľa ti vyslovene škodí.

belasy_motylik
16. apr 2025

@ellieeep práve dnes mi táto neskutočná pravda vybehla na nete, chcela som ju dať na plochu, ale keď som si prečítala tvoju diskusiu tak viem, že bola určená hlavne pre teba. Ja ti napíšem len - neboj sa oslobodiť, máš oveľa viac sily ako si myslíš, dôver si a neboj sa, nebudeš sama, budeš mať to najcennejšie, čo v tomto vzťahu stratíš - seba ❤️

Ak sa žena správa ako dieťa, je to preto, že je so skutočným mužom. Cíti sa bezpečne.

Ak sa žena správa ako matka, je to preto, že je s chlapcom. Má pocit, že ho musí vychovať.

Ak sa žena správa ako muž, je so slabým mužom. Bola donútená byť vodcom.

Ak sa žena správa úzkostlivo a potrebuje neustále upokojenie, je to preto, že je s neverným mužom. Nemá problémy s dôverou. Je to on, kto má problémy s vernosťou.

Ak sa žena správa nerozhodne a vždy váha,či nemá skončiť so vzťahom, je to preto, že je s mužom, pri ktorom sa necíti chránená. Opúšťa ju, aby bojoval proti nej alebo aj iným ľuďom v jeho živote namiesto toho, aby chránil ju a ich zväzok.

Keď sa žena často prepracuje, môže to byť preto, že je s lenivým mužom. Cíti finančnú neistotu a snaží sa to zachraňovať.

Ide o to, že správanie ženy je často odrazom energie, ktorú dostáva od svojho muža.

Má každá žena svoj vlastný rast s mužom alebo bez neho? Áno, samozrejme.

Aj tak môže vzťah zmeniť ženu na niekoho, kým nie je.

Aj keď žena urobila svoj rast a vnútornú prácu, stále by mohla byť veľmi dysfunkčná, ak je s nesprávnym mužom.

Z tohto dôvodu si predtým, než si diagnostikujete depresiu alebo úzkosť alebo sa vyhlásite za nevhodného na lásku, skontrolujte, s akým typom mužov ste sa stretávali.

Do akej role vás uviedli? Dobrá žena nie je len submisívna. Tiež reaguje.

Vždy potvrďte, či vaše stresujúce správanie skutočne pochádza od vás, alebo či je to len vaša odpoveď.

()©️ Benjamin Zulu Global)

ellieeep
autor
16. apr 2025

@belasy_motylik tak toto ma asi úplne že vystihuje.. ďakujem za tu neskutočnú podporu, všetky ste mi dodali silu nato urobiť krok, ktorý ma urobí šťastnou

zmrzlinka2021
16. apr 2025

@ellieeep odíď z takého vzťahu

procrastique
16. apr 2025

Aké zlyhávanie prosím ťa? :D
On ťa akurát tak využíva a deptá naschval. Si ťa tam nasťahoval ako lacnú slúžku a je nespokojný, že čo za biednu slúžku si to natiahol do domu a akú hlupaňu to musí obchodiť. Preto ti to takto dáva pocítiť, že ty si toto o sebe myslíš.

Je čas zbaliť tú jednu igelitku, dať si vyplatiť peniaze ktoré si do toho investovala a vypadnúť.

A potom roky rokúúúúce ďakovať svetu, že sa ti to takto podarilo a že to takto skvelo dopadlo. Lepšie to ani dopadnúť nemohlo. Sama, single s čistým štítom a veľkou skúsenosťou priamym krokom do nového života. Good luck!

rejka7
16. apr 2025

@ellieeep prosím ťa, si v toxickom vzťahu. Nemiluje ťa. Doposiaľ sa pretvaroval. Toto čo teraz vidíš je jeho pravá tvár. Ďakuj všetkým svätým že s ním nemáš dieťa. Ak chceš vedieť ako by to bolo, ak s ním zostaneš, načítaj si pár príbehov tu na MK. Využíva ťa ako slúžku a ešte sa na tebe odbavuje psychický. Deptá ťa. Má ťa za sprostú, vety typu "hecni sa a ukáž ako to zvládneš sama" by ma odpálili. To len zmätok, a nie normálny chlap toto vypustí z úst. Amen.

ellieeep
autor
16. apr 2025

Ďakujem všetkým, moc si to vážim.. dlho som si nahovarala, že chyba je vo mne, že toto cele nezvládam, že ani ešte nie som pripravená na niečo také ale toto všetko ma nakoplo k tomu aby urobila krok, ktorý mi zmení život.. dlho budem s tým asi ešte bojovať ale na konci toho všetkého budem šťastná, že to všetko dopadlo tak ako dopadlo.. hoc to dieťa bolo
vysnívané stále vravím, že vedelo prečo nemá prísť.. trápilo by sa so mnou.. a žiadne dieťa ani žena si nezaslúži tieto veci typu “hecni sa, daj zo seba viac, úkaz mi to ako to zvladnes”, len týmto som pochopila, že som ukázala už veľa a už dosť, nikto nebude so mnou zamätať..

ronie338
16. apr 2025

Hecni sa z duše nenávidím. To mi hovoril bývali, keď mi po operácii mozgu začali úzkosti a panicka porucha a začala som brat lieky. Ze mi ich netreba, len sa musím hecnut. Všetko bolo hecni sa. Preto je aj bývalí. Terajší ma podporuje, keď som potratila prvý a druhý krát bol mi obrovskou oporou, staral sa o syna kým ja som sa dala aspoň z najhoršieho von a chodil domov z práce aj cez den kedykoľvek mohol, vybavil ze mi nastavajuca svokra posielala obed aby som sa s tým nezatazovala. Po druhom potrate mam migrény silné každý mesiac, čaká ma opäť kontrola ze co sa stalo, a keď mu to poviem príde domov a hneď prevezme starostlivosť o malého a ja si môžem ľahnúť a dat silnejšie lieky. Odid od neho, byt keď je oboch tak sa dohodnite ci ho niektorý z vás chce alebo ho predajte. Psa si vezmi z útulku keď chceš, budeš mat spoločnosť. On keď nevie dokončiť prerábku a nadáva tak nech najskôr dokončí a potom môže niečo hovoriť. My máme tiež ešte nedokončený byt a keď na mňa polovička vyšla s tým ze prečo nie je upratané tak som mu povedala ze by bolo ak by bol dokončený šatník, kúpeľňa q myčka. Odvtedy to ani neskúša. Ale on doma pomáha, vari, perie, uprace...

enmery
16. apr 2025

Ty nie si vyčerpaná z upratovania a domácnosti. Ty si vyčerpaná z neho. Ty po svojom boku nemáš partnera a chlapa pre život a Tvoje telo kričí ako o život, aby si si to uvedomila a odišla z kratšej cesty.

miadi
16. apr 2025

@ellieeep Ja som pred par rokmi rodila v 4m zistili aj diagnozu babo malo DS a nechcela som verit dna testom ze sa stala chyba Chcela som amnio mat istotu no uz Nebilo srdiecko. Neviem si predstavit co by som robila ci by som sla na upt ci si ho nechala nemala som silu na ani jedno. A ked odislo same citila som tiez vinu hoci som nemohla za nic z toho su veci ktore su mimo nas ktore neovplivnime .S tym sa zena musi vysporiadat ze take veci sa stavaju a stali sa Aj Mne. Moj muz bol pri porode tam som sa vyplakala . A doma som mala zive krasne dievcatko tak som si nemohla dovolit upadnut na duchu . A myslela som na ženy ako ty ktore dieta nemaju ze to musi byt tazsie o to ta strata a ked nemas dobreho partnera tak total devastujuci zazitok. Nam sa par mesiacov po tom podarilo zas teho zdravy krasny dobry chlapcek ako za odmenu. V nudzi poznas priatela a ked si na dne a partner do teba kope toto nie je dobry partner. On ti dava pocit ze ty si na nic nie dost dobra prenho ty mas stale nieco dokazovat jemu? Ked ty potrebujes pochopenie a vela lasky teraz nie este ti nakladat . On seba dava na iny level ako teba. Seba vyzdvihne na tvoj ukor. V zivote je vzdy sanca ze raz ti bude dopriate mat dietatko ze tych par % bude stacit a vsetko dopadne dobre aj tu budes zdrava aj babo . Len to chce mat takeho muza pri ktorom budes mat dost sil riskovat . Ktory ti bude oporou ak to zas nedopadne dobre. Teraz ti cely domcek z kariet spadol vzdusne zamky sny o rodine vztahu. Je toho vela co mas spracovat. Postavit sa a zacat od znovu inde . Ver tomu ze najdes lepsieho Lebo uz vies aky vztah nechces vies ake signali si treba viac vsimat .

miadi
16. apr 2025

@enmery presne toto ma napadlo ze jej telo takto fyzicky reaguje na vztah . Clovek v nebezpecenstve reaguje dvomi sposobmi utekom alebo ztuhne. A ona zttuhla . Spravna reakcia je utek.

ellieeep
autor
16. apr 2025

@miadi ďakujem moc za podporu, som zúfalá aj sa snažím pri rodine, pri kamarátovho je to fajn a prídem domov a tam to všetko začne hlavne večer, keď už reálne nevladzem :(

miadi
16. apr 2025

@ellieeep mas to velmi tazke potrebujes si odsmutit smrt tvojho babatka . Spracovat pocit viny a zlihania hoci ty za nic nemozes , Mas Mozno najtazsie obdobie v živote. Zmierit sa ze mozno nikdy nebudes mat dieta to je vsetko velmi tazke . A teraz uvedomenie si ze nemas dobreho partnera ., to je uz posledna kvapka a Preto nevladzes . Citis sa na to vsetko sama nie ten blby byt a psie chlpy ale vsetku tu bolest . A aj si sama v tom jeho to nezaujima . Taky vztah ti nepomaha niči ta , Ale aspon sa chlapik vyfarbil . A zivot nekonci tvoj zivot ma stale cenu a moze byt aj krasny .

ellieeep
autor
16. apr 2025

@miadi moc si to vážim.. toto všetko je bohužiaľ pravda :( som na samom dne ale asi to tak malo byt.. to dieťa zš nič nemohlo a strašne by som chcela vrátiť čas ale to sa už nedá

miadi
16. apr 2025

@ellieeep je to smutne no nikdy nevies mozno to tak malo byt. A cakaju ta v zivote ine veci. Mozno to dietatko by ta priputalo k zivotu s niekym co si ta nezasluzi . Teraz to tak nevidis necitis no zivot pre teba moze mat v plane nieco ovela lepsie . Len sa Musis teraz postarat sama o seba . Chranit sa od zleho . Od negativity od partnera aj od svojich vlastnych nezdravych myslienok . Jedno dieta v sebe mas navzdy si to ty . Vsetko dobre nevinne pekne co v sebe mas . Najdi v sebe silu bojovat a ist za lepsim zivotom . Vyriesit byvanie bez partnera vyriesit majetkove veci byt chvilku sama pre seba . Cas zahoji vsetky rany . Nikto nikdy by ti nemal davat pocit ze lasku si Musis zasluzit ze je podmienecna . Ver tomu ze si ju zasluzis a cit ju sama voci sebe v prvom rade . Potom ti nebude nikto ublizivat .

kosime_kopanice
28. júl 2025
@ellieeep

@alickapusinka áno tak by to malo byt ale on to stále nechápe on chce stále viac a ja už popravde naozaj neviem čo viac by chcel.. :(

@ellieeep ako chlap ti poviem, pošli tohto doprd... Kade ľahšie, nájdi si iného chlapa, takého čo si ťa bude vážiť ako partnera pre život ...

Strana
z2