icon

Podľa čoho usudzujete inteligenciu človeka?

7. mar 2024

Ahojte, podľa čoho usudite, že je človek inteligentný?

Strana
z3
adrianajozko
8. mar 2024

Tak da sa to posudit z vyjadrovania a spravania sa ale nieje to na 100%. Poznam takych co maju vysoke IQ a nemusia to byt az taky super ludia a ani spravat sa nemusia az tak ukazkovo. Je to rôzne skor je to o povahe aj vychove. Vela ludi s vyssim IQ maju troska zvlastne spravanie ale ani to nieje pravidlo. A este k tomu logickemu mysleniu ano prave preto ze dost rozmyslaju logicky tak v zivote nemali az take stastie akoby sa zdalo. Viem o com hovorim . Ked nevyuzili svoje sance v zivote na lepsie vzdelanie a namali v sebe aby sa niekam posunuli tak bohuzial im je vyssie IQ k nicomu.

tetaandulkova
8. mar 2024

Hlavne zo správania, aj keď myslenie je to, čo ťa najviac definuje. Inteligentný človek nemusí mať prioritne nadpriemerné IQ, za mňa je mimoriadne dôležité aj EQ. U mňa je inteligentný človek ten, ktorý si uvedomuje vlastnej neznalosti a toho, že nikdy nebude všetko vedieť, aj keby sa na hlavu postavil. Vie správne využívať svoje ego, vie, že je potrebné, ale má ho dostatočne skrotené, aby mu slúžilo, nie škodilo. Človek, ktorý si uvedomuje, že darmo, ale nie sme pupkom sveta. Človek, ktorý hneď neodsudzuje a vie, že veci nie sú len čierne alebo biele. Človek, ktorý vie kedy má mlčať, a radšej ako rozpráva o sebe, tak počúva ostatných. Je si vedom svojich zlých stránok a aktívne na nich pracuje. A je pokorný...pokora sa mi s inteligenciou veľmi spája.

evkakorcek
8. mar 2024

@luccija noooo jooooj toto mi bolo povedané tiež. Trpím úzkosťami a depresiami.

adrianajozko
8. mar 2024

@luccija ano je to bohuzial pravda poznam to a hlavne slaby spanok a vela premyslania.

bloger
8. mar 2024

Podľa toho, že si dokáže udržať nadhľad.

mimachicha
8. mar 2024

@jamimo skoro som si cvrkla!😆😆😆👌👌👌👌

nyusika
Autor odpoveď zmazal
majla87
8. mar 2024

@didlik6 absolutne sa to nevylucuje 🙂 iq a kriticke myslenie nie je to iste ☺️

nyusika
8. mar 2024

Rečový prejav, správanie sa, kultúra stolovania, stravovanie, životný štýl, všeobecný prehľad, schopnosť kriticky myslieť...tak komplexne to posudzujem

A ešte zmysel pre humor a nadhľad 😁

jamimo
8. mar 2024

@aurora33 fakt? to ma teší, ja som ti taká celkom veselá kopa 🙃

jamimo
Autor odpoveď zmazal
jamimo
8. mar 2024

@mimachicha 🤭🤭🤭

jamimo
8. mar 2024

🤭😉

kaktusik007
8. mar 2024

podla coho usudim, ci je clovek inteligentny? podla toho, ako mu dochadzaju suvislosti a ako lahko / tazko sa mi s nim komunikuje.

za tie roky uz mam odhad na ludi - a viem si ich porovnat so sebou. A podla toho som schopna odhadnut vysku IQ - teda priblizny interval. Jediny problem mam s ludmi, co maju vyrazne nadpriemerne EQ - tych zaradujem do vyssieho IQ pasma, ako realne maju. Ale teda takych som stretla v zivote minimum ;)

svetlonos
8. mar 2024

@jamimo
uplne rovnako popisuje moj muz tiez takychto buranov 🤣 Keby hivoril po slovensky, mala by som podozrenie, ze to pisal on 😂

majada35
10. mar 2024

@kaktusik007 úprimne ma zaujíma, ako sa prejavuje človek s výrazným nadpriemerným EQ?

kaktusik007
10. mar 2024

@majada35 netusim, ale zistila som, ze ludia, co ho maju, pisu IQ testy na menej bodov ako im povodne odhadujem. ;)

elvia
10. mar 2024

@viestta že počet nadávok určuje inteligenciu človeka 🤦‍♀️ To je pekne obmedzený názor.
https://refresher.sk/48026-Nadmieru-vulgarni-lu...

viestta
10. mar 2024

@elvia inteligentny clovek dokaze vo vacsine situacii kontrolovat svoj slovnik, pretoze jeho inteligencia mu umozni posudit situaciu tak, aby sa k nim uchylovat nemusel. Ked sa odvolame na ten tvoj clanok, inteligentny clovek ma dostatocnu slovnu zasobu aby vedel pouzit aj nevulgarny synonymum tam, kde primitiv zaradi nadavku alebo vulgarizmus a pritom pointa ostane zachovana.

elvia
10. mar 2024

@majlo1234 mať otvorenú myseľ znamená byť schopný zvážiť nové myšlienky a rôzne názory alebo pohľady, byť ochotný vypočuť si návrhy iných, aj keď sú v rozpore s našimi zásadami, posúdiť tieto návrhy a rozhodnúť sa, či ich prijať, s flexibilitou a schopnosťou zmeniť názor.
Otvorená myseľ je spojená s pokorou.V skutočnosti tí, ktorí sú presvedčení, že vedia všetko, sa nikdy nebudú môcť niečo naučiť od iných a nebudú schopní znovuobjaviť seba samých alebo spochybniť svoje vlastné myšlienky či zásady. Byť otvorený však znamená aj priblížiť sa k blížnemu bez toho, aby sme nevyhnutne stratili svoje zásady alebo morálnu integritu, ale aby sme boli otvorení dialógu a konfrontácii.

elvia
10. mar 2024

@viestta ja som to s nadávkami myslela všeobecne.
Inteligentný človek pochopí 🤷‍♀️🤷‍♀️
Neni tam písané nič o tom že pri výmene názorov dvoch ľudí sa nadáva .. ale všeobecne používanie nadávok lebo je blud že inteligentny človek nenadáva.
Rovnako ako je blud že keď má niekto tri vysoké školy že je inteligentny.

bloger
10. mar 2024

@elvia Krásne si to vyjadrila nedaj sa.

gleep1
10. mar 2024

@viestta jedna z prvých veci ktoru elon musk rozoberal na podcaste joe rogana boli nadavky a teda ze ho v práci prosili, aby sa krotil a nepouzival ich. Nie, inteligencia sa naozaj počtom pouzitych nadávok neda merať, prave naopak, ludia co som ja v živote stretla a súdili inych podla poctu nadavok boli väčšinou ti obmedzenejsi ludia. Ved vlastne uz nepoužívanie celeho spektra slovnej zásoby je znak obmedzenosti. Lebo debil nie je kkt a krava nie je pitcha. Je to doslova ako nepoužívať zdrobneniny a vravieť si ze si preto inteligentnejšia nez ti co ich používajú. Nie, je to vystrihnutie krajneho spektra slovnej zásoby ktorého energia ti nie je príjemna, s inteligenciou to nic nema. A ako tu uz bol článok, výskumy ukázali presny opak. A uz som to tu pisala- inteligentný človek vnima obsah, nie formu. Len blbca oblbnes krásnou formou. Ale pelleho si tuším chvalabohu nevolila, vdaka aspon za to 🙏

viestta
10. mar 2024

@gleep1 neviem preco sa kazdy chytil tych nadavok. Nadavky su len cast prejavu a pre mna celkom nepodstatna, aj ked teda usudok o cloveku si robim aj podla toho kedy a ako casto ich pouziva. Pisomny alebo slovny prejav ako celok o cloveku napovie viac, aj o jeho inteligencii. Pisomny a hovoreny prejav, zvladanie roznych situacii je to co definuje inteligenciu cloveka.

seahorse27
10. mar 2024

@buberova psycholog na urcenie IQ pouziva testy 😉 Urcite to neodhaduje z rozhovoru

gleep1
10. mar 2024

@viestta a osho si myslí ze slovo fuck je magical word. A neda sa mi s nim nesuhlasit.
https://www.facebook.com/share/v/py6W7JQeQCjpn8Mv/

gleep1
10. mar 2024

@viestta tak ano, dobre, ked niekto pride na urad alebo k lekárovi a zacne tam sypat jednu za druhou tak to o nom vie vypovedať... Tiez nemam rada ked niekto hreši a nadava az moc, pri niektorých ludoch mam z ich prejavu az úzkosť, ale je to pre mna skor o tej nepríjemnej energii..

Strana
z3