icon

Podobnosť medzi priateľkami

29. apr 2026

Deje sa vám, že keď máte kamosku, tak po nejakom čase aa zrazu prichytite, že sa podobne obliekate, rovnaké veci používate atd?
Mne sa toto deje pravidelne od roboty po priateľstva, že po nejakom čase sa moje kamosky tvária, že aj oni používali dávno ored tým moju vonavku, aj oni nosili oblečenie tak a tak, aj oni nosia rovnaké kabelky a mne sa toto opakuje naozaj často v kolektive, je to bežný jav? Akože netrápi ma to, ale čo mi vadi, keď sú potom reci v kolektíve, že ja opakujem po niekom stretli ste sa s tým?

Strana
z2
anonym_40da09
30. apr 2026

Občas sa mi to stalo že kolegyne opakovali po mne ale nevadilo mi to lebo mi tým dali najavo že sa im moje obliekanie trebárs páčilo

anonym_7a25c4
30. apr 2026

Áno, zažívala som, bolo to hrozne. Každý vravel, že som pre ňu inšpirácia, nerieš to, nevšímaj si ju, ale ta osoba bola schopná ma pred kolektívom obviniť, aby som JA po nej neopakovala 😂 a to už bol akože vrchol, ale začali sme ako dobre kolegyne, všetko sa ma oytala odkiaľ mám, kde som čo kúpila, že mi to strašne pristane, kde chodím na nechty, vlasy, obocie, že je presťahovaná a nechá si poradit, zo začiatku som mala odstup, ale časom si ma proste omotala okolo prsta, bola strašne milá, do roboty mi nosila len tak z cukrárne kolac, že brala sebe, že myslela aj na mna, v robote keď som nestihla niečo úplne mi pomohla, boli sme aj pár krat v divadle, kde som ju ja zavolala, lebo každý piatok sa ma väčšinou pýtala čo budem robiť cez vikend, a keď som povedala že ani nič už padla otázka, či by sme niekam nešli tal asi 5-6 krst sme boli aj cez vikend 🙈 aj doma u mna bola, lebo sa údajne vymkla a bála som sa ju nechať večer samu čakať na zámočníka, trvalo to asi polroka až mi to v jednom okamihu začalo nejak prekážať, keď som si niečo noce kúpila a “neoznámila jej to” bola jakeby urazena, keď som šla do divadla s mojimi dlhoročnými kamoskami a nepovedala som jej to, bola urazena, keď som si zobrala dovolenku a ostala proste len tak doma, bola urazena 😂 za cely ten čas mi všetko len chválila, ale nikdy si nič podobne nekúpila, ani vonavku nič, a potom som si našla frajera, a ona to nedokázala prekusnut asi, už som aj strazila súkromie z 0 na 100 povedala som jej len okrajové blbosti, ale nič vážne a proste cítila som, že potrebujeme pauzu a že nemám rada take nátlakové priateľstvo, kde nemôžem v súkromí ísť s mojimi kamarátkami, len tak von bez výčitky,
A potom to celé nejak postupne začalo, začalo to identickým kabátom, neskôr bluzka, potom čižmy, potolm kabelka, potom kostým, potom hodinky, úplne si pamatam kazdu vec, tak zo začiatku som jej to pochválila, ze to ma pekne a dokonca kabat uznala, ze som ju ja inšpirovala, ale ja som nejak prestala tie moje veci nosit, čo mala ona rovnaké a raz som si povedala preco by som kvôli nej nemala tie veci nosit, a pamatam si, keď som prišla do roboty a ona mi v kuchynke povedala pred asi 5 zenami, že mám peknú koselu, či som bola v jej skrini, lebo sa jej zdá, že mám polku šatníka rovnaku, ako ona 😂
Ja som sa zacala smiat, a len som odvrkla, že narozdiel
Od nej, ja som u nej nikdy v živote nebola, ale ona u mna áno, že kto asi zgunal je ona sama tak úplne scervenala a už to začalo, všade ma ohovárala, že po nej všetko opakujem, tak som šla za vedúcim, lebo aj tak som sa dlhšie chcela posunut niekde, buď vyššie alebo som premýšľala aj nad zmenou celkovou(nie kvôli nej, ale kvôli mne a kariérnemu rastu) a vedúci, že o pár týždňov ma ist nejaká ženská na materskú, že keď chcem mozem ísť na jej pozíciu 😂 hentu šľak siel trafiť, boli sme úplne na inom poschodi, ale na obed sme chodili do kantíny kde si ma podľa mna pofotila a prisaham, ona si nakúpila úplne tie iste veci. Ale ja už som
Úplne rezignovala a ani nepozerala na jej stranu. Celé
To trvalo cca 2-2,5 roka ten výboj nášho vzťah, z toho cca rok jej hrabalo nakoniec som aj ja otehotnela 😂 a ona je vraj dodnes na tej istej pozícii, s tým istým platom a vraj dosť konflikty ma. Tak tiež leby nezažijem takú psycho zenu nikdy neuverim.

Strana
z2