icon

Pomáhal vám partner s dieťaťom?

23. apr 2026

Prosím vás ako ste to mali. My sa stále kvôli tomu hadame pretože ja chcem aby pomáhal keď sa dá. Nás deň scdietatom je taký že mám dieťa ktoré potrebuje stále pozornosť a ja som rada že sa stihnem najesť aspoň 2-3x za deň a nočné uspavanie je aj 3 hod záležitosť, cez deň spi len v kočíku takze nie som prakticky ani poriadne doma. Môj muž si mysli že materská dovolenka je fakt dovolenka a keď niečo od neho chcem tak že on nemá potom čas pre seba ale ten nemám ani ja. Potrebovala by som možno deň pre seba aby som si oddýchla ale nedá sa to pretože kojím a nechce piť z fľašky veľmi a keď aj vypije tak nezaspi bez prsníka.. ale som už fakt zničená a unavená a už normálne zvažujem že stopnem dojčenie neskutočne má to vyčerpáva lenže stále potom mám výčitky že nie je ešte na tuhej strave, aj tie kauzy s um no proste neviem ako toto riešiť

anonym_ec9a4d
23. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_400019
@anonym_ec9a4d
Napíšem približne ako mame deň:
Vstáva okolo 6:00
Prvý spánok jej dávam okolo 7:45 a to spi cca 45 min takze približne do 8:30
Druhý spánok jej dávam dlhší približne 10:20 zaspí a to tak do 12:30
Okolo 14:30 má tretí spánok a do má 45 min
A potom o 17:00 jej dám posledný ak zaspí a to max 30 min ale niekedy nezaspi tento už
Ak mi zaspí tak potom 18:30 ju kupem ale zaspí až okolo 9 veľa krát možno len 1x do týždňa sa mi podsri že zaspí do hodiny
Ale včera som jej tento spánok posledný nedala a kúpala som okolo 17:30 a zaspala mi o 7 ale aj tak mi to príde ako dlhé bdele okno.
V noci sa budí 1-2x na dojčenie ale to hneď pokračuje v spánku okolo 1 a potom tak okolo 3-4

@anonym_autor spánky máte rozdelené pekne , ak chcete 3 spánky skúste to ráno prvé bdele okno trošku natiahnuť a už skúšať spávať v tme aj na denné spanky

anonym_400019
23. apr 2026
@anonym_bee46f

@anonym_400019 ank, a co? Aj ja som bola znicena, pri kazdom jednom a to mi aj muz pomahal. Kto nemal narocne deti (pisem deti, lebo ich mame 4), tak nepochopi.

@anonym_bee46f jasné len autorka by potrebovala upraviť režim a to by jej o dosť pomohlo bez ohľadu na to ci muž pomaha/nepomáha

anonym_1cd8ee
23. apr 2026

@anonym_autor tvoj partner/muz je kolosálny debil. Nema pomáhať, ma byt normalny druhý rodič, ktorý mimo dojcenia sa vie postarat komplet o dieta. Ale ty si to necháš.
Finančne si na tom ako? Aj tam vydeľuje tvoje a moje? No asi ti tu nic take neporadime, problem je muž.
Babatko je este male ale časom vyskúšaj, ze po optimálnom bdelom okne nakojis uplne do plného bruska v obyvacke v klude a potom pojdete spolu do spalne a vytvorte si rituál my dávame papa zvieratkam na stene, potom zatiahneme zatemňovacie závesy aby bola úplná tma pustime si biely sum a mojkame sa hovorím mu, ze ideme spinkat a dam dobru noc pusinky a položím do postieľky. Vzdy jedna a ta uspavanka. Ked tak sskam. Ak place skusim mojkat iba v postielke ak vstane znova položím ak uz vela vstáva vezmem na ruky mojkam a znova poviem ideme spinkat atd. Ono je to proces aspon na tyzden treba vydržať a pokladať mojkat dookola je to na nervy ale väčšinou to vyjde niektorým babatkam skor niektorým to trva dlhsie. Urcite si časom nájdete spôsob.
A je lepsie ked uspáva muž. Ty nadojci a daj ho mužovi nech uspi. Aspon cele víkendy ked je doma. Aj on je rodič. Nenechaj zo seba robit slúžku 🙂

anonym_46613b
23. apr 2026

@anonym_autor ja len nechapem, že sa o tomto dvaja ľudia nebavia dopredu. Ešte keď je dieťa vytúžené z ivf. Môj muž robil okrem kojenia všetko. Normálne keď mal čas tak bol plnohodnotný rodič ako aj ja. Teraz sme v procese snaženia sa o druhé a riešime ako to asi bude, lebo je jasné, že toho bude aj na mužovi o dosť viac. Syna som kojila fakt každú hodinu maximálne dve ale kedy sa dalo, vtedy ma manžel nechal ráno dospať. Bolo mi jasné, že na pol dňa len tak niekde nevypadnem, ale to bolo aj moje osobné rozhodnutie kojiť, povinnosť to nie je. Pomáhať sa dá všelijak. Kojenie a tým pádom aj nočné vstávanie boli výlučne na mne a tak muž pomáhal inde. Mala som v noci hlad, tak to urobil, potrebovala som cez deň hodinku pre seba, zobral syna do kočiara, ak som nestíhala lebo bol syn na mne pricucnutý pol dňa, tak po robote navaril a upratal. Ja chápem ak sú chlapom niektoré veci cudzie, ale keď vidia ako ich milovaná osoba nevládne a padá únavou na hubu, tak že im nedopne aby sa v domácnosti viac pričinili to ozaj nepochopím.

tiezjedna
23. apr 2026

od narodenia a bez kecov... tiež chodil do práce, chodil domov okolo 19.00, zarábal krásne. Keď to šlo, nechal ma vyspať a zo spálne sa vyhodiť nenechal (ani keď išli deťom zuby a boli hore prakticky stále). Keď sa v noci prebral a videl ma pochodovať s dieťaťom v náručí, vstal, dieťa si vzal a pochodoval on...

anonym_4a55ff
23. apr 2026

@anonym_autor nepomáhal, preto je už dávno ex

michaela329
23. apr 2026

@anonym_autor nepomáha, je rodič a venuje sa mu po práci každý deň. A áno, na tom ako to pomenujeme, naozaj záleží. Nedoťahuj sa s ním, dieťa mu podaj a iba mu oznam kam ideš a kedy prídeš.

anonym_84af81
23. apr 2026

@anonym_autor to kojenie ťa chápem ale pokial ťa to neboli vydrž babatko je malé len raz...inak to pise zwna ktora ani jedno dieta nekojila :( ....s muzom nepohnes ale navrhni mu aby ku koncu isiel na matersku on a ty do práce a sa zbadá alebo si vynúť den pre seba postav ho pred hotovu vec.My to mame s muzom tak ze pondelok streda piatok a nedela sa stara po praci od 15 on.. aj ide von aj nakrmi aj okupe aj uspi napriek tomu sa citim velmi unavena a niekedy uprimne poviem ,ze aj sa mi plakat chce...citim sa neustale vycerpana ale to mozno aj vekom mam 38 a dietatko ma rok ....ked som mala syna v 20tke nemal mi kto pomoct ale veru znasala som to lepsie.A vzdy si povedz naozaj naozaj v tom nie si sama......niektore maju zeny na sluzobke...iny pracuju 12 alebo ozaj nepomahaju a nemalo by to tak byt ale neni vzdy vsetko idealne.Ja sa zas stazujem ze mi nevyznáva lasku a ked som mu to povedala mi pov4dal ze on na tie slova neni taky ani neni absolutne ziarlivy ale viesxo dokazuje tu lasku inak.....chodi do prace aby som ja mohla byt doma dokonca povedal ze aj po materskej ked budem chciet.....co mu poviem je vzdy po mojom a vzdy ochotne ustupi.....miluje malu ale aj moje dve deti ktore som mala a zivy aj ich ....niekedy sa staci pozriet nato z ineho pohladu a nebojsa kazda jedna ti tu bude pisat ako kazdy pomaha a neviem co....ale je aj vela takych co pije bije zenu peniaze jej berie

sova7
23. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_400019 už sa ho snažím nastavovať len s uspavanim je strašný problém bojujem s tým od narodenia :/ nechce mi vôbec spat cez deň doma a musím ísť s ňou von a to je vyčerpávajúce lebo som cely deň potom ja nohách a večer už nevladzem
Áno ja to aj chápem že nie je kedy len už aj mne dochádzajú sily.. možno som sa sem prišla posťažovať
Cez víkend je to iné vezme malú aj von len zas nie ke priestor na oddych pretože musím variť upratovať a všetko čo nestihnem cez týždeň keď nie som doma..

@anonym_autor tak mu povedz čo urobí keď skolabujes. Normálne ťa klepne a skončíš v nemocnici. Povedz mu že to čo on v robote robíš ty doma x 7. A že ak už nebudeš vládať tak na víkend on musí ostať s dieťaťom a ty si musíš oddýchnuť. Lebo si vydatá slobodná matka takto ak začne pyskovat a porovnávať ťa s inými ženami a nieco o dovolenke daj mu dieťa a chod na hodinu dve aspoň sa vydýchať von. Úplne vážne ty môžeš skolabovať a kto sa o to dieťa postará? Podľa toho co píšeš ma iba mamu. On s ním nechce budovať vzťah? Ak sa teraz nič nezmení už sa nezmení nič. Budeš robit ťažného kona. On nemá pomáhať on sa má starať tiež je to aj jeho dieťa nebol len darca spermií a kľudne mu vysvetli že chceš partnera, dieťa potrebuje otca nielen pokladnicku.

adabise683
23. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_400019 už sa ho snažím nastavovať len s uspavanim je strašný problém bojujem s tým od narodenia :/ nechce mi vôbec spat cez deň doma a musím ísť s ňou von a to je vyčerpávajúce lebo som cely deň potom ja nohách a večer už nevladzem
Áno ja to aj chápem že nie je kedy len už aj mne dochádzajú sily.. možno som sa sem prišla posťažovať
Cez víkend je to iné vezme malú aj von len zas nie ke priestor na oddych pretože musím variť upratovať a všetko čo nestihnem cez týždeň keď nie som doma..

@anonym_autor joj, to aj moja tak dlho mala ze cez den spala bud len na prsniku alebo v kociari ked som chodila po vonku ... teraz ked zaspi, uz mozem ist domov a dat ju na balkon spat a porobim si co treba ... ale to az tak od skoro roka ... niekedy treba "len" vydrzat a ono sa to casom pomeni ..drzim palce

aurora33
23. apr 2026

@anonym_autor môj robil okrem kojenia všetko.

maury
23. apr 2026

Pomaha aj pomáhal. Nemal problém ísť na prechadzku, stále chodí, nakŕmiť, prebaliť, obliecť, venovať sa, hrať sa, blázniť. Kúpeme spolu. Ale podľa neho ja to viem všetko spraviť lepšie a efektívnejšie. Takže keď ide von na prechadzku, ja obliekal a chystám, aj keď dieťa berie plávať. Jedlo tiež chystám ja. A mnohé veci tiež robím, lebo som doma. Tak riešim skodovu udalosť na aute. A ked potrebujem lekárovi alebo niekde, tak si musím vybaviť príbuzných, lebo on musí pracovať. Ale po robote nemá problém, dosť sa dieťaťu venuje a tie prechádzky berie ako samozrejmosť a vždy vymyslí nejakú aktivitu. A večer on nachysta mlieko, keď ja uspavam. Dosť mi pomáhá v tehotenstve a potom po pôrode, keď som sa dávala dokopy. Ja som mala taký opuch nôh, že som nevládala chodiť. Ale keď som bola chorá, tak o dieťa som sa starala aj tak 🙂

beky223
23. apr 2026

Mužovi by som to vysvetlila nejako tak, že ty máš pri dieťati ranné, poobedné aj nočné, tvoja práca (dieťa) sa nedá vypnúť. On má vo svojej práci len ranné a ešte očakáva poobede a v noci voľno... Keďže ranné a nočné musia byť len na tebe, tak tie "poobedné", keď je doma, majú byť vašim spoločným časom, kedy si navzájom v rámci možností máte umožniť trochu vydýchnuť a striedať sa v starostlivosti...

anonym_8b70b9
23. apr 2026

Príchod dieťaťa je dosť náročné obdobie. Veľa manželstiev stroskota. Treba vydržať tak do jeho 3 rokov, potom to bude lepšie. Skúste sa normálne porozprávať. Hlavne, necakaj doma na chlapa s výčitkami v hlase. Kasli na poriadok, uber kde sa dá. A začni si pre seba brať hodinu na cvičenie, vypadni proste z domu. Postupne sa chlap do toho dostane. Čas si predĺžuj

janickacrazy
23. apr 2026

@anonym_autor môj muž pracoval 12 hodin denne, chodil domov okolo 20:00 hod, takže cez týždeň v tomto čase bábätko už spalo, v noci som k nemu vstávala len ja, keďže som kojila. Cez víkend sa snažil pomôcť, samozrejme. Pokiaľ tvoj dobre zarobí, nájdi si opatrovateľku, pošli ju s malou von na 2-3 hodiny a ty choď spať, keď si unavená. Úplne bez výčitiek. Ja som mala tiež jedno dieťa také náročné a bol to masaker.

anonym_fa66c2
23. apr 2026

Spala som vzdy ako deti,spavame na obed dosnes aj s muzom,ked je doma.od 12 do 15.
Minule mi p.ucitelka zo skolky vravi,ze maleho musi krmit,lebo po prechadzke mu uz hlava od unavy pada do taniera Vzdy sa muz staral o deti,tak je to dodnes.
Raz ked som prisla s malou s porodnice do 2hod sme si ju prehadzovali,co stale plakala.Muz o 4rano vstaval do roboty.
Od roku pracujem,takze v case grciek,hnaciek vzdy vedel,co ma robit.
Pri prvom ja som kojila,muz aj v noci isiel robit sunar na dokrmenie.
Krmil,prebalil,aj uspaval aj on.Detom cital knihu pre dospelych,tie uz z nudy a tazkych slov zaspali a muz aj hodinu dalej cital.
Nuz ale ja mam uzasneho muza,skvely manzel a otec,ani kilo mi nedovolil odniest.Ani teraz mi nedovoli tazke veci zdvihat,vzdy mi povie a na co mas mna.
Uz sme spolu 20r,skvely,uzasny bol v case chodemia,aj v case ked uz pomaly deti dospele.
Robia vzdy spolu,vzdy su na dvore,aby som sa ja vyspala na nocnu.

anonym_b2cfab
24. apr 2026

Môj muž chodil do prace, tak som sa snažila ho nezaťažovať prácou aj doma. 🤷‍♀️ nie že by nechcel, nemal príležitosť.

anonym_e5cea9
24. apr 2026

nepomahal. ani raz v zivote dieta neprebalil, neuspal, nenakrmil, neobliekol, neokupal atd. tiez som bola ako slobodna mamicka. keby to viem dopredu, dieta si s nim nerobim.
ale on je aj workoholik, cholerik, namysleny egocentrista. on zaraba tak on sa nemusi starat...
kym bolo dieta male, nechcela som riesit rozvod lebo som nemala kam ist. teraz ked je vacsie, uz zavezie do skoly, vyzdvihne, sem tam sa chvilu zahra. tak teraz to zase neriesim, lebo su aj horsi manzelia.

anonym_57d83a
24. apr 2026

Prepáč als stopnúť dojčenie ???? To prečo ideš trestať dieta ??? Lebo ste dve ringle ktoré sa nevedia dohodnúť pred tým než sa narodilo? Veď ked už si taká hustá ze stopnúť dojčenie tak si odsaj daj fľašu a urob si den pre seba. Ti garantujem ze to bude menšie zlo ako stopnúť dojčenie keď raz nezaspi na prse

autor
24. apr 2026
@anonym_e5cea9

nepomahal. ani raz v zivote dieta neprebalil, neuspal, nenakrmil, neobliekol, neokupal atd. tiez som bola ako slobodna mamicka. keby to viem dopredu, dieta si s nim nerobim.
ale on je aj workoholik, cholerik, namysleny egocentrista. on zaraba tak on sa nemusi starat...
kym bolo dieta male, nechcela som riesit rozvod lebo som nemala kam ist. teraz ked je vacsie, uz zavezie do skoly, vyzdvihne, sem tam sa chvilu zahra. tak teraz to zase neriesim, lebo su aj horsi manzelia.

@anonym_e5cea9 ďakujem za odpoved. Aj môj muž má strašne rad prácu bavi ho to. Ale dnes som mu povedala že mi musí viac pomáhať lebo som už veľmi unavená tak verím že sa to zmení.

autor
24. apr 2026
@anonym_57d83a

Prepáč als stopnúť dojčenie ???? To prečo ideš trestať dieta ??? Lebo ste dve ringle ktoré sa nevedia dohodnúť pred tým než sa narodilo? Veď ked už si taká hustá ze stopnúť dojčenie tak si odsaj daj fľašu a urob si den pre seba. Ti garantujem ze to bude menšie zlo ako stopnúť dojčenie keď raz nezaspi na prse

@anonym_57d83a jasne našla si si jednu vetu stopnúť dojčenie a už hneď zo mna ideš urobiť najhoršiu matku. Nechápeš že nevladzem? Dojčím možno 20x za deň mala chcel byť stále na prsníku a nemám na nič iné energiu proste nevladzem. Nevravim že to urobim ale ani napadla mi táto myšlienka. A odsávať som skúšala nechce piť z fľašky a ak aj vypije stále chce prsník tak či tak a cumlik odmieta. Tak sa prosím ta nevyjadruj keď o tom nič nevieš.

sova7
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_e5cea9 ďakujem za odpoved. Aj môj muž má strašne rad prácu bavi ho to. Ale dnes som mu povedala že mi musí viac pomáhať lebo som už veľmi unavená tak verím že sa to zmení.

@anonym_autor aj si mu povedala ako a s čím presne ti ma pomáhať? Dala si mu presne úlohy co kedy ma urobiť? Povedal ti čím ako kedy ti pomôže? Alebo len povedal áno v poriadku aby mal pokoj ? On nezaziva to čo ty vôbec netuší ako si unavená nevidi to necíti to čo ty. Bez vycitania sťažnosti treba mu dať jasné úlohy ktoré musí splniť a musíš mu narovinu pokojne povedať ze ak už nebudeš vládať vôbec všetko bude na nom. On sa sám nedovtipi nečíta myšlienky zmizne do roboty a tým je pre neho vec vybavená.

anonym_621903
24. apr 2026

@anonym_autor Vzhľadom na môj zlý zdravotný stav, ktorý trval cca pol roka po pôrode,sa manžel naučil kúpať,prebalovat, kŕmiť.V tom období aj k lekárovi chodil s nami,aj so mnou.Zaroven chodil aj do práce.Jedine, čo som robila vždy ja, s vypätím posledných síl, bolo nočné vstávanie, lebo keby šiel manžel do práce nevyspaty, mohlo by to mať fatálne následky

anonym_1cd8ee
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_57d83a jasne našla si si jednu vetu stopnúť dojčenie a už hneď zo mna ideš urobiť najhoršiu matku. Nechápeš že nevladzem? Dojčím možno 20x za deň mala chcel byť stále na prsníku a nemám na nič iné energiu proste nevladzem. Nevravim že to urobim ale ani napadla mi táto myšlienka. A odsávať som skúšala nechce piť z fľašky a ak aj vypije stále chce prsník tak či tak a cumlik odmieta. Tak sa prosím ta nevyjadruj keď o tom nič nevieš.

@anonym_autor ja dojcim tandem, 8 mesačne babatko a 2r4mesacne. Chapem ake je to únavne tiez som sa uz nevyspala neviem ako dlho. Kazdu chvilu som chorá nemam železo základne vitamíny a minerály mam tetaniu svalové zasklby tiky chronicky zápal v tele no dojcenie bolo to posledne coho by som sa JA vzdala. Muž od narodenia deti nie ze pomáha ale stara sa. V noci vstáva on a dava mi babo na dojcenie, on dava cikat v noci staršie a on chodi o 4 rano do roboty aby mohol byt poobede s nami. Ja som na neho presunula xy povinnosti aby som sa ako tak držala lebo deti mame spolu. Je čisto tvoje rozhodnutie co urobíš ale z môjho pohľadu je smutne, ze miesto vynadania mužovi by si vzala dieťaťu prsnik. To su priority. Bojíš sa konfrontovať manžela? Lebo ti povie, ze on chodi do roboty? Tak nech zaplatí upratovačku donášku jedla pracovnu a pod. Lebo tvoja práca je IBA dieťa 24/7. Ty nemáš muklovat aj doma. A kym si to neuvedomis tak si to ani neobhájis a on to nikdy nepochopí kym to nezažije. Skús si predstavit, keby sa ti dcéra posťažuje na takého kkta co by si jej na to poradila.
A nepostrehla som, ci si uz odpovedala na tie financie. Ci ti aspon dava dost peňazí za tu otrocinu a mozes si kúpiť hocico a ist hocikam a nemusíš mu este aj RP davat 🙂

anonym_1cd8ee
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor sanie je biologická potreba rovnako ako jedenie. Čím viac si nervozna tým viac upokojenia bude chciet babatko. Na tvojom mieste od zajtra riesim len dieta. Neper nevar neupratuj, bordel v kuchyni pekne na kôpku a počká si partnera. Objednaj si jedlo dieťaťu uvar vo veľkom hrnci príkrm na 10 dni daj do pohárikov a závar potom iba zohrejes. Neboj sa po týždni by sa spamätal keby si nemal co ciste obliecť a do coho dat jest. Ja by som sa s ním nesrala a velmi sa čudujem ake handry zo seba nechajú ženy robit potom v tom vzore vychovávajú ďalšie generácie otrokyn

simca06022011
24. apr 2026

Dobre, takze tvoj chlap robi po-pia? co robi vikendy? aku ma rpacovnu dobu, ked je cele dni prec, tak hadam dobre zarobi... osobne by som otcovi oznamila, ze dnom porodu , nie len pre pribudli nove povinnosti ale aj jemu. MInimalne ak o batola sa nestara, tak nieco doma by mal = nakupy, sem tam uvarit na dva dni a pod... Pracu ma od - do, vyhovoriky neberiem,vecer bude doma a postara sa o dieta, hodinu dve = kym si napr v klude upracem, nachystam veci. MInimalne. MOj chlap teda sa nestaral velmi o dieta do toho 1-1,5r jeho opatera bola = odviezol nas ak bolo treba, sem tam vybehol s nami sa prejst, prebaloval malu parkrat, ale rano ked bola uplne mala mi hadzal flasu s mliekom do postele okolo 5tej... a vecer, malu som okupala, zapiskala, supla mu ju do ruk zobral ju a tahal s nou s flasou do spalne. Ak nezaspala s nim, uspala som ju ja o chvilu.
TU sa to velmi lisi, niektore deti maju iny rezim, alebo ho vobec nemaju, alebo sa tutkaju mamy s nimi a strachuju sa, ze dieta nechce to alebo ono. U nas ina sanca nebola. Nediskutovala som o otm (toto pisem ako som to mala ja, netvrdim, ze je to tak najlepsie), ze o 19:30 sa ide spat, ze 18:30 sa dieta kupe.. a uz vobec od malicka som nediskutovala o otm ze naobed o 12:30 je v posteli a bude spat. V posteli. NIe vsade sa to ale da, chapem... Ty si sprav program dna podla seba, ako keby si bola s dcerou sama pocas dna. AKo si ju naucis, ma 4,5mesiaca, tak budes mat... naozaj. Cize ak sa ti nauci spat na prsniku, bude tak zaspavat.. ja by som s dojcenim nekoncila ak nemusim aspon do toho pol roka, ale popravde, ak to nedavas = vykasli sa na to, mozno s UM ti aj lepsie bude spat.. mne uz okolo 4-6mesiaca spala dcera celu noc na UM... Nespi inde ako v kociku? tak nebude spat.. ja som moju brala von 9:30 a prisla po cca hodine a hone a pol domov, prelezala si svoje v hrazdicke, alebo v kadecom, ja som si okolo nej spravila veci, ved nemusis stale drndat kocik... obed, spat... vstala, islo sa von, prislo sa domov pohrat sa, pocvicit, polozit neskor a kupat, najest spat... zaklad tebe ako takmer "jednorodicovi" je urobit si program s dietatom aby vam bolo dobre. Aby si bola kludna, lebo to prenasas na dieta a to sa potom ukludnuje drndanim v kociku a na prsniku a viac a viac.. Neriesit narocnost, nenarocnost.. narocne su chore deti si povedz, mas dceru zdravu, trochu si uzivaj. NEvladzes, neplac chlapovi, co si neda povedat, jeho to viditelne nezaujima, tebe nervy nepomozu. Zavolaj si mamu, sestru, brata, ... na den dva, vikend.. alebo si dohodni opatrovatelku, niekoho na kocikovanie 2-3 do tyzdna a pod.. a zatial si oddychnes. A nemusis ist ani daleko od dietata.. proste bude niekto s vami, pri tebe, nadojcis ked bude treba... ja by som ale zacala tym rezimom pre vas dve. Ak je to potrebne, tak proste prejdes na UM... ale za cvhilu myslim, zacnete zavadzat prikrmy a bude hadamlepsie, len sa tam netreba zlaknut a riesit zase to"dieta mi nic nechce, dokrmim mliekom"... co tu je caste. S takym vytazenym muzom s tak uzasnym prijmom, by nemalo byt problem niekoho naozaj aj zaplatit ako pomoc.

INAK je tu tychto tem naoazj vela.. o rezime dna, krmeni deti.. mozes si najst a precitat, toto vsetko sa tu uz za roky xkrat pisalo a riesilo a najdes tam milion nazorov, typov a trikov. Muza podla mna ak nema vztah k babatkam neprerobis, mozno budes prekvapena (ako to aj u nas bolo..) s vacsim dietatom uz to muzovi islo lepsie, vsetky sporty, bicykel, korcule, vylety, priroda, dokonca aj nejake kruzky, od cca 1,5-2r predlzene vikendy davali k babke bezo mna, cize som si aj urobila aj oddychla - vsetko vsade s ockom :D a to bol chlap co mal amok, ked som ho nechala hodinu a pol s kocikom pred domom lebo som musela upratat po muraroch

soraya25
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja som dojčila 4 roky, bez cumla a fľašky takže o tom viem svoje, a ak si myslíš ze ti pánko v noci pôjde flasu zarabat keď už teraz nehne
Prstom tak si môžeš pridať ešte sterilizátor a umývanie flasisk na svoj to do list

michaela329
24. apr 2026
@anonym_57d83a

@anonym_57d83a tu si daj facku a prestaň ľudí súdiť. Je to jej rozhodnutie, nech urobí čokoľvek. Ona ak nebude spokojná, nebude spokojné ani to bábätko.

anonym_bb809b
24. apr 2026

Je pekne ze dieťa ste chceli obaja.. Len on zjavne chce byť len sploditel nie otec..

anonym_8be1a3
25. apr 2026

Zapamätaj si jednu vec a to ,že muž nepomaha ...muz sa podieľa na výchove a starostlivosti o svoje vlastné dieťa tak ako matka ...a ak sa nestara ,ďalšie dieťa s takym nemaj ....