icon

Pomôže vám rodina finančne po dedičstve?

19. jan 2025

Ahojte, keď vaša rodina bližšia niečo zdedila dali vám nejakú pomoc? Svokor zdedil veľa peňazí a má len nás jediné vnúčatá Ale osobne si myslíme že nedostaneme nič.

ivik4
19. jan 2025

Akurat ze ty by si to ani riesit nemala, si len matka jeho vnucat, ziadna pokrvna rodina.

deti95060810
19. jan 2025

svokor zdedil a píšeš že má len vás vnúčatá...
ak nechápeš tak si prečítaj aspoň 5 krát ....
alebo je to svokor - manželov otec, alebo si jeho vnučka...
jedno druhé vylučuje...

autor
19. jan 2025

@deti95060810 svokor je manžel manželovej mami, nieje jeho pravý otec ale berú sa tak. Ale svokor nemá nikoho ani rodičov ani starých rodičov len nás a svoju ženu.

casavina
19. jan 2025

Na jeho mieste predám byt a odídem na starobu si užívať... alebo kúpim niekde nehnuteľnosť pri mori.. samozrejme s manželkou 🙂

lukbe
19. jan 2025

Tak dokonca nie ste ani rodina 🙈 a ty riesis dedičstvo?

gribka1
19. jan 2025

To je nejaký folklór čakať pomoc od rodičov, svokrovcov? Treba žiť tak, aby ste nepotrebovali od nikoho pomoc. Každý si môže so svojím dedičstvom robiť čo chce, precestovať svet, darovať útulkom, rozdať. Ale čakať s natiahnutou rukou?

kristinka92
19. jan 2025

no ale vy ste neni ani len pokrvná rodina a tvoje deti nie sú jeho pokrvne vnucata. a aj keby boli, nie je povinný im niečo davat. ty keby teraz zdedis, tiež sa s ním podelis???

prasiatko30
19. jan 2025

To by bola prca kebyze sa svokor zblbne na stare kolena, rozvedie sa a najde si mladu holubicu a este aj vlastne deti stihne 😂😂😂😂

kristinka92
19. jan 2025

@prasiatko30 take veci sa ale dejú a nie je to vylúčené 🙈

prasiatko30
19. jan 2025

@kristinka92 vsak to

autor
19. jan 2025

@kristinka92 áno a nie raz sa to tak stalo, my sme taký že sa vieme rozdeliť aj s kúskom čokolády, takže samozrejme keby zdedíme peniaze dáme aj im aby im bolo lepšie, ale asi to tak nefunguje vo viacerých rodinách, každý sa tvári aká je rodina a keď sa jedna o peniaze tak to už nie sme rodina.

monillia
19. jan 2025

Môžete mať vzťahy najlepšie na svete on nie je povinný s nikým sa delit, sú to jeho peniaze ,nech si ich užije ako chce. O niekoľko rokov tu bude príspevok, zdedila som väčší obnos peňazí a nevesta čaká, že jej značnú časť darujem.

lucia147852
19. jan 2025

Ani by ma nenapadlo niečo očakávať. Sú to jeho peniaze. Čo máš ty s nimi? Nebuď chamtiva s ži zo svojho.

prasiatko30
19. jan 2025

Vsak aj on vam kupi zo dve tri bonboniery

mariska1989
19. jan 2025

Tak ak je vzťah fakt výborný možno vám niečo da ťažko povedať človek nikdy nevidí do druhej hlavy a oeniaze vedia človeka zmeniť . Tak radšej nepočítaj a potom aspoň nebude vas nič mrzieť

petronelag
19. jan 2025

No ale keď to ani nie je otec, nie pokrvná rodina, záleží aj od toho či bývate blízko, či sa budete o neho starať, koľko má rokov, ale to by som nečakala od nevlastného otca deliť sa už dopredu s nevlastným synom.

balerina2025
19. jan 2025

@vevesh ja hlavne nechapem ze ludia sa na toto spoliehaju. na smrt, cakanie na smrt.

ivik4
19. jan 2025

No ale Vy ste ozaj neni rodina ...

balerina2025
19. jan 2025

@ivik4 autorka je asi spravna nevesta, uz si maze dlane. FUJ

sticker
h2
19. jan 2025

Ale no taaak, autorka! Už ťa vidím, ako ty zdedíš niečo po svojich rodičoch a budeš z toho dávať manželovej mame a jej novému manželovi, ktorý nie je otcom tvojho manžela.

kitycat
19. jan 2025

A s cim vam treba pomoct? Nove matrace?

balerina2025
19. jan 2025

anonym : ''má len nás a vzťah mame výborný a ak by nám aj nič nedal nič sa nedeje.''

tak potom na co sa tu pytas.

balerina2025
19. jan 2025

svokor je manžel manželovej mami, nieje jeho pravý otec ale berú sa tak. Ale svokor nemá nikoho ani rodičov ani starých rodičov len nás a svoju ženu.

tak dedi jeho zena.

petronelag
19. jan 2025

Nevedieť koľko majú rokov, ak má nevlastný otec len okolo 60, tak má ešte veľa pred sebou a tiež sa nedá vedieť kto umrie prvý, ale tu mi pripadalo trápne to, že ona ako keby očakávala, že už teraz sa s nimi (s jeho nevlastným synom a ňou) idú deliť, že im dá povedzme 50tis. €. No neviem, kto by to urobil.

svetlonos
19. jan 2025

@balerina2025
ani nebola vyhýbala, ked rodicia dom predaju a budú si u toho hradiť luxusnejšie starostlivost na staré kolená...

svetlonos
19. jan 2025

Autorka,
mne sa z takých ako ty žalúdok dvíha! Si nenazrana až tak to z teba srší! Ja zdediť vo veku tvojho svokra, odložím si na starobu a peknú opateru.
Ze teba to vôbec napadlo!Nám chce dat mama dom, záhrada zivota ešte. Ja nie som schopná garantovať starostlivosť o ňu. Nemám 20 a mame 3 male deti. Ten jej dom je pre mňa financna rezerva - respektíve pre nu! Zijeme v iných štátoch, my mame co robiť s detmi a ešte dlho aj budeme mať.
Takže asi tak. A ešte niečo k tomu - ona tiež bude cadom dediť a veru nie málo! Ja pevne dúfam, že si peniaze užijem v zdraví a spokojnosti, na dovolenkách v kúpeľoch a kde len chce. To tebe by pri tej sume uz oči blikanie určite ako semafory!
A to sa jedna o moju mamu ano nie o polosvokra!
Budeš chybu v systéme- svojom??
A netvar sa, že nič sa nedeje, keď vám on nič nedá! Sama si v jednom komentári potvrdila opak 😏 tak neskúšajte hrat chrumkavu. Si proste len nenazrana a aj ako anonym si sa tu krásne ukázala.
A ešte hodíš aj priklad s čokoládou 🙈 uz uplne konečná...

balerina2025
19. jan 2025

@svetlonos toto by dcerenke rozmaznanej neurobili. cely zivot jej totizto davaju peniaze aj ked uz ma cca 35 rokov

ivik4
19. jan 2025

Pocuj autorka ale teraz vazne, nerypem.
Ty sa fakt nehanbis toto riesit a vlastne duplom pre neho ako uuuplne cudzia osoba ?

ibatanecnica
19. jan 2025

Radost mat takychto potomkov. Ak chces prachy chod do roboty

gribka1
19. jan 2025

@ivik4 Ale hanbí, veď ani nereaguje.