Pomôže vám rodina finančne po dedičstve?
Ahojte, keď vaša rodina bližšia niečo zdedila dali vám nejakú pomoc? Svokor zdedil veľa peňazí a má len nás jediné vnúčatá Ale osobne si myslíme že nedostaneme nič.
Moze a nemusi, jeho dedicstvo
Zdedil to svokor, je len a len na ňom ako náloží zo svojim dedičstvom
a čo ty chceš od svokra? však čakaj od tvojich rodičov
Záleží od vašich vzťahov a jeho rozhodnutia. Sú to jeho peniaze ako s nimi naloží je len na ňom.
@sasa1310 inac tiez ....co cakaju.
Posledná veta značí že obavy sú oprávnené.
Ty nie si vnúča a neviem prečo by vám mal niečo dávať. Máte existenčné problémy?
Necakaj nic a tak nebudes sklamana…
To je jedno ako to maju ini, svokor mozno ma svoj zamer kam investuje zdedene peniaze.
@guudy presne
@guudy ale mam taku kamaratku ktorerj rodiciamaju len teraz 50 rokov a uz kalkuluje, ze kedze je jedinacik, asi nejde brat hypo, lebo sama mi povedala, ze sak zdedi. mne to pride chore takto kalkulovat. cakat na smrt.
@casavina Presne tak, že záleží od toho či sú vzťahy dobré, či mu budú nápomocní, ak bude mať zdravotné problémy, on ešte nevie ako bude tráviť starobu.
Nemôže už teraz hádam dať všetko synovi alebo vnúčaťu, keď nevie ako bude neskôr.
Ci si to zarobi, vyhra v loterii alebo zdedi - su to JEHO peniaze a teba nema co zaujimat, ako s nimi nalozi.
@balerina2025 prajeme jej rodicom dlhy a pohodovy zivot ;)
Nič nečakajte, nebudete sklamaní.
@guudy aj ja. aby aspon nezazila tu hroznu bolest pokial ma clovek vobec dake city v tomto pripade.
@gribka1 moja rec.
Veď jedného dňa možno zdedí tvoj manzel
Ja som dedenim po ockovi nadobudla rodičovský dom, ktorý som nikdy ani nechcela...som najmladšia, mám 2 starších bratov (nezodpovedných s exekúciami) preto sa ocko ešte za života rozhodol že dom ostane mne. Dom som nechcela, lebo mám svoj s manželom a o dva domy som sa starať nechcela...ale rešpektujem ockovu vôľu ❤️
@balerina2025 haha, len aby nedarovali za života niekomu inému.
To záleží od svokra a vašich vzťahov. Moj svokor ma 4 deti, keď dedil, polovicu si nechal s druhu polovicu rozdelil medzi deti. Až sme sa čudovali že sa tak rozhodol a boli sme milí prekvapení nakoľko sme nečakali nič. Aj keby že nám vtedy nedal nič, nevyčítali by sme mu to.
@lukbe kiez by. neznasam vypocitavych ludi !
@lukbe toboz ked ta baba odrobial tak asi 4 roky zivota a uz ma cca 33 rokov.
@balerina2025 pokiaľ nemá zdravotné problém, asi chyba rodičov.
Aký máte vzťah? Je ok? Ťažko takto povedať možno da a možno nie . Nepchať sa mu teraz hlavne do prdele aby to nevyzeralo že teraz ste super len aby ste niečo dostali . Buďte taký aký ste boli a už nechať na nom ako sa rozhodne i keď toto by malo zaujímať skôr tvojho manžela nie teba ty musíš počkať čo a ako bude z tvojej strany
Skôr obrali, ako dali. Moja skúsenosť, moja teta, otcova sestra ktorá starú mamu šupla do DD a predala jej byt. A my sme sa to.dozvedeli od cudzích ľudí. Z peňazí sme nevideli ani cent.
@petronelag majú len nás to som písala.
@balerina2025 mala som znamu, tiez takto ocinko muza bol "zazobany", mal dva byty a "susil" na konte milion eur. Tak, ze naco sa starat o vlastne byvanie, zdedia....cakaju do dnes, on 64r., ona 55r. Deti 15rocne....ale cakaju poslusne.🫣🫣🫣🫣to bude mozno precitnutie, ak to stary pan odkaze upratovacke ci zvieracemu utulku🤫🫣🫣🫣(ano, zazila som tiez😀🙃)
@mariska1989 má len nás a vzťah mame výborný a ak by nám aj nič nedal nič sa nedeje.

a my svokra nepozname. ani vase vztahy.