Porovnávanie veku muža a zeny
Ahojte
Neviem, či sa chcem posťažovať, či chcem polemizovať, ale v posledných týždňoch má strašne otravuje, ako všade okolo seba vnímam rozdiel porovnávania veku u chlapov a u žien. 40 ročná žena je už stará, vhodná len na odstrel a chlap 55-60 je v najlepších rokoch. Je to tak na zoznamoch, v bežnej konverzácii v práci, aj tu to často čítam. Prečo je to tak?
Som rozvedená, chlapa intenzívne nehľadám, ale ani sa vzťahu nebránim, mám 42 rokov a každý mi alebo povie, alebo dá najavo, že môžem byť rada, ak má bude chcieť nejaký panko pred 60, lebo chlapi v mojom veku balia mladé 25 -30 a ja som uz stará pre 40 ročného. Nemyslím si, že som stara. Nevyzeram na 30, ale myslím, že na svoj vek vyzerám dobre, som stihla, behávam, vždy som upravena.
Rozviedli sme sa, pretože si exmanžel našiel o 14 rokov mladšiu milenku. Moja kolegyňa bola po rozchode 6 rokov sama a aj keď staršieho chlapa nechcela, má o 15 rokov staršieho, lebo mladší chcú oveľa mladšie ženy. Susedka ovdovela krátko po 50 a nemá nikoho, už to aj zabalila, lebo kto uz by len ženu pred 60 chcel. Šéfku máme na dlhodobej PN, došiel ju zastupovať z iného mesta šéf iného oddelenia, má 58, je rozvedený. Dvakrát má náhodou bral domov po práci, má to cestou, tak ma zviezol a kým sme čakali v kolóne tak sme prehodili pár slov aj o súkromí a tiež medzi rečou povedal, že chce ženu max 40 ročnu, staršie ženy vraj ťahajú chlapa mentálne dole a človek pri mladšej omladne. Ešte sa aj pochválil, že už mal aj mladšiu, ale musela sa kvôli deťom presťahovať, tak to skoncilo.
Tak ja neviem, nie je v matrixe chyba? Podľa vás, príde vám toto v poriadku?
@anonym_autor 40 roční chlapi balia mladé žabky z niekoľkých dôvovod:
1. ego. Chcú si dokázať, že majú na to, aby zbalili "mladé mäsko", reprezentatívny kúsok
2. mladú žabku ohúria ešte kadejakou somarinou, ľahko im natlačia kaleráby do hlavy - žena okolo 40 už väčšinou vie čo chce a nechce a nie je ochotná znižovať svoje nároky, plus často má vybudovanú svoju kariéru, má svoj majetok, tu už nezahviezdi niečím, čo má ona aj bez neho
3. ak sa chcú ešte rozmnožovať, tak s mladšou je to viac pravdepodobné ako so ženou po 40
Ale nie všetci sú takí. Ja zas poznám celkom dosť mužov, ktorí naopak túžia po zrelej žene, ktorá to má v hlave upratané a nebude otravovať s deťmi. A sú mladší ako 40 ;)
@anonym_autor neviem, ja som podla vsetkych kategoria MILF 😂😂😂 Sranda musi byt,ale vela ludi ani netusi, ze ma zena 40 rokov, to je zase take pausalne prehlasenie. Tak vela zien okolo 25 ide s 50 rocnymi muzmi, co im zacina prepinat v hlave. Vela z nich si naseka deti, takze mozno aj tym to bude. Ze ten chlap je stale schopny reprodukcie a u zeny sa po 40 viac veci meni a ma casto ine priority.
@anonym_autor no divné veru, aj smutné.
zabudas na kategoriu zien, ktore su starsie no vyzeraju mlado. Ja som mal vo svojom zivote raz o mesiac mladsiu partnerku a vsetky ostatne starsie. No vyzeralo mlado casto o 15 i vac rokov mladsie.
mňa balia občas aj oveľa mladší muži ... tak neviem, no ...
Nie vždy je to tak...ja som sa s mojim mužom spoznala keď som naka 37, on 28...uz sme spolu 16 rokov
mňa balia občas aj oveľa mladší muži ... tak neviem, no ...
@biba_18 čo znamená balia? Chceli by sex? Riešim vzťah, nie nejaké úlety a v mojom okolí nemám siroko- ďaleko nikoho, aby bola žena od chlapa starsia
Nie vždy je to tak...ja som sa s mojim mužom spoznala keď som naka 37, on 28...uz sme spolu 16 rokov
@rachel36a pred 16 rokmi bola situácia a zmýšľanie chlapov úplne iné. Pozri sa na štatistiku rozvodovosti pred 16 rokmi a dnes a štatistický sa 60 percent manželstiev rozpadá kvôli nevere
zabudas na kategoriu zien, ktore su starsie no vyzeraju mlado. Ja som mal vo svojom zivote raz o mesiac mladsiu partnerku a vsetky ostatne starsie. No vyzeralo mlado casto o 15 i vac rokov mladsie.
@samo789 percentuálne koľko žien vyzerá o 15 rokov mladšie? 1 percento?
@samo789 percentuálne koľko žien vyzerá o 15 rokov mladšie? 1 percento?
@anonym_autor v dnesnej dobe vela, pozbam kopec aj 50,60 rocnych a vyzeraju vyborne. Min 10-15 rokov mladsie. Hlavne tie, co sportuju a vidis, ze sa nejako netrapia. To strasne vidiet v tej tvari od 25 rokov plus ako clovek zije
@anonym_autor ty nemáš a ja mám, dokonca niekoľko ...
... a neviem či tí muži chcú sex alebo niečo iné, keďže na ich dvorenie nereflektujem ... lenže poviem ti tajomstvo - som k ľuďom milá, nie nejaká nafrněná baba čo musí mať vždy navch... 🙂
Nestretavam sa s tym. Mozno preto, ze nikoho nehladam. Ale tiez mam skusenost taku, ze ma balia aj mladsi muzi. Ale nemam este 40. No z okolia, co mam zname a kolegyne, tak ziadna nemala problem si niekoho najst po rozvode. 3 z 5 si nasli dokonca mladsieho.
@anonym_autor moj osobny nazor je taky, ze chlapi si myslia, ze zena po 40-tke je v prechode a nebude chciet sex ako ta mlada. Parkrat som tento nazor pocula v praci, mužský kolektiv. My mame s muzom 45+ a podla mna tato zastarala teória uz davno neplati. Som aktívnejšia ako moj muz. Cize pri nom by som si este mladšiu ani nevedela prestavit, taku by uz vobec nestihal, ked nestiha ani mna 🤣. Ked povie mlada, ze 55 rocny je v najlepšom veku, tak Ano je. Lebo uz ma svoje byvanie, deti velke a ma viac casu sa jej venovat. Nemusi sa tak nahanat ako 30 rocny. Ale po intímnej stranke nema sancu zase byt na urovni 30 rocneho, to ale ani nedokážu poriadne porovnat podla mna. A co sa tyka zoznamovania, kto chce si najde.
no moje dve dobre kamosky maju v druhom kole - citaj rozvedene s detmi - obe muza mladsieho takmer o dekadu. obe vyzeraju na svoj vek dobre, ale nie nejak ovela mladsie.
aj tak sa da, nie je to az taka vynimka.
U mňa je to 50/50...aj mladší aj starší ma balia a balili 😁 ale ja som sa vždy priklonila k staršiemu, ktorý už deti nechce, alebo má už dospelé 😁 lebo síce nemám ešte 40 ale v žiadnom prípade deti už nechcem...aj to jedno, čo mám, je veľa...možno len stretávaš tých nesprávnych mužov 🤷♀️ mňa častokrát mladší muži zastavili na ulici a tak sme sa dali do reči...ok, priznávam, že väčšinou im išlo o sex 🤣 a nie nejaké vzťahy...
@anonym_autor neviem nájsť článok raz som si ho odfotila od nejakej psychologicky ona nazvala ženy medzi 40-50" neviditeľné" môžu byť pekne, šikovné, ale väčšinou majú deti v starostlivosti a to mužov odradí ako prvé.Bolo tam písané, že 45-50 r muži chcú mladšie to je fakt, ale tie zase asi budú chcieť deti🤪preto sa väčšina mužov starších už len tak baví a strieda to...majú svoje deti, prežili rozvod, deľbu majetku už majú nejaký svoj režim života a nechcú sa obmedzovať.Ktory chlap po 50 tke chce zase zažívať doma pubertu s nevlastnymi deťmi, zase každodenný stereotyp atď ...
Chlap nechce ženu v menopauze, ktorá už ma všetkého plne zuby a nie pobehovať okolo ďalšieho...je to taký zradný vek.Ja mam 47 a, keby som si mala hľadať nového tiež by som nebola nadšená ďalšími deťmi, problémy s ex, plus moje dieťa, jeho deti už by som nebola taká tvarna ako v 35 tke a už by som hľadala akurát ok cez vikend môžeme niekam ísť, ale cez týždeň mám svoju dcéru, prácu nechcela by som ho k sebe či ja k nemu sa stahovat..Polovica kamarátok je rozvedená a riešia podobné veci.Tie múdrejšie si našli mladšieho cca o 5-7 r s jedným dieťaťom a tam to klape.Chlap potrebuje plodnu, estrogénovu ženu, zdravú plnú energie, aby mu to nepripominalo, že on sám starne🤣tak to bolo vždy a bude.Na pár výnimiek.A to máš všade na webe sa riešia hejty kto má koľko vrások ako ženy herečky, speváčky zostarli si za zenitom a muži nám sediveju do krásy, zmuzneju atď😆u chlapov šediny a vrásky sú sexi žena je zanedbaná.
Ty, ked nemáš deti más to lepšie aspoň dedukujem, že nemas
@anonym_autor moj osobny nazor je taky, ze chlapi si myslia, ze zena po 40-tke je v prechode a nebude chciet sex ako ta mlada. Parkrat som tento nazor pocula v praci, mužský kolektiv. My mame s muzom 45+ a podla mna tato zastarala teória uz davno neplati. Som aktívnejšia ako moj muz. Cize pri nom by som si este mladšiu ani nevedela prestavit, taku by uz vobec nestihal, ked nestiha ani mna 🤣. Ked povie mlada, ze 55 rocny je v najlepšom veku, tak Ano je. Lebo uz ma svoje byvanie, deti velke a ma viac casu sa jej venovat. Nemusi sa tak nahanat ako 30 rocny. Ale po intímnej stranke nema sancu zase byt na urovni 30 rocneho, to ale ani nedokážu poriadne porovnat podla mna. A co sa tyka zoznamovania, kto chce si najde.
@betulinka1 neboj sa on by ožil🤪.Mne stačí u nás v práci vždy, keď príde nová mladá kolegyňa tak sa predvádzajú ako kohúti naši ženaci normálne komédia.Taka mladá krv dokáže divy.
@anonym_autor zial, dnes je to presne ako popisujes. Je mnoho podcastov od psychologov, terapeurov, ktori zeny vo veku 40 a viac oznacuju vyrazom "neviditelne", prave preto, co popisujes. Zeny v tomto veku nemaju z coho vyberat, vid aj tu na koni caste diskusie ako a kde najst chlapa po 40. Tazko, velmi tazko. Rovnako to zazivam. 40 co chce vztah, chce zenu pod 30. Uz aj 50 chcu zenu pod 30. Len zenaci, co sa neplanuju rozvadzat a vyhladavaju len bokovky na pravidelny sex, taki pozeraju sice na vizaz ale vek nehra rolu, taki chcu starsiu aj preto, ze riziko otehotnenia nulove, odrastene deti a preto je neobmedzeny cas na stretavanie, ma financie a neocakava dotacie a drahe dary. Neviem, ci sa k tebe dostalo ak nie skus si vypocut parovu terapeutku, bola v exprese aj v podcaste u vackovej. Tento problem, vlastne uz trend tam rozsirene popisuje. Tym, ze je v sucasnej dobe velmi velka rozvodovost, je velmi vela volnych zien na trhu a preto si 50 rocny moze vyberat aj medzi 30 rocnymi. 30 rocna rozvedena s detmi, zijuca u rodicov, radsej pojde k 50 rocnemu do jeho domu ako byvat s rodicmi. Ta terapeutka, ked sa tych starsich chlapov pytala, preco si nasli mlade milenky povedali "lebo mozem taku mat." To vystihuje presne tu situaciu, ze je "trh" plny a chlapi maju na vyber a 45 rocny si radsej vyberie 25 rocnu s malym dietatom ako 40 rocnu bezdetnu.
No lebo ono to tak proste je. Zeny po 50tke sa stavaju neviditelne.40tka to je uz tiez taky vek, ze chlap v rovnakom veku proste vypada lespsie a to preto ani nemusi nic urobit…chlapi zreju a zeny starnu. Zena prechadza tolkymi zvratmi v zivote a chlap nic. Hormonalna rovnovaha trosku mozno zakolise ale inak nic.Su fit a vyzeraju dobre len potom jedneho dna umru. Kdezto na tych zenach to vidno, ze ta mladost a vitalita odchadza pomaly postupne.
Akoze ja im rozumiem, ze si nevsimnu aj ked udrziavanu 40tnicku ked mozu mat o 10 rokov mladsiu…
Asi to priroda tak chce kedze ide o rozmnozovanie.
Štyridsianička na odstrel? Netreba všetko tak zovšeobecňovať. Kamoška v 40ke nepoznala ani svojho muža, dnes má 47, je šťastne vydatá a má dve deti.
@anonym_autor No, trosku iny pohlad... ak chlap ma majetok a deti (napriklad rozvedeny)... a nehlada nic seriozne... preco by nereflektoval na mlade zaby (ak su oni ochotne sa za dovolenku / restiku "nechat")... preco by nebral to najlepsie? Nehlada ani zrelu ani rozumnu ani nic... Zalezi, kto co hlada... ak mlade letia na prachy... tak preco nie...
@anonym_autor vobec sa nezaoberaj tym, co vypusia z ust rozni ludia… nie je to pravda, ale reci sa hovoria a chlieb sa je. Kamoska si po 45tke nasla chlapa pred 50tkou. Su spolu uz 3 roky. Dalsia si okolo 40 nasla o 12 rokov mladsieho a uz su spolu hadam aj 7 rokov… takze taketo zovseobecnovanie ludia sice miluju, ale pre teba nema ziadnu vahu.
Praveze ja to nevnimam z okolia vobec iba tu na konovi sa toto casto riesi. Podla niektorych uzivateliek po 40tke len fertucha a doma sediet. Mne tu raz jedna pisala ked som mala 35 ze uz som stara 🙂 Teraz mam o 10 rokov viac a veru necitim sa stara, tipuju mi muzi o dost menej rokov...Zrejme dobre geny...Z okolia poznam zenu co si nasla o 15 rokov mladsieh funguju normalne. Naozaj len tu na koni som postrehla ako zeny v strednom veku deptaju, ze uz si nikoho nenajdu, ze dobri chlapi su rozchytani a pod...
Fuha divna spolocnost lebo ja sa zas stretavam s tym presne tak ako to aj vnimam, ze dnesne 40tky su rakety oproti mladsim zenam

Nepride mi to normalne ale tiez to vnimam, ze to je tak aj ked cest vynimkam, nemozme vsetkych hadzat do jedneho vreca. Mam tiez kamaratku co ma 52 rokov, vyzera velmi dobre, je sama ale tiez si nevie najst chlapa a ked mala, tak to bolo nieco hrozne