icon

Posúďte reakciu na darček pre dcéru

31. jan 2024

Dobrý deň. S bývalou partnerkou máme spolu dieťa. Rozhodla sa, že dieťatko bude vychovávať sama. Dnes som sa rozhodol dcerke kúpiť nausnicky. Odniesol som ich, ale prišiel po ne otec bývalej partnerky.
Jej reakcia ma trošku zaskočila.
Reagovala normálne podľa vás?
Ďakujem za názor.

Posúďte reakciu na darček pre dcéruPosúďte reakciu na darček pre dcéruPosúďte reakciu na darček pre dcéru
Strana
z5
anjelicek26
1. feb 2024

@mondolina ved je to prkotina a ano takych drobnosti bude na mraky dalsie roky... Idealne nebrat kazde slovo na vahu, ako tu autor, lebo sa skor-neskor rozhadaju, ked to bude takto analyzovat... a to nikomu neprospeje... filter na kritiku, pousmiat sa nad tym a fungovat co najviac v sulade v zaujme dietatka...

klaudinkad
1. feb 2024

@anjelicek26 nič ma na tomto príspevku nezaráža viac než Vaše komentáre. Určovať tu, čo je moderné a čo nemoderné..no, neviem. Pridajte sem pokojne fotku nejakých "moderných", nech sa niečo naučím. Toto sú klasické, zlaté, pekné náušničky, nevidím na nich absolútne nič zlé. A to je že ich pán chcel a šiel kúpiť sa veľmi cení.

mondolina
1. feb 2024

@anjelicek26
som zvedavá akoby si bola nad vecou ty....keby si so svojím dieťaťom nebola...

anjelicek26
1. feb 2024

@klaudinkad taketo boli moderne 40 rokov dozadu, skus sa na to pozriet objektivne... Predpokladam, ze v zlatnictve predala motivovana predavacka nieco, co jej tam roky lezi, lebo videla, ze to "pojde"... ale o tom debata nemala byt, len sa pytal, preco neskakala mamicka dva metre, ked to videla... pozri napriklad sem https://www.danfil.cz/nausnice/dite/... a nehovorim len o designe, ale aj spracovani...

stanulienkat
1. feb 2024

@anjelicek26 ale pointa príspevku nie je o tom, či sú tie náušnice moderné, alebo nemoderné. Pointa je o niečom inom. Keby sem také isté náušnice odfotila nejaká žena a vytešovala sa z toho, že to má darček od babky, tak by ste tu všetky ujukali, že jej aké milé a a rozplývali by ste sa tu. Ak tá žena nie je úplné tupelo, tak by ocenila, že expartner kúpil hodnotný darček sám od seba a že má záujem. To je pointa. Keby otecko nekúpil, zas by bol za zlého. Proste niektorým nevyhovieš. Myslím, že keby kúpil čokoľvek- sveter, nohavice, sukničku, topánky ...aj tak by bol zvozený.

mondolina
1. feb 2024

@anjelicek26
a nie je to jedno? tak sa chlapec nevyzná v náušniciach.
nie snaha sa cení?

anjelicek26
1. feb 2024

@stanulienkat to je mozne, ze ten den by jej vadilo vsetko.. mala zlu naladu, kvoli tomu, ze ten den dal ich dieta verejne na FB a dohodli sa, ze to robit nebude tak vybuchla a neuhrala to na "aspon sa snazil a ide o gesto"..... proste to medzi nimi momentalne blbo eskaluje...ale to je kratko po rozchode u vela parov...

tykat
1. feb 2024

Tu vobec nejde o nausnice
Zene vadi chlap, nie nausnice.

PS: za mna su OK, nemaju ostre hrany, jemne, uplne v pohode. Btw ovela lepsie ako tie co tu davala jedna mamicka ze dostala tusim od svagrinej, nejake diablovo oko ci co to bolo 😖

tykat
1. feb 2024

cha, nasla som ich

tinapa
1. feb 2024

Jednoznačne ti mala v prvom rade za ne poďakovať. Ostatné- prečo jej nemáš už nič nosiť- si s ňou vydiskutuj...🍀🌞

lalu_sk111
1. feb 2024

@anjelicek26 urobil chybu, opravil chybu. Dal to sukromne. Vies ako sa hovori ,,Beauty is in the eye of the beholder,,. Cize, aku cenu veciam das je uz vizitka tvoja. Vidim z prvej ruky deti, ktore su bez jedneho rodica ako si aj pofiderny naramok z trhu, ktory od toho rodica dostali vazia. Nausnice su gesto od otca. Ked bude starsia, bude vediet, ze otec ju ma rad a mysli na nu. Niektore matky mozu mat tendenciu si dieta privlastnit ale kazde dieta chce byt milovane oboma rodicmi

lalu_sk111
1. feb 2024

@lavender94 kadejaki ludia z rodiny a otec, ktory snou nezije su rozdielne veci. Hlavne nechala by som to na nu, ked podrastie. Urcite za nu v tomto nebude rozhodovat matka a uz vobec nie tetky, co travia volny cas na koni. Mozno z nej vyrastie sentimentalne dievca, to nikto netusime 😉 a mozno si len ty nevazis darceky od ludu, ktori ti ich urcite dali z lasky aj ked je to len ,kadekto, z rodiny. No a nakoniec, otazka autora znela inak. Matka sa zachovala neslusne, slusnost kaze podakovat.

bobkovci5
1. feb 2024

Myslím si ze mohla apson napísať ďakujem mojej dcérke tiež kupoval partner náušničky pre malú keď som bola v pôrodnici a bola slm vďačná že mal snahu kupit. Ak ti povedala ze je to na natebe aké vyberieš za mňa mala apson poďakovať.

lavender94
1. feb 2024

@lalu_sk111 tak ja si skôr vážim ľudí ako dary darované pred desaťročiami. Keďže detské šperky nie su použiteľné a ani nositeľné nevidím nič zle na tom nechať ich pretvoriť na niečo, čo môžem nosiť vždy pri sebe. Z hľadiska toho sentimentu je to pre mňa osobne to iste. Značkové tričko, ktoré som dostala v 15 rokoch si tiež nenechávam v skrini len pre to, že to bol darček. Dary snáď nekupujeme ľudom na to aby nimi zapadal prach keď ich prestanú používať. To nemá nič spoločne s tým, či si ten dar vážime alebo nie. To ďakovanie je take diskutabilné. Keď môj muž kupi niečo mojej dcére, tiež mu za to nepoďakujem a ani on mne, keď zas kúpim ja. Ďakujeme si za dary pre nás. A to mame pekný vzťah. Autor pravdepodobne tu ženu nahneval už pred tým, takže tu jej reakciu aj chápem. Dohodli sa, že kúpi náušnice pre dcéru. Kúpil. Vybavené. Evidentne bola nasraná už pred tým, nejaké náušnice jej náladu asi ťažko zlepšia, keď nerešpektuje takú zásadnú vec ako pridávanie foto na internet

tamitamitami
1. feb 2024

Mala ti normálne poďakovať, nech by boli ako kolvek nevkusné kúpil si ich pre dcéru nie pre ňu (nemusí jej ich dať na uši, môže jej ich predsa odložiť).
A tá druhá časť vety je ešte horšia, nechápem že sa niektoré ženy správajú ako keby dieťa patrilo iba im.
Za mňa je toto veľmi hnusná forma komunikácie.

nelka93
2. feb 2024

Ja som napríklad mala prvé náušnice až do asi 12.potom som si ich dala dole a odvtedy nenosím žiadne. A teda ani mne sa veľmi nepáčia. A jej reakcia, nuž skúsil si sa jej opýtať čo mala znamenať?

lalu_sk111
2. feb 2024

@lavender94 to si ale ty, rozhodujes za seba. Ona, ta mala, nech si rozhoduje zase za seba, nech ma tu moznost si pretvorit, vyhodit, odlozit atd.. napisat, ze uz nic nenos v mene dcery je teda hnusne 😉 nie je na tom nic zlozite na pochopenie. tu sa len ludia strasne radi hadaju

emiw
2. feb 2024

@anjelicek26 podla mna nie su "hodne skarede". Skus sa trosku vyjadrovat slovensky a nemiesat tu cestinu.
Ako rozmyslam, tak keby napr moj muz doniesol taketo nausnice, tak mu este aj zatlieskam za takyto vyber. Neviem, co ty mas za vkus, je to Tvoja vec, ale za mna skarede rozhodne nie su.

vikiki29
2. feb 2024

Nemyslím si, že jej reakcia bola na náušnice samotné. Možno na vašu predchádzajúcu komunikáciu, možno mala práve blbý deň, blbú náladu… ale celkovo mám tiež pocit, že si nejako s vašim vzťahom nevysporiadaný, asi jej to vadí, vadí jej že priveľmi veci riesiš, možno to vidí ako vtieranie sa a je jej to nepríjemne, no neviem.

Strana
z5