Používate zdrobneniny vo vzťahu?
Ahojte, keď už mame ten sviatok zaľúbených mi napadlo či používate zdrobneniny alebo všelijaké oslovenia. Ja osobne nie nejak extra, prišli mi dnes kvety do práce a muž mi tam napísal pre moju lásku, kolegyňa sa toho chytila že to čo je za oslovenie, nechápala som čo je zle bežne si hovoríme láska, miláčik aj moji rodičia sa tak volajú. Ona sa tvárila ako keby je tam napísané nejaké vulgárne slovo, tak som sa jej opýtala ako ona volá partnera, povedala že bubinko a on ju bubka, celkovo však používa také divnotvary. Ideme na kávinku, ide na obočinko, ideme papinky alebo, že by uz rada išla spinky, používate aj vy niečo špecifické iba pre vás?☺️
Obcas v reci s dietatom pouzijem napr. slova ako rucicka, ocicko, papkat a pod, ale ziadne take patvary, podobne tym, co pouziva tvoja kolegyna, nepouzivam. A neznasam, ked niekto takto hovori. S muzom sa tiez nejako extra neoslovujeme. Sem-tam "mojo" alebo "mojko", ale dobrych par rokov uz vacsinou maminka a tatinko.
Kolegyna by mala drzat pysk s takym vyjadrovanim sa. Jej infantilne slovne tvary by nepouzivali ani deti....
Ano pri malých deťoch v rodine, ktoré majú tak do 5 rokov si niekedy ani neuvedomim a používam ručička, nožička, vodička…😁
Svojho malého volám zlatik a zo šéfkou bezne hovoríme zlatko 😆 mne to nevadí take veci
S manželom sa oslovujeme miláčik, láska. Ja ani neviem, či som ho niekedy oslovila menom 😄 a ináč nie. Normálne jeme, spíme, aj sa milujeme 😄
Áno, nonstop si hovoríme zdrobneninami, ale nie pred druhými 😄
Tak kolegyňa má pohodinda život teda 😁
Ano je to taká naša pohodinda 😁
My sa menami takmer neoslovujeme. Tiež sa oslovujeme poklad, láska, dušička, srdiečko... A vrabcek. Ale to je pôsobnosťou slova poklad a vrabec v nemcine. Asi by som spočítala na prstoch jednej ruky, koľkokrát sme sa za tých 21 rokov oslovili menom. Ale teda infantilne patvary nepoužívame. Kolegyňa by z nás mala radosť...
Ja tiež akurát rozmýšľam, že kedy som svojho muža naposledy oslovila menom 🙈 sa divím, že ešte viem ako sa vola 😂 oslovujeme sa láska, zlato, mojo, maminka a tatinko ☺️
Kazde rano si napiseme “dobre ranko zlato/laska/srdiecko”. Doma sa volame navzajom zlato/zlati. A moj sa ma obcas rano cez vikend spyta “ako si sa vyspinkala?” Alebo ked mi dava nieco ochutnat tak pouziva “ham papam”. Ked sa hram vonku so psami a potrebuje nieco, tak sa ma pyta ci som si umyla rucicky 😁 na zaciatku mi to prislo velmi divne, pochopila som to az ked som prvykrat stretla svokru - ona je same: papinkaj, das si este masko? Vodicku ti nalejem? Ako sa maju psikovia? Tak uz viem odkial to ma 😅
My sa tiež menom neoslovujeme. Iba teda ak niekomu hovorím o mužovi tak poviem meno.
Ale príde mi divné oslovovať sa maminka a tatinko, brrr. 😂
Ja ho rada oslovujem menom, páči sa mi jeho meno takže buď poviem láska alebo Stanko, jeho babka ho volá Staník 😄
Ja som názoru ze s mierou je vsekto ok. Muža volám zlato, on mňa láska.
A pri dieťati používam občas zdrobneniny, napr keď ho kremujem, poviem kde je moja mala nožička atď..
Mňa muž volá hviezdička a ja jeho môj krásny maličký .Decko volám dietatko alebo menom
@nekonecna_katastrofa mám pocit,že to použila jedna bezdetná česká influencerka. Že je to pohodinda. Videla som to už dávnejšie ak ju nájdem,dám ti meno 😀
@nekonecna_katastrofa bolo to v českej ruži pre nevestu, tuším sa ich pýtala či by chceli byt matky v domácnosti a ona povedala že by chcela byt na materskej a starať sa o domácnosť pretože to je pohodinda, potom sa toho chytili ženy a robili si srandu aká je materská “pohodinda”😁
My sa oslovujeme menami. Mne sa tie kadejaké zdrobneniny nepáčia. 🙂 A prezývky (aj keď milé) sme používali asi len z vtipu ešte počas štúdia a nie pred ostatnými ľuďmi. Mňa by asi tvoja kolegyňa zvozila pod čiernu zem, lebo keby že mi muž pošle kvety, tak tam napíše (tipujem) len moje meno 😂
Ja som asi ešte taká stará škola, alebo neviem ako to nazvať /čudná 🤷♀️..nikdy som to neznášala keď ma tak oslovili, ani keď som mala 17 a neznášam to doteraz. Ani som nikdy tak neoslovovala žiadneho frajera ani muža. Ani láska, ani zlatko ani nijako inak..jedine menom Aj to nie nejako ako batoľa .Normálne. Mne to od puberty prišlo smiešne, priam otrasné a ostalo mi to dodnes. Jedine deti kým boli menšie. Ale keď sa to niekomu páči ok to beriem. Pretože vždy sa mi potvrdilo, že tí čo sa najviac na verejnosti láskujú ,miláčikujú a zvieratkujú v súkromí sa dobre, že nešli pozabíjať A dnes su dávno rozvedený. Nie je to pravidlo, ale často.
My si v praci hovorime zdrobneninami, zo zaciatku mi to prislo divne ale po tolkych rokoch uz nie... takze bezne Sofulik, Maťulik, Miruško, Lubik..nechcite vediet kto z nich je sef 😁
@lenkakravcova Mame to rovnako. Asi sme čudné..😄😄 Pre mňa to je brr..a nevolali sme sa tak nikdy ani v začiatkoch. Jedine tak všeobecne, ze moje lásky to hovorím deťom aj mužovi občas. Ale nikdy nie akk oslovenie. Každý má svoje meno.
My sa s mužom od začiatku oslovujeme láska. Ja ho zavolám aj menom, ale on mňa vôbec, možno raz za 18rokov co sme spolu 🙈mozno aj preto, že ja nemám rada svoje meno a on to vie. 😂 mladšieho syna najnovšie volám patkanik 😂
Nie,nepouzivam zdrobneniny. Moj ma vola zlato,zlatino,laska. Mne taketo oslovenia nejdu ust 😄 Ma pekne meno,volam ho menom. Ja vlastne nikoho neoslovujem zdrobneninami,neznasam to.
Máme svoje vlastné zdrobneniny v súkromí, pred druhými sa voláme krstným menom. Kolegyňa dostala od bubinka veľké NIČ a preto si rypla🥴
Moja svokra používa tieto papať spinkať a pod s deťmi,len sa zabudla v čase, a moji teenegeri prevracaju očami keď im to povie