icon

Povedať ex priateľovi, že je otec?

28. júl 2023

Ahojte zienky
Uz krasne 3 tyzdne som maminka zdraveho dietatka.
Sme uz doma, zvykame si na seba, vsetko vyzera byt v poriadku, no je tu jedno velke ale...
Moj ex priatel nevie, ze som uz porodila. Nekomunikujem s nim, pretoze ma velmi sklamal.
S rozchodom som vyrovnana, sama som to ukoncila, ide mi o to, ci mu dat vediet.
V rodnom liste zapisany nieje.
O peniaze mi nejde, dieta je z mojej strany vytuzene a dokazem sa postarat.
Avsak, ma on o tom vediet?
On uz deti ma, pre mna je toto prve.

alana1
28. júl 2023

ked nic od neho nechces a ani nemas o nic zaujem, tak mu ani nic nehovor...dozvie sa to sam. dietatko najblizsie roky vobec nebude riesit, kto je jeho otecko...mozno neskor.

moniquer
28. júl 2023

Pokiaľ vie, že si čakala s ním dieťa, tak nevidím dôvod nepovedať mu, že je už na svete. Iné by bolo, keby o tehotenstve ani len nevedel, čiže vôbec by netušil, že s ním čakáš dieťa.

autor
28. júl 2023

@alana1 ano, tiez si myslim, ze teraz malicke otca vidiet nepotrebuje, potrebuje kludnu maminku. Takze asi to zatial necham tak, sak on sa dozvie a casom sa to asi poriesi aj same.

brendaa
28. júl 2023

Jejo žena vie ze si čakala jeho dieťa? On ta nevidel celé tehotenstvo?

autor
28. júl 2023

@brendaa ano, uz som to pisala. Ale situaciu u nich doma si musia vyriesit oni.

basullinka
28. júl 2023

Asi by som to nehrotila, o tehotenstve a predpokladanom termíne vedel, takže tak či tak o tom, že bude mat nemanželské dieťa je informovaný a mohol sa zariadiť doteraz.

emasss111
28. júl 2023

Akože on vie, že si (teda bola si) s ním tehotná? Takže ty si mu to nezatajila, je mu jasné, že bude mať ďalšie dieťa. Asi je to potom aj jedno, či mu to povieš ty, alebo niekto druhý, nie?
A jeho manželka vie o tom dieťati?
Ak bude chcieť byť s dieťaťom, asi by si mu v tom brániť nemala 🙄 Aj on má naň právo. To dieťa nemôže zato, za akých podmienok prišlo na svet 😐

syslik81
28. júl 2023

ako on tak aj dieta ma pravo vediet ze su rodina.. takze z moralneho hladiska by si mu to povedat mala a aj dietatu .. to neznamena,ze ho musis dat do RL .. ale mal by mat volbu byt s vlastnym dietatom nech sa medzi ami stalo cokolvek..rovnako aj dieta ma pravo travit detstvo s otcom ak bude chciet

autor
28. júl 2023

@emasss111 ano, vsetci zucastneni vsetko vedia. Ano, jeho otcovske prava mu trvalo odopierat nechcem, ide mi len o to, ci oznamit, alebo teraz neriesit a venovat sa iba dietatku. A cakat, ze sa k nemu bude mat casom sam.

anonymanonym
28. júl 2023

Zvycajne som na strane zien, ale v tomto - chudaci muzi. Fascinuje ma kolko zien ma pocit, ze ak ony od muza, otca dietata nic nechcu, tak je uplne v pohode, ze si budu uzivat pokoj so SPOLOCNYM dietatom a otec ma smolu, aj ked by mal o styk s dietatom mozno zaujem a nie su vazne dovody preco nie. By ma zaujimalo kolkym by tento nazor zostal, ak by muzi boli ti s maternicou, ak by muzi mali moznost dieta porodit a matke dietata by narodenie ani neoznamili lebo smola, ja som porodil a ja od teba nic nechcem...

autor
28. júl 2023

@syslik81 ano, s tvojim nazorom suhlasim, len som rozmyslala, ci tieto prve tyzdne dietatko potrebuje otca, ci neuprednostnit kludne 600nedelie a zotavenie sa z porodu a otca riesit az potom.

simca06022011
28. júl 2023

Ak ho vo svojom zivote nechces, tak ho proste do neho nevolaj. Ostatne ti moze byt fuk. Teraz, najblizsie mesiace, rok.. vobec dietatu otec chybat nebude podla mna. A po par mesiacoch ked sa ukludnia hormony, ty si to premyslis a uvidis co a ako. Ja osobne by som so zenatym muzom nebola v kontakte a prost eak sa budete spolu starat o dieta, budete v kontakte. Cim viac budete "v kontakte" tym viac ta ako matku jeho dietata bude obmedzovat (byvanie, cestovanie...). Na druhej strane, keby chcel sudne si proste to otcovstvo vybavi.. Ale ako pisem, to som ja.

lienka9
28. júl 2023

Ja by som napisala spravu.dieta je na svete.zdrave a krasne.maj sa..
A ak nieco naoise a bude sa chciet kontaktovat a ty nechces proste uz nereaguj

syslik81
28. júl 2023

a naco cakar? zbytocne oddialovat nieco co aj tak musi prist -teda malo byt ... ak nema zaujem da ti pokoj a klud budes mat .. tiez som bola v podobnej sytuacii a povedala som mu to hned ako som porodila.. sadli sme si presli moznosti a bolo to lahsie ako som si myslela.. dal nam pokoj v RL nieje a malu vidi 2x rocne ako sam chcel .. dcera o nom vie nikdy nanho nenadavam a ona aspon nema otazky ..

jan510
28. júl 2023

@anonymanonym ktovie ako to maju zenati muzi, mozno uz obhana dalsiu🤔. Ak ho nezapisala do rl tak si styk moze vymahat sudnou cestou, testy otcovstva a pod. Len ci ten dotycny chce ist touto cestou. Poznam podobny pribeh a ten pan mal subezne viacere. Tazko sudit

autor
28. júl 2023

@anonymanonym ja nepisem, ze mu vztah s dietatom chcem odopriet. Otazka znie, ci hned oznamovat, alebo to nechat teraz plynut a pockat, ci sa ozve sam. Rozhodne mu branit nebudem, ani teraz, ani v buducnosti. Beriem to vsak tak, ze teraz som prvorada ja a malicke. Akosi sa necitim na to, aby sem teraz prisiel. Je to velmi sebecke?

syslik81
28. júl 2023

pokial sa na sk nemenili prava tak otec ma 3 roky na to aby mohol podat navrh o zapis do rl..potom uz nie .. takze ak mu to povies teraz kym ma este manzelku mas vyssiu sancu ze ta nebude tahat po sudoch ..3 roky zbehnu a ty budes mat klud

autor
28. júl 2023

@syslik81 on o tom vie, jeho manzelka tiez. Otcovsto nepopiera, no ja som ho neuviedla. Ak bude v buducnosti chciet, nebranim sa.

autor
28. júl 2023

@jan510 mne je uplne jedno, co on robi vo svojom sukromi. To nieje predmetom diskusie.

alickapusinka
28. júl 2023

@sheila121 presne tak máš pravdu ten na na míle vzdialenú slušnosť.

syslik81
28. júl 2023

ale ak mu to oznaqmis spravou mas dokaz ze vie ze sa i narodilo .. a zacne plynut cas

jan510
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
28. júl 2023

Nekontaktovala by som ho.Ako sama pises dozvie sa to aj tak aj tak,vie ako dlho trva tehotenstvo,ked prejavi zaujem dieta vidiet stretla by som sa s nim najprv bez dietata s tym,ako si to predstavuje.Ze je zenaty,ok,je otec ale odteraz uz nejde onho ale len o dobro dietata.Ci mu chce motat hlavu ked je zenaty.Ty si predstav,ze ak by si mu priznala otcovske prava,on si dieta moze kludne casom,ked bude vacsie vodit aj k nim domov,mozno na vikendy,bude sa onho pocas tej doby starat jeho zena.O tvoje dieta.Si s niecim takym ok?No velmi dobre si to rozmysli!
Stejne mam pocit,ze napriek hrdosti ti trochu chyba a preto ho chces kontaktovat.Btw dieta so zenatym co sa nechce rozvadzat...teraz to cele vyzera krasne,ale nie je a nebude.Dieta je vzdy dar,o tom nemoze byt ani reci ale toto nebude take ruzove ako si predstavujes.

basullinka
28. júl 2023

@anonymanonym ak by mal zaujem o styk s dieťaťom, tak by sa mal zaujímať aj počas tehotenstva o zdravotný stav matky, jeho priebeh a pod. On predsa vedel, že autorka čaká dieťa, vedel aj predpokladaný termín... . Ale vo všeobecnosti súhlasim s tebou, ak to otcovi nie je oznámené a on ani len netuší, že bude mať alebo má dieťa.

brendaa
28. júl 2023

Tak prečo mu máš oznamit, ze uz sa už dieťa narodilo? Nechápem išla si rodit nevedel o tom porodila si ani nevie co sa malo narodiť...
Nejdem riešiť že popri žene ma prespanku.... len nechápem čoho presne nechceš dieťa ani zenáča ukratit...

autor
28. júl 2023

@brendaa chcem mat teraz klud a uzivat si chvile s babenkom a zotavit sa po tazkom porode. Nic ine za tym nieje.

miadi
28. júl 2023

Nie si vyrovnana s rozchodom ked nemas silu pocuvat pripadne kecy ze ta miluje a chce pokracovat ako pred tym. Pre teba aj prenho by bolo ideal tvarit sa ze dieta si pocala neposkvrnene duchom svatym . Nemusel by nikto niest zodpovednost. Kazdy by si mohol spokojne zit svoj zivot. Ale voci dietatku to nie je fer . O 2-3roky sa ta bude pytat kto je Moj otec ? Je jedno akeho otec si vybrala dieta si zasluzi poznat ho nech je aky chce. A casom sa rozhodne aky vztah si k nemu vytvori na zaklade otcovej snahy. Alebo ignoracie. Tak si vyber ide o to co je naj pre teba ? Alebo co je naj pre dieta. Nemusis mu to hovorit hnet teraz ked si mu to nepovedala doteraz.. staci o pol rok ked na to budes ready.

autor
28. júl 2023

@miadi zrejme necitas...on vie o vsetkom, aj TP. S rozchodom som ja ok, on nie. Mala som tazky porod, zasivana cela, problem s dojcenim, mala som tu teraz laktacnu poradkynu, chcem iba klud v tychto tyzdnoch. Ale asi hormony robia svoje a zvazujem, ci mu to povedat, aby sa nedozvedel od ludi a nezjavil sa u mna necakane.

matullienka
28. júl 2023

Napísala by som správu, že dieťatko je na svete a je v poriadku. Treba myslieť aj na to, že keď bude matka silou mocou brániť styku, a dieťatko náhodou vážne ochorie a bude potrebné čakať na darcu, prípadne dieťa bude mať zriedkavú krvnú skupinu bude spokojná potom so svojím rozhodnutím nekontaktovat otca dieťaťa? Bude radšej strácať drahocenný čas kvôli vlastnej ješitnosti?

brendaa
28. júl 2023

Hmm skoré zotavenie, myslím, ze píšeš co ti vyhovuje... po pôrode sa ti nedivím...