Povedať ex priateľovi, že je otec?
Ahojte zienky
Uz krasne 3 tyzdne som maminka zdraveho dietatka.
Sme uz doma, zvykame si na seba, vsetko vyzera byt v poriadku, no je tu jedno velke ale...
Moj ex priatel nevie, ze som uz porodila. Nekomunikujem s nim, pretoze ma velmi sklamal.
S rozchodom som vyrovnana, sama som to ukoncila, ide mi o to, ci mu dat vediet.
V rodnom liste zapisany nieje.
O peniaze mi nejde, dieta je z mojej strany vytuzene a dokazem sa postarat.
Avsak, ma on o tom vediet?
On uz deti ma, pre mna je toto prve.
Ja by som len stroho oznamila, mozno casom si bude hladat cestu ale nadeje by som si nerobila
ano,dala by som mu vediet a najma kvoli dietatu...pytala by som vyzivne,aby bolo zabezpecene...
@jarmila2010 nieje zapisany v rodnom liste, vyzivne nechcem
Môj názor sa u žien možno nestretne s pochopením ale ja by som to povedala.nepáči sa mi keď ženy berú dieťa ako majetok a riešia si cez ne vzťahy alebo krivdy.pri robeni toho dieťaťa bol prítomný, žena sama by si dieťa ,,nevyrobila,,. Aj chlap má nárok byt o tom informovaný otec nie je o nič menej ako matka. To ze je nezodpovedný alebo o dieťa nemá žiadny záujem je už druha vec a jeho rozhodnutie tak ako sa aj matka sama rozhodla či si to dieťa nechá alebo nie. Informovala by som ho o tom a nech k tomu on prístupi ako chlap a bude sa starať alebo mu to bude lahostajne ale ty nebudeš mat zuadne výčitky. Aby sa náhodou potom o niekoľko rokov nestalo ze ( hoci mohol o dieťati vedieť aj keď nie od teba) bude na teba hádzať veľkú vinu a ľutovať sa ako sa vlastne chcel starať ale nemohol a o čo si ho obrala a keď sa k tomu prida aj dieťa ktoré už bude vnímavé a dozvie sa to.. je to môj názor nemusia sa ostatní stotožniť ale nepáči sa mi keď je chlap veľakrát stavaný len do pozície darca spermií a platca alimentov keď má nejaké povinnosti mal by mat aj práva a vedieť o dieťati po jeho narodení by malo byt jedno z nich. Ženy by si nemali takto kompenzovať nejaký hnev či ľútosť alebo iné pocity tým ze zamlcia
Baby takto, budem uprimna. Je zenaty. Jasne, ze mi sluboval rozvod a lasku az za hrob...no mna uz nebavilo pocuvat vyhovorky a cakat, tak som to ukoncila.
On sa snazi ma kontaktovat, chodit za mnou, no rozvadzat sa nechce.
Ak nie je alkoholik, narkoman, nasilnik a podobne vazne veci.. ak sam cestu hlada, neposielal na potrat a podobne, oznamila by som. Je otec, ma pravo to vediet a ma pravo aj sa stykat s dietatom, ak sam chce a nie su vazne dovody (ako som spominala - alkoholizmus, nasilne spravanie, velka nezodpovednost,...) preco nie. Rodicia su dvaja, bez ohladu na to ake vztahy maju oni medzi sebou. Neviem preco by pri rozpade vztahu mala mat na dieta narok len matka (ak, este raz, nie su vazne dovody).
nikdy nevies,ci ho nebudes potrebovat...ak ich nepotrebujes aktualne,odkladala by som dietatu ,mozno,aj na dospelost
@anonymanonym nieje alkoholik ani nic take, slusny vzdelany chlap, len je zenaty. Jeho manzelka o mne vie.
Neviem, čo by som urobila. Teraz máš pokoj so svojím dieťatkom. Ak mu to povieš, neviem,či ti ten pokoj dá .Možno bude chcieť s malým tráviť čas atď.
Ak by som fakt uz toho muža nechcela vo svojom živote, tak teraz by som tomu dala čas s tým, že raz mu to možno po rokoch poviem.
@jarmila2010 nieje v rodnom liste a sudit sa nemienim
Či budeš žiadať alimenty alebo sa rozhodneš že to zvládneš aj bez nich je už tvoje rozhodnutie ale informovať o dieťati za mna by malo byt ..dá sa to rôznymi spôsobmi keď nechceš okolo toho inú komunikáciu ale proste len informovať a hotovo to že to nevyslo vám neznamená že k dieťaťu nepristúpi zodpovedne 😊
@joesvk tak on vie, ze tento mesiac som mala termin, dietatko sa vsak narodilo o par tyzdnov skor
Nie. Nehovor mu to. Uz si bola dost nezodpovedna, nebud este viac. Neviem, co tym ziskas. O dieta zaujem nema, rozvadzat sa nechce. Alimenty nechces, tak neries
@mircalla byva nedaleko, dozvie sa aj tak, tu sa take veci siria rychlo
@anonymanonym tiež som toho názoru, to že žena nechce mat vo svojom živote nejakého muža prečo do toho zahŕňa aj dieťa. Bohužiaľ mali by sme už v dobrých časoch vtedy keď s niekym vyrábame dieťa myslieť na to či potom dokážeme s týmto mužom riešiť aj veci okolo ak by naaahodou niečo neplánovane 😄
Aha . Takže zatajiť to memôžeš.Ja by som chcela pokoj.Ale ty vieš, čo chceš.
Jaaaj no ak je zenaty tak veru vela stastia. Nezavidim ti veru, hlavne pevne nervy a bacha aby neriesil dvojity zivot a odbiehal od manzelky k tebe a ktovie kde este
Je zenaty, rozvadzat sa nechce, ok, na vztah to zjavne nebude. Otcom dietata ale je. Ma nan pravo. A aj dieta ma pravo poznat svojho otca. Pravdepodobne si o jeho manzelstve vedela uz v case ked ste spolu spali. Na sex za okolnosti, ze jeden je v manzelstve, boli dvaja. Fakt asi nepopularny nazor, ale predstava, ze som muz, splodili sme dieta nezodpovednostou OBOCH a ja ako muz nebudem mat pravo vidiet aj svoje dieta, ak mam o to zaujem, len preto, ze som bola "len" pri splodeni, ale holt, nemam maternicu a neviem rodit.. hm.. proste preco?
A co ak sa to dozvie? Ze bola tehotna vie. Daj mu a jeho rodine pokoj. Rozhodol sa pre rodinu, teba chcel mat ako bokovku.
@mircalla dieťa bude väčšie a bude sa pýtať na otca potom čo? Povie že neexistuje alebo nemal o teba záujem? Otec sa môže objaviť keď bude dieťa staršie a sám mu povedať ako matka bránila v kontakte a nič mu nepovedala atd. Bude žena neskôr pripravena zvladnut tieto veci a vyhýbať sa im? Nie ke jednoduchšie povedať čau tak už si otec len to som chcela všetko dobre želám do života.
Iba mu to oznam… fyi zo slusnosti.
@jessx
@jan510
@anonymanonym baby, mne o vztah s nim uz nejde, aj ked on stale tvrdi, ze ma miluje. Je to slusny normalny chlap, mozno by sa s dietatkom chcel stretavat. Lenze, ak ho opat vpustim k sebe, bude ma lamat na vztah. Chcem mat pokoj a uzivat si vytuzene babatko
Prosim ta nenazyvaj vztahom mimomanzelsku bokovku, je to ozaj trapne. Asi netusis, co je vztah
Chápem a určite by to nejaké obdobie bolo náročné ale možno sa ti podarí urobiť si nejaký systém typu že keď bude trosku väčšie môže s ním mat kontakt a ty pri tom nemusíš byt, proste riešiť len veci ohľadom dieťaťa a nebudeš mu odpovedať na nič iné .
Lamal by ta na pokracovanie mimomanzelskeho vztahu? Ved povies jasne ze nechces a koniec.
Takze kvoli strachu, ze sa znova namotas, odopries otcovi dietata jeho pravo poznat svoje vlastne dieta a aj dietatu jeho pravo na otca... Ja tomu sice uplne rozumiem. Lenze pozeram sa na to z pohladu nie len teba (verim, ze by som to na tvojom mieste citila rovnako), ale aj z pohladu muza a dietata.
Je to klamar v prvom rade, kedze ti sluboval ze sa rozvedie a nic z toho. Mozno chce zit dvojity zivot, par takych poznam. Mozno si len jedna z mnoha aj takych poznam, kazdopadne vediet by som mu dala ze je otcom staci sms. Inak by som kaslala na to. A manzelka si myslim, ze o tebe mevie ze to je len jeho vyhovorka, hra, aby bol chrumkavy( dosad si co len chces). Ak by chcel konat, lubil ta, zalezalo mu na,tebe tak to riesi. Mal na to cely vas pararelny vztah ( netusim sice ako dlho trval) a mal na to aj cele tehotenstvo. Zda sa, ze je to zbabelec.

Ak nie je zodpovedný, nepovedala by som