Poznámky na tretie dieťa
Zeny, mam doma dvoch chalanov, uz vacsich. A od narodenia druheho mi stale niekto hovori, "Tak este tretie" a "Do tretice dievcatko" a dalsie podobne frazy. Rodina, cudzi ludia v meste, kolegovia, moji kamarati, mamicky zo skolky a dokonca rodicia mojich kamaratov z detstva. Kolko krat sa s niekym stretnem v meste a vidim, ze mi pozeraju na brucho ci nejsom tehotna 🙄 Mladsi ma 4 roky. To je standart, ze takto sa ludia netaktne vypytuju? Stretvate sa s tym tie co mate dve deti rovnakeho pohlavia? Lebo ja uz neviem. Niektorim ludom uz som aj 3 krat povedala, ze dalsie neplanujeme a 4 krat su schopni sa zase spytat "kedy bude dalsie"?
Myslela som, ze ked porodim druhe dieta tak sa dostanem mimo terč tychto otazok.
Prídeš do veku, keď sa prestanú pýtať. My síce máme chlapca a dievča, ale aj tak bežne otázky, kedy tretie 🤷🏻♀️ Teraz mám takmer 46 a už s tým prestali 😉 Mám pocit, že pre mnohých ľudí je to vhodná téma na small talk, no čo už… ja väčšinou nejako vtipne odpoviem a vybavené, viac neriešim.
@betulinka1 tak to mam este peknych viac ako 10 rokov pred sebou 🙄🙄
😂😂😂jaj,tak ak polka ľudí na MK je smerodajný názor,tak potom OK,trap sa rečami,pekný den
Nestretavam sa s takymito poznamkami. Mna sa nikto nic taketo nepyta. Len sef raz, ze este dievca. Tak som mu povedala, ze dievcata vie robit on (ma 2 dcery, ja 2 synov). Viac sa tato tema neotvorila. 😃
@river_song to si vystihla, chudak sused ma tri baby a veru aj mne to napadlo ale cisto prakticky, lebo my sme boli taka zenska rodina 😃 ale jasne ze som mu to nepovedala.
@maris5 dobre ze to nevzal ako ponuku 😃
@drakvak ja uz mam nachystane: cooooo? V menopauze? To ti ako napadlo, vsak aj ty ju uz musis mat 😃
Ak to mas ty v sebe vyrovnane a vyriesene, kolko deti chcete mat, tak ti tieto otazky mozu byt naozaj ukradnute. My mame jedno a zostane len jedno. Otazky a poznamky o druhom dostavam aktualne pomerne casto, ale nejak idu mimo mna😊, nevadia mi, kedze mam svoj zivot rada taky, aky je. A ak mi to lezie na nervy, odpoviem protiotazkou „a preco ta to zaujima“. Alebo odpoviem, ze rozhodnutie mat dieta pre mna nie je ako ist kupit rozok do obchodu-toto doteraz zarucene temu ukoncilo.
Ano je to standard niektorych tupelov, co nevedia, o com by prehodili rec, tak sa spytaju prvu koninu, co ich napadne. Ja sa stale stretavam s tym, kedy bude dieta, kedze sme uz vyse roka po svadbe, tak dokola ta ista otazka. Kamosky, co uz maju po jednom dietati sa zasa zvyknu stazovat, ze pocuvaju otazky na druhe dieta. Ty sa stretavas s otazkami na tretie. Ked budes mat tretie tak sa zacnu zasa vypytovat, ci to s nimi zvladas a ci to nie je vela 😂 Proste stale sa najde nejake tupelo s priblblymi otazkami. Takze vobec si to neber osobne, kludne si priprav pripadne protiotazku vzhladom na to, kolko deti ma ten, co sa Ta pyta a poloz ju zakazdym, ked ju dostanes aj Ty.
To aki su niektori ludia drzi a sprosti je neskutocne :(
Pri mojom druhom tehotenstve sa tiez nasli taki s kecami, ze hadam to bude chlapcek, aby ste nemuseli mat tretie 🤷🏼♀️ ja som iba odpovedala, ze nam je pohlavie ukradnute, a ci odporuca ak to bude druhe dievca utopit ho ako mača. Akoze niekedy na sprostu otazku zaberie iba sprosta odpoved, lebo aspon si ten clovek mozno uvedomi, ze prestrelil.
@babulkomale aj my mame 3 baby 😂 ja uz som na tie poznámky zvyknuta 😂
keď sa chceš zasmiať, my ešte len cakame druhu dcéru, a už sa ma pýtajú na tretie- samozrejme chlapca…. no nezabila by si? 😃 a to som tiež človek, ktory sa na temu deti (a kedy? a druhe?…) nepýta, lebo nikdy nevies čo rieši daný pár….
ale asi začnem najblizsie odpovedať podobne uštipačným recami typu “tretie dieta si spravíme až po vás” alebo “az keď mi budes to tretie dieta živiť a vychovávať ty”
No ja mám tri dievčatá. A asi okoliu prekáža, že nemáme chlapca, tak tiež počúvam otázky, že kedy bude štvrté. Pritom ja som spokojná, čerstvá štyridsiatnička a ani ma teda nehne 😀. Ja vždy odpoviem, príďte sa pohrať, pokocikovat každý deň a budú aj ďalšie dve. Každý stíchne, skús to nejako obrátiť na žart 😉.

No jasne,to je bezny standard sprostych reci. Nas slovensky folklor