Pohlavie tretieho dieťaťa

20. apr 2025

Ahojte baby, mne už asi sibe tak sa potrebujem vypisat.
Mame doma dve deti - chlapec, dievca. Teraz cakam tretie 34tt. V 16tt mi moja doktorka povedala, ze pipika nevidi a ze tipuje dievcatko. V 20tt som bola na morfologickom ultrazvuku. Mali tam zrovna nejake ponahlacky, pani doktorka mala zlomenu nohu a este prisla narychlo z nejakeho zakroku. Vsetko pozrela (ovela rychlejsie ako pri prvych dvoch) a na konci, ze ci vieme pohlavie. Ja som jej povedala, ze asi dievca a ona tak rychlo prebehla po bruchu a vravi mi, ze s tym dievcatom mozem pocitat. Vlastne nam to ani neukazala. 3D nerobila. Odvtedy si babo sedi na nohach a nikto mi uz pohlavie nepotvrdil. A mna posledne tyzdne napadaju myslienky ci sa mohla zmylit. Mam rovnake tehotenstvo ako pri synovi - ja viem, ze sa podla toho neda riadit. Ale vsetko sa zhoduje - chute, vyzor, pocity. Pri dcere som mala cele tehotenstvo depky, vyrazky po celej tvari, chut na sladke, maso som nemohla videt. Teraz naopak. Mozu sa doktori v dnesnej dobe seknut? Ja nepoznam nikoho komu by zle urcili pohlavie, tak neviem preco ma to tak mata...

deti95060810
20. apr 2025

jasné že sa môžu seknúť... susede tvrdili syna a bola dcéra.
bábo malo tmavo modrý kočík - maminka kúpila tesne pred pôrodom.

januska12323
20. apr 2025

Už tých pár týždňov vydrž. Áno doktori sa stále môžu seknut len je to menej časté.

guudy
20. apr 2025

Ano, mozu sa pomylit. Mam ale otazku….preco ta to trapi a co sa zmeni, ak to nebude dievca?

evakadlec
20. apr 2025

noo pomylit sa môzu :D

zuzi0911
20. apr 2025

Samozrejme ,že sa môžu pomýliť...
Preto som vždy kupovala neutralne veci .

kiki68
20. apr 2025

Mas doma asi veci pre obe pohlavia, cize to nebude taky pruser. Tak uvidis, na pocity sa nespoliehaj. Este skuste sondou odspodu, tym dobre vidiet podvozok ked je dieta v podstate zle otocene.

denisa_deniska
20. apr 2025

Na 100% ti to potvrdia len z krvi

slavomira236
20. apr 2025

Mozu sa pomylit. Ja som ani pri jednom nevedela co budem mat nechcela somaby mi povedali. No nejak vnutorne som vedela co bude a to aj bolo

evcagabi
20. apr 2025

Mne nevedeli povedat do 31tt, lebo slecna sa nechcela ukazat. Ale ja som aj tak vedela, ze to bude dievcatko aj ked mi vsetci predpovedali syna 😅 urcite to podvedome vies

autor
20. apr 2025

@kiki68 ja som tretie neplanovala takze mam len co som podostavala - vsetko ruzove az do 92

autor
20. apr 2025

@evcagabi ja na toto nemam intuiciu. Prveho som myslela dievca - bol chlapec. Druhe dievca som trafila. Teraz keby mam tipnut tak hadam chlapca - ale len podla toho, ze tie tehotenstva su podobne.

kaca222
20. apr 2025

Áno, môžu sa seknúť.
Podľa priebehu tehotenstva by som sa vôbec neorientovala, každé je individuálne

autor
20. apr 2025

A baby, poznate niekoho komu sa narodilo nieco ine ako cakal? A nemam na mysli pred 20 rokmi ale teraz niekedy. Lebo ja mam celkom dost kamaratiek a nikomu sa nezmylili.

lucia147852
20. apr 2025

Každé tehotenstvo je iné. Mám 2 dcéry a úplne iný priebeh. Či už nevoľnosti, chute…

katulkagajdos
20. apr 2025

Ja som so dala spraviť nifty testy a bola som si na čistom čo čakám, o to, že sa citis ako pri synovi by som sa neopierala , ja som čakala 2x babu a úplne iné chute, priebeh, komplikacie, takze tak. V poslednej dobe čo som mala kamaratky tehotné, vždy sa im narodilo pohlavie aké predpokladal lekár.

autor
20. apr 2025

@lucia147852 neni to len nevolnosti, chute ale napriklad aj velkost babatka - syn bol velky - cez 4kg, dcera mala. Teraz predpovedaju zase velke babatko cez 4kg. Alebo ked som bola tehotna zo synom tak som sa citila ako bohyna, pekna, sama sebe som sa pacila - ako teraz. U dcery som sa chcela schovat do diery.
Uplne inak som priberala s dcerou ako so synom.

Akoze ja sa velmi tesim na dievcatko. Ale mam strach, co ked vykukne chlapec. Aby som nebola sklamana ked uz mi slubili dievca.

weronika171717
20. apr 2025

Kamoške tiež celé tehotenstvo tvrdili, že to bude dievčatko. Všetko, ale fakt všetko mala nakúpené ružové. A vyšiel von chlapček. Na pôrodnej sále neverila. Fakt neverila, až kým jej ho neukázali. 😊🩵

colsami
20. apr 2025

Tie Tvoje priznaky a znamenia a ukazovatele kludne vypusti z hlavy, stale sa sice v tom sama zamotavas (nechapem preco), no fakt je kazde tehotenstvo a dieta ine, bez ohladu na pohlavie.

PS: nikto Ti ziadne dievca neslubuje a urcite nie doktori. To, ze povedia ako vyzera aktualny stav medzi nozkami je nieco ine, takze ak to bolo v tom momente viditelne, priklonili sa k dievcatu.

kiki68
20. apr 2025

Ja mam druhe co cakam na 100% dievca ( testy nifty) a tiez usg bolo jasne. A teda bude vacsia ako brat. Tipuju cez 4kg. Toto moze byt individualne, nakolko to dieta ma vela miesta

danielahamar
20. apr 2025

Podľa priebehu tehu, nie je nič isté😀😉 takže sa moc nespoliehaj na iné, či podobne tehu

smajliica
20. apr 2025

Ja poznám niekoho, komu si nevšimli že čaká dvojičky do nejakého 24 tt 🙈 majú do 5 rokov, takže nedávno. Na žiadnom ultrazvuku na ničom. Že boli tak za sebou že to nebolo vidieť. Tak ak môžu prehliadnuť druhé dieťa tak si podľa mňa môžu pomýliť pohlavie úplne s prehľadom 😅

autor
20. apr 2025

@colsami doslova povedala, ze s tym dievcatom mozem pocitat. Tak s nim pocitam 😅 Ale bojim sa. Mozno keby mi to niekto odvtedy este potvrdil, bola by som kludna.

autor
20. apr 2025

@danielahamar ja sa na to nespolieham. Skor mam strach. Ale vsetko mam ruzove, pocitam s dievcatom 🩷

kris_tin257
20. apr 2025

Samozrejme že sa mohla seknut, môže sa stať že zle videla, pipík mohla prekrývať pupocna šnúra alebo nozicka nejako... Jeden z mnoha dôvodov prečo som si vždy dala robiť genetické testy...

evcagabi
20. apr 2025

Kamaratka cakala dievcatko podla sona, este aj v nemocnici na kontrole a pri porode mala prekvapko, chlapca ma 5r

ankare
20. apr 2025

Na Tvoje pocity by som nedavala. Riadila by som sa sonom.

deti95060810
20. apr 2025

každé tehu je iné, ale ja som mala pri dvoch tehu rovnaké príznaky a úplne všetko ako cez kopirák.
obe sú dievčatá, veľmi sa podobajú - ako dvojičky len s vekovým rozdielom 4 r.
medzi nimi je ešte jedna slečna - ona je výzorovo úplne iná, a aj celé tehu bolo pri nej iné.

janickacrazy
20. apr 2025

Môžeš ísť ešte na sono, ktoré si zaplatíš len kvôli urceniu pohlavia. Keď teda máš s tým taký problém. Ja poznám 2 ženy, ktorým doktor povedal iné pohlavie, obe boli z toho úplne mimo, keď sa dieťa narodilo. Jedna ani meno nevedela dať.

libus83
20. apr 2025

Nám sa sekli pri prvom, tvrdili, že dievča, narodil sa chlapec ( je.to.skoro 12 rokov) Pri druhom sa nesekli, tvrdili a aj bol chlapec...

marianarem
20. apr 2025

Priebeh tehotenstva nic neznamena. Tieto povery podla mna vznikli, lebo ludia vzdy velmi chceli vediet, co budu mat a zacali vidiet vzorce tam, kde nie su. Mojej mame zeny v okoli tvrdili, ze podla tehotenstva a brucha budem chlapec. Ani neratala s dievcatom. A tu som. Kamoska mala zase prvu babu a druhe tehotenstvo ine, citila sa presne ako ty ovela lepsie, takze si myslela, ze urcite chlapec. A bolo to zase dievca.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre