Pracovitý muž, ale nešikovný doma? Ako to vnímate?
Ahojte ženy,
Čo si myslite o takom mužovi, ktorý je pracovitý čo sa týka jeho prace, pomôže doma keď ho poprosite, či už s varením alebo upratanim, a vie čokoľvek vybaviť, ale zároveň aa vôbec nevyzna do bežných mužských prac a nevie nič z tohto spraviť. Proste nebol tak od malička vedený a sám nemal do toho nejaký chtíč. Má 29 skoro 30.. vždy som mala pri sebe muža ktorý vedel čokoľvek opraviť a doma spraviť a neviem že či by som sa nemala až tak moc na toto pozerať..
Takého by som doma chcela .Môj nepomôže nič absolútne.Radsej nech by bol taký ako tvoj a na opravu niečoho by som si zavolala niekoho kto sa vyzná
@anonym_autor ja mam zas muza, ktory doma mužské prace zvlada vsetky, bol odmala vedený k tomu a aj ho to bavilo. V praci to isté. Ale co sa tyka nejakých vybavovaciek, upratovania a varenia ,tam je nepoužiteľný. Sme spolu 20rokov, laska je silnejšia ako par nedostatkov u jedneho a druhého 😇
Pokiaľ to vie zabezpečiť inak (opravár a pod) tak nerieš. kolko chlapov takých poznám, dokonca aj môj je taký ….. ale zase ja urobím a opravím všetko ale muž je akoby mal obe ruky ľavé, aj keď ma snahu a vidím ho čo ide robiť tak ho radšej poslem preč
@anonym_648175 prosím? To si ako myslela 😀? Prečo vychcaná ženská?
@anonym_3c986c Asi tak ze je jedno aky je muz klavy, hlavne aby mal peniaze 😀
Keď ho miluješ, nie je čo riešiť...
@anonym_autor ja,ako zena,suhlasim s tymito dvoma panmi
@patrike
@morpheuss ....Ak milujes,nie je co riesit a ocakavat od muza,ze doma bude kutil,je presne take,ako ocakavat od zeny,ze bude varit,prat a upratovat.To by tu uz ine ohne nastali o emancipacii a seberovnosti,ze domacnost je oboch a pod.V prvom rade neporovnavaj,to je najvacsia rakovina vztahov,ci uz partnerskych alebo kamaratskych.Vzdy na svete bude niekto iny,lepsi,alebo horsi.Mas doma co mas,pre nieco s tym muzom si,lubis ho,ak je len toto problem,zahod to za hlavu.
@anonym_3c986c Asi tak ze je jedno aky je muz klavy, hlavne aby mal peniaze 😀
@anonym_648175 áno, hlavne keď máš ty dosť svojich 😂😂 nepotrebujem aby som mala doma chlapa čo mi bude opravovať. Dôležité je, aby sa vedel postarať a mal niečo v hlave😂 ale to som zrejme zaťala do živého
Preferujem muža, ktorý nadpriemerne zarába a "opravovať veci" zaplatí niekomu inému, než "kutila", ktorý zarába priemerne a doma všetko "opraví" sám 🙂
Moj otec aj muz su manualne zrucni a ano je to vyhoda. Mam vsak vo svojom okoli aj muzov, ktory k takymto cinnostiam nemaju ziadny vztah, avsak vo svojich profesiach su natolko uspesni, ze nie je pre nich problem si zaplatit profesionala. Za mna je jedno, ci chlap veci doma opravi alebo si zaplati niekoho, kto tu opravu zrealizuje. Dolezity je vysledok - veci funguju.
Skor je problem u takych, ako jeden nas kamarat - vo svojom fachu velky odbornik, zaraba nadstandard, ale manualne uplne lavy. Avsak strasne by chcel taketo veci riesit sam. Takze on sa s nadsenim pusti do opravy/prerabky/projektu, dobabre co sa len da a nakoniec aj tak zaplati niekoho, kto musi dat veci do poriadku. Len to stoji nasobne viac v konecnom dosledku. Ale co je najhorsie, nepouci sa. Jeho zena uz rezignovala a hovori, ze hobby jej muza je hrat sa na Pata a Mata. A tento pristup je za man x-nasobne horsi.
@anonym_autor vykašli sa na to. Je lepšie mať doma chlapa, ktorý si radšej zaplatí profíka, ako roboša, čo všetko spraví sám, lebo nemá na profíka. Ver mi. Môj otec takto všetko opraví, zrobí, ale je robotník, čiže moc peňazí sme nikdy nemali. Môj muž vždy zavolá opravára, alebo firmu a zarába veľa peňazí. Keby chcel, tak to vie urobiť, keď sme boli na výške, tak všetko robil sám, ale nie je to potrebné.
@anonym_3c986c akurat ze ten remeslenik, ktorého si zavolá zarobí a popýtaj visc ako zarába veľká väčšina populácie.
Manuálne zručný vie ušetriť extrémne veľa peňazí, hlavne ak si kupujete dom/byt atď. Akože dnes taky vodar pýta za dne práce bežné 400-500eur, one profesie podobne. Toľko zarobí málokto. Ak samozrejme zarobíš toľko alebo visc tak dáva zmysel si zaplatiť remeslenika
@anonym_autor keď vie opravára zaplatiť tak to je ten lepší prípad ako by mal byť zručný ale nevie zabezpečiť rodinu. Nemôžeš mať všetko. Pomáha v domácnosti, zarobí a ešte aj v montérkach má behať? My máme prerobené všetko čo chcem a nie preto, že mi muž doma mukluje a pobehuje s vŕtačkou, ale preto, že vie takýchto ľudí zaplatiť. Nevzdelával sa preto aby po práci makal na dome, ale aby mohol tráviť čas rodinou a koníčkami.

Nemyslím si nič, dôležité je že vie zarobiť toľko aby si zaplatil opravára. Pred viac ako dvadsiatimi rokmi som robila Au-Pair v rodine, kde chlap zarábal veľké prachy, ale v domácnosti bol nepoužiteľný a to doslova. Ešte čo sa týka starostlivosti o deti v pohode ale teda výmena žiarovky nehrozila. Highlight bol keď ostal zásobník na vodu v kaffestroji prázdny a on chcel volať opravára či sa to dá spraviť alebo treba kúpiť nový stroj.