icon

Prázdny manželský vzťah

10. aug 2025

Prosim, poraďte. Sme manzelia viac ako 20 rokov, mame dve skolopovinne deti. Vždy sme si rozumeli, všetko bolo v poriadku, hádali sme sa len zriedka a pre nič zásadné. Ani pri výchove sme nemali problémy, manzel sa venoval deťom, aj mne, aj sebe. V poslednej dobe, a to už dlhšej dobe, som si uvedomila, že žijeme vedľa seba, nie spolu. Príde domov neskoro večer, pozdraví sa s deťmi, opýta sa ako sa mali a ľahne si do spálne s mobilom. Keď deti idú spat, sme už spolu, ale nerozpravame sa, teda ja mam snahu, ale on nič, povie, že celý deň pracoval a co mal na obed. Ze co mi ma povedať. Tak pozeráme telku a ide spať. Mam pocit, ze sme ako cudzí ľudia. Nevie o mne už vlastne nič, myslím ako o človeku, čo by som chcela, ake mam plány, sny, ako sa mam ako osoba, vnútorne. Deti to isté, nevie o nich nič, aké majú triedne, spolužiakov, kamarátov, písomky, problémy, čo ich trápi, čo by chceli. Urobil by pre nich všetko, má ich rád, to je druhá vec, co potrebujú, to bez slova zabezpečí, takisto aj pre mňa, je zodpovedný na 100 %. Ale mam pocit, ako by bol radšej sam, len ta zodpovednosť mu to nedovolí, ze už si raz založil rodinu, tak už musí fungovať. Plus trávenie spoločného času. Už neznášam víkendy. Ty povedz kam pôjdeme, ja som len šofér, pôjdeme kam povieš.

victoriab
10. aug 2025
@reanda

@subartic @victoriab dievcence, ale nie kazda zena si svoje stastie predstavuje na vine s kamoskami, ci sama vo wellnesse.. ona mysli na seba a svoje stastie, lenze svoje stastie si predstavuje vo fungujucej rodine po boku milujuceho partnera, co sa o nu zaujima.. bohuzial, toto ale nie je tak lahko dosiahnut, ako ist na vino s kamoskou.. hlavne, ked ten partner uz nie je milujuci.. tam nepomoze ani testosteron, bohuzial

@reanda ja ti rozumiem. ale on je svojprávny, dospelý muž, ktorý žije svoj život. uvedomiť a zmeniť veci môže len on sám, nedá sa to vynútiť. ja viem, že ona túži po tom, aby sa veci nezmenili, žiaľ, ľudia sa vekom, životom menia, to neovplyvníme. preto hovorím, že ona ho zmeniť nemôže, iba seba, svoje nastavenie, očakávania... môžu ísť na párovú terapiu, veď možností je kopec. všetko je lepšie ako rpešľapovať na jednom mieste a čakať na zázrak..

reanda
10. aug 2025
@anonym_autor

@reanda rozprávali sme sa úplne prirodzene o všetkom možnom, ako keď sa rozprávaš, ja neviem, na ilustráciu, s dobrou kamoškou, nemusíš rozmýšľať o com sa budete rozprávať alebo zadávať témy a prirodzene ta zaujíma ako sa ma a čím žije. Z mojej strany je zaujem, on nemá potrebu, zaujimaju ho len technické veci, co treba zabezpečiť, preto si pripadám, ze sme uz len ako tri záväzky, ktoré ma povinnosť obriadit a ak by mohol vrátiť čas, možno by sa aj rozhodol ich nemať

@anonym_autor no lebo na mna to posobi, ze ste si asi velmi nerozumeli ani predtym, len ste zili aktivnejsim zivotom, stale bolo o com, tak to tak vypadalo, ze si rozumiete.. lenze cas pokrocil, tvoj muz sa zmenil, uz ho aktivny zivot nebavi a zrazu uz nie je o com.. lebo ste sa proste bavili len o 'povrchnych' veciach.. ak by ste si boli vnutorne blizko, tak sa asi len tak nestane, ze ste ako dvaja cudzi ludia .. ty by si to chcela vratit spat, ale to uz, bohuzial, zrejme nepojde.. bud budes musiet nadviazat vztah s 'novym ja' tvojho muza, alebo to asi pojde do kopru.. lebo on nevypada, ze by sa chcel vracat, kde bol.. ale ani ty velmi nevypadas, ze by ta lakalo jeho nove ja 😕

anonym_7b6f5c
10. aug 2025
@reanda

@subartic @victoriab dievcence, ale nie kazda zena si svoje stastie predstavuje na vine s kamoskami, ci sama vo wellnesse.. ona mysli na seba a svoje stastie, lenze svoje stastie si predstavuje vo fungujucej rodine po boku milujuceho partnera, co sa o nu zaujima.. bohuzial, toto ale nie je tak lahko dosiahnut, ako ist na vino s kamoskou.. hlavne, ked ten partner uz nie je milujuci.. tam nepomoze ani testosteron, bohuzial

@anonym_autor aj keď sa ti odpovede @subartic nepáčia, má pravdu a aj ti navrhuje riešenie, ktoré by mohlo zabrať, Pre muža aj deti si samozrejmosťou, stala si sa domácim spotrebičom. Neviem, či máš nejaký koníček, niečo, čomu sa venuješ, ak nie, najvyšší čas začať. Keď budeš chodiť pravidelne dva krát týždenne cvičiť, spievať, to je fuk, keď sa minumálne raz týždenne vyfintíš a pôjdeš na kávu s kamarátkou a ked ozmámiš rodine, že si potrebuješ zo stereotypu oddýchnuť a pôjdeš na predlžený víkend, minimálne spozornejú. Doma si budú musieť poradiť bez teba a možno sa muž začne zaujímať. Nemáte spoločné zážitky, myslím len ty s mužom, nemáte spoločné témy na rozhovor. Niekde ste zanedbali pravidelnú návštevu kina, divadla, koncerty, alebo si dať rande, ale možno by sa to dalo zachrániť tým, že sa staneš pre neho znovu zaujímavou.
@reanda tu predsa nejde o to, aby ona našla svoje šťastie s kamoškou na víne alebo na wellness, ale ona tú fungujúcu rodinu nemá zrjeme aj preto, lebo žila len pre rodinu, zabudla na seba a rodina to nijako neocení, len ju berie ako samozrejmosť a neváži si ju. Všimni si, že muži väčšinou opúšťajú ženy, ktoré by sa pre nich rozdali, ale nie tie, ktoré dajú na prvé miesto seba. Nemusí to byť wellness, víno s kamarátkou, môže kľudne pomáhať v útulku pre psíkov.

autor
10. aug 2025
@reanda

@reanda s tým šťastím som to chcela aj ja napísať, ale už som nechcela do toho vŕtať, lebo chápem, ako to je myslené, nech nie som samozrejmosť vyskytujuca sa doma, nech nie som vzdy dosiahnutelna a je to dobra rada, určite ma niečo do seba. Aj tento týždeň som bola na vínko, ale on tieto veci nepreziva, je rad, ze idem, popraje mi dobrú zábavu a ešte sa opyta pre istotu ci mam peniaze. Ale to je o inom. Presne, ja som rodinne založená, idem aj s kamoškami, to hej, ale potom sa zasa len vrátim domov a tam prázdnota, to ma trápi. Chodiť s kamoškami a na wellness atd je len taka náplasť, ze som akože šťastná a nezávislá a tvarim sa, že som spokojná.

reanda
10. aug 2025
@victoriab

@reanda ja ti rozumiem. ale on je svojprávny, dospelý muž, ktorý žije svoj život. uvedomiť a zmeniť veci môže len on sám, nedá sa to vynútiť. ja viem, že ona túži po tom, aby sa veci nezmenili, žiaľ, ľudia sa vekom, životom menia, to neovplyvníme. preto hovorím, že ona ho zmeniť nemôže, iba seba, svoje nastavenie, očakávania... môžu ísť na párovú terapiu, veď možností je kopec. všetko je lepšie ako rpešľapovať na jednom mieste a čakať na zázrak..

@victoriab jasne, ze ho nezmeni.. ale ani seba nemoze menit smerom, kam nechce.. a to, co je radite vy (ist na vikend sama napr.) zrejme nie je to, co chce

subartic
10. aug 2025
@reanda

@reanda ja mám zas také skusenosti , že muži začnú vnímať problém až keď oni majú problém . A mnohí si uvedomujú že tú ženu milujú a nechcú o ňu prísť až momentom , keď tá žena odchádza alebo začnú trpieť diskomfortom . Dovtedy nič neriešia a ani nič riešiť nebudú .

rezanka37
10. aug 2025

Asi je hladný, upeč koláč

anonym_c372e7
10. aug 2025

@anonym_autor mám doma podobného 50 tnika,o deťoch tiež už nevie...uvarí im,posaskuje a tiez si len svoj mobil a hluposti pozerá..keď boli deti menšie,tak víkend čo víkend sme trávil niekde s deťmi..či kúpalisko,opekačky,atrakcie..teraz úplne nikde!! Sedi doma a ťuká do mobilu,ani praca okolo domu ho nebavi..najradsej sedi…nič nedorobene...deti mame 15,10 a teda ani tie už nechcú ísť všade s nami a som rada,že im kamosi vyplnia voľný čas..muz veľa rozpráva,on sa nemá komu vyrozprávať a mne idu tie jeho vecne sťažnosti už na nervy a chcem kľud..cize nás by spojilo opäť ako predtým tie rodinne výlety.Su dni,keď je fajn to rozprávanie, ale on si neuvedomuje,že ja jediná už riešim deti..on ich berie už ako dospelákov,lebo on v ich veku zil na intraku a rodicia sa nestarali o nič..cize my sa už nevieme rozprávať a tém by bolo milión,len už mame iné nazory,tak radšej s nim už nechcem veľa veci preberať…

reanda
10. aug 2025
@anonym_7b6f5c

@anonym_autor aj keď sa ti odpovede @subartic nepáčia, má pravdu a aj ti navrhuje riešenie, ktoré by mohlo zabrať, Pre muža aj deti si samozrejmosťou, stala si sa domácim spotrebičom. Neviem, či máš nejaký koníček, niečo, čomu sa venuješ, ak nie, najvyšší čas začať. Keď budeš chodiť pravidelne dva krát týždenne cvičiť, spievať, to je fuk, keď sa minumálne raz týždenne vyfintíš a pôjdeš na kávu s kamarátkou a ked ozmámiš rodine, že si potrebuješ zo stereotypu oddýchnuť a pôjdeš na predlžený víkend, minimálne spozornejú. Doma si budú musieť poradiť bez teba a možno sa muž začne zaujímať. Nemáte spoločné zážitky, myslím len ty s mužom, nemáte spoločné témy na rozhovor. Niekde ste zanedbali pravidelnú návštevu kina, divadla, koncerty, alebo si dať rande, ale možno by sa to dalo zachrániť tým, že sa staneš pre neho znovu zaujímavou.
@reanda tu predsa nejde o to, aby ona našla svoje šťastie s kamoškou na víne alebo na wellness, ale ona tú fungujúcu rodinu nemá zrjeme aj preto, lebo žila len pre rodinu, zabudla na seba a rodina to nijako neocení, len ju berie ako samozrejmosť a neváži si ju. Všimni si, že muži väčšinou opúšťajú ženy, ktoré by sa pre nich rozdali, ale nie tie, ktoré dajú na prvé miesto seba. Nemusí to byť wellness, víno s kamarátkou, môže kľudne pomáhať v útulku pre psíkov.

@anonym_7b6f5c takze zena, pre ktoru je prirodzene zit pre rodinu, ma smolu.. ta nemoze byt sama sebou a musi hrat divadielka s cvicenim, spievanim, wellnessmi alebo utulkami pre psikov, aby si ju doma vazili.. no.. co ti poviem.. ono si treba vybrat partnera, ktory si ta vazi taku, aka si.. aby nebolo treba hrat divadielka pre udrzanie rodiny

staromodna
10. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pokračovanie
Áno, ide, ale celý čas je zachmureny, pripadne ma poznámky, ze mi znechuti cele poobedie, proste cítiť, že je to nasilu. Prírodu neznáša, tura neprichádza do uvahy, nad každou aktivitou ohrna nosom. Keď mu poviem, ved navrhni ty niečo a dohodneme sa, nech sme všetci spokojní. Jeho reakcia: nie, ved pôjdeme tam, kam povieš. A potom je tam zduty... jeho prijateľná predstava trávenia času je ísť sa najesť do reštaurácie, ešte pripadne nejaké hody, jarmok a pod, zjeme ram nejakú placku, trdelnik a ideme... ja nemám nič proti, ale len chodiť jest do reštaurácie je teda už len program. Mam pocit, že už nemáme nič spoločné, nič spolu nezdielame, nemáme spoločne plány, ciele, na ktoré by sme sa tešili, že už má berie len ako nejakú pani, záväzok, ktorý kvôli pocitu zodpovednosti a vychovaniu akceptuje. Povedala som mu to už veľakrát, on problém nevidí. Ale ja nechcem takto žiť ďalších možno 30 rokov. Nechcem sa rozvádzať, podla mňa by to bola škoda, vzdy sme si rozumeli a mali sme si co povedať, len neviem co s tým, ako to dat do poriadku a trochu ho prebudiť. Prosím, ak mal niekto podobne problémy, uvítam kazdu radu.

@anonym_autor nemá náhodou tvoj muž 45 rokov? Úplne mi to tak príde ako môj

subartic
10. aug 2025
@reanda

@anonym_7b6f5c takze zena, pre ktoru je prirodzene zit pre rodinu, ma smolu.. ta nemoze byt sama sebou a musi hrat divadielka s cvicenim, spievanim, wellnessmi alebo utulkami pre psikov, aby si ju doma vazili.. no.. co ti poviem.. ono si treba vybrat partnera, ktory si ta vazi taku, aka si.. aby nebolo treba hrat divadielka pre udrzanie rodiny

@reanda ale však nech nehrá divadielko , tak nech robí čo ju baví , čo ju skutočne baví . Mńa baví vypadnúť od nich a mať pokoj tri štyri dni . Baví ma behať . Tak ona nech kľudne prenáša drevo v hore ak ju to bude baviť len nech hlavne myslí na seba a netrčí doma lebo IM sa nechce. Prosiť sa , vyťahovať ich , no kašlala by som na nich . Deti odídu , muž bude duchom neprítomný a teda čo ako ďalej ? 5+60+75+85+ umieračik . Koniec života .

reanda
10. aug 2025
@subartic

@reanda ja mám zas také skusenosti , že muži začnú vnímať problém až keď oni majú problém . A mnohí si uvedomujú že tú ženu milujú a nechcú o ňu prísť až momentom , keď tá žena odchádza alebo začnú trpieť diskomfortom . Dovtedy nič neriešia a ani nič riešiť nebudú .

@subartic no, podla mna, muz, co zenu ozaj miluje, to takto nema.. takto to maju prave ti, ktori maju svoje zeny radi prave ako ten inventar a ked hrozi, ze o nu pridu a s nou o svoj zauzivany komfort, tak vtedy zdvihnu prdel a idu riesit tento svoj problem.. a tu ja ani neviem, ci by som mala zaujem, aby sa este nieco riesilo..

autor
10. aug 2025
@anonym_7b6f5c

@anonym_7b6f5c nemyslím si, že si ma rodina neváži, či už deti alebo manžel, on si všíma co pre nich robím, resp som robila, aj to výslovne povie, že je za to vďačný, keď boli deti malé, ze to je náročné atd, on je taky typ, ze aj doma veľa pomáhal, takže vie, že napr materská dovolenka nie je dovolenka a pod. Len to uzavretie sa do seba je problém

victoriab
10. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_7b6f5c nemyslím si, že si ma rodina neváži, či už deti alebo manžel, on si všíma co pre nich robím, resp som robila, aj to výslovne povie, že je za to vďačný, keď boli deti malé, ze to je náročné atd, on je taky typ, ze aj doma veľa pomáhal, takže vie, že napr materská dovolenka nie je dovolenka a pod. Len to uzavretie sa do seba je problém

@anonym_autor skuste parovu terapiu

reanda
10. aug 2025
@subartic

@reanda ale však nech nehrá divadielko , tak nech robí čo ju baví , čo ju skutočne baví . Mńa baví vypadnúť od nich a mať pokoj tri štyri dni . Baví ma behať . Tak ona nech kľudne prenáša drevo v hore ak ju to bude baviť len nech hlavne myslí na seba a netrčí doma lebo IM sa nechce. Prosiť sa , vyťahovať ich , no kašlala by som na nich . Deti odídu , muž bude duchom neprítomný a teda čo ako ďalej ? 5+60+75+85+ umieračik . Koniec života .

@subartic a ked ju bavi trcat doma? ked ju bavi robit veci s nimi a nie sama? ja rozumiem, co pises, ale to nie je riesenie pre kazdeho.. zena, pre ktoru je vztah a rodina na prvom mieste, si musi v prvom rade poriesit ten vztah.. inak ju nebude bavit nic
respektive ak sa vztah skonci rozchodom, potom moze robit nieco aj sama, jasne, ze ju necaka koniec zivota, ale je ine, robit nieco sama, ked si sama a zit sama, ked si vo vztahu

victoriab
10. aug 2025
@reanda

@subartic a ked ju bavi trcat doma? ked ju bavi robit veci s nimi a nie sama? ja rozumiem, co pises, ale to nie je riesenie pre kazdeho.. zena, pre ktoru je vztah a rodina na prvom mieste, si musi v prvom rade poriesit ten vztah.. inak ju nebude bavit nic
respektive ak sa vztah skonci rozchodom, potom moze robit nieco aj sama, jasne, ze ju necaka koniec zivota, ale je ine, robit nieco sama, ked si sama a zit sama, ked si vo vztahu

@reanda ale vo vztahu nie je sama, ale s nim, sama neporiesi nic. Takze ak on o riesenie nema zaujem, tak ci tak si iba bude vyberat, ako bude zit, ci sama, ale s nim, alebo ozaj sama.

reanda
10. aug 2025
@victoriab

@reanda ale vo vztahu nie je sama, ale s nim, sama neporiesi nic. Takze ak on o riesenie nema zaujem, tak ci tak si iba bude vyberat, ako bude zit, ci sama, ale s nim, alebo ozaj sama.

@victoriab pisem to iste.. a ona evidentne nema o model 's nim, ale sama' zaujem

subartic
10. aug 2025
@reanda

@reanda no tak aj potom končia ako autorka . Doma , dúfajúce na zmenu ktorá jednoducho nepríde, však aj načo keď je všetko po starom a on problém nemá . A každá žena má mať aj svoj život okrem rodiny . Ak ho nemá často to dopadá tragicky ( v prenesenom význame )

victoriab
10. aug 2025
@reanda

@victoriab pisem to iste.. a ona evidentne nema o model 's nim, ale sama' zaujem

@reanda tak preto sa musi naucit byt sama so sebou

reanda
10. aug 2025
@anonym_autor

@reanda s tým šťastím som to chcela aj ja napísať, ale už som nechcela do toho vŕtať, lebo chápem, ako to je myslené, nech nie som samozrejmosť vyskytujuca sa doma, nech nie som vzdy dosiahnutelna a je to dobra rada, určite ma niečo do seba. Aj tento týždeň som bola na vínko, ale on tieto veci nepreziva, je rad, ze idem, popraje mi dobrú zábavu a ešte sa opyta pre istotu ci mam peniaze. Ale to je o inom. Presne, ja som rodinne založená, idem aj s kamoškami, to hej, ale potom sa zasa len vrátim domov a tam prázdnota, to ma trápi. Chodiť s kamoškami a na wellness atd je len taka náplasť, ze som akože šťastná a nezávislá a tvarim sa, že som spokojná.

@anonym_autor no a aspon tusis, kde a kedy sa stala ta zmena u neho? alebo ci ho nieco trapi? pisala si nieco, ze vraj si mysli, ze mal dosiahnut viac, ci co.. aj sa zaujimas o neho? ci iba kritizujes, ze lezi na gauci a nic sa mu nechce?

autor
10. aug 2025
@subartic

@subartic v poslednej dobe sa aj celkom dosť hadame, ale pre vyslovené bludy z jeho strany, niekedy sa mi normálne rozum zastavuje. Bolo toho v poslednej dobe dosť, vlastne aj to malo co sme sa rozprávali, skoro vždy skončilo hadkou, padlo aj slovo rozvod, ze nie je šťastný, ja som tiež povedala, že nie som šťastná, lebo je to pravda, nie som šťastná v takomto vzťahu ako vyzerá momentálne. Po takejto sérii hádok odišiel na pol dňa a potom mi napísal "list", aby vedel v kľude sformulovať všetky myšlienky, lebo v hádke zo seba vyhrkne co ho prvé napadne. Rozpraval tam aj o tom, že mal toho dosiahnuť oveľa viac, čiže také sklamane bilancovanie, ze zlyhal atd, a z toho je nervózny a hneva sa na seba a vela ineho, ale okrem iného aj to, že ma nikdy neprestal milovať, ze som a budem preňho vždy jediná tak ako pred tymi x rokmi, len ze teraz to nevie dať tak najavo. Ved ok, chápem, nemusí ma nosiť na rukách a nemusime sa pusinkovat od rána do večera, mam pochopenie aj trpezlivosť, ale normálne sa rozprávať a mat záujem o členov rodiny a o čas s nimi by mohol mať. S deťmi sa prakticky nerozpráva, ale potom je smutný z toho, že sme taka uzavretá trojka podľa neho a nepotrebujeme ho. Ale ja o nich viem všetko, kedy majú akú písomku, ktorá učiteľka je aká, aké majú vzťahy v triede, aké majú kamošky, on nič a ani sa nezaujíma, ale pociťuje to ako velku krivdu, ze je nám dobrý len na zarábanie

autor
10. aug 2025
@reanda

@anonym_autor no a aspon tusis, kde a kedy sa stala ta zmena u neho? alebo ci ho nieco trapi? pisala si nieco, ze vraj si mysli, ze mal dosiahnut viac, ci co.. aj sa zaujimas o neho? ci iba kritizujes, ze lezi na gauci a nic sa mu nechce?

@reanda nižšie som napísala co ho trápi, že je, podľa neho, neschopný, ze nic nedosiahol. Ja som mu v živote nikdy nič také ani nenaznacila, pretože si to nemyslím, aj som mu to povedala, ale on si ide to svoje. Ja sa oňho zaujímam, ale on ma vždy odbije, ako som písala, robil som cely deň, koniec debaty. Keď sa napr opýtam na dovolenku, vyber, zariad, absolutne ho nezaujima kam co ako. No to by bolo keby som naňho zahucala, ze len leží na gauči a pozerá do telefónu, kdeže takáto priamočiara kritika, to by bol hned oheň na streche, co všetko on robí pre rodinu a nemôže si ani oddýchnuť. Ja mu oddych neberiem, ale relax len v podobe lezania na gauči, no, neviem, ani na dôchodku nechcem takto tráviť čas

autor
10. aug 2025
@reanda

@reanda trafila si klinec po hlavičke, ak nemám vyriešený vztah, nebaví ma nič. Aj teraz, boli sme na vínku, bolo veľmi fajn, prijemne, skvele sme si pokecali, zabavili sa, ale stále som to mala v hlave, ze ten základ nemám, ze nemám to pre mňa základné šťastie v živote...

autor
10. aug 2025
@reanda

@reanda kľud, pohodu, a potom môžem ísť aj skaly lámať a som šťastná a usmiata, takto by ma nebavila ani najluxusnejsia dovolenka, doslova

reanda
10. aug 2025
@anonym_autor

@reanda trafila si klinec po hlavičke, ak nemám vyriešený vztah, nebaví ma nič. Aj teraz, boli sme na vínku, bolo veľmi fajn, prijemne, skvele sme si pokecali, zabavili sa, ale stále som to mala v hlave, ze ten základ nemám, ze nemám to pre mňa základné šťastie v živote...

@anonym_autor ja ti rozumiem, tiez to tak mam.. lenze ked ti vztah nefunguje, tak si to nevydupes..
neviem, ja mam stale dojem, ze toho svojho muza ani nejak nemas rada.. ze by si len chcela, aby bol taky, akeho ho potrebujes a ked nie je, tak si nastvana.. a chces ho tam nejak dokopat, bez ohladu na to, ci to chce aj on.. a ani ta vobec nezaujima, co chce on, ako to citi.. ak ma pocit, ze v zivote zlyhal, ze nedosiahol, co mal, tak je to pre neho asi dost velka a dolezita vec a nevyriesi ju to, ze mu povies, ze ty si to nemyslis.. ked ON si to mysli.. a ide tu o jeho zivot.. aj si sa zaujimala, preco si to mysli a co chcel viac dosiahnut? ty stale pises len o dovolenkach a spolocne travenom case, ze vsetko musis riesit ty - ale zivot predsa nie len o vybere dovoleniek a kam sa pojde cez vikend.. taktiez, ze sa nezaujima o to, aku pisomku maju deti - asi fakt na to nema kapacitu, ked sa bori s pocitmi zivotneho zlyhania..
neviem, mozno skusit prestat riesit len svoje problemy a tlacit na neho, aby bol podla tvojich predstav, ale zacat sa fakt zaujimat o to, ako sa citi a co ho trapi? pises, ze sa nechce s tebou bavit, ale nie je to preto, ze sa v skutocnosti vobec nezaujimas o neho? ze len riesis rodinne a svoje trapenie a jeho to teraz zatazuje a nevie byt momentalne taky, akeho ho potrebujes? ved aj to, ze aby ti objasnil, ako sa citi, musel napisat list, ukazuje, ze ta vzajomna komunikacia nie je na bohvieakej urovni..

anonym_06468b
10. aug 2025

Az neuveritelne ako to mame podobne. Moj muz je schopny (aj to tak robi) prelezat cele vikendy s mobilom v ruke. Komunikacia s nim nie je absolutne ale absolutne ziadna. Vzdy mi povie a o com sa mam rozpravat. Tiez mam dve deti a uz som od neho pocula, ze ho nepotrebujeme…zial urobil si to sam. Vsetki mu vadi, nikam sa mu nechce, vsetko povazuje za zbytocne, nejaky vylet atd..v hadke tiez povie velmi krute slova😞nie som stastna a on na to kasle.

anonym_06468b
10. aug 2025

A este k tym vikendom, ako u nas. Vsetci sa tesia na spokocne straveny vikend, no ja mam hrozu lebo viem aky vikend to zasa bude.

autor
10. aug 2025
@reanda

@anonym_autor ja ti rozumiem, tiez to tak mam.. lenze ked ti vztah nefunguje, tak si to nevydupes..
neviem, ja mam stale dojem, ze toho svojho muza ani nejak nemas rada.. ze by si len chcela, aby bol taky, akeho ho potrebujes a ked nie je, tak si nastvana.. a chces ho tam nejak dokopat, bez ohladu na to, ci to chce aj on.. a ani ta vobec nezaujima, co chce on, ako to citi.. ak ma pocit, ze v zivote zlyhal, ze nedosiahol, co mal, tak je to pre neho asi dost velka a dolezita vec a nevyriesi ju to, ze mu povies, ze ty si to nemyslis.. ked ON si to mysli.. a ide tu o jeho zivot.. aj si sa zaujimala, preco si to mysli a co chcel viac dosiahnut? ty stale pises len o dovolenkach a spolocne travenom case, ze vsetko musis riesit ty - ale zivot predsa nie len o vybere dovoleniek a kam sa pojde cez vikend.. taktiez, ze sa nezaujima o to, aku pisomku maju deti - asi fakt na to nema kapacitu, ked sa bori s pocitmi zivotneho zlyhania..
neviem, mozno skusit prestat riesit len svoje problemy a tlacit na neho, aby bol podla tvojich predstav, ale zacat sa fakt zaujimat o to, ako sa citi a co ho trapi? pises, ze sa nechce s tebou bavit, ale nie je to preto, ze sa v skutocnosti vobec nezaujimas o neho? ze len riesis rodinne a svoje trapenie a jeho to teraz zatazuje a nevie byt momentalne taky, akeho ho potrebujes? ved aj to, ze aby ti objasnil, ako sa citi, musel napisat list, ukazuje, ze ta vzajomna komunikacia nie je na bohvieakej urovni..

@reanda preco taky útok... poprekrucala si to všetko tendencne a všetko "naraficila" na mňa, za všetko vlastne môžem ja. Mňa úprimne zaujíma co prežíva a ako sa cíti a chcem, aby bol spokojný, myslím celkovo v živote, aby mu bolo dobre. Len keď je niekto schovaný v ulite a izolovaný, je to ťažké a môžem sa zaujímať od rána do večera. On nejaké sťazovanie považuje za nie mužné a slabosske. Zlyhal v tom, že nenahonobil majetok, jednoducho povedané, aj keď veľa pracuje.
Co sa týka deti, ved ok, ja nepotrebujem aby riešil ich písomky a problémy, to ja obsiahnem bez problémov, len nech sa potom nesťažuje, ze sme uzavretá trojka a on je z kola von, ja sa tiež môžem deťom len pozdravit, dat im jest a potom sa čudovať, že sú mi ako cudzie a o pár rokov si ledva zavoláme raz za mesiac z povinnosti.
Ja našťastie nemám žiadne závažné problémy a nie som úplne sprostá, ze večer prídem a s jeho pocitmi zlyhania a starosťami naňho vysypem náklad svojich starosti, ak by som nejaké mala. Nie je to tak, že prídem, sadnem si k nemu a hučím a hučím doňho koľko sa zmestí, naozaj, nie som blbá a uz nemám 15 rokov. A už asi 10krat som tu hovorila, že sa oňho zaujímam, ako sa oňho nezaujimam, keď sa ho vyslovene pýtam ako sa mal resp ma, neviem ako sa mam ešte špeciálnejsie zaujímať. Keď mi povie, že pracoval som cely deň a hotovo, neskriekam ani nerobím scénu. Mrzí ma to, niekedy ešte skúsim inak, ale to je všetko, čo mám ešte po japonsky sa ho opýtať?

autor
10. aug 2025
@anonym_06468b

Az neuveritelne ako to mame podobne. Moj muz je schopny (aj to tak robi) prelezat cele vikendy s mobilom v ruke. Komunikacia s nim nie je absolutne ale absolutne ziadna. Vzdy mi povie a o com sa mam rozpravat. Tiez mam dve deti a uz som od neho pocula, ze ho nepotrebujeme…zial urobil si to sam. Vsetki mu vadi, nikam sa mu nechce, vsetko povazuje za zbytocne, nejaky vylet atd..v hadke tiez povie velmi krute slova😞nie som stastna a on na to kasle.

@anonym_06468b to ma veľmi mrzí, naozaj 😏

reanda
10. aug 2025
@anonym_autor

@reanda preco taky útok... poprekrucala si to všetko tendencne a všetko "naraficila" na mňa, za všetko vlastne môžem ja. Mňa úprimne zaujíma co prežíva a ako sa cíti a chcem, aby bol spokojný, myslím celkovo v živote, aby mu bolo dobre. Len keď je niekto schovaný v ulite a izolovaný, je to ťažké a môžem sa zaujímať od rána do večera. On nejaké sťazovanie považuje za nie mužné a slabosske. Zlyhal v tom, že nenahonobil majetok, jednoducho povedané, aj keď veľa pracuje.
Co sa týka deti, ved ok, ja nepotrebujem aby riešil ich písomky a problémy, to ja obsiahnem bez problémov, len nech sa potom nesťažuje, ze sme uzavretá trojka a on je z kola von, ja sa tiež môžem deťom len pozdravit, dat im jest a potom sa čudovať, že sú mi ako cudzie a o pár rokov si ledva zavoláme raz za mesiac z povinnosti.
Ja našťastie nemám žiadne závažné problémy a nie som úplne sprostá, ze večer prídem a s jeho pocitmi zlyhania a starosťami naňho vysypem náklad svojich starosti, ak by som nejaké mala. Nie je to tak, že prídem, sadnem si k nemu a hučím a hučím doňho koľko sa zmestí, naozaj, nie som blbá a uz nemám 15 rokov. A už asi 10krat som tu hovorila, že sa oňho zaujímam, ako sa oňho nezaujimam, keď sa ho vyslovene pýtam ako sa mal resp ma, neviem ako sa mam ešte špeciálnejsie zaujímať. Keď mi povie, že pracoval som cely deň a hotovo, neskriekam ani nerobím scénu. Mrzí ma to, niekedy ešte skúsim inak, ale to je všetko, čo mám ešte po japonsky sa ho opýtať?

@anonym_autor preco utok? napisala som ti iba, ako to na mna posobi, aky by som mala dovod na teba utocit? ani nemam pocit, ze som nieco poprekrucala..
ok, uz ti nemam co poradit
ja som to mala s muzom podobne
uz s nim nezijem