icon

Prečo existujú neempatickí ľudia?

25. mar 2025

Mam kolegyňu.. Keď si potrebuje vziať 2 týždne dovolenku v lete prispôsobím sa.. Keď maroduje zastúpim ju.. Keď chodila na rehabilitácie s chrbticou zastupovala som. Mala som nehodu.. Prišla som cela od modriny.. ruky. tvar do prace.. Kazdy vravel ze som mala ísť na PN.. A ona poza chrbát povedala s čím by som išla na PN keď mi nič nie je.. Do očí mi to nepovie.. Len poza chrbát.. Došli 4 balíky tlačív.. Ťažké krabice. Vravím prosím ponoste to vy.. A ona urazene prečo ona.. Často sa chváli v práci ako často ma sex.. A tam tiež treba pohyb.. No krabice jej nevonaju.. Pohyb nosiť.. Ja jej nato lebo som mala úraz.. Predvčerom som bola na kontrolu u lekára o 8h objednaná.. No lekár došiel až o 8.15H..auto nemam.. 3 km od mesta...cize bus alebo doprava do prace. Došla som do práce o 9.10h..a ona urazená. Potom mi kolega povedal ze sa jej nepáčilo ze som tak dlho bola.. Nerozumiem jej správaniu.. Môže byť taká nechápava neempaticka?

Strana
z3
ukgirls
25. mar 2025

je to povaha a ano su taky ludia rovnako ako su taky ako ty ... hold neocakavaj od druhych to co davas ty inak budes vzdy sklamana... vies aka je,tak si drz odstup a nepomahaj jej tolko .. ona si to aj tak neuvedomuje

reanda
25. mar 2025

aby sa obetavi hlupaci ako ty, zbadali.. preco nie si na pn, ked si mala uraz? tiez by ta musela zastupit, predpokladam

miadi
25. mar 2025

Nosit krabice a sex je dost rozdiel 🤣

miadi
25. mar 2025

Mas poucenie ked si PN mala by si byt PN . Ked sama seba nešanujes preco to ocakavas od druhich? V prvom rade maj tu empatiu sama voci sebe.

zuzulenkaa
25. mar 2025

Dnešná doba takýmto ľuďom bohužiaľ praje...

januska12323
25. mar 2025

Keď si v práci máš pracovať aj nosiť krabice ak je to súčasť tvojej práce. A nenechaj sa využívať aj ty si môžeš na plánovať dovolenku ako potrebuješ.

autor
25. mar 2025

@januska12323 súčasť mojej práce to až tak nie je.. Lenže poštár príde na podateľňu.. Tak preto to presúvame my.. Keby to poštár dal priamo na ekonomické oddelenie. Nemuseli by sme to nosiť my

vanilkovazmrzka
25. mar 2025

Vies co mne by to bolo uplne u riti ze je kolegyna zduta. Nech je a co? Naco to riesis?

majo111222
Odpoveď bola odstránená
autor
25. mar 2025

@miadi pohyb ako pohyb..

autor
25. mar 2025

@vanilkovazmrzka lebo to človeka mrzí..

autor
25. mar 2025

@reanda áno musela by ma zastúpiť..

guiseppinka
25. mar 2025

Uprimne povedane, keby si mam vybrat medzinsexom a nosenim krabic, tak krabice by to isto neboli🤣

A preco existuju neempaticki ludia? Aby si zistila, ze si 1. empaticka ty, 2. hlavnejsie - aby si sa naucila vazit samu seba a povedat nie. A 3., aby si sa naucila neriesit druhych, co ti povedia a ako sa spravaju

autor
25. mar 2025

@guiseppinka to si napísala krásne. Máš úplnú pravdu

bystrozraky
25. mar 2025

Takíto ľudia si to obyčajne ospravedlňujú takto: Veď ona je úplne tupá a ja si môžem robiť, čo len chcem aporiadne ju vyuzit. Takže na tvojom mieste by som sa hodil na PN a doliečil sa tak, aby som bol na 100 % funkčný a mohol nosiť krabice. A nabudúce, keď bude niečo chcieť, tak len ak ona sľúbi, že niečo pre teba tiež spraví. S takými ľuďmi už nemám žiadne zľutovanie. Čím viac ustupuješ, tým ťa budú mať za hlúpejšiu a viac si dovoľovať.

candii
25. mar 2025

Je to p..a. A povedala by som jej to na plnú hubu 🤣

wilkova
Autor odpoveď zmazal
autor
25. mar 2025

@wilkova ďakujem.. Vždy som si myslela ze pomáhať je správne..

diaamax
25. mar 2025

Chcela som ti tiez napisat, ale @miadi to vyjadrila presne tam neni viac co dodat

reanda
25. mar 2025

ale ale.. nerob zo seba svatu.. ja zas neznasam vypocitavcov, ako si ty.. preco si nezostala na tej pnke? lebo penazi je viac, ked sa ide do roboty, ze? takze do roboty brat plny plat ano, ale robit uz nie, to ma za teba urobit 'empaticka' kolegyna.. ona robotu a ty peniaze.. by bola sprosta.. ked si chora, mas sa liecit.. tak ako ona, ked marodovala.. to, ze ty si ju zastupovala, nebol ziadny empaticky skutok od teba, to bola asi tvoja povinnost, kedze to tak mate v praci zariadene.. na dovolenku ma takisto kazdy narok, to ako nema chodit na dovolenku, aby si ju ty nemusela zastupovat? .. niekto si empatiu vysvetluje dost po svojom.. ja nikde nevidim, ze by ta zneuzivala.. to skor ty by si rada zneuzila ju, keby sa dala..

personality
25. mar 2025

A prečo existujú ľudia ako ty, ktorí si nevedia stanoviť hranice a ešte sa sťažujú na ostatných, ktorí maju tie svoje nastavene v poriadku? Možno nie je neempaticka, len ma prácu na chvoste svojho zaujmu v živote a urobi nevyhnutné minimum.

autor
25. mar 2025

@personality súhlasím.. Ako sa hovorí.. Mat na salame... Tak?

janinah
25. mar 2025

Ked som v robote tak robim vsetko,nik nepozera,ci ma bolí chrbat ...ked som chora,tak som PN,takze samozrejme prichadzam o peniaze..takze rob to,co robi aj kolegyňa v tomto smere.
Kolegyna nemusi byť zaroven aj kamaratka,ty sa nauc asertivite a profesionalite a budete spokojne obe. Reci akoze kto co povedal poza chrbat ber s rezervou a ignoruj,ktovie kto co ako v akom kontexte povedal a ako sa to zmenilo,kym to doslo k tebe.

autor
25. mar 2025

@reanda veľa negativity.. Uff

autor
25. mar 2025

@janinah to som už pochopila dávno.. Kolegyňa nemusí byť kamoška..

kittykat22
25. mar 2025

nie je nechapava ani neempaticka - je sebecka. Tebe staci zistit u koho sa ti oplati byt priatelska a vychadzat v ustrety a u koho nie. Naucis sa povedat nie tym, ktori si to zasluzia a je to. Ked bude kolegyna zazerat tak to taktne prejdes bez blbeho pohladu a komentara a mas.

autor
25. mar 2025

@kittykat22 áno máš pravdu

petulda333
25. mar 2025

@reanda akoby ju autorka vyuzila? Pise,ze nosit tie krabice nie jej praca. Akoze nemam slov

vanilkovazmrzka
25. mar 2025

Rozumiem ti, ale ludia taki vzdy boli a budu a zbytocne nariekat nad niecim co nemozes zmenit. Mozes akurat vychovat svoje deti a ich deti tak, aby take neboli

luccija
25. mar 2025

Áno, pomáhať je správne, ALE iba, keď vieš, že v núdzi pomôžu tebe...prečo jej nepovieš, že o tom vieš, že si jej vždy pomohla, zastúpila tak prečo má zbytočne reči?Zduta bude tak či tak....a pre teba ponaučenie myslieť iba na seba ešte si asi mladá mne to tiež trvalo dlhšie, ale teraz aký požičaj taký vrat

Strana
z3