icon

Prečo ma ľudia obchádzajú a vyhýbajú sa mi?

13. máj 2026

Ahojte, som mladá baba, mám 32 rokov a už od mojej mladosti si všímam, že ma ľudia nemajú radi. Jednoducho odo mňa bočia, veľmi sa so mnou nebavia. Vyzerám v pohode, mám manžela, mám dieťa, mám svoje koníčky, ale neviem mať vzťahy. V práci ma kolegovia a kolegyne neznášajú a bočia odo mňa. Viac krát som si vypočula rozhovor, ako sa o mne nie práve pekne rozprávali. Svoju prácu robím na 150%, som v nej dobrá a snažím sa. Šéf to vidí a ocení ma. Čím viac ma ocení, tým viac ma ľudia neznášajú. Neviem, čím to je, ale jednoducho, je to tak. Postupne som sa už som uzavrela a nesnažím sa o žiadnu interakciu, lebo akákoľvek moja snaha, moja otázka, úsmev smerom k nim vyšla nazmar. Boli sme pred týždňom na služobnej ceste v zahraničí 7mi kolegovia, ja som bola sama, oni si žili svojim životom, ja sama na izbe. Keď som sa snažila o kontakt, ignorovali ma. Na obed išli spolu, na raňajky išli spolu, večer do mesta išli spolu. Keď som im zavolala alebo napísala, či ideme niekam, alebo či sa môžem pridať, tak ma ignorovali, prípadne sa mi ozvali až o hodinu, že si nevšimli... Je mi z toho naozaj smutno. Problém ale je vo mne. Všimla som si, že mám všade takýto problém. Z nejakého dôvodu ma ľudia nemusia, bočia odo mňa. Pritom nie som zlomyseľná, prajem ľuďom, rada im pomôžem, nikdy nie som arogantná a namyslená, mám zmysel pre humor a rada sa smejem. Nerozumiem, čo je so mnou zle.

Strana
z2
fomelka
13. máj 2026

je zla doba, takze ludia si zavidia aj nos medzi ocami...

bykaterina
13. máj 2026

no zarabas viac ako oni, do prace nechodis si robot vztahy. Tam chodis makat .. a vies ake su tie vztahy keby jedn ostala na pnke tak jej napisu raz a potom maju v pazi.. keby isla na invalidku alebo na dochodok klasicky tak sa stretnu dvakrat a potom sa maju v pazi...

anonym_d66d81
13. máj 2026

Tak sama vidis, ze ked si 7 kolegov rozumie a ty si mimo, plus je to tak cely zivot, tak vies, ze problem je v tebe... nesuhlasim s kockou vyssie, ze zavist... a ani to, ze si robis pracu na 150% - v ociach kolegovv.. .mozno robis v ociach sefa, ale na druhej strane nikomu nepomozes, nikoho nepodporis, s nikym neprehodis par teplych slov, nepockas na ostatnych ale ides prva povedat, ze si hotova a odovzdat projekty, aby ostatni stali v zlom svetle... sama pises, ze si uzavreta, o interakciu sa nesnazis, alebo len malo a asi az ked "vlak utek" a bolo uz tolko blbych situacii, ze ta ludia nechcu ani vidiet..

Spytaj sa, takto mozeme spekulovat a ty to vidis tiez len subjektivne...

ivik4
13. máj 2026

No tak ked je to uz od mala a v podstate cely zivot, nie len teraz praca, chyba niekde v Tebe byt musi :(

anonym_fbee64
13. máj 2026

Vy dve nerobte z toho dramu a ze je v nej chyba. Prisli ste do kolektivu ako posledna ? uz su tam vztahy spolocne spomienky. Ked vies a si sikovnejsi uz si mimo.
tak nerobte z nej neschopacku.
A ty sa nelutuj a nefnukaj. Postav sa za seba, a pripadne si najdi kouca ako zlepsit vztahy na pracovicku.

autor
13. máj 2026
@anonym_d66d81

Tak sama vidis, ze ked si 7 kolegov rozumie a ty si mimo, plus je to tak cely zivot, tak vies, ze problem je v tebe... nesuhlasim s kockou vyssie, ze zavist... a ani to, ze si robis pracu na 150% - v ociach kolegovv.. .mozno robis v ociach sefa, ale na druhej strane nikomu nepomozes, nikoho nepodporis, s nikym neprehodis par teplych slov, nepockas na ostatnych ale ides prva povedat, ze si hotova a odovzdat projekty, aby ostatni stali v zlom svetle... sama pises, ze si uzavreta, o interakciu sa nesnazis, alebo len malo a asi az ked "vlak utek" a bolo uz tolko blbych situacii, ze ta ludia nechcu ani vidiet..

@anonym_d66d81 každému sa vždy prihovorím, opýtam sa ako sa má, čo má nové, pochválim účes, oblečenie, spýtam sa, či môžem pomôcť. Donesiem upečenú bábovku. Napriek tomu, ak sa ide na obed, tak skôr bezo mňa. Pár krát som bola s nimi, ale skôr majú tendenciu ísť sami. Keď som tam, tak sa ako keby necítia dobre v mojom prítomnosti.

anonym_239d35
13. máj 2026
@anonym_d66d81

@anonym_d66d81 presne mali sme v robote babenu co dosla ako nahrada za jednu kolegynu - s omnoho vyssim platom ako vsetky co sme tam, vsetci sme boli proti nej a ta zena si dokazala ziskat vsetkych a bola duchom celeho kanclu. Pomaly a nevtieravo sa dostala z “najnenavidenejsej” osoby na ten bod, ze ked pred nejakymi 2 mesiacmi odchadzala tak sme boli este na obede a stale je v kontakte so vsetkymi. Cize nie, nie je to tym ze vela zaraba a dobre robi. Je to asi osobnostou. Formou ako sa snazis vclenit, o com rozpravas, ci si schopna pochvalit a uprimne sa zaujimat aj o tych co su okolo teba, alebo si ich vsimnes az vtedy ked ste na sluzobke a nemas sa s kym tyzden bavit

puppania
13. máj 2026

@anonym_autor to, čo prežívaš, musí byť veľmi bolestivé. Z toho, čo píšeš, však vôbec nepôsobíš ako zlý alebo „divný“ človek. Skôr mám pocit, že si citlivá, snaživá a veľmi vnímavá na správanie druhých. Niekedy sa stane, že keď je človek šikovný, uzavretejší alebo trochu iný než kolektív, ľudia si od neho držia odstup a často to viac vypovedá o nich než o tebe. To, že máš opakovane pocit odmietania, ale neznamená, že s tebou je niečo zle alebo že si nehodná blízkych vzťahov.

anonym_8f119c
13. máj 2026

@anonym_autor mne stačilo, že si napísala, že robíš na 150%. Znie to ako keď sa za socializmu plnili päťročnice na 150%. Vieme ako.
Nikto nerobí na 150% ani na 100%, sme ľudia, nie stroje.
Podľa mňa je to jedna z vecí, ktorá vadí ľuďom ako sa ideš pretrhnúť v robote a nielen tam, ak si vždy bola taká snažilka, riťolezka, bezchybná a dokonalá, tak sa niet čo čudovať.
Dobre vieš, že nie si obľúbená ale aj tak na služobke otravuješ ľudí a snažíš sa o kontakt. Čo mali podľa teba robiť? Očividne nevnímáš socialne “cues” (signály).

anonym_fbee64
13. máj 2026
@anonym_8f119c

@anonym_autor mne stačilo, že si napísala, že robíš na 150%. Znie to ako keď sa za socializmu plnili päťročnice na 150%. Vieme ako.
Nikto nerobí na 150% ani na 100%, sme ľudia, nie stroje.
Podľa mňa je to jedna z vecí, ktorá vadí ľuďom ako sa ideš pretrhnúť v robote a nielen tam, ak si vždy bola taká snažilka, riťolezka, bezchybná a dokonalá, tak sa niet čo čudovať.
Dobre vieš, že nie si obľúbená ale aj tak na služobke otravuješ ľudí a snažíš sa o kontakt. Čo mali podľa teba robiť? Očividne nevnímáš socialne “cues” (signály).

@anonym_8f119c neuveris ale su ludia ktori robia nad ramec.

anonym_bbba2d
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_d66d81 každému sa vždy prihovorím, opýtam sa ako sa má, čo má nové, pochválim účes, oblečenie, spýtam sa, či môžem pomôcť. Donesiem upečenú bábovku. Napriek tomu, ak sa ide na obed, tak skôr bezo mňa. Pár krát som bola s nimi, ale skôr majú tendenciu ísť sami. Keď som tam, tak sa ako keby necítia dobre v mojom prítomnosti.

@anonym_autor nie si tak trošku rektálna skialpinistka? práca odvedená na 150%, rozhadzovanie komplimentov, nosenie báboviek, aj keď zjavne kolegovia o to nestoja... aj keď to ty možno robíš s dobrým úmyslom a nevnímaš to takto, ostatní to môžu vidieť ako neúprimné vtieranie sa... z celého tvojho príspevku mám trošku taký pocit prílišnej snahy byť dokonalá a prídeš mi tak trochu ako tá žiačka, čo vždy pripomenula písomku vyučujúcemu, obrazne povedané... ľudia často majú radšej chyby a nedokonalosť, lebo znamenajú ľudskosť

anonym_8f119c
13. máj 2026
@anonym_bbba2d

@anonym_autor nie si tak trošku rektálna skialpinistka? práca odvedená na 150%, rozhadzovanie komplimentov, nosenie báboviek, aj keď zjavne kolegovia o to nestoja... aj keď to ty možno robíš s dobrým úmyslom a nevnímaš to takto, ostatní to môžu vidieť ako neúprimné vtieranie sa... z celého tvojho príspevku mám trošku taký pocit prílišnej snahy byť dokonalá a prídeš mi tak trochu ako tá žiačka, čo vždy pripomenula písomku vyučujúcemu, obrazne povedané... ľudia často majú radšej chyby a nedokonalosť, lebo znamenajú ľudskosť

@anonym_bbba2d mám rovnaký pocit.

anonym_8f119c
13. máj 2026
@anonym_fbee64

@anonym_8f119c neuveris ale su ludia ktori robia nad ramec.

@anonym_fbee64 jasné že robia, aj ja robím, často, nie stále, a rozhodne nie na 150% !

autor
13. máj 2026
@anonym_bbba2d

@anonym_bbba2d šéfovi sa vôbec nesnažím vliezť do pozornosti, práve naopak, chodím za ním minimálne. Problém je, že mám svoju prácu vždy hotovú pred deadlinom, že každá úloha je vždy splnená Robím chyby, ako každý. Ale robím. A to si on všíma a jednoducho to ocenil. Niekoľkokrát, aj finančne. So šéfom nemám žiadne blízke vzťahy, máme raz do týždna 30 min one2one. Inak s ním nekomunikujem, iba mailom. Ale ja som ten typ, čo má vždy všetko urobené hneď. A to je problém.

anonym_133fcc
13. máj 2026

@anonym_autor súhlasím s tým čo tu už uviedli. Robíš na 150%, nosíš bábovky, vypisuješ. Chceš byť s každým zadobre, dokonalá a nechceš aby proti tebe niekto niečo mal. A práve to proti tebe majú. Neberú to úprimne ale ako hru. Mala som takú priateľku a už sa s ňou roky nevídam práve pre túto vlastnosť. Liezlo mi to parádne na nervy.

autor
13. máj 2026
@anonym_133fcc

@anonym_autor súhlasím s tým čo tu už uviedli. Robíš na 150%, nosíš bábovky, vypisuješ. Chceš byť s každým zadobre, dokonalá a nechceš aby proti tebe niekto niečo mal. A práve to proti tebe majú. Neberú to úprimne ale ako hru. Mala som takú priateľku a už sa s ňou roky nevídam práve pre túto vlastnosť. Liezlo mi to parádne na nervy.

@anonym_133fcc bábovku som doniesla za rok jeden krát a napísala som im 1x na služobke a 1x zavolala. Potom som už žiadnu aktivitu nevyvíjala.

anonym_03d814
13. máj 2026

no dobre píšeš o kolegoch, čo kamaratky zo školy, z dediny, susedy, mamicky, rodičia spolužiakov deti ??
Je mi to na jednej strane luto, musí to byť naozaj deprimujúce aspon pre mna by bolo..

anonym_bbba2d
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_133fcc bábovku som doniesla za rok jeden krát a napísala som im 1x na služobke a 1x zavolala. Potom som už žiadnu aktivitu nevyvíjala.

@anonym_autor Toto je krásny príklad... niekto ti tu povedal, že máš na tých vzťahoch pracovať a budovať ich, tak sa prihováraš, vypytuješ, skladáš komplimenty a donesieš bábovku... iný človek ti napíše, že robíš možno až príliš, tak zrazu vlastne nie, bolo to iba raz... na všetko odpoveď, otočená tak, aby si vyzerala byť chrumkavá, ale nejde z toho úprimnosť a že si stojíš za svojím...prvý dojem na základe tejto diskusie je, že si taký people pleaser, ktorý stráca vlastnú osobnosť, len aby sa zapáčil, ale môžem sa samozrejme mýliť

autor
13. máj 2026
@anonym_03d814

no dobre píšeš o kolegoch, čo kamaratky zo školy, z dediny, susedy, mamicky, rodičia spolužiakov deti ??
Je mi to na jednej strane luto, musí to byť naozaj deprimujúce aspon pre mna by bolo..

@anonym_03d814 kamošky mám dve, poznáme sa od škôlky a od strednej. Mám dvoch veľmi dobrých kamošov mužov, s nimi sa poznám tiež od strednej - z partie. S mamičkami v škole máme normálne vzťahy, small talk, ale žiadne veľké priateľstvá tam nie sú: Rodičov mám, troch súrodencov, manžela, švagra, svokrovcov.

anonym_03d814
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_03d814 kamošky mám dve, poznáme sa od škôlky a od strednej. Mám dvoch veľmi dobrých kamošov mužov, s nimi sa poznám tiež od strednej - z partie. S mamičkami v škole máme normálne vzťahy, small talk, ale žiadne veľké priateľstvá tam nie sú: Rodičov mám, troch súrodencov, manžela, švagra, svokrovcov.

@anonym_autor lebo mne z tvojho príspevku prislo, že "ta nema rad nikto" resp že okrem muža a dietata nemáš nikoho...

autor
13. máj 2026
@anonym_bbba2d

@anonym_autor Toto je krásny príklad... niekto ti tu povedal, že máš na tých vzťahoch pracovať a budovať ich, tak sa prihováraš, vypytuješ, skladáš komplimenty a donesieš bábovku... iný človek ti napíše, že robíš možno až príliš, tak zrazu vlastne nie, bolo to iba raz... na všetko odpoveď, otočená tak, aby si vyzerala byť chrumkavá, ale nejde z toho úprimnosť a že si stojíš za svojím...prvý dojem na základe tejto diskusie je, že si taký people pleaser, ktorý stráca vlastnú osobnosť, len aby sa zapáčil, ale môžem sa samozrejme mýliť

@anonym_bbba2d reálne som napísala - Donesiem upečenú bábovku. Nie, že ich nosím každý mesiac. Doniesla som ju raz. ďalej som napísala: Keď som im zavolala alebo napísala, či ideme niekam, alebo či sa môžem pridať, tak ma ignorovali, prípadne sa mi ozvali až o hodinu, že si nevšimli... zavolala som jednej kolegyni raz, potom druhej kolegyni som napísala raz. Keď som videla, že tam nie je vôbec vôľa a chuť, tak som sa nevnucovala. Nemám tendenciu sa vnucovať tam, kde vidím, že nie som vítaná.

anonym_8aa653
13. máj 2026

Nieco podobne som zazivala na intraku, na poschodi 30.pubertalnych individui, vychadzky v utorok, bedna ziadna, knihy bavili len mna... nuda na kvadrat.. Osadentstvo potrebovalo chlieb a hry, nejak to vydrzat do piatku. Na moju nevinnu vetu-oni su zo Zahoria-rozvalila babizna z Malaciek dvere a isla ma bit... Schovali mi zosit pred rustinarom, ktory bol pekna svina. Ked mali sluzbu pri upratovani 2bunky, my sme upratovali na mokro-okna, podlaha, vecko, oni utteli prach a vliezli do skrin zrovnavat gatky,...no slepaciaren. Kto nepatril do partie zo starsimi, bol otlkanek. Vsade v kolektive nemoze byt len koalicia, ale aj opozicia, takze sa to prekliatie uslo tebe. Alebo privilegium.?
Raz hovoril mudr Buban, ze ludia sa voci nemu idu pretrhnut a ze to niekedy vadi, lebo si prdstavuje idealny svet, kde budu prijemny vsetci na vsetkych. No tak to nefunguje. Tiez sa ludia ku mne nehrnu a vyjdem si s vnuckou, to su uplne ine interakcie. 🌞

madeincssr
13. máj 2026

@anonym_autor je to prirodzene (niekedy trochu stadovite) chovanie kolektivu. Mozno v tebe vidia silnu konkurenciu, ohrozenie. Ani v triedach na skolach vacsinou najvacsi snazivci nepatria medzi najoblubenejsich, hoci v skutocnosti su mnohi fajn, inteligentni, len tu snazivost (robit vsetko najlepsie, ako vedia) maju, bohuzial, v povahe. Mozno skus trosku zvolnit, viac kolektiv bez sudenia pocuvat, nic nevnucovat, aj nejake pohostenie (co je podla mna od teba pekne) polozit niekam na spolocne miesto a necakat odozvu (vdaku)... Pouzivaj trosku usmev (nie americky strojeny, len taky dobro-naladovy). Mily usmev roztapa lady 🍀.

autor
13. máj 2026
@anonym_8aa653

Nieco podobne som zazivala na intraku, na poschodi 30.pubertalnych individui, vychadzky v utorok, bedna ziadna, knihy bavili len mna... nuda na kvadrat.. Osadentstvo potrebovalo chlieb a hry, nejak to vydrzat do piatku. Na moju nevinnu vetu-oni su zo Zahoria-rozvalila babizna z Malaciek dvere a isla ma bit... Schovali mi zosit pred rustinarom, ktory bol pekna svina. Ked mali sluzbu pri upratovani 2bunky, my sme upratovali na mokro-okna, podlaha, vecko, oni utteli prach a vliezli do skrin zrovnavat gatky,...no slepaciaren. Kto nepatril do partie zo starsimi, bol otlkanek. Vsade v kolektive nemoze byt len koalicia, ale aj opozicia, takze sa to prekliatie uslo tebe. Alebo privilegium.?
Raz hovoril mudr Buban, ze ludia sa voci nemu idu pretrhnut a ze to niekedy vadi, lebo si prdstavuje idealny svet, kde budu prijemny vsetci na vsetkych. No tak to nefunguje. Tiez sa ludia ku mne nehrnu a vyjdem si s vnuckou, to su uplne ine interakcie. 🌞

@anonym_8aa653 áno, nefajčím, nepijem, nekávičkujem. A tým pádom nechodím na cigu a večer s nimi žiť. Oni áno .. . a tým pádom nie som člen.

anonym_bbba2d
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_bbba2d reálne som napísala - Donesiem upečenú bábovku. Nie, že ich nosím každý mesiac. Doniesla som ju raz. ďalej som napísala: Keď som im zavolala alebo napísala, či ideme niekam, alebo či sa môžem pridať, tak ma ignorovali, prípadne sa mi ozvali až o hodinu, že si nevšimli... zavolala som jednej kolegyni raz, potom druhej kolegyni som napísala raz. Keď som videla, že tam nie je vôbec vôľa a chuť, tak som sa nevnucovala. Nemám tendenciu sa vnucovať tam, kde vidím, že nie som vítaná.

@anonym_autor za mňa stále iba potvrdzuješ, ten pocit, ktorý z toho príspevku mám, tá potreba sa obhajovať, robiť všetko správne... chcela si názor, toto je môj, toto tam ja čítam medzi riadkami, ale samozrejme, že nie to nie je objektívne, keďže ide o pár komentárov a reálne ťa nepoznám... odnes si z toho čo chceš, ty vieš aká si

autor
13. máj 2026
@madeincssr

@anonym_autor je to prirodzene (niekedy trochu stadovite) chovanie kolektivu. Mozno v tebe vidia silnu konkurenciu, ohrozenie. Ani v triedach na skolach vacsinou najvacsi snazivci nepatria medzi najoblubenejsich, hoci v skutocnosti su mnohi fajn, inteligentni, len tu snazivost (robit vsetko najlepsie, ako vedia) maju, bohuzial, v povahe. Mozno skus trosku zvolnit, viac kolektiv bez sudenia pocuvat, nic nevnucovat, aj nejake pohostenie (co je podla mna od teba pekne) polozit niekam na spolocne miesto a necakat odozvu (vdaku)... Pouzivaj trosku usmev (nie americky strojeny, len taky dobro-naladovy). Mily usmev roztapa lady 🍀.

@madeincssr no napríklad na základnej, aj na strednej aj na VŠ som vôbec nemala problém. V 16tich som chodila do partie, kde nás bolo asi 15. začala som to vnímať až po VŠ, v práci. Ešte jedna veľmi dôležitá vec, oni sú mladší odo mňa. Cca 22-27r. Nie je to veľký rozdiel, ale sú mladší.

autor
13. máj 2026
@anonym_bbba2d

@anonym_autor za mňa stále iba potvrdzuješ, ten pocit, ktorý z toho príspevku mám, tá potreba sa obhajovať, robiť všetko správne... chcela si názor, toto je môj, toto tam ja čítam medzi riadkami, ale samozrejme, že nie to nie je objektívne, keďže ide o pár komentárov a reálne ťa nepoznám... odnes si z toho čo chceš, ty vieš aká si

@anonym_bbba2d ďakujem, zoberiem si niečo z toho 🙂.

anonym_7255d8
13. máj 2026

Možno odveci, ale nemáš nepríjemný hlas? Nesmrdíš? Výrazný parfém? Poznala som jednu babu a mňa z jej vône hrozne bolela hlava, nevedela by som s ňou dlho existovať.

anonym_9a3c4a
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_8aa653 áno, nefajčím, nepijem, nekávičkujem. A tým pádom nechodím na cigu a večer s nimi žiť. Oni áno .. . a tým pádom nie som člen.

@anonym_autor mam 32, manzela, deti, nefajcim, nepijem, nekavickujem, nechodim zit do mesta. Nikdy to tak nebolo ani pocas skoly, a napriek tomu sa mi nik tak nevyhybal a neignoroval, bola som sucastou partie a mala som vzdy vela kamaratov. Aj mladsich, aj starsich.
To nemyslim ako pochvalu... Ale neverim ze za 32 rokov Ti nikto nenaznacil v com je problem a preco si tym ludom "nesympaticka" alebo "otravna".
Z toho co o sebe pises, ak si aspon na 70% tak objektivna a korektna ako sa snazis posobit, Ty sama MUSIS tusit co moze ludom prevazat. A ziadna zavist to podla mna nebude, mame vzdy radi v partii aj tych uspesnejsich a nedavame im taky ignor ako Ty popisujes... Niekde ten pes zakopany byt musi, a bude to urcite aj na Tvojej strane. To nie je "zly svet a zly ludia...." Vsade...

madeincssr
13. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor hej, toto tiez byva stadovity problem v style "Kto chce s vlkmi byt, musi s nimi vyt". To je ako ked v nejakej zapadnutej dedinke chlapik, nepije a nechodi do krcmy. No vyvrhel... Musis si najst nejaku nerest, aby si v ich ociach bola prijatelnejsia 🙃.

Strana
z2