Prečo je dôležité chrániť si súkromie vo vzťahu?
Ahojte,
píšem anonymne aby som si ochránila svoje súkromie.
Manžel mi pár krát kontroloval telefón, vždy si tam niečo našiel z čoho potom šalel a ešte mesiace mi to vyčítal. Zmenila som si teda heslo a povedala mu, že je to moje súkromnie a už mu nikdy neukážem telefón (naposledy ma vyzval nech mu ukážem o čom si píšem s kamarátom - mal veľmi zle obdobie ten kamarát tak sme spolu riešili nejaké citlivejšie veci- lebo sme spolu išli v mojom aute a na displeji sa mi ukázalo, že mi píše správu). Odvtedy sa nebavíme a reálne sa chce so mnou rozviesť lebo podľa neho je to vec ktorú vyžaduje vo vzťahu/manželstve.
Aký máte vy na to pohľad? Je jeho správanie podľa Vás adekvátne? Vadilo by Vám keby ste sa dozvedeli, že Vám manžel chodil do telefónu?
@anonym_autor adekvatne to nie je, nie takymto sposobom. My sme spolu cez 20 rokov, heslo si vzajomne vieme, ja bezne beriem muzov telefon, ale len volam mame, ma lepsi pausal muz ako ja. Ale do sprav a mailov mu nejdem, nemam dovod. Vacsinou tam ma rozpozerane nejake videa na YT, muzikanti, auta a take, to len zrolujem dole a idem volat. Mne chodi do telefonu len vtedy, ked daco neviem nastavit 😆. Nieco nechcem, aby videl, napriklad, ked kupujem asi 150-tu latku do zasoby a nechcem, aby videl, kolko to stoji 😅. Ale nerobil nikdy vyslovene cirkus kvoli tomu, kazdy z nas ma svoje veci, ktore su pre druheho tak trosku vyhodenie z kopytka a somarinka, ale to je normalne. Kamaratov nemam, s ktorymi by som si vypisovala, ale keby aj, tak nemam co skryvat. Toto, co Tvoj ale robi, je chorobna ziarlivost a to by som neakceptovala.
Pre upresnenie:
Prvý krát sa toto stalo keď sme začínali spolu chodiť (randili sme pár mesiacov), vtedy si všimol ako píšem kamarátovi (boli sme v kaviarni) "fešáčik teraz sa nemôžem s tebou stretnúť lebo som s ním". Tušila som, že by mu to vadilo tak som správu vymazala. Doma sa ma na to večer pýtal a bol oheň na streche.
Odvtedy takýchto vecí našiel viac a vždy pre to vyvádzal.
Táto posledná komunikácia kedy to chcel vidieť čo si také píšeme tak pôvodne to bolo tak, že som mu hovorila že sa s tým kamarátom nerozprávam (rozprával na manžela nejaké nepravdy a často intrigoval). Bola som naňho nahnevaná (na kamaráta) ale dala som to bokom keďže mal nejaké problémy s ktorými som mu chcela pomôcť ale manželovi som nepovedala, že s ním zas komunikujem.
Áno, on hovorí že nemá problém mi ukázať každé jedno zákutie telefónu ale ja som nikdy nemala potrebu niečo kontrolovať.
@anonym_autor akože prepáč ale ty si dobre mimo. Tebe príde v pohode keby on písal s inými ženami veci že ahoj kráska dnes sa nemôžem s tebou stretnúť lebo som s ňou? Alebo keby ma kamarátku ktorá na teba hovorí nepekné veci, trvrdí ti že už spolu nekomunikujú a zrazu mu vidíš správu od nej bola by si v pohode? Prečo si mu to teda neukázala keď ti povedal že to chce vidieť o čom si píšete? To ti je kamarát takýto polointrigár prednejší ako vlastný manžel a vlastné manželstvo? Mala by si sa postaviť pred zrkadlo a dať si dve facky normálne. To nevieš teda pre záchranu vzťahu mu tie správy s kamarátom ukázať? Prečo máš potrebu vymazávať správy? Prezradíš aj čo boli tie iné veci ktoré našiel a čo ti vyčítal? Z prvého, úvodného príspevku ktorý si napísala som si myslela že je to nejaký pako ale po tom, čo si napísala že máš potrebu vypisovať cudzím mužom fešáčik tak som zmenila názor. Zamyslí sa nad sebou, prečo to robíš.
Citam, ze asi nie si v tom uplne "nevinne"...🤔
@anonym_autor do telefonu sa len tak nejde
Avsak bez problemov ukazat je v poriadku takto ho len v tom podporujes a posle ta do kelu
Za mna nieje v poriadku si takto vypisovat tieto trapne klasiky kamarat ma tazke obdobie bla bla bla, povedala by som ma zelovi, ze to s nim riesim a piseme si aby bol vobraze
Ak nemáte deti, tak najlepšie je ísť od seba.
On je príliš žiarlivý a ty príliš koketná - to je vražedná kombinácia!

Tak ja som asi divná, nejaký mimoň?!
Bolo obdobie, kedy som si trochu častejšie písala s jedným známym, lebo sme riešili a radili si v nejakých veciach, o ktorých môj chlap nemal ani šajnu. Neboli tam žiadne správy o našich výsostne súkromných veciach, skôr sme si v rámci písania napísali humorné zážitky , na odľahčenie a pobavenie. Osobne sme sa ani nepoznali, ale môj chlap mal výstupy , občas ako pako. Jasné som mu vysvetlila, argumentovala, aj prečítala ukážky z konverzácie, zabralo až keď som mu "akože " vykričila aké pekné vzťahy majú u nich v práci - so ženami .
Kto chce, podvedie aj mužovi z chrbtom, ked chce chlap podvedie aj cestou z práce alebo v práci. Tu ide o dôveru, či cítim a vidím od partnera seriózny postoj, alebo mu neverím, neveríme si. Ak neverím/ neveríme, nebudeme spolu a trápiť sa !
Tiež nemám problém aby mi prečítal doslu správu , keď napr. sa sprchujem, umývam riad, nemám čo tajiť. Ale keby neveril a len z blbosti mi chcel liezť do mobilu, tak ho prizabijem.
Naopak - keď on potrebuje mi niečo ukázať v mobile, poradiť sa s niečím, nemá problém, Ale ja mu do mobilu neleziem bez jeho vedomia, nešmirujem mu v ňom ako stíhačka. A pritom viem že si píše so spolužiačkami a beriem to v pohode.
Uvedomte si, že loziť potajme do mobilu je porušenie súkromia, tak ako listového či mejloveho.
DÔVERA alebo rozchod.