Prečo je dôležité chrániť si súkromie vo vzťahu?
Ahojte,
píšem anonymne aby som si ochránila svoje súkromie.
Manžel mi pár krát kontroloval telefón, vždy si tam niečo našiel z čoho potom šalel a ešte mesiace mi to vyčítal. Zmenila som si teda heslo a povedala mu, že je to moje súkromnie a už mu nikdy neukážem telefón (naposledy ma vyzval nech mu ukážem o čom si píšem s kamarátom - mal veľmi zle obdobie ten kamarát tak sme spolu riešili nejaké citlivejšie veci- lebo sme spolu išli v mojom aute a na displeji sa mi ukázalo, že mi píše správu). Odvtedy sa nebavíme a reálne sa chce so mnou rozviesť lebo podľa neho je to vec ktorú vyžaduje vo vzťahu/manželstve.
Aký máte vy na to pohľad? Je jeho správanie podľa Vás adekvátne? Vadilo by Vám keby ste sa dozvedeli, že Vám manžel chodil do telefónu?
Ani ty sa nesprávas celkom normálne a tvojmu mužovi sa ani nedivím, že ti neverí.
Ale vsak nech sa rozvedie. Fakt stojis o to aby si zostarla s takym ziarlivcom? To kolko este chces znasat? Rok, tri, 5, 15 alebo uz na furt?
Otoč si to opačne. On by si vypisoval s kamoskou. Asi by tá to pekne štvalo.
Tiež by tá zaujimalo o čom si píšu.
Myslím si, že každý má právo si určiť, čo je preňho vo vzťahu nutné. A rovnako má každý právo sa rozhodnúť, či tú danú podmienku druhého bude akceptovať alebo nie. To len na margo toho, že on to "vyžaduje".
A môj osobný názor na to je asi taký, že ísť poza chrbát druhému do telefónu je cez hranicu. Taktiež si neviem predstaviť, čo také tam mohol nájsť, že z toho šalel a oplieskaval to o hlavu ďalšie mesiace. Ale predpokladám, že nevera (či už fyzická alebo citová) to nebola, takže 🚩 ... Na druhú stranu mi ale nepríde ok si pred druhým zaheslovávať, skrývať, .. Tak ako pre mňa osobne nepatrí do vzťahu kontrola, tak ani skrývanie.
Ja tieto písania s opačným pohlavím nechápem. Nerobí to dobrotu a už vonkoncom ,keď to ten dotyčný nechce ukázať ,tak jasné že druhý žiarli
Skus to vziať opačne, že by si on pisal s kamoškou .. bolo by to ok?
A tebe on dovoli ísť do jeho mobilu? Ty mu prezeras jeho komunikacie?
@anonym_autor Tak mozno tvoj muz zle pochopil o com ste pisali, kedze ste pisali o citlivejsich veciach. Ze si nieco zle vysvetlil. My mame spolocne kamosky aj kamosov, resp. on spoznal mojich a ja jeho, cize ked aj niekto pise jemu ci mne este si aj o tom povieme, pretoze citlivejsie veci nerozoberam s kamoskami a on s kamosmi cez pismenka, ale osobne🤷♀️ On tvojho kamosa pozna? Neviem ako mate nastavene sukromie, ale ked si davas ine heslo, tak mas z niecoho obavy,ze by videl este? Bola by si ty ok s tym, kebyze si on vypisuje s kamoskou o citlivych temach a povedzme by bola situacia opacna a precitala si len usek toho? To by tu bola mozno tema, ze moj muz si pise s kamoskou a ktovie ci ma nepodvadza, ak by si to zle pochopila. V prvom rade zlepsite komunikaciu medzi sebou a otvorene si povedzte co ano a co nie. Pripadne mozno aspon netajit vypisovanie s kamosom, ale povedat muzovi,ze Fero ma teraz vaznejsi problem, tak sa mu snazim len nejako poradit...Skus napisat odpovede na nejake otazky a mozno sa potom pohneme dalej.
a je to len ziarlenie na kamarata? alebo celkovo robi taketo sceny? ak bol kamarat aj pred manzelstvom a poznaju sa s manzelom nevidim dovod aby takto vyvadzal .. ak sa rozvedie - urobi ti laskavost .. ale do buducna .. netaj pred manzelom nic..
@anonym_autor mam taky pohlad ze ak ti zalezi na vztahu tak prestan riesit cudzie "citivejsie" temy s kamosom a zacni riesit tie vlastne s manzelom
Co bolo skor, sliepka, ci vajce, jeho zamer sa rozviest, ci vypisovanie? Chcel to na nieco narazit a pritrafil sa mu tento tvoj "prehresok". Malo info o tom paranoikovi!
@anonym_autor "manžel mi kontroluje telefón" Uf, tak ďalej som už nečítala, lebo táto veta má dosť veľkú výpovednú hodnotu. Je to tvoj bachár, či čo? Nedozretý emocionálne nevyrovnaný a žiarlivý človek by nemal zakladať manželstvo, lebo to takto vyzerá. Nech už ti čokoľvek tu napíšu, NIE NEMÁ PRÁVO TI MANŽEL KONTROLOVAŤ TELEFÓN. Je to choré. !!!!!
My s muzom si do telefonu bez dovolenia nelezieme. Ale bezne si navzajom vypytame fotky pozriet, ked soferuje precitam mu spravu nahlas atd. Vieme svoje hesla navzajom.
Mam par kamosov s ktorymi som v castom kontakte. Jeden je aj jeho kamos, dalsi je gay, ale jeden ktoreho takmer nepozna a niekedy nanho ziarlil. Bez mihnutia oka som mu podala telefon nech si precita spravy. Lebo to kamaratsvo pre mna nie je dolezitejsie ako manzelstvo. Neprecital ich. Stacilo toto gesto.
Vieš dôvod prečo ti neverí?
Normalne mu zoberiem tel.ma tam ib,tak ked posielam peniaze tak len cez jeho mobil,v mojom su zase sms z uctu.Tiez kuknene sms,co kto dostal,alebo zdvihneme tel.ked niekto vola.Ja mam heslo,muz ho vie.On nema ziadne heslo.Ma zase moj ucet z fb,tak sem tam kuknem,co je nove na fb.
Pre upresnenie:
Prvý krát sa toto stalo keď sme začínali spolu chodiť (randili sme pár mesiacov), vtedy si všimol ako píšem kamarátovi (boli sme v kaviarni) "fešáčik teraz sa nemôžem s tebou stretnúť lebo som s ním". Tušila som, že by mu to vadilo tak som správu vymazala. Doma sa ma na to večer pýtal a bol oheň na streche.
Odvtedy takýchto vecí našiel viac a vždy pre to vyvádzal.
Táto posledná komunikácia kedy to chcel vidieť čo si také píšeme tak pôvodne to bolo tak, že som mu hovorila že sa s tým kamarátom nerozprávam (rozprával na manžela nejaké nepravdy a často intrigoval). Bola som naňho nahnevaná (na kamaráta) ale dala som to bokom keďže mal nejaké problémy s ktorými som mu chcela pomôcť ale manželovi som nepovedala, že s ním zas komunikujem.
Áno, on hovorí že nemá problém mi ukázať každé jedno zákutie telefónu ale ja som nikdy nemala potrebu niečo kontrolovať.
Pre upresnenie:
Prvý krát sa toto stalo keď sme začínali spolu chodiť (randili sme pár mesiacov), vtedy si všimol ako píšem kamarátovi (boli sme v kaviarni) "fešáčik teraz sa nemôžem s tebou stretnúť lebo som s ním". Tušila som, že by mu to vadilo tak som správu vymazala. Doma sa ma na to večer pýtal a bol oheň na streche.
Táto posledná komunikácia kedy to chcel vidieť čo si také píšeme tak pôvodne to bolo tak, že som mu hovorila že sa s tým kamarátom nerozprávam (rozprával na manžela nejaké nepravdy a často intrigoval). Bola som naňho nahnevaná (na kamaráta) ale dala som to bokom keďže mal nejaké problémy s ktorými som mu chcela pomôcť ale manželovi som nepovedala, že s ním zas komunikujem.
Áno, on hovorí že nemá problém mi ukázať každé jedno zákutie telefónu ale ja som nikdy nemala potrebu niečo kontrolovať.
@anonym_autor Asi na to nedal dovod. Z toho,co pises,tvoj muz ma dovod ziarlit. Aj ked neadekvatne,ale ma na to dovod. Skor sa zamysli nad svojim spravanim.
Pre mňa je to nepochopiteľne za mňa si nemáš čo písať s kamarátom fešačik a pod. Ja to beriem ako neveru
@anonym_autor Ja si myslím, že muž má právo sa s Tebou rozviesť, keďže mu nechceš ukázať mobil.
Pre upresnenie:
@anonym_autor Takže aj keby si videla na jeho telefóne správu, čo poslal: "Potvora, teraz sa nemôžem s tebou stretnúť, lebo som s ňou", tak by ti to vôbec nevadilo a nezaujímalo ťa, čo je za tým.... lebo to je presne to isté ako tá tvoja správa: "Fešáčik, teraz sa nemôžem s tebou stretnúť, lebo som s ním". Naozaj sa mi trocha zdá, že on ti nechce pozrieť mobil len tak bez dôvodu a ty mu ho tiež nechceš ukázať len tak bez dôvodu, lebo dobre vieš, že by mu vadilo to, čo robíš.... je to také ľahké a tu možno len hľadáš ospravedlnenie, aby si z neho spravila toho zlého.... že by mi toto pripomínalo trošku takú narcistickú črtu... možno sa mýlim, ale troška by to mohlo byť....
Ja som sa s mojím tiež večne sekala za niečo, kto čo lajkoval, napísal, on nechcel ukázať mne a ani ja jemu.
Rozišli sme sa a po 2 mesiacoch máme nové pravidlá, kľud a pohodu, bez telefónov, FB..
Riešime len nás a opačné pohlavie vobec..to robí vo vzťahu dusno
Po tom, čo si to ozrejmila, tak sa mužovmu správaniu nečudujem. Skús popracovať na komunikácii so svojim manželom. A ak ti na manželstve záleží, tak začni riešiť vaše problémy a nie problémy cudzieho chlapa, ktorý intriguje proti tvojmu manželovi. Toto sa naozaj nevypláca.
@anonym_autor Ja si myslím, že muž má právo sa s Tebou rozviesť, keďže mu nechceš ukázať mobil.
@anonym_ec10a0
Ty musis bit riadne pod papucovou, mna nezaujma zenin mobil, ja neviem kolko zaraba ani ma to nezaujma pritom je financna rieditelka a takto fungujeme cez 30 rokov.
@anonym_autor ja tiež neverím na kamarátstvo muž a žena. Mám mnoho mužov okolo, ktorých mám veľmi rada, hlavne profesne a sú mi blízky no vždy si ti muži držia odstup, lebo majú doma ženy, ktorým by nebolo príjemné, aby sme udržiavali súkromné rozhovory a dokonca celé dni. Nemám na to ani čas a ich postoje sú tiež úplne na mieste. Pritom keď sme na školení, vieme si dobre pokecať. Tebe by bolo príjemné keby mu vypisuje kamarátka v takej miere? Nerob druhým to, čo nechceš aby robili tebe.
@anonym_autor aj v manželstve musí mať človek slobodu. Vlastné súkromie je normálna vec. Byť chvíľu sám. Venovať sa ľuďom ktorým chcem. Nepovedat všetko partnerovi, ale povedať mu to čo by som nikomu inému nepovedal. To je intimita. Tvoj muž ťa potrebuje mať pod kontrolou. To nie je intimita, to je výsluch. Alebo žiarli a žiarlivosť je strach a vychádza z nízkeho sebavedomia vo vzťahu. Ja si píšem s manželkinou kamarátkou občas. Obyčajné veci. Raz za týždeň. A potom manželke poviem čo má Erika nové a že ju pozdravuje. Manželka moja si nepíše s nikým lebo ona celkovo nikde nemá chuť písať, ale stretáva sa s kolegami, s kamarátmi našimi spoločnými a občas mi povie čo má ktorý nové. Nemäm dôvod žiarliť. Ani ona.
@anonym_autor aj v manželstve musí mať človek slobodu. Vlastné súkromie je normálna vec. Byť chvíľu sám. Venovať sa ľuďom ktorým chcem. Nepovedat všetko partnerovi, ale povedať mu to čo by som nikomu inému nepovedal. To je intimita. Tvoj muž ťa potrebuje mať pod kontrolou. To nie je intimita, to je výsluch. Alebo žiarli a žiarlivosť je strach a vychádza z nízkeho sebavedomia vo vzťahu. Ja si píšem s manželkinou kamarátkou občas. Obyčajné veci. Raz za týždeň. A potom manželke poviem čo má Erika nové a že ju pozdravuje. Manželka moja si nepíše s nikým lebo ona celkovo nikde nemá chuť písať, ale stretáva sa s kolegami, s kamarátmi našimi spoločnými a občas mi povie čo má ktorý nové. Nemäm dôvod žiarliť. Ani ona.
@slovakboy nie je problém písať s opačným pohlavím, problém je koketovat. A zdá sa že autorka svojho manžela už takto sklamala viackrát.
Pre upresnenie:
@anonym_autor ze fesacik😃😃, mas nejake cudne vyjadrovanie. Vyzera to tak, ze fesacik je pre teba zaujimavejsi a podstatnejsi ako ten druk, ktoreho mas doma😂
Pre upresnenie:
@anonym_autor takze ty na svojom vypisovani nic zavadne nevidis? 😃
Mentalne si este decko, manzela si vobec nezasluzis mat. Cim skor sa rozvedie tym skor si moze najst vhodnu partnerku.
Daj muzovi voľnosť a ty môžeš písať s kým chceš. Fesacik sa poteší. Alebo ten čo ohovára tvojho muža a ty mu to dovolíš. Píšeš že viac krát našiel v tvojom mobile niečo s čoho bol sklamaný. Cize to písanie nebolo len take písanie. Dôveru si narušila a naspäť sa bude dávať tazko kedže ty sa v tomto nezmeníš. A ešte ak to písanie bolo s ex. Radšej rozvod ako sa takto trápiť.

On ti nemá čo liezť do telefónu, to je veľké no go, avšak keby sa ma manžel spýtal, či mu ukážem, o čom si píšem s nejakým kamarátom, nemám problém mu to zbežne dať pozrieť, s upovedomením, že sú tam citlivé informácie o druhej osobe, nech to rešpektuje.