icon

Prečo je iný meter na stretávanie po svadbe?

carrot_apple
24. máj 2024

Čaute,
zaujímalo by ma, a aj by som požiadala mužov z ich pohľadu ak tu dáky budú mať chuť odpísať, čo hovoríte na to, keď vydatá žena (4roky sú manželia a majú 1dieťa) si chodí s kamošmi kedy sa jej dá ako sa jej dá napríklad na chatu oslavovať narodeniny kamošky(nespala tam bola o 2ráno doma), že sa stále stretáva s ľuďmi a chodí do kina, potom ide do baru a stretáva sa tam s hocikým aj sa zoznamuje s hocikým, vraj vo všetkej počestnosti, vraj prečo by mala doma sedieť, vypije si a ide domov, dakedy o 23:00 dakedy neskôr alebo ide na bowling, dohodne sa so svojimi kamošmi, ale tí kamoši majú svojich kamošov a už ich je 6 zrazu a srandičky narážky, capká po zadku chlapovi zo srandy aby nehodil guľou kuželku, mierne popíjanie, rýchla jazda autom domov a jeden s tých jej kamošových kamošov si vypýta pusu, že aká je krásna jej hovorí, no veľmi dobre vie (ON), že je vydatá, zadaná, s dieťaťom...
to že ide do kina s kamoškami bežne nejdem ani vypisovať, že napríklad chce aby ju ten kamoš trénoval v gyme(nie ten čo ho capla zo srandy po zadku), lebo on je nabúchaný a ona je trochu pri sebe a potrebuje cvičiť...
pritom nieje tučná, má plné tvary, áno, a veľké prsia a tým pádom zadok,ale myslím, že nič hrozné, čo by sama úplne v pohode kardiom dala dolu podľa mňa keby fakt chcela cvičiť. Prečo je to tak, že chlapi berú, že je to OK keď idú na pivo s kamošmi, či jedným kamošom a skončia o pol 4 či 3 ráno lebo boli na diskotéke v pohode a prečo to žena nemôže robiť? Prečo je iný meter v tomto? Však aj ten chlap keď ide von na to pivo, tiež môže náhodne stretnúť dáku ženu, s kamarátstva sa s ňou "zabávať" zaplatiť jej drinky, smiať sa, koketovať...
Díkes všetkým za odpovede!!!

diavant
24. máj 2024

Ja si myslim ze capanie po zadku je cez ciaru. Zvysok povedzme ok. Aj ja som taku poznala tiez vydatu s dietatom a mne to bolo jedno co ona robi ale bolo mi to neprijemne ked moj muz chodil s tou partiou von.

adka_bh
24. máj 2024

Nie nie je to ok! Ale je to ich život ich manželstvo, ak budú za pár rokov rozvedení, budeš vedieť prečo.
Určite by som takúto kamosku nechcela a nechcela sa pozerať ako flirtuje s každým naokolo, ale každý máme iný morálny kredit😵‍💫
Poznám vo svojom okolí toľko manželstiev kde mal jeden z nich bokovku/bokovky, ale absolútne sa do nich nemiešam, neriešim. Ich život, ich rozhodnutia 🤌

viestta
24. máj 2024

@anna777115 povedat svoj pohlad, nazor to je v poriadku, tak by to malo medzi kamaratmi byt. Ale ten druhy si moze vybrat ci si z toho nieco vezme, ci nie. Ak vezme, mozes sa potlapkat po pleci, ze si nieco spravila, ak nie, tak co? Medzi dobrymi radami a nevyziadami roadami je trosku rozdiel, ale tak ci tak ten, ktoremu radia sa moze rozhodnut ci sa podla nich bude riadit alebo bude si svoj zivot zit tak ako jemu vyhovuje. Kazdy sme strojcom svojho stastia a cesty k tomu ako ho dosiahnut su rozne, pretoze rozni ludia za stastie povazuju rozne veci.

anna777115
24. máj 2024

@viestta Tak, aj tak sa dá zahrať v každom prípade mŕtveho chrobáka, ale pre mňa je to čistý alibizmus. Potom, tak vyzerá celá spoločnosť a celý svet. Každý nech si robí čo chce, mňa sa to netýka. Sloboda je vtedy slobodou, keď sa pri nej dodržujú nejaké spoločenské a morálne kódexy, ako náhle sa začína žiť sloboda, bez pravidiel, tak to už nie je sloboda, ale anarchia.Ja, sa držím jedného napísaného pravidlá "sloboda jednotlivca, končí tam, kde začína sloboda druhého človeka".

viestta
24. máj 2024

@anna777115 a v pripade kamosky, ktora chodi od rodiny flirtovat do barov ako to ovplyvnuje tvoju slobodu?
Vsimla si si, ze som napisala, ze mozes vyjadrit svoj nazor. Ale to je tak vsetko co mozes. Ale mas pravdu, nie nie je to vsetko. Mozes obmedzit kontakt s "nevhodnymi" ludmi. Na to mas pravo tiez.

diewcatqoo
24. máj 2024

Podla mna je toto za hranicou a ja by som sa takto ako vydata zena s dietatom nespravala. Som rada, ze si vecer o osmej mozem lahnut a nie to este lobzovat po diskotekach a chatach. Ale napr. mam kolegynu, ktora chodi takto kazdy vikend niekam. Ma dve deti (6 a 4 rocne) a takmer kazdy vikend chodi na diskoteku, chatu a pod, minimalne 2x do mesiaca sa v pondelok vyhovara na opicu.. ona uz 3 tyzdne po porode toho mladsieho bola s kamoskami na cely vikend na chate. Za ten cas je s detmi jej manzel. Ten s tym podla jej slov nema ziaden problem.
Takze pozri, ak su s tym oni obaja v poriadku, teba do toho nic. Max. si o nej mozes nieco pomysliet tak, ako si ja pomyslim o tej mojej kolegyni. A ak je to tvoja dobra kamoska, mozes jej skusit prehovorit do duse. Ale obavam sa, ze toto nebude mat ziaden efekt a ty skoncis ako ta najhorsia.

tamitamitami
24. máj 2024

Život svadbou a dieťaťom nekončí ale za mňa by sa mal človek vedieť patrične správať (je apsolútne jedno či je to muž alebo žena).

Ísť raz za mesiac večer do mesta s kamarátmi, 1-2 krát ročne na chatu, zápas, festival, pobyt je ok. Ak sa človek vie samozrejme slušne správať.

Ale určite si nemyslím že je ok flirtovať, bozkávať sa, rýchlo jazdiť po meste....proste nevedieť čo so sebou.

retatka
24. máj 2024

Ona možno Teba s mužom považuje za čudákov keď lepíte na sebe ako cecky .Zrejme je extrovert ktorý potrebuje aj spoločnosť k životu.
Nie každý človek je spokojný keď je zabednený doma v byte a von môže ísť len s partnerom .Za mna je to tiež choré ,v takom zväzku by som sa dlho neohriala.Oni sa našli .Akceptuj ,že ľudia sú rôzni .A nezáviď im !že ten tvoj ťa drží v klietke .Či manželstvom človek stráca slobodu ?Ma šúchať len nohami a nemať žiaden svoj súkromný život ?Také vzťahy nemajú dlhé trvanie .

0silvia0
24. máj 2024

@anna777115 no tak nam napis, co okrem zdvihnuteho obocia, povedania si nazoru, okrem obmedzenia stretavania s kamoskou moze autorka urobit, aby napravila tuto dospelu hriesnicu :manzelku a matku. Nasilu ju zatvori v jej dome, da jej kazen a nepusti ju von?
Ale daj konkretne rady, nie vseobecnopoucajuce reci typu: potom tak vyzera cela spolocnost a moja sloboda zacina ....

rozculena
24. máj 2024

@carrot_apple ty ju špehuješ? Alebo ako vieš,že capká po zadku nejakého chlapa,alebo sa bozkáva na rozlúčku?

rozculena
24. máj 2024

@carrot_apple čo ju ty máš čo upozorňovať a varovať.Absolútne nechápem,prečo ju špehuješ........keď sa ti to nepáči,tak sa s ňou nekamaráď.

anna777115
24. máj 2024

@0silvia0 Áno, presne jej dať najavo, že aj keď má právo užívať slobodu podľa seba, až po ten moment ked týmto svojím nevhodným užívaním slobody zasahuje do života svojích blízkych. Akým spôsobom napr. aj tým že zle ovplyvňuje. Veď, buďme úprimní, že každého z nás naši blízki môžu ovplyvniť, ako pozitívne, tak aj negativne. Na, mňa osobne, by takýto životný štýl kamarátky mal, nie veľmi povzbudivý a pozitívny vplyv. Áno, slušne by som ju upozornila že ako jej kamarátka nesúhlasím a nie som stotožnená s jej fungovaním. Veď priateľov si predsa vyberáme, takisto partnarerov a je nevyhnutné mať na ľudí aj nejaké požiadavky a očakávania od nich, aspoň čo sa týka základných ľudských a spoločenských noriem.

viestta
24. máj 2024

@anna777115 no vidis, okrem molarizovania by ti ostalo len jedine riesenie. Nestretavat sa s nevhodnou osobou. A co by to zmenilo v jej zivote? Zila by tak ako ona uzna za vhodne.

anna777115
24. máj 2024

@viestta Možno, áno, možno nie, to rozhodnutie by už bolo na nej. Ak by sa postavili nesúhlasne k jej správaniu aj ostatný známi a blízki, tak by to mohlo mať ešte výraznejší dopad pre ňu. Ale, niekedy už aj vyjadriť v dnešnej spoločnosti opačný názor, je vnímaný, ako útok na slobodu jednotlivca.

viestta
24. máj 2024

@anna777115 ty mas slobodu vyjadrit sa, ona ma slobodu rozhodnut sa ako s tvojim vyjadrenim nalozi. A kazdy z jej okruhu ma rovnaku slobodu, ale nie kazdy ma potrebu hrat sa na moralny kompas a povie si, ze jeho sa to netyka a neriesi.

anna777115
24. máj 2024

@viestta Aj, taká je možnosť, máš pravdu. Ale nesúhlasím, s tebou v tom, že upozorniť niekoho, alebo vyjadriť svoj nesúhlas s jeho správaním robí zo mňa "morálny kompas", to je otázka, ako to kto prijme a ako s tým naloží. Je, predsa, na každom z nás, ako sa budeme prezentovať a akým spôsobom, budeme vplývať na druhých.

viestta
24. máj 2024

@anna777115 v tomto konkretnom pripade ide o moralny kompas. Ak sa niekto nezdravo stravuje, tak upozornenie je tiez v poriadku. Ale to je tak vsetko co mozes spravit. Ako s tym nalozi je jeho vec. Upozornovat a davat rady (dobre mienene, nevyziadane aj kadejake ine) mozes v podstate na cokolvek, co robi iny inac ako si ty predstavujes (s vynimkou trestnej cinnosti, tam mas ine povinnosti), ale nic viac.

0silvia0
24. máj 2024

@anna777115 ale ved toto predsa urobila, povedala jej svoj nazor a planuje s nou obmedzit kontakt, co este dalej ma urobit?

anna777115
24. máj 2024

@viestta Ale, ja nedávam nevyžiadane rady tým, že pristavujem cudzích ľudí a morálne ich hodnotím. Ale, tu, konkrétne ide o blízku osobu, ktorá má, ako kamarátku svojím životom ovplyvňuje, reprezentuje. Veď, nie nadarmo, sa vraví, "povec mi, akých priateľov máš a ja ti poviem, aký si ty sám", alebo "vrana k vrane sadá.Otazka, od autorky bola, či je podľa nás životný štýl jej kamarátky v pohode, alebo nie. Za, seba som vyjadrila svoj názor a je jedno či je takáto osoba v pozícii muža, alebo ženy, za mňa nie. Nedokázala, by som takúto osoby tolerovať, ani ako kamarátku, ani ako partnera, lebo má inak nastavené spoločenské a etické hodnoty, ako ja a to sa vylučuje pre vzájomný vzťah. Podotýkam, je to môj subjektívny postoj, k tejto záležitosti a každý jednotlivec, má vlastnú škálu tolerantnosti, akceptácie a nastavenie životných hodnôt.

anna777115
24. máj 2024

@0silvia0 Nič, viacej nemôže urobiť, len dúfať, že to upozornenie nebude mať opačný efekt, ako bol pôvodný zámer autorky.Tymto, upozornením to pre ňu končí a je už, len na tej dotyčnej, ako s tým naloží.

viestta
24. máj 2024

@anna777115 kamaratka reprezentuje teba? To snad nemyslis vazne. A od zaciatku pisem, ze nemusis byt v kontakte s osobou, ktorej spravanie ti nepripada vhodne. Kamaratov si vyberame, to si napisala aj ty. Tak aky problem? Je pre mna tento clovek nevhodny, tak sa s nim nestykam. Kamarat nie je ani rodina, ani kolega, ze musim ho tolerovat aj ked ho nemusim.

anna777115
24. máj 2024

@viestta Áno stojím si za svojim. V akej spoločnosti sa sama pohybujem a akých mám priateľov vypovedá aj o mne a vrhá aj na mňa svoj tieň, ale zároveň aj naopak. Veď, celý náš život je ovplyvnený genetikou, výchovou a spoločnosťou v ktorej sa nachádzame.

viestta
24. máj 2024
anna777115
24. máj 2024

@viestta Veď o Tom píšem, že nikoho nie sme nútený tolerovať a treba nastaviť nejakú postupnosť. Veď, najprv oznámim, čo som schopná tolerovať a aké preferujem hodnoty a keď sa názorovo rozhádzamé, tak nezostávam v takom vzťahu, ktorý má ničím neobohati, odoberá mi energiu a životný elán .

viestta
24. máj 2024

@anna777115 X krat som ti dala za pravdu, co este furt potrebujes zdovodnovat? Zariad sa ako len ty chces, mne je to v konecnom dosledku jedno.

katkazocele
26. máj 2024

@carrot_apple Opísala si správanie buď ,, nezadanej ženy,, alebo ženy ktorá má otvorený vzťah , len to zabudla povedať svojmu manželovi 😂
Ten jej muž, buď je úplný podpapučník a má ho za handru, alebo aj on pomimo si užíva bokom. Že tlapkanie cudzích mužov po zadku...
Vieš čo je najväčšia irónia, keby to napíšeš opačne, že jej muž behá kade tade, tlapká ženy po zadkoch, pozýva na drinky tak 99% komentárov by nebolo tak tolerantných ako keď to robí žena jemu 😉

vespertine
26. máj 2024

Pre toto nemám rada ľudí - hodnotia, ohovárajú, súdia,
namiesto sebarozvoja, ktorý by bol omnoho prínosnejší (napríklad). My ti tu máme hovoriť, aký máš mať na niekoho názor? Hádam sama vieš, čo si o nej myslíš (je to viac, než jasné), tak z akého dôvodu si to tu potrebuješ povtrdzovať? Ty môžeš mať názor aký len chceš, a môžeš s ním naložiť ako len chceš. Prečo si myslíš, že cudzie ženy na internete (o ktoré by si možno ani na tej diskotéke nezakopla), by ti v tom mali radiť.

michelle567
26. máj 2024

Ja si myslím že je to cez čiaru...ako aj autorka...

stanislavicenka
26. máj 2024

@carrot_apple ved to nie je tvoja vec🤷.
Ale za mna, a aj na mna by to bolo prilis. Iba rozmyslam, ze kedy ma to zena cas😁

aurora33
26. máj 2024

@carrot_apple jej správanie nie je v poriadku, teda ak je vydatá a matka, ale tvoje tiež nie. Ty s ňou chodíš von sa zabávať, alebo spehovat? Lebo toľko podrobnosti čo si tu napísala, no klobuk dolu 😀😂 ty aj stíhaš žiť svoj život, alebo len beháš za kamoskou a zapisujes si akého chlapa kedy chytila za zadok a podobne?