Prečo je môj priateľ menej pozorný?
Ahojte. Som s priateľom 7 rokov, mame obaja 28 rokov. Žijeme už skoro 5 rokov v spoločnej domácnosti. Vždy to bol veľký gentleman. Uctil si ma a tým mi od začiatku učaroval. Na moje sviatky si vždy dal záležať, aj na Vianoce, Mikuláša...
Pred 2 rokmi sme prekonali krízu, ktorá trvala 3 mesiace. Máme to za sebou, dokonca sa aj zmenili veci, kvôli ktorým predtým tá kríza vznikla.
Tento rok je priateľ iný... Na moje narodeniny mi len týždeň dopredu povedal, že nevie čo mi má kúpiť a tak si mám vybrať hodinky. Okrem toho mi nedal nič. Ani kvietok, drobnosť... Nič. Zamrzelo ma to a aj som mu to povedala. O necele 2 mesiace som mala meniny. Celý deň nič, ani mi nezablahozelal. Potom mi na konci dňa povedal či pojdeme niekam na drink keď už mam tie meniny... Veľmi sme sa pohadali lebo ma mrzelo že takto sa tváril že na mňa zabudol... Potom mi kupil darček a dal mi ho o 3 dni... Ale nemám rada dary z vynutenia
Na 7-me výročie ktoré bolo tento týždeň sme sa šli najesť. Bavili sme sa o tom že veľa ľudí je spolu dlhe roky, potom sa rozídu a hneď si nájdu partnera s ktorým majú deti, dom a svadbu.
A tak som ho podpichla, že ani ja nemám ešte prstienok. Obrátil to na žart a povedal, že si chce byť na 100% istý pred tým ako si ma vezme...
Som žena, ktorá zarába viac ako on. Keď nakupujem handry na seba tak za svoje. Vždy som upravená, každý má chváli že nepoznajú tak elegantnú ženu. Staram sa o seba, doma upracem, cez víkend vymyslím program, keď vstane a je unaveny idem mu spraviť raňajky, medzitým navarim obed, nakupim.
Jemu sa akosi nič nechce, na nič nemá energiu... A keď je unavený tak sa snažím mu to uľahčjt aspoň doma.
Sex mávame pravidlene, tam je všetko v poriadku.
Proste mám pocit že mňa si asi nikto nechce vziať... A nepáči sa mi ako ma začína brať asi ako samozrejmosť a nemusí sa snažiť...
Na co by sa snazil, ked ma doma vsetko co potrebuje? Zo svadby sa zarty nerobia, aspon podla mna. Za 5 rokov byvania nevie, ci s tebou chce byt? To si tiez robi srandu? Tu pomoze len rozhovor a vazny, ze ako dalej. Lebo sa Ti moze stat, ze s nim budes dalsich 10 rokov lebo je “dobry clovek” a zistis, ze Ti usiel cely produktivny vek. A bude nasledovat rozchod. A ze si upravena a elegantna? To je kazda druha zena. Nie, vacsina zien nechodi strapata, v umastenom tricku a leginach. A moze sa Ti stat, ze zatial co ty poskytujes full service, on mina peniaze a energiu inde.
Snažíš sa byť ideálna, chceš, aby takí boli aj ľudia a svet okolo teba. Ale takto to nefunguje... Píšeš, že by si mu dopriala ženu, ktorá je opak teba - "aby videl"... No, len aby si nebola prekvapená, že si takúto nájde a bude mu max vyhovovať. Ešte si sa nestretla s tým, že chlap vymenil svoju "dokonalú" partnerku za "šedú myšku"? Ste v období, keď by sa váš vzťah mal niekam posunúť a mali by ste mať v ňom "jasno". Je možné, že tu u vás smeruje ku vzťahu "prechodenému". A inak láska a úcta sa neprejavujú originálnymi darčekmi...
@ivetz To sú tie situácie, kedy chlap vlastne nemá priestor byť chlapom, lebo žena všetko zvláda, všetko dokonale. A možno že mu to aj vyhovuje, keď nič nemusí riešiť. Ale pri inej si môže uvedomiť, že sa cíti byť viac chlapom, lebo ona je tá "slabá".
A okrem peňazí nemáte iné problémy?Všetko ostatné je v poriadku,ide len o tu materiálnu čiastku?Lebo som prečítala zopár tvojich komentov a všedné je len peniaze,darčeky,darčeky,peniaze.....
Z tvojho príspevku mi vyplýva niekoľko vecí. Po prvé, to, že ťa partner dokázal ignorovať v jednej domácnosti tri mesiace, je riadna sila. Odmietanie komunikácie je psychické týranie. Po druhé, to, že ti po 7 rokoch vzťahu povie, že si chce byť tebou 100-percentne istý, je úplný pľuvanec do tváre. Po tretie, pýtaš sa, čo viac máš urobiť. Už tu odznelo, že nič. Z celého tohto mi vyplýva to, či sama pomenovala, že partner si je tebou úplne istý. Nech on robí alebo nerobí čokoľvek, má doma elegantnú sebestačnú ženu, obriadené, navarené, aj sexuálne vyžitie, keď je unavenučký, je oňho postarané, program naplánovaný, na sviatok dostane výlet do zahraničia... Po tomto keď ti povie, že si tebou chce byť 100-percentne istý (mimochodom, ty si si 100-percentne istá, že s týmto človekom chceš stráviť celý život?) a ty ďalej funguješ akoby nič, načo by on niečo menil? Oňho je postarané za každých okolností. Nie som zástancom hier vo vzťahu, ale ja by som v tvojej situácii prešla na úplne sebecký mód. Vravíš, že by si mu dopriala takú, čo sa nestará - veď mu to ukáž. Nestaraj sa, urob si program sama, choď na predĺžený víkend s kamarátkou alebo rodinou, choď sa najesť do reštiky, veď peniaze máš. A uvidíš, či sa niečo zmení. Jednoducho mu daj normálne pocítiť, že to, čo robíš, nie je samozrejmosť.
úprimne, ak si po 7 rokoch nie je istý, či si ťa chce vziať, tak si je podľa mňa skôr istý, že si ťa NECHCE vziať... začali ste spolu dosť mladí, stále ste mladí, možno by bolo lepšie nechať za sebou tento vzťah, ktorý stratil iskru a pobrať sa každý svojou cestou
Nič neobvyklé, tzv. prechodený vzťah.
Takto lipnut na darcekoch omg, co si male decko?
Ale k veci, robis chybu ze panko sa ma ako kral.. je si tebou isty, naco by si ta bral? Mala by si ho prestat setrit, nech aj on prilozi ruku k dielu lebo ked budete mat raz deti tak sa zblaznis.. naucila si si ho velmi zle.
@zunaf áno dnes som presne nad tým takto začala uvažovať, že prestanem robiť všetko a nebudem dávať do vzťahu všetku energiu...
Ja nehovorím že on nič neurobí, ale je pravda že len ked ho poprosím a pripomeniem mu
@danica2711 toto je už prehnaný názor, náš vzťah vôbec nestratil iskru, my spolu vychádzame, sme si najnižšie osoby, trávime spolu veľa času, veľa cestujeme, máme zážitky a rozumieme si, nemáme ani problém v intímnej stranke
Preto ma zarazilo keď mi povedal že on si mnou neni vlastne na 100% istý...
@monikkatt ako pardon že chce žena kúsok pozornosti od svojho chlapa... Ja na jeho sviatky nezabudam, veľakrát ho chcem len tak potešiť a preto mu spravím raňajky alebo kúpim niečo čo ho poteší... Keby aj malú sladkosť
Ale mám sviatok a z jeho strany nie je žiadna iniciatíva... Ja jednoducho nebudem žena ktorá sa len bude o všetko starať a ešte jemu je za obtiaž mi kúpiť kyticu za 5€ v Tescu...
Príde mi že zlenivel, nesnaží sa, nemá tu iniciatívu
@zzzuzzzu ďakujem za pekné slová a že ma chápete ❤️
Tak mu nastav zrcadlo. Začni se chovat stejně, vykašli se na jeho narozeniny, svátek..... Ze svojí zkušenosti vím, že lidi nesnesou ,aby ses k nim chovala jako oni k tobě. Jsou naštvaní, dotýká se jich to. Ale j9nak to nepochopí.....
Ako nehnevaj sa ale cakat darcek na mikulasa a ked ho nedostanes tak je cirkus? Asi ho to uz nebavi..
Proste si sa mu zunovala.. skus u neho vyvolat ziarlivost nech si tebou nie je taky isty
Mozno aj on by sa vedel k tomu vyjadrit, ze uz ho vymyslanie darcekov aj unavuje a v kuse nieco. Ale my do tvojho vztahu nevidime. Ja som tiez mala vztah, kde sa davali vylucne drahe darceky a mna to po case prestalo bavit, ze v kuse nieco vymyslat, letenky, drahe pobyty a co ja viem co. Ja som toto pritom vobec nepozadovala.
Vas problem je mozno v tom, ze vlastne ani neviete, co chcete. Brat sa moc nechcete, ani deti netreba, ci je to pravda, to si v hlave zrovnaj sama, lebo myslim, ze v kutiku duse si ocakavala nieco ine. Aby to neskoncilo tak, ze on sa teraz tvari spokojny, lebo o vsetko sa staras, aj sex je, darceky su, aj sa prehnane snazis- taky stav mu vyhovuje, naco by to momentalne menil a ak sa naskytne prilezitost, odide s druhou, preto ta poznamka o tom, ze si nie je na 100% isty.
A mozno, keby nebolo spolocnej hypo, uz spolu ani nie ste.
@mk1111111111 toto si velmi dobre napisala.Cista pravda.
Stala si sa pre neho samozrejmostou.
@mk1111111111
@domkakvet
@muchotrafka298
Ďakujem za niektoré až prehnané reakcie až prekrucanie skutočnosti - ako som nedostala darcek a robila som cirkus...
Hovorí sa tomu úcta k partnerke... Ani raz som tu nenapísala že čakám honosné dary, ak chcem priveľa aby si na mňa partner spomenul na narodeniny a chcel ma potešiť čo i len kvetmi tak ok...
Akože nakoniec tu som ja za chamtivu nespokojnu kravu, čo mu dala všetko a ma sa upokojiť...
Už som zabudla ako vedia ľudia ublížiť...
Ja neviem, bežne vzťahy fungujú tak že ste spolu a keď to klape posunie sa to ďalej.
My sme spolu 7 rokov, našetrili sme sa na byvanie, budovali vzťah, ja sa stále snažím byť dobrou partnerkou... Jediné čo ma zaskočilo je tvrdenie že on si mnou vlastne neni na 100% istý...
Teraz tu len čítam že načo by sa chlap mal snažiť keď má všetko... Myslela som že tak veci fungujú, požiadam o ruku niekoho s kým dlhšie žijem a poznáme sa... To je jediné čo tu riešim, sme spolu dlho a vzťah nám funguje... Aspoň ja som to tak vnímala
Je veľmi ľahké sa tu do niekoho obuť a vynadať mu ešte aj za to že po všetkej tej snahe som len chcela aby si ma mňa spomenul na môj sviatok... Už som chamtiva a malicherna hysterička ktorá robí cirkus pre každý sviatok
Pričom som sem písala že mi na 7-me výročie partner povedal niečo čo nepotrebujem počúvať
Nemas tu ani jeden utocny komentar v diskusii, nikto Ti tu nenadava. Pokial niekto po 7 rokoch nevie, ci chce s tebou byt, tak sa nad vecami skus zamysliet. Skutocne myslis, ze vztah funguje a on ani nevie, ci chce s tebou byt? A zobrat si Ta? O par rokov mozes skoncit v prechodenom vztahu alebo po rozchode. Budes prosikat o prsten a svadbu? Alebo ho v zufalstve poziadae o ruku sama? A nie, nemyslim si, ze v takychto veciach sa vo vztahu zartuje.
Co sa tyka darcekov, pocitam: narodeniny meniny vianoce valentin vyrocie a este vravis aj mikulas-6 krat za rok vymyslat co pre Teba. Muzov toto nebavi...
A neventiluj sa na zeny co Ti len povedali to iste co vidis aj sama. Ze hoci sa ides potrhat aby si bola dokonalou partnerkou, priatel lenivie, nesnazi sa, neoplaca to; dokonca po rokoch takehoto servisu si ani nie je isty ci Ta chce navzdy
Niekedy som bola podobná a vieš čo? Poviem ti jednu vec, skús byť v kľude.. skús nájsť svoje štastie, ak ti nekúpi čokoládu, kúp si ju sama, povedz si, že ako dobre sa spolu máte a ak toto je jediný problém, tak máte krásny život ☺️ a mne sa osvedčilo, že keď som ja bola tá pohodová, baba, čo vkuse niečo nevyžadovala a nesťažovala sa, tak ma začal aj môj teraz už manžel a otec dieťaťa zahŕnať pozornosťou 🥰
Ale o tej budúcnosti by ste sa mali normálne porozprávať, nie v náznakoch 😉
Neviem preco si ma oznacila v tom prispevku, asi omylom.

Podľa mňa si dlho čakala, už dávno mala byť na stole otázka ohľadne budúcnosti ,svadby, deti a.t.d . Pre mňa osobne by bola urážka keby po toľkých rokoch mi povie partner že si nieje 100% istý či si ma chce vziať (potom akoze na čo je so mnou?) . Roky bežia a ty stracas čas...