icon

Prečo je štíhlosť stále predmetom komentárov?

21. aug 2025

Ahojte toto je taká úvaha na zamyslenie na večer. A možno aj moja spoveď. Som štíhla a vysoká. Celý život som štíhla. Celý život s tým mám problém, veľmi ťažko priberám, veľmi rýchlo chudnem. Celé moje okolie to vie, poznajú ma celý život mám kamarátov len dlhoročných. Napriek tomu vždy keď sa stretnem s rodinou či priateľmi mi povedia bože ty si taká chudá alebo ty si zase schudla alebo musíš pribrať. Poviem úprimne.. nerozumiem tomu. Vedia že to mám tak celý život je naozaj nutné neustále mi to povedať ako prvú vec keď ma uvidia? Myslia si že nevlastním zrkadlo alebo čo? Je im jedno že je mi to nepríjemné? Btw áno povedala som im niekoľkokrát že mi to vadí keď to komentujú. Keď prídem niekam kde ma vidia prvýkrát ako prvé komentujú moju váhu a dookola rozoberajú aká som chudá a je to vyslovene predmetom ich debát do ktorých ma nútia sa zapojiť. Ešte by boli radi aby som sa pri tom usmievala a s radosťou odpovedala na ich debilné otázky. A teraz sa pýtam prečo sa toto napríklad tučným ženám nedeje??? Tam už je to neslušné. Nikto príčetný nepríde k cudzej osobe a nepovie jej Ježiš ty si aká tučná fakt by si mala schudnúť. Alebo nikto sa s novou osobou ktorá je pri tele nezoznamuje tak že kokso ty si riadne tučná!! Alebo zas si pribrala. Proste vníma sa to ako neslušné a necitlivé ale na druhú stranu to už neplatí. Prečo?

autor
21. aug 2025
@anonym_ce6712

@alizea Neverim, ze niekto moze byt takyto hlupy ako ty 🤦‍♀️
Vidis, mila autorka, ze co za ludia su tu medzi nami. Cize reakcie tvojho okolia ma asi az tak neprekvapuju.

@anonym_ce6712 dala by som ti like keby mi to ide

1gramofon
21. aug 2025

Mám to rovnako. Už som raz jednej kolegyni povedala, že ona je zase ako mafin a keby sa kotulala tak je skôr tam kde treba.
Mafin som ju volala ešte pár dní kým neprišla s tým, že sa ospravedlňuje a je jej to takto nepríjemne... Zrazu.
Moja Mati vôbec nechápe, furt jej vymenujem jej nedostatky, nie je potešená, ale nechápe o čo ide a prečo som taká zlá. Chuderka.
Niekto pochopí a niekto nie. Väčšinou je to sranda len kým nespravím to iste

autor
21. aug 2025
@anonym_ce6712

@alizea Neverim, ze niekto moze byt takyto hlupy ako ty 🤦‍♀️
Vidis, mila autorka, ze co za ludia su tu medzi nami. Cize reakcie tvojho okolia ma asi az tak neprekvapuju.

@anonym_ce6712 ešte napíše že tak si sa pochválila... Ako ja nerozumiem tomu. To naozaj sa jej dotklo toto? Nepoviem keby sa naozaj chválim. Ale ja sa tu na to vyslovene sťažujem😄 a ďalšie asi s podobným problémom opačným ako mám ja jej to olajkovali

autor
21. aug 2025
@1gramofon

Mám to rovnako. Už som raz jednej kolegyni povedala, že ona je zase ako mafin a keby sa kotulala tak je skôr tam kde treba.
Mafin som ju volala ešte pár dní kým neprišla s tým, že sa ospravedlňuje a je jej to takto nepríjemne... Zrazu.
Moja Mati vôbec nechápe, furt jej vymenujem jej nedostatky, nie je potešená, ale nechápe o čo ide a prečo som taká zlá. Chuderka.
Niekto pochopí a niekto nie. Väčšinou je to sranda len kým nespravím to iste

@1gramofon dosť cením že to takto dokážeš. Ja sa väčšinou tých ľudí nechcem dotknúť aj keď mi robia to isté. Ale asi keď nezačnem tak to neskončí

glade22
21. aug 2025

Tak v dnešnej dobe sú ľudia väčšinou radi, keď sú chudí a sú radi, keď na to niekto upozorní.
Veď všeobecne sa vraví, že ženy chcú byť chudé najmä kvôli komentárom ostatných 🙂
Preto ľudia nemajú zábrany verejne poukazovať na chudosť niekoho, zatiaľ čo o tučných si len šepkajú za ich chrbtami.
Vo veľa prípadoch v týchto poznámkach je aj závisť, aspoň ja to tak vnímam.
Tiež som chudá a tiež to často počúvam, ale mne to napríklad nevadí.

svetlonos
21. aug 2025
@anonym_autor

@mirokub ďakujem. Zatiaľ používam odpoveď že vážne? Ďakujem za ďalšie upozornenie. Ešte som sa nevidela v zrkadle. Ale to poviem až keď už má fakt serú😄

@anonym_autor
vie ona to nemyslela v zlom. Teba to štve, to chápem. Ake casto to vôbec nie je myslene zle. Ono to inak vyznieva priamo a cez písanie. A mam známu, ktira je tiez vysoká chuda a pokial schudne pri strese, uz je to moc. Napriklad ked porodila, muz jej pravidelne jedlo chystal. Práve aby uz nechudla, takže chápem
Neber tu ludi tak, ze ti chcu zle. No mne babka tiez hovorila aka som chuda, bola som normalna, stihla. Veľa ludi prehana.

anonym_ce6712
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_ce6712 ešte napíše že tak si sa pochválila... Ako ja nerozumiem tomu. To naozaj sa jej dotklo toto? Nepoviem keby sa naozaj chválim. Ale ja sa tu na to vyslovene sťažujem😄 a ďalšie asi s podobným problémom opačným ako mám ja jej to olajkovali

@anonym_autor Ja som v takom soku, ze co si to vobec dovoluje od teba pytat fotku tvojej postavy??? To fakt niekomu nie je kktne napisat? A ver tomu, ze keby si ju tu zavesila, tak by ta ona a podobne len pranierovali a estelen by si si vypocula 😀. Ludia vobec nemaju chochmes kokso!
To su presne tie typy, ktore ti budu tvrdit, ze zena si za znasilnenie moze sama lebo mala kratku suknu...
Victim blaming at its best.

denkabemommy
21. aug 2025
@anonym_autor

@lucia13022023 tiež si myslím že je to buď za účelom strapnenia alebo niektorí akoby z toho mali senzáciu..
@liv1 ďakujem za reakciu a aj mňa to pobavilo ako fakt nonsens
@denkabemommy haha teba by som chcela za kamošku
@svetlonos ťažko sa to po tebe číta ale napokon to chápem a chápem aj tvoj pohľad. Napísala si že keby s tým nemám problém.. no sú obdobia kedy som stále chudá ale tak okej a vtedy s tým problém nemám. Ale potom sú stresové obdobia kedy schudnem a vtedy to vadí aj mne a nepáči sa mi to. Ťažko do seba dostávam viac jedla. A k tomu prskaniu. Vieš založím tu diskusiu o tom že mi vadí že ľudia riešia moju váhu a ona sa hneď medzi prvými pýta koľko vážim aby to ona mohla posúdiť.. asi či som naozaj dosť chudá alebo čo neviem nechápem. Na to sa nedá normálne odpovedať. Ani tá jej reakcia nebola so žiadnym dobrým úmyslom.

@anonym_autor 😅 kľudne. Ale teda som úprimná, aj keď sa ma niekto spýta na môj názor, to unesie malo ľudí 😅🙈

terry658
21. aug 2025

@anonym_autor ja zas ako opačný protipól mám skúsenosť s nepriamimi narážkami typu: to by Ťa neunieslo a podobne. Kašli na nich. Asi nemajú čo iné na práci

rebekabeka14
21. aug 2025

Neviem prečo je to tak. Ale mám to rovnako. Mama stále Musíš trošku pribrať,veľmi si chudá,sesternica tiež, jeziis máš takú malú hlavu musíš pribrať. Pritom jasne že mám malú hlavu ,celá som mala mám 153 cm tak snáď ju nebudem mať jak televízor . Keď poviem,že ja proste jem normálne , a nemám anorexiu ,ako to oni pomaly prezentujú ,tak stále do mňa hustia . Pritom mám postavu že mám aj zadok aj stehná ,len hore som taká utlejsia.Tiež mi to liezlo na nervy ,ale už som sa viacmenej obrnila. Hlavne je aby si bola so sebou ty spokojná,ostatných nerieš

autor
21. aug 2025
@rebekabeka14

Neviem prečo je to tak. Ale mám to rovnako. Mama stále Musíš trošku pribrať,veľmi si chudá,sesternica tiež, jeziis máš takú malú hlavu musíš pribrať. Pritom jasne že mám malú hlavu ,celá som mala mám 153 cm tak snáď ju nebudem mať jak televízor . Keď poviem,že ja proste jem normálne , a nemám anorexiu ,ako to oni pomaly prezentujú ,tak stále do mňa hustia . Pritom mám postavu že mám aj zadok aj stehná ,len hore som taká utlejsia.Tiež mi to liezlo na nervy ,ale už som sa viacmenej obrnila. Hlavne je aby si bola so sebou ty spokojná,ostatných nerieš

@terry658 to ma mrzí
@rebekabeka14 sranda aj do mňa ide úplne najviac moja sesternica za to. Od detstva. Kukla som si tvoje foto a podľa mňa vyzeráš úplne normálne neprides mi príliš chudá ani nič podľa mňa máš zdravú váhu aj postavu takže ich komentáre už vôbec nechápem. To ja som fakt chudšia. Ale zas mám aj o 25cm viac takže mňa zostihluje opticky dosť aj to

rebekabeka14
21. aug 2025
@anonym_autor

@terry658 to ma mrzí
@rebekabeka14 sranda aj do mňa ide úplne najviac moja sesternica za to. Od detstva. Kukla som si tvoje foto a podľa mňa vyzeráš úplne normálne neprides mi príliš chudá ani nič podľa mňa máš zdravú váhu aj postavu takže ich komentáre už vôbec nechápem. To ja som fakt chudšia. Ale zas mám aj o 25cm viac takže mňa zostihluje opticky dosť aj to

@anonym_autor mna celkovo všade. Keď dôjdem niekde s deťmi,tak prvé sa ma opýtaju a to kde ste ich mala 😅 akože ono je to vtipne . Len mňa zas neberú vážne. Hej mám 153cm a 42kg . Za mňa žiadna podvýživa to nie je. Ale tak golf,nedá sa vyhovieť každému

autor
21. aug 2025
@rebekabeka14

@anonym_autor mna celkovo všade. Keď dôjdem niekde s deťmi,tak prvé sa ma opýtaju a to kde ste ich mala 😅 akože ono je to vtipne . Len mňa zas neberú vážne. Hej mám 153cm a 42kg . Za mňa žiadna podvýživa to nie je. Ale tak golf,nedá sa vyhovieť každému

@rebekabeka14 ale inak naozaj ako maminku troch detí by som ťa netipla nikdy ani ja haha vyzeráš veľmi mlado

domkakvet
21. aug 2025

@anonym_autor co ti na tom vadi, ja som tiez chuda a tiez mi to niektori hovoria, ja sa vzdy potesim, nahodim velky usmev a prikyvnem.

autor
21. aug 2025
@domkakvet

@anonym_autor co ti na tom vadi, ja som tiez chuda a tiez mi to niektori hovoria, ja sa vzdy potesim, nahodim velky usmev a prikyvnem.

@domkakvet no vadí mi na tom to že ja narozdiel od teba nie som rada chudá. Veľmi ťažko sa mi priberá. Tak ako niekto nie je rád keď je tučný. Okrem toho je rozdiel keď si len normálne štíhla a keď si stihla viac ako by bolo treba. Chápeš?

1gramofon
21. aug 2025
@anonym_autor

@1gramofon dosť cením že to takto dokážeš. Ja sa väčšinou tých ľudí nechcem dotknúť aj keď mi robia to isté. Ale asi keď nezačnem tak to neskončí

@anonym_autor teraz to robím az keď je toho na mňa príliš. Kedysi mi to toľko netrvalo. Odkedy som chorá beriem život vážnejšie a to je chyba. Ľudia sa ku mne správali lepšie keď videli, že sa nebojím byť rovnaká ako oni.

curlie
21. aug 2025

@anonym_autor bože tento príspevok akoby som ja písala, úplne presne nad tým istým sa zamýšľam. Stále počujem narážky ako mám jesť, aká som chudá, mám sa KONEČNE/PORIADNE najesť a stále dookola. Ale keď by som za niekým prišla a povedala mu že "ty si aká tučná, prestaň toľko jesť" tak je to urážka...Nerozumiem tomu a už nemám absolútne žiadnu toleranciu voči tomu 🙄

anonym_4db212
21. aug 2025

Ja si pamatam z puberty ako sa mi smali ze som ako suchy konar, doteraz sa takou optikou pozeram na seba :( mam 4 deti a po jednom porode mi kamos povedal ze konecne vyzeram normalne ako zena (on je v pohode kamos ale obcas idu usta skor ako hlava). Dost bolia tieto komentare. Tiez ma povazuju za starsiu sestru mojich deti. Ale manzelovi sa pacim taka stihla 🙏❤️

autor
21. aug 2025
@anonym_4db212

Ja si pamatam z puberty ako sa mi smali ze som ako suchy konar, doteraz sa takou optikou pozeram na seba :( mam 4 deti a po jednom porode mi kamos povedal ze konecne vyzeram normalne ako zena (on je v pohode kamos ale obcas idu usta skor ako hlava). Dost bolia tieto komentare. Tiez ma povazuju za starsiu sestru mojich deti. Ale manzelovi sa pacim taka stihla 🙏❤️

@curlie áno aj u mňa sa ťa tolerancia už úplne vytráca. Proste príde bod keď je človek dospelý uvedomí si že celý život nepočúva nič iné a povie si že už to nedáva
@anonym_4db212 presne takéto veci boli povedané aj mne. Myslím že keď som bola mladšia bola to až šikana od najbližších, cez spolužiakov až po ľudí čo ma ani nepoznali. Nohy ako hajzlovy pavúk, papek, kostrička a ešte aj nejaké horšie ale ja to nie som schopná ani napísať. Chvalabohu tiež môj partner s tým nemal nikdy problém a páčim sa mu takto ako som. A tiež keď som v tehotenstve bola pribrata mi povedala známa že konečne si pribrala a vyzeráš normálne lebo predtým si vyzerala fakt hrozne. No do piatich dní od pôrodu bolo mojich plus 13kg fuč

nevenka
21. aug 2025

Ale veru povie to aj pribratym zenam, neboj sa. Moj otec nezabudne nikdy okomentovat...Ked sme rozoberali, ze nase tretie dieta je aj za troch a je stale ako kost a koza. Ved aj Ty si taka bola a ako si sa vypapkala. Takze ako vravim, nedeje sa to len Tebe, aj nam tucnym sa to deje.

autor
21. aug 2025
@nevenka

Ale veru povie to aj pribratym zenam, neboj sa. Moj otec nezabudne nikdy okomentovat...Ked sme rozoberali, ze nase tretie dieta je aj za troch a je stale ako kost a koza. Ved aj Ty si taka bola a ako si sa vypapkala. Takze ako vravim, nedeje sa to len Tebe, aj nam tucnym sa to deje.

@nevenka a deje sa ti to na každom kroku? Že napríklad ťa kamarátka zoznámi s nejakou random známou a ona ti povie fíha ty si aká tučná mala by si menej jesť

Inak ja som príspevkom nechcela povedať že tučným sa to nedeje (samozrejme viem že áno) ale myslím si že nie až v takej miere ako ľuďom ktorí sú veľmi chudi. Tam takmer nik nemá zábran

jana_eyre_2
21. aug 2025

Ja absolutne nechápem, prečo sa vôbec ľudia vyjadrujú k postave akejkoľvek.. to je vec, ktorú fakt nikdy nerobím a úprimne nikoho neposudzujem.. ale prečo to robia druhi nerozumiem a ani nikdy nebudem chápať..

jana_eyre_2
21. aug 2025

A myslím, že to vôbec nie je súťaž komu sa to "deje viac".. osobne som bola veľmi vychudnutá (podvyživena) ale aj pribrata a ľudia mali potrebu ma nejako okomentovať rovnako často.. nedovolila by som si povedať komu sa to deje častejšie, v oboch prípadoch je to nepríjemne, pretoze sa fokusuje len na vonkajšok do ktorého nikoho nič nie je.. riešia sa jednoducho nepodstatne blbosti..

rozculena
21. aug 2025

@anonym_autor bože ľudia,to s kým sa stretávate,čo to máte za ľudí okolo seba...v živote sa nikto nikdy nevyjadril k tomu,ako vyzerám...

petkavka
21. aug 2025

@anonym_autor Ahoj. Je to tak ako hovoris. Dovod: ostatne dievcata musia drzat diety a doslova nejest a aj tak taku vahu mat nebudu.. Ja mam 164cm, normalna vaha 44kg. Aktualne 2mesiace po porode 50kg. Takze mne funguje empatia. Odpovedam: ja viem ze je to nefer, ze si mozem dat hamburger, hranolky, nugetky a niekto sa na to pozrie a priberie. Je to geneticka odchylka a vy sa nesnazte byt taka chuda. U vas by to znamenalo chorobu ....je to empaticke, pravdive a funguje

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
oskvarka
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď o Tom to podľa mňa je väčšinou za tým bude závisť.. ja som tiež občas kamošku chudý vysoku okomentovala wow aka chudá ale ja som jej uprimne povedala že fakt ako závidím jej metabolizmus.. lebo fakt keď si na návšteve a večer o deviatej ona môže zjedt čokoľvek a ty si radšej nedáš ani tri chrumky a ona vytiahne pohostenie ku telke...nie že by som bola tučná ale proste priberiem aj keď sa pozriem na vodu..aj keď ani nie je čo závidieť lebo kôli svojej hmotnosti mala pravdepodobne vždy veľký problém otehotnieť.... Ale zase ona má zana peknú postavu a ja som jej nikdy nepovedala že má pribrať a fakt ak je niekto príchudy na môj alebo kohokoľvek iného vkus tak je vážne nevkusné mu dávať takéto rady a komentáre.. Veď predsa vidí aký je a určite s tým nieje spokojný ale asi to nieje len tak niečo s tým spraviť... Ako predsa pôjde asi o zdravie a takéto veci človek diskutuje z blízkymi osobami ktorým dôveruje aj nadváhu aj podvahu a náhodný okoloidúci a iný jedinci tu predsa nie sú na to aby posudzovali. Ale to je pri všetkom tak ja mám choré čreva mám relatívne normálnu postavu a brucho ako v treťom mesiaci väčšinu dňa a so zlým držaním tela je to naozaj nie estetické... Ako keď mi niekto povie výstrih sa hrbis sa to beriem ako ok...ale keď komentujú ľudia moje brucho...a ni jeden krát ale stále dookola 🤦

anonym_a68a3f
22. aug 2025

Ja zas keď uvidím takého vychudnuteho človeka, tak prvé čo si pomyslím je, že chudák, asi ma nejakú chorobu keď tak vychudol. Lebo to ani zdravo nevyzerá.

curlie
22. aug 2025
@jana_eyre_2

A myslím, že to vôbec nie je súťaž komu sa to "deje viac".. osobne som bola veľmi vychudnutá (podvyživena) ale aj pribrata a ľudia mali potrebu ma nejako okomentovať rovnako často.. nedovolila by som si povedať komu sa to deje častejšie, v oboch prípadoch je to nepríjemne, pretoze sa fokusuje len na vonkajšok do ktorého nikoho nič nie je.. riešia sa jednoducho nepodstatne blbosti..

@jana_eyre_2 ja nechápem, o akej súťaží tu hovoríte, definujte

jana_eyre_2
22. aug 2025
@curlie

@jana_eyre_2 ja nechápem, o akej súťaží tu hovoríte, definujte

@curlie treba čítať v súvislostiach..

autorka píše:"deje sa ti to na každom kroku? Že napríklad ťa kamarátka zoznámi s nejakou random známou a ona ti povie fíha ty si aká tučná mala by si menej jesť

Inak ja som príspevkom nechcela povedať že tučným sa to nedeje (samozrejme viem že áno) ale myslím si že nie až v takej miere ako ľuďom ktorí sú veľmi chudi. Tam takmer nik nemá zábran"

A na tieto slová reagujem, že ťažko môže niekto kto nie je v koži druhého posudzovať "komu sa to deje viac" tj nie je to súťaž o Tom kto to prežíva horšie..