Prečo ľudia stále netolerujú dyslektikov?
Mam dis diagnozy! Neovladam pravopis. Nepouzivam ciarky miesto bodiek vykricniky! Mam problem rozoznat tvrde a make y a i ! A napriek tomu vidim, ze ked sa zapojim do diskusie ludia ma potrebuju zhadzovat kvoli tomu! Neustale ma opravuju a ja som uz z toho naozaj nestastna! Nevedia pochopit ze za to nemozeme! To ozaj potrebujete takych ludi ponizovat! Kolko krat si kvoli tomu poplacem ako dokazu byt ludia k nam hnusny to naozaj nemozete takych ludi ako ja vystat! Tolerancia vam nic nehovori! To ozaj si mam na celo napisat som dis aby ste pochopili ze nie som hlupa! Vystudovala som vysoku skolu ale ustavicne ma kazdy potrebu ma urazat lrbo neovladam pravopis
viem co chces napisat tiez mam s tym problem nepisem ciarky dlzne ani makcene nie preto ze som dys (hoci som) ale preto ze sa mi nechce. dys nie je o gramatickych chybach typu i/y to su vedomosti. dys je o zamienani pismen, vynechavani ci vkladni a pod. takze tvoje rozhorcenie je asi nad tvojim chybami a nie nad dysporuchou a netolerancii
@viestta ty si pani 😂
@viestta kým nenapises očY tak to s tebou nie je až take zle 😂
Mam diagnostikovanu poruchu ucenia Mam vsetky formy Digrafiu, disortografiu aj diskalkuliu Mna ale diagnostikovali ako uplne prvu takzeja som ziadne ulavy nemala ja mam problem hlavne s poctami na vyratanie potrebujem velmi dlhy cas a nedokazem ovladat analogove hodiny poznam len digitalne
Tie dys dávaš naschval s mäkkým i? Lebo to už nie je o poruchach, ale o tom, že si jednoducho blbá
Prepáč, ale musela som
@viestta ďakujem, si pekný príklad toho, že dys nie je koniec sveta a človek sa vie vypracovať a všímať si aj maličkosti v písomnom prejave iných 🙂 aj keď viem, že ty nemáš práve dysgrafiu.
Aj keď nie som presvedčená o tom, že bolo nutné poukázať na túto moju chybu. Priznávam sa, na MK, Viberi a iných neformálnych miestach si nedávam nejak extra záležať na každej čiarke 🙂 A asi to tak má viacero ľudí, ktorí inak poznajú, kde patrí interpukncia.
@pribinak nie ale nevien akk sa to pise neviem ake i tam patri neviem rozoznat ktore je make a ktore tvrde pre mna je to tazkko napisat
Kolko mas rokov?
Ako sa to píše? Otvor Google a za pár sekúnd si plne v obraze
Mam 35
Musím sa v tejto diskusií zastať autorky. Ja mám tiež dyslexiu, dysgrafiu, dysortografiu, ale je potrebné aby som ich zakaždým vymenovala všetky tri? Nie. S dyslexiou sa spájajú aj iné poruchy učenia, no ľudia najčastejšie poznajú len dyslexiu. A okrem toho je to istým spôsobom aj ponižujúce ľudom hovoriť, že sa mi občas, keď sa nesústredím pletú písmená, ako prváčikovi. Tiež mám vyštudovanú VŠ a keď nemusím tak o mojej poruche ani nehovorím, alebo poviem len že mám dyslexiu.
Inak zaujímavé, že v úvodnom texte si mala len zopár chybičiek a v texte o 21:38 v 3 riadkoch išla úroveň gramatiky prudko dolu
Velmi zaujímavé ….
Ja mam o 8 viac a mna diagnostikovali este v skole a nebola som prva zo skoly. A aj ulavy som mala na papieri hned s diagnozou. (aj ked u niektorych ucitelov to nic neznamenalo, a ziadne ulavy neuznavali, len som bola sprosta ked sm sa to nevedela naucit)
Takze nieco mi tu nesedi, ak si mala diagnozu, male si odporucania na ulavy do skoly. Ak si mala a skola neakceptovala je chyba rodicov, ze nebojovali za teba a tak tiez je chyba, ze s tebou nepracovali aby si sa s tymi diagnozami dokazala uplatnit a naucila si sa s nimi zit. Naucila sa aj vnimat gramatiku ocami.
@pribinak lebo som sa snazila aby ste ma hned nezvozili ja tak pisem iba ked sa ponahlam nieco rychlo odpisat a nesledujem text a potom to odoslem a neskontrolujen
@viestta ja som nemala stastie na ucitelov pre nich som bolo sproste decko z decaku co nic nedokaze a tak sa ku mne chovali na strednu som sa dostala len tym ze sa za mna prihovorila vychovavatelka a v skole som dostava same 4 a 5 lebo som bola hlupa zistili mi to az v 3 rocniku a to len vdaka riaditelke ktoroa sa ma zastala lenze to uz bolo neskoro
Ked som bola po operacii hned mi dali pisomky nikto mi nenosil ucenie ani nic a po spravnosti som mala mat cas sa to doucit ale oni mi nedali anj sancu vsak naco ked som len blbe decko z decaku
Iba maturu som mala upravenu tu som zvladla na 2 a aj tak ma nechali prepadnut z jedneho predmetu lebo ucitelka ma nenavidela lebo som sa isla stazovat ze ma sexu obtazovali a ona tvrdila ze som si to vymislela
Dobre ti radim, kontroluj po sebe co napises, navyhovaraj sa na nic, je to iba a len o tebe, nie o inych. Tebe to prospeje a aj zabranis tomu aby si bola tercom vysmechu. Ludi okolo zmenit nemozes, zmenit mozes iba a len seba, tak pracuj na tej zmene a kontroluj co pises. Na zaciatok si pomoz tym, ze kazdu novu vetu zacni na nivom riadku. Potom budes vediet, kde patri aspon ta bodka, ked uz pravidla pre ciarky su pre teba zolozite (aj ked nie, ked si precitas celu vetu a tam, kde koncis myslienku ti pasuje ciarka povedana v duchu, tak ju tam napises. Napr: Ked si precitas celu vetu, (ciarka) doplnis ciarky tam kde patria.)
@kacena4 Akože úprimne aj mne sa občas stane že si pomýlim i/y, pretože neviem ako ste sa s tým vy naučili žiť, ale ja keď píšem tak si v hlave podvedome vymenúvam písmena a občas mám v hlave taky blok, že keď som si povedala i tak som napísala y a naopak (to je ten problém s rovnako znejúcimi písmenami)
@30katrusa40 ľudia sú hnusnÍ a tolerantní je to možné číslo čiže s mäkkým I na konci..... Samozrejme píšem to ironicky 😂 fakt len sranda
@pribinak a preto si myslím, že totál klame 👎
Ak by si temu nedala anonymne, mohla by si tie utoky v buducnosti eliminovat. Kedze si anonymna , bude sa to pravdepodobne opakovat.
Vies co, vobec to neries! Ludia uz netoleruju nic a nikoho. Treba sa nastavit jednym uchom dnu a druhym von. Mne to chvilu trvalo ale uz to uspesne zvladam.
Hlavne tu na “konovi”. Ja som sem dobehla pre relax a poslednu dobu sem neviem kvoli comu dobehnem🤣🙈🙊🙉