icon

Prečo ľudia všetko zdieľajú na internete?

14. dec 2023

Čo je toto za divná doba, všetko- každý krok, všetko ľudia vešajú na internet. Mám 33 rokov, ale túto dobu nechápem.
Žiadne súkromné, už len fotky z wécka chýbajú...

Strana
z4
1fifinka1
18. dec 2023

@fantaghiro21 tak ved vedia lepšie posúdiť môj život na základe troch príspevkov a obrázku bez fotky. Sama psychologicka to tu je, samozvane sudkyne ľudských životov a osudov. 🙄

galioska
18. dec 2023
galioska
18. dec 2023

@milanemila to mas pravdu, kvoli par zakompexovanym zenam ( nemyslim teba, vseobecne) nepochvalit sa je hriech😀 Dufam, ze tie co sa tu chvalia pravidelne, budu pridavat viac a viac fotiek, aby vsetky co si tu chrania sukromie s maju manual na dokonaly sukromny zivot pukli z jedu☺️😀

1fifinka1
18. dec 2023

@galioska vysmievať sa niekomu, že si chráni súkromie je už ako to povedať totálna úbohosť?

galioska
18. dec 2023

@1fifinka1 ❤️ aj ja ti zelam pokoj na dusi❤️ pekny den✨

1fifinka1
18. dec 2023

@galioska konečne si to pochopila

milanemila
18. dec 2023

@galioska pozri ja nikomu nic nezavidim a ked tu chce zdielat niekto svoj zivot, tak ma to ziadnym sposobom neirituje ani neobtazuje ani z toho nepuknem ani nic podobne 🤷🏼‍♀️ viac krat som tu niekomu pochvalila peknu tortu, alebo jedna baba tu pecie nadherne medovnicky, pekny vyhlad na dovolenke, tip na hotel kde mamicka s rodinou bola atd.
To ze je niekto cudzi stastny/nestastny, bohaty/chudobny alebo hocijaky, ziadnym sposobom neovplyvnuje moj zivot a moje stastie.

prunee
18. dec 2023

Niektori vesaju fotky, niektori to lajkuju, ini to zase nechapu alebo dokonca maju potrebu riesit to verejne. Kto z nich je lepsi a kto horsi?

monita357
18. dec 2023

@lucia245 presne tak , ja ked vidim instagram niektorych ludi a realne viem ako ziju, aku maju financnu situaciu , vztahy v rodine tak mi je smutno…

sazumak
18. dec 2023

Ja napr. milujem fotenie a cestovanie, takže rada pridám fotky detí, z dovolenky. Podobne si rada pozerám fotky iných ľudí, ktorí cestujú a sama sa inšpirujem, kde všade boli a sama by som sa tam rada pozrela. Myslím, také tie skryté miestečka, kde sa nedostane každý turista. Ja na fotkách detí nevidím nič zlé, ak sú slušné, nie odhalené, však neskôr aj tak každý puberťák má IG. Samozrejme fotky mamičiek, ktoré pridajú denne 20 fotiek a príbehov detí, tiež ignorujem.

milanemila
Autor odpoveď zmazal
lunademonica
18. dec 2023

Tak na _socialne siete_ chodia ludia ktori sa chcu socializovat v sieti ludi, ktori maju rovnaki zamer. Nikto ta nenuti tam chodit...proste su medzi mami aj jednoduchsi ludia, ktori myslia plytko a maju ine formy zabavy. Ja tiez vela veci nechapem, co robia ini ludia, bolo by toho na knihu, ale co narobis...

simona20201309
18. dec 2023

@galioska takže musím mať fotku aby som mohla vyjadriť svoj názor?
Preto by som nemala navštevovať sociálne siete?

simona20201309
18. dec 2023

@sazumak tak prečo nepridavas len fotky z dovoleniek ale aj fotky svojich detí s opisom ich pováh? Stále hrava 13r prinzecnicka... uvedomujes si napríklad, že vďaka tomu môže byť na posmech celej triede v pubertalnom veku? Možno že nie. Ale keby moja mama dala moju fotku v 13tich s takýmto popisom, asi by som vybuchla od hnevu

simona20201309
18. dec 2023

Všetky fotky ktoré uverejnite na internete sa už nikdy nezmazu. Nikdy. Kedykoľvek o 20-30r sa dajú opäť vytiahnuť. Aj keď ich ty teraz vymazes, oni tam už ostanú. Môže ich použiť ktokoľvek na svete na čokoľvek.

sazumak
18. dec 2023

@simona20201309 Tak si asi niečo kompenzuješ, keď preto by si vybuchla od zlosti. Moje dcéry sú uvedomelé osoby, sú zdravo sebavedomé a nie malé deti, že pre niečo také sa zložia.

baskustek
18. dec 2023

@sazumak to vážne nazývaš svoju 13r dcéru princezničkou, čo sa stále rada hráva?

sazumak
18. dec 2023

@baskustek 🙈

rain15
18. dec 2023

ja neviem, ked ta to štve tak prečo si na týchto sietiach prihlasená ? ja nemam ani instagram ani tik tok ani facebook a je mi uplne jedno, že či tam niekto prida každý svoj prd ....tieto socialne siete su založené za účelom aby tam ludia pridavali fotky, komentáre, statusy a preto tam napr taky človek ako ja nemá čo robiť, lebo to nepridavam a tým padom tam nepotrebujem byt 🙂 to je moj nazor 🙂 lebo keby tam boli prihlaseny všetci len taky, čo nikdy nič nepridaju tak vlastne čo by bol obsah toho fb ? asi nič :D

simona20201309
18. dec 2023

@sazumak neriesme nejaké komplexy. Ide o pubertalny vek. Si si istá ze tvoja 13r dcéra vie o tom statuse?
... ona môže byť uvedomela, ale jej spolužiaci, kamaráti nie...

simona20201309
18. dec 2023

@baskustek a ešte aj s jej fotkou. Ale.sak je uvedomela, neries.

simona20201309
18. dec 2023

@sazumak prepáč, že som práve toto uviedla ako príklad. Ale presne o tomto to cele je. Presne o týchto fotkách s rôznym popisom. Píšem vo všeobecnosti. Nie len konkrétne túto tvojej dcérky. Ja viem, že ty si to nedávala v zlom, ale svet okolo nie je vždy ruzovy. Preto si radšej chránime súkromie, nepridávam ziadne fotky, nechvalim sa dovolenkami (závisť tiež nepotrebujem), pretože ľudia sa vedia chytiť čohokoľvek, a potom čokoľvek vedia zneužiť, využiť, urážať, závidieť, nehovoriac o kradnuti identity a pod.

sazumak
18. dec 2023

@simona20201309 Ja to beriem ináč, prepáč. Ja vidím zase krásu vo fotkách. V ľuďoch, deťoch, prírode. Aj včera v kaviarni, sedím a pozerám na foto, celý čas ma pútalo, keby tam nebolo, keby si každý povedal, že nefotím, neuverejňujem, lebo... Každý nejako začínal, aj slávni fotografi, možno fotkami detí? Filmy, reklamy, všetko okolo nás je týmto podmienené. Dovolenky taktiež, nemyslím tie, kde sedím na rezorte, ale ak niekto precestoval pol sveta a uverejňuje fotky, popisky k tomu, rady, mne samej to pomáha, keď chce niekde ísť.

jana_eyre_2
18. dec 2023

@simona20201309 ja si myslím že každý dospelý a svojpravny človek sa môže rozhodnúť podľa seba 😉

simona20201309
18. dec 2023

@jana_eyre_2 súhlasím. Podľa seba a za seba

autor
18. dec 2023

@simona20201309 tak tvoj komentár to celé vystihol..
👏
Súhlasím so všetkým 👍

simona20201309
18. dec 2023

🧡

Strana
z4