icon

Prečo ľudia všetko zdieľajú na internete?

14. dec 2023

Čo je toto za divná doba, všetko- každý krok, všetko ľudia vešajú na internet. Mám 33 rokov, ale túto dobu nechápem.
Žiadne súkromné, už len fotky z wécka chýbajú...

fantaghiro21
18. dec 2023

Mam fb a zdielam si vtipy,meme😀dokomca mam aj album.mam okruh priatelov s ktorymi si stale ak cez messenger posielame vtipy.a je to super.vzdy mi to pozdvihne naladu...
Drviva vacsina aak nieco zdielam zo sukromia ,su brepty mojich deti a nejaka humorne situacie
V tejto hnusnej dobe su vtipy pre mna alo balzsm

galioska
18. dec 2023

@1fifinka1 vyhodou fb mas ze mozes mat v priateloch koho chces, mozes ludi aj zablokovat ale to by si asi neurobila, co by okorenilo tvoj zivot😀 Kokos tolko ludi na fb mat je divne a zrejma ta to poznacilo 😀

1fifinka1
18. dec 2023

@nyusika každý deň ich je plná rit. Prečo to riešiš ty na modrom koniku? A prečo to nenapíšem, som odpovedala, pretože sú to cudzí ľudia. Končím túto debatu, vidím ze aj ty asi dávaš príspevky podobného typu. Keďže sa ta to výsostne dotýka. Poďme robiť niečo užitočné, čau.

1fifinka1
18. dec 2023

@galioska mam tam pracovný profil, nie súkromný. Daj si pohov.

galioska
18. dec 2023

@1fifinka1 aj na mk mas pracovny, teda asi liecebny, zrejma si tu liecis svoj smutny zivot, pekny den🙂😀

1fifinka1
18. dec 2023

@galioska ty si iná odborníčka, všade bola všetko vie. Skus sa sústrediť na niekoho iného, dik.

nyusika
18. dec 2023

@1fifinka1 mňa neirituju cudzie statusy na sociálnych sieťach a ani o nich nemám potrebu diskutovať na inej stránke.
Prečo teba podráždili moje otázky ?
Veď sa, rovnako ako ty, len zaujímam o niečo a pýtam sa.
No ja, na rozdiel od teba, sa pýtam priamo "pri zdroji"
Čiže sa teba pýtam.
Nezalozim na FB diskusiu, kde sa opýtam, že "ahoj ženy, jedna kočka videla na svojom profile status o blablabla...čo si myslíte, prečo to robi ten človek zo zoznamu priateľov tej kočky, čo sa na to pýta na inej sociálnej sieti ? Možno to tú kočku z Modrého koníka poteší, keď jej tam postnem odpoveď "

1fifinka1
18. dec 2023

@galioska ešte, že vieš z troch príspevkov aký ja mam život. To je presne to absurdné.

1fifinka1
18. dec 2023

@nyusika a ja zakladám?

nyusika
18. dec 2023

@1fifinka1 neviem, čo robíš na FB
Ja reagujem na to, čo robíš v tejto diskusii.
Pýtaš sa, prečo ľudia na FB blablabla - radím ti, opýtaj sa ich priamo na FB - keďže vieš, čo tam dávajú, sleduješ ich.

1fifinka1
18. dec 2023

@nyusika takže, keďže nevieš čo robím na FB celá debata je o ničom. Len proste rypes. Reagovala som na túto diskusiu, kde sa autorka pýta mimochodom tiež niečo. Reagujem na ňu, skus to aj ty. Nie na mňa.

anett9
18. dec 2023

Na sociálnych sieťach pre priateľov, ešte čert to ber...na MK verejne pre tisíce 🤷😀

nyusika
18. dec 2023

@1fifinka1 no viem určite, že sa zamýšľas nad tým, prečo iný ľudia niečo postujú.
A diskutujeme o tom na inej sociálnej sieti.
A si podráždená, pretože nevies vysvetliť, prečo to robíš a nepýtaš sa priamo pod statusom - ktorý si stopercentne čítala. Keďže o ňom práve teraz diskutujeme.

1fifinka1
18. dec 2023

@nyusika prečo teba trápi nad čím sa ja zamýšľam? Preskoč príspevok a chod ďalej. Nie som povinná sa ti ani spovedať, ani nič vysvetľovať. Reagujem na autorku. Bodka. Nebudem sa 300 ľudí denne pýtať pod statusom, prečo nezablahozelaju decku doma. Niekto sa zamýšľa nad reklamou o spermiach. No a? To ma písať autorovi reklamy? Proste klopes na nesprávne dvere. Skus sa sústrediť na pointu.

nyusika
18. dec 2023

@1fifinka1 pointa je, že sa na inej sociálnej sieti pýtaš na konkrétny príspevok z FB.
Stále nič ? Mňa netrápia reklamy, iné príspevky...mňa zaujíma, prečo teba trápi cudzí príspevok na Facebooku a pýtam sa na to priamo teba tam, kde sa o tom diskutuje.
Nepýtam sa na Facebooku, prečo Fifinku z Modrého koníka trápi niečo

simona20201309
18. dec 2023

Nemá zmysel označiť nick, je to tak všeobecne odpoveď pre všetky ,,profilove" ktoré sa tu snažia útočiť na ženy bez fotiek.
Ja mam fb len kvôli rodine. Mam tam do 10 priateľov. Napriek tomu keď si prezerám ich príspevky, vyskočí na mňa XY cudzích príspevkov, fotiek priatelovych priateľov. .
Takže aj keď nechcem a naozaj ma to nezaujíma, viem, že Helena z dolnej bola včera piť na trhoch a mala medovinu. Skratka - človek vie o vás VŠETKO. Vôbec si to neuvedomujete, ale strácate úplne všetko súkromie. Tu absolútne nejde o to byť HRDINKA a dat si svoju profilovku. Je to skôr o zdravom rozume.

galioska
18. dec 2023

@1fifinka1 nie, skusam pochopit tvoje keci na mk😀 proste dristas o 106 ako vsetci ti co tak vrucne skovabaju svoje sukromie😀 Ziadnu relevantnu odpoved som tu nenasla, iba same komplexy, zavist, dristy a staranie sa do vsetkeho pod anonymom😎

simona20201309
18. dec 2023

@galioska keby moja mama so svojou fotkou a nedajbože NASOU fotkou sa bežne zapajala do debát tu na MK alebo na FB, hanbila by som sa za ňu... ze ma potrebu rozoberať súkromné záležitosti, naše zážitky, nás život, naše choroby, jej vzťah s mužom a pod....
Naozaj by som ju mala za trápnu. Tak isto ľutujem deti ktoré tu mamičky bezne uverejnuju. Na niektorých už aj pubertakov, ... ja na ich mieste by som asi moju mamu za to neznášala.
Už som dostala do triedy dieťa, ktorého matka tu na fb riešila výber škôlky podľa jej poziadaviek, a už vopred mala predsudky. Vedela som, že je rozvedená a za posledný rok mala 3 chlapov. Riešila tu mykozy, diéty a pod veci. Samozrejme ze jej dieťa sa pocikavalo, odmietalo jest, a opäť tu na fb riešila škôlku. Nikde neuviedla ,,moj syn má už tretieho ocka behom roka".
Takže aj toto je jeden z dôvodov, prečo si myslím, že by sme so mali viac strážiť súkromie
Okolie vie o vás viac ako by sme sami chceli.
A MK už považujem za extrém. Tu naozaj ma prístup úplne ktokoľvek. Na fb sa to aspoň dá ošetriť a nastaviť si kto ma môže vidieť.
Napríklad o Miadi viem skoro naozaj všetko. Ako sa vola, aká bola žiačka, o jej vzťahu s mamou, o jej mužovi, deťoch, záľubách. Viem co neznáša, čo ma rada, kedy jej dieťa začalo chodiť, rozprávať, ...
O anjelickovi ani nehovorím. Ešte aj to kedy ma deti choré, že jej najstaršia ma problém s priberanim...
A to len z diskusii ktoré som sem tam prečítala.
Možno sú extroverti ktorým je to jedno, pre mňa je to absolútna strata vlastnej identity, súkromia... úplne všetkého a stiahnem so sebou aj svoje deti ktoré o ničom nemôžu rozhodovat

simona20201309
18. dec 2023

Tak toto naozaj nenazyvaj hrdinstvom prosím ta

1fifinka1
18. dec 2023

@simona20201309 presne tak, súhlasím so všetkým.

simona20201309
18. dec 2023

Mne je to inak jedno, tie mamičky ktoré som uviedla sú mi sympatické, len si to neviem predstaviť, aby som bola ja na strane tých detí, alebo aby som ja o sebe takto verejne pred celým svetom zverejnovala súkromné veci. Pretože častokrát tu píšeme aj vlastné zážitky s ex, súkromné veci z detstva, o rodičoch a pod
Tak už len z úcty k svojim vlastným deťom tu nemám svoju ani ich fotku.

1fifinka1
18. dec 2023

@nyusika diskusia sa vola ako sa vola, takže preto to riešim pretože o tom je diskusia. Nie je o pocikavani, ani o diete, je o príspevkoch na sociálnych sieťach. Ach ženy, ste tak nepríjemné. Ved nereaguj ak mas problém.

milanemila
18. dec 2023

Dovody su podla mna rozne. Su ludia, kt maju radi pozornost, su ludia, kt potrebuju uznanie od inych, aby citili svoju hodnotu a su aj ludia, kt su realne nie uplne stastni a v zmysle fake it till you make it sa prezentuju uplne inak na soc sietach a maju vlastnu “virtualnu” realitu zivota, aky by chceli.
Ja sa vzdy pytam, ze preco mlada baba dava polonahe fotky na net a potrebuje pocut, ze je krasna, super, ze ma proste nejaku hodnotu od cudzich ludi. Podla mna nedostala v detstve dost lasky, pochopenia, prijatia atd. Jednoducho vyrovnany a spokojny clovek sa nepotrebuje prezentovat kazdy den novymi nastajlovanymi a upravenymi fotkami 🤷🏼‍♀️

dancura
18. dec 2023

Nevesaju vsetko… vesaju len tu nabliskanu, umelu nerealnu stranku zo svojho zivota. Aby sa zdalo, ze aky super zivot maju, kedze to, ze si to o nich iny myslia, ich naplna…

galioska
18. dec 2023

@simona20201309 ono ja toto chapem a beriem navedomie nedavat fotky svojich deti ked si to nepraju, ked su male a kakaju do nocnika a ja to vycapim do eteru, ale taka fotecka z dovolenky, pekna dekoracia a mozno aj ta fotecka vianocna celej rodinky nieje zla a je to mile, skor ma zaraza facebook ked ako pises babka pinda na Matovica, na vakcinu a v profile ma svoju fotku s vnucatami, vsetko verejne nastavene a po par mesiacoch pride o uspory, lebo jej deti toto vsetko maju v pazi... trocha starostlivosti, respektu voci inym neuskodi. Ale co by som si ja v zivote nedovolila, je tu riesit zaujmi inych a este pod anomymom a tvarit sa ako najmudrejsia osoba sveta. Ked uz chcem o niekom pisat tak som fer voci ostatnym, verim, ze drviva vacsina profilov ci na mk, fb...su realny ludia so svojimi problemami, starostami a su ludia ktori skryvaju seba, svoje sukromie len preto, aby sa nema ten opozicny diskuter oco opriet a len znasal urazky. Ak mi ozaj socialna siet vadi, nenavstevujem ju, stranim sa jej ale ludia maju tak nudny zivot, ze maju dni kedy si potrebuju kopnut a kde inde ked nie na internete .

galioska
18. dec 2023

@milanemila to iste plati aj o nickoch bez fotiek, anonymoch. Ty si nedas fotku, lebo si nevyrovnana, nespokojna so svojim zivotom, mozno nemas stastne manzelstvo, mozno nemas tolko penazi a moznosti ist na dovolenku ako tvoja suseda, ktoru mas z principu na fb a tiez si na MK kde sa pochvali kadecim vela mamiciek a napriek tomu si tu a znasas to, lebo by si sa v zivote nudila😉😀 a nemala k comu vyjadrit, kedze doma asi musis posluchat😎

1fifinka1
18. dec 2023

@galioska co ty furt riešiš anonym? Presne o tom to je, je úplne MOJA vec a moje právo nedávať sem moju fotku. Predychaj to. A budeš menej zatrpknuta.

fantaghiro21
18. dec 2023

@1fifinka1 no zbohom.citam len posledny komentar (od mojho komentaru som diskusou este necitala) uz je clovek nevyrovnany,nespolojny so zivotom,nema stasne manzelstvo?
Viem ze su to priklady...ako wtf?odkial to tie zeny tahaju

milanemila
18. dec 2023

@galioska ani nevies ako velmi si tym opisom vedla, ale v podstate mi je jedno co si o mne myslis :D akoze ano necitim sa ako miss intercontinental, ale to nie je dovod preco tu verejne na stenu fotky nedavam :D
Dovodom je, ze tu neviem “kontrolovat” publikum a nepotrebujem sem davat fotky mojich deti, fotky miest kde sa zdrziavame, nasho byvania, dovoleniek atd. Na FB, kde mam uzsi okruh priatelov obcas fotky dam. Mam rada ked sa mi potom najblizie roky tie zazitky pripominaju.
Nemam ale potrebu informovat verejnost o svojom zivote do takej miery, aby som na taketo forum vesala svoj osobny zivot.

galioska
18. dec 2023

@fantaghiro21 no prave precitaj si najprv vsetko😀

sticker