icon

Prečo ľuďom vadí, keď rodičia doprajú?

29. júl 2024

Prečo ľuďom tak veľmi vadí, keď rodičia doprajú svojim deťom zdravé jedlo, značkové veci, šport, vzdelanie, veľa hračiek, možnosť byť doma s rodičmi dlhšie než je zvykom, dovolenky a podobne. Keď deti nebijú a nekričia po nich. V každej takej téme sa okamžite strhne vlna kritiky na rodičov. Prečo to tak je? Závidia ľudia, že niekto dopraje svojmu dieťaťu viac než oni dokážu dopriať svojim deťom? Alebo je im ľúto, že im v detstve nebolo dopriate? Čím to je? Prečo okamžite taká krutá kritika voči všetkým finančne úspešnejším, všímavejším alebo citovo angažovanejším rodičom ?

Strana
z3
autor
30. júl 2024

@lauricka tak ale zas šikanovať môže aj chudobné dieťa, toto nemusí byť o peniazoch tiež.

ina2405
30. júl 2024

Trošku to máš pomýlené autorka, lebo finančne zabezpečenejší nerovná sa citovo angažovanejší. Nevšimla som si kritiku voči bohatším, skôr čítam o viacdetných rodinách, ktoré sú kritizované za mnohodetnosť a to, že deťom nedoprajú krúžky, výlety a neviem čo ak ich majú moc a finančne žijú skromnejšie. Toto je dobrá téma na diskusiu a aj riadnu hádku. Lebo predstava o výchove, životnom štýle a aj finančné možnosti sa u všetkých líšia.

guudy
30. júl 2024

@eludka preco si automaticky myslis, ze nepomahame? Pomahame. Adresne, konkretnym ludom. Slovensko nespasime, o to sa ma v prvom rade starat vlada…ale kym si budu ludia volit to, co si volia, tak sa nepohneme k lepsiemu…

eludka
30. júl 2024

@guudy ked pomáhate, tak fajn

derdia
31. júl 2024

Ok mas právdu, su takí mnohí, ale zase nemusia všetci... Práveže ja nemám pocit menejcennosti, len mam iné hodnoty...a nepridávam sa k davu.

lianka123
31. júl 2024

co je spravne a co nie zistime, az ked budu dospeli. mozno dieta z uplne chudobnej rodiny bude 10 pozicii nad tym mojim. nikdy nevies. ja som svojim detom chcela dopriat, to co som sama nemala. a ano, v rodicovstve su aj zlyhania, nie sme dokonali

mclissa
31. júl 2024

Ine je dopriat a ine je rozmaznavat. Ma to mat svoje hranice. Vsetkeho vela skodi. My sa snazime syna vychovavat spravodlivo, ano je mu dopriate. Ale odtial potial.

Strana
z3