icon

Prečo majú ľudia predsudky voči duševne chorým?

kim2028
11. okt 2024

Neviem, prečo sa díva negatívne na duševne chorých ľudí? Veď aj oni sú ľudia a mali vo svojom živote smolu. Za istých okolností môžu byť na tom lepšie, ako ktokoľvek zdravý. Predpoklad je, že chcú sa liečiť. Predsudky sú zlé a nikomu nepomôžu. Napr. aj človek so schizofréniou môže zvládať toho dosť a dobre, hoci diagnóza je to najťažšia. Vidím to aj na sebe, že zvládam vecí v pohode a dokážem na sebe pracovať a zlepšovať sa. Navyše povaha je úplne v pohode. Zvládam to všetko, hoci nemám založenú rodinu. Prečo nemôže byť človek len tak sám, aby nemal niekto hlúpe poznámky? Trebárs niekomu vyhovuje to a nie je nič zle na tom byť istý čas sám. Tiež, prečo by som nemohol byť niekde dobrovoľníkom, keď napĺňa ma písanie šachových článkov? Okrem toho rád prepisujem mame stavebné normy so všetkými zmenami, aby sa dokázala v tom rýchlo orientovať. Super, sú aj nejaké tie koníčky.

Strana
z3
kim2028
autor
12. okt 2024

@barka2003 JJ mám invalidný nad 70%. Ja by som aj skúsil niečo, ale mňa nechce nikto 🙂 Musím sa ešte veľmi veľa zdokonaľovať. Inak uvažoval som aj o účtovníctve, že by som sa mohol skúsiť ho učiť... Možno bude aj to, že môj domáci program bude spočívať v IT, účtovníctve, prepisovaní noriem mame... Popri tom niečo aj v domácnosti, či budem aj cvičiť. Hoci to cvičenie neodzrkadľuje sa na váhe...

Strana
z3