Prečo manžel odišiel a ako to zvládnuť?
S manželom som bola 11 rokov , 8 rokov sme spolu bývali , zobrali sme sa po 11 rokoch , a po troch rokoch prišli deti - dvojčatá chlapci . Po pol roku mi povedal že ma už nemiluje , že som sa zmenila, že nemám na neho čas , všetko sa točí okolo deciek , nič iné nerobím len skáčem okolo nich . Lenže on mi v ničom nepomohol , absolútne v ničom . Vraj som na materskej tak je to moja práca. Vadilo mu že nie je každý večer teplá večera, že doma nie je poriadok , že občas nemá ponožky do práce , nebol schopný ani domov nakúpiť , ani riad dať do umývačky, hoci predtým to robil , lebo vraj som pracovala a teraz som na dovolenke , tak je to moja práca. Za pol roka som sa dostala -10 kg pod svoju pôvodnú váhu , aj to mu vadí , že nemám žiadny zadok , prsia mám vykojené , vlasy mi po pôrode dosť vypadali , ale už zas rastú . Keď som ho prosila aby doma niečo urobil , tak keď začnem pracovať a nosiť domov peniaze tak budem pre neho rovnocenná partnerka , kde bude zas robiť v domácnosti .
Odišiel , na kolenách ( doslovne ) som ho prosila nech to nerobí , ako taký žebrák som za ním na tých kolenách chodila. Neskutočne som plakala a nebyť detí , asi sa fakt obesím od toľkej zrady. Nedávno uplynuli tri mesiace čo je preč, ani raz nebol za chlapcami , býva s nejakou mladou žabou , o rozvod nepožiadal , žiadne peniaze mi neposiela , žijem z úspor a z toho čo mi rodičia a svokrovci donesú a dajú . Veľmi dobrá kamarátka ktorá je právnička mi povedala , dáme aspoň predbežko na výživné do rozvodu , tak sa aj stalo a začal vyvádzať, vyvíjať na mňa nátlak aby som to stiahla. Ženy neviem ako ďalej , prosím poraďte mi , ako sa z toho nezblázniť a dostať sa zas do nejakej aspoň malej psychickej pohody.
@hendikep
Prosím ťa, nereaguj na toho chlapa (egonsk). Vžd keď na neho niekto zareaguje, zamotá sa s ním do totálne nezmyselnej hádky. Spamuje všetky témy, vkuse na seba púta pozornosť. Nič mu nepíš, nereaguj, neoznačuj ho. Úplná ignorácia. S ním sa na ničom nedohodneš, nič nevysvetlíš, je to totálna strata tvojho času. V tejto diskusii je to 6 strán len o ňom, lebo sa tu votrel a všetko je to zrazu len o ňom. Je to chudák. Nepíš mu už, prosím.
@egonsk ty nepracuješ?
@egonsk a je za teba v poriadku, ze chlap je na modrom koniku, zenskom fore? 🙂 Vidis chybu vo vsetkych a vo vsetkom, pricom sam sebe nevidis na spicku nosa a ze kolko nanosov nesies sam ty v sebe..ale bav sa kludne tu dalej a bud smutny vo svojom zivote, kde budu z teba robit vsetky zeny parohaca, lebo taketo by veru ziadna nechcela..
@mamamasama ja som na dnes uz si svoje odrobil a ty?
@yoxinka ja som sa tu nevotrel, ja som tu dal slusny nevulgarny prispevok a opak som zazil, t.j. vulgarizmy, nadavky, osocovanie, atd... proste sa tu diskuterky ukazali v pravej tvari a to je fajn, lebo aj muzom to moze otvorit oci a mozu vidiet, ze ako jednoducho moze vyskocit certik z krabicky, ked im neurobis po voli.
@ruzovakrava ale to je problem autorky, keby zadala prispevok neanonymne, dostavala by reakcie jej smerovane adresne a nemusela by prechadzat celym vlaknom. 😅 Takze aj tu je vidiet, ze do akej miery autorka priznqvq vsetko podstatne a do akej miery sa snqzi posobit chrumkavo a zraneno, aby dosiahla pozadovane reakcie, t.j. potlapkanie po pleciach s pochopenim.... Nuz, niekoho rozmyslanie boli a niekto to ani nedokaze.
@zuzanita1609 plne suhlasim, no je ich ako safranu...
Kokos,sa čudujem,že ťa už nejaká mamička nenahlásila . Už aj mňe veru týmito tvojimi rečami sprostými dvíhaš tlaky 😈.
Vybav si aspon predbezne opatrenie a vyzivne...ja by som dala aj ziadost o rozvod....cim skor tym lepsie... Ked si odisiel nech si ma mladu zabu...pokial ti rodicia pomozu s detmi nevahaj...ukazal sa sam frajer..teraz mu dokaz ty ze ho nepotrebujes...pamatam si ako vcera ake to bolo oslobodzujuce odist s dvoma kuframi a dcerou od ex..... Netreba plakat za niekym kto to posral...
@simca06022011 amen
zdravím dievčatá , dnes sa tu zastavila kamarátka , do konca budúceho týždňa spíše žiadosť o rozvod , predtým však podá o určenie výživného do rozvodu . Začínam sa hýbať pomaly vpred, to čo nastane asi nebude mi príjemné , ale rozhodla som sa to prežiť. Psychicky nie som na tom práve najlepšie ale verím že to bude lepšie a lepšie, každým jedným dňom , chlapci rastú , štvornožkujú po dome ako o závod , niečo aj už pospia . Verím že to s pomocou rodiny nejako zvládnem . Ja mám 35 rokov , môj manžel 39, jeho aktuálna priateľka do 25 rokov. Nemám chuť a ani šancu s ňou súťažiť o nejakého chlapa .
a je s ňou podstatne dlhšie ako tie tri mesiace čo nie je doma.
mne sa strašne páči, ako ti pomáha rodina..tak by to malo byť
a krpci malí, ked sa rozlezú, každý na inú stranu, môžeš ich naháňať 🙂
Som ozaj rada,že to takto berieš a nevzdavaš sa. ❤️.Pre tie detičky musíš byť silná a sebavedomá,ako tá levica. Žiadne výčitky, žiadne ponižovanie sa, žiadny návrat. Už nikdy ho o nič nepros. Zdri ho zo všetkého,čo sa bude dať. Potešila si tu všetky žienky, ktoré ti držía úprimne palce 😊.
kolko s ňou bol? som hovorila, že to už musel počas tehotenstva niečo riešit
@karolinakr presne neviem , ale myslím že už počas môjho tehotenstva, kedy som bola na rizikovom .
@egonsk Nemám slov. To čo za hovadiny si tu napísal. Veď autorka má dvojičky a majú 9 mesiacov. Preboha ty nemôžeš byť normálny takéto niečo napísať a určite niesi kompletný. Podľa toho čo si napísal, usudzujem, že o starostlivosti 24/7 o ani nie ročné dieťa nevieš nič a ani predstavu nemáš. A jestli sa mýlim a vieš čo je taká starostlivosť tak si predstav že autorka to má dva krát. Nechám ako môže niekto považovať materskú za dovolenku. Toto je také hovadina jak svet.
Autorka teda tvoj muž bol doteraz v mojich očiach megachrapúň ale ak ťa podvádzal už počas tehotenstva tak na to už slušné pomenovania nemám, tam už na tebe hľadal všetky možné chyby a celú domácnosť aj starostlivosť o deti úmyselne nechával na teba, nie že sa zmenil.
A tá jeho milenka asi tiež nebude normálna ak vedela o jeho rodinnom stave a aj napriek tomu ho neposlala do zadku, áno počítam s tým že tu dostanem čočku a kázeň o tom že milenka autorke vernosť nesľubovala. Ale v momente ako zistila že je ženatý a manželka je tehotná/ má malé deti tak mala od neho dať ruky preč.
@cicinkova nevsimaj si ho. Je hlupucky a rad to dava najavo kde sa len da.
Bud na seba hrda. Mas chlapcov, ktory ti zachvilu budu partakmi a s pomocou rodinu si vybudujes kludny zivot. A na hentoto zabudni, raz sa mozno spamata, ale ty budes uz davno za tym a len mu zakyvas bye bye.
@egonsk akoze to je fakt tazka makacka pre chlapa, dat dietatu zivot... Neviem, ci by nemal ist aj do plneho invalidneho dochodku, sa isto ako banik za 10 rokov znicil 🤦
A nie, nedala som ho spopolnit, bola som aj tak v tom case na materskej a nemala penazi na rozhadzovanie, okrem toho ani nezil na Slovensku.
Ak Ta to rozveseli, dedit nebolo co, mal same dlhy 👌 ...a aj keby som zdedila milion, nesplatilo by to to, co nam v detstve chybalo... bola som v skole sikanovana - aj kvoli obleceniu, zastat sa ma nemal kto... moj brat celu pubertu tuzil aspon po nejakom znackovom obleceni, jednoducho chcel zapadnut, v tom veku normalne a hadaj, bolo za co mu to kupit? Nie! Nehovorim, ze nam mal davat tucne obalky v detstve, ale aspon teply pulover podla nasho vyberu by pomohol aj potesil. Neplatil ani len to vymerane minimalne vyzivne, zato ked sa na mna ako dospelu nakontaktoval, mi rozpraval ako on v tych rokoch dobre zarabal, vsetko nacierno, samozrejme, cize pred sudom nemal nic... Raz - jeden jediny raz! - ma zobral do obchodu, velmi som chcela akusi sponku do vlasov, aby som mala aspon nieco hmotne od otca, ani len tu mi nekupil...
Za cele detstvo mna a brata iba raz zobral do cukrarne, inak nikdy nic. A neslo len o financnu podporu vlastneho dietata, ani len zaujem nemal travit s nami cas. Rozvod s manzelkou ok, to je jedna vec, ale vykaslat sa na vlastne dieta?!
Ako nehnevaj sa, ale naozaj nevidim dovod, aby som si ja robila naklady s jeho pochovanim a prevozom mrtvoly na Slovensko. Mam tri deti, som zodpovedna za ne - rodic je zodpovedny za dieta, nie dieta za rodica. Rozpravku o troch grosoch asi poznas... Ten symbolicky jeden patri mojej mame, ona sa o nas starala. Vies, kolkokrat mohla ist v nasom detstve na kavu s kamoskou napr.? Presne... Pockaj, vypocitam to... Nulakrat!
To je vzdy tak po rozvode, chlap zacina akoby bol znovu slobodny a cela zodpovednost je na zeninych pleciach. Lebo zena ma srdce. A uvedomuje si, ze jej zodpovednost za dieta nekonci tym, ze poskytla vajicko z vajecniku. Chlap ocakava, ze ziska Nobelovu cenu za darovanie spermie...
Tak ma aspon nerozculuj.
Autorka ahoj, som z TS, ale ak budeš chcieť napíš, budem sa snažiť pomôcť, podporiť..
@moonlight1210 veď to som si myslela.

@ruzovakrava asi je to tu jeho jedina moznost ako uputa pozornost zien. Zbytocne to tu spamuje so svojimy mudrostami