icon

Prečo manžel odišiel a ako to zvládnuť?

28. okt 2024

S manželom som bola 11 rokov , 8 rokov sme spolu bývali , zobrali sme sa po 11 rokoch , a po troch rokoch prišli deti - dvojčatá chlapci . Po pol roku mi povedal že ma už nemiluje , že som sa zmenila, že nemám na neho čas , všetko sa točí okolo deciek , nič iné nerobím len skáčem okolo nich . Lenže on mi v ničom nepomohol , absolútne v ničom . Vraj som na materskej tak je to moja práca. Vadilo mu že nie je každý večer teplá večera, že doma nie je poriadok , že občas nemá ponožky do práce , nebol schopný ani domov nakúpiť , ani riad dať do umývačky, hoci predtým to robil , lebo vraj som pracovala a teraz som na dovolenke , tak je to moja práca. Za pol roka som sa dostala -10 kg pod svoju pôvodnú váhu , aj to mu vadí , že nemám žiadny zadok , prsia mám vykojené , vlasy mi po pôrode dosť vypadali , ale už zas rastú . Keď som ho prosila aby doma niečo urobil , tak keď začnem pracovať a nosiť domov peniaze tak budem pre neho rovnocenná partnerka , kde bude zas robiť v domácnosti .
Odišiel , na kolenách ( doslovne ) som ho prosila nech to nerobí , ako taký žebrák som za ním na tých kolenách chodila. Neskutočne som plakala a nebyť detí , asi sa fakt obesím od toľkej zrady. Nedávno uplynuli tri mesiace čo je preč, ani raz nebol za chlapcami , býva s nejakou mladou žabou , o rozvod nepožiadal , žiadne peniaze mi neposiela , žijem z úspor a z toho čo mi rodičia a svokrovci donesú a dajú . Veľmi dobrá kamarátka ktorá je právnička mi povedala , dáme aspoň predbežko na výživné do rozvodu , tak sa aj stalo a začal vyvádzať, vyvíjať na mňa nátlak aby som to stiahla. Ženy neviem ako ďalej , prosím poraďte mi , ako sa z toho nezblázniť a dostať sa zas do nejakej aspoň malej psychickej pohody.

egonsk
29. okt 2024

@mamatroch no kto by to bol do teba povedal, ze ako sa rozohnis. Mala si tazke detstvo, uznavam, ani ja som ho nemal lahke a to vobec. Ale na rozdiel od teba som nezanevrel a neodsudzujem ludi na pockanie, podla jednej indicie 😉
S tym lahkym rozculenim by si mohla na sebe zapracovat, ved tu nejde o nic viac, ako o internetovu diskusiu, kde si KAZDY moze vyjadrit svoj nazor 😉
Takze len zopakujem, ze si plne stojim za tym prvym prispevkom, ktory tu tak velmi rozvasnil zeny (vidis, bepouzivam vulgarizmy) a bude to tak ci sa ti to paci, alebo nie. Slovo a ciny robia chlapa 😅

egonsk
29. okt 2024

@natalka13 co z toho je prosim chvastanie? skus mi to objasnit, mile rad sa priucim modernemu poznaniu, resp. rozlisovaniu.

egonsk
29. okt 2024

@cicinkova ok, ale aspon nemam v nicku pohlavny ud vulgarne pomenovany ako mas ty 😅😁

lulu1812
29. okt 2024

No hadam by si nesla sutazit o chudaka, ktory radsej zdupkal?🙈🙈mas na viac ako na toto...deti ta budu hnat dopredu 😉 nebudes mat cas riesit seba musis sa postavit na nohy...zvladnes to

majaaela
29. okt 2024

@egonsk môj mal navarené,vypraté,dieťa ani nevidel,priešiel stále po uspatí,nevidel prvé kroky hoc toho času si kúpil aj kameru.A predsa šiel za mladšou,dokonca som sa na dieťa ani neupla až tak ako spomínaš ty vo svojom objektívnom názore,mám pocit skôr že kto chce psa biť palicu si nájde ako je to aj teraz v tvojom prípade. Je normálne že sa ženy postavia za ženu,lebo len silné ženy vedia podržať ženy. A ty nám to chceš sarkasticky pokaziť. A najlepšie bude že to zatúlané psíča ktoré išlo za mladšou bude chcieť do troch rokov späť.

lilinka76
29. okt 2024

@autor Autorka, vidíš, ako tu všetky s Tebou držíme? Keď Ti bude najhoršie, príď do tejto diskusie, dovtedy snáď aj @egonsk prestane písať tie svoje príspevky🫣 a my všetky Ti vlejeme optimizmus. Všetko bude dobré, uvidíš, ja som síce o manžela po pôrode bojovať nemusela, keby mohol, aj by dvojičky dojčil, ale dnes by ma chalani (takmer 17 roční) na rukách nosili. Aj Ty sa toho dočkáš a keď budeš mať vyliečené zlomené ❤️, kľudne do neho vpusť chlapa, ktorý sa Ti zapáči a bude Ťa mať rád. Držím palce.

martinadomianova
29. okt 2024

Tak ty si bola ozaj dobrá …, nechcem povedať čo, keď si aj na kolenách bola. Doprosovať sa takému chaoeovi nemá zmysel. Treba vybaviť to výživné, nech je povinný sa starať aspoň finančne. Áno, je to zrada od neho, ale bolo to k niečomu dobré. Zistila si čo je v skutočnosti zač. A za takým chlapom by som určite neplakala a nedoliezala. Nestojí Ti za to.

barborachors
29. okt 2024

@egonsk ty si sa kde zasekol? V 12. storočí? Vlastne ani tam nie, lebo vtedy mali ženy pomoc od iných žien, od dojky cez sluzky po rodinu z celej osady. Ti prajem porodit s priviazanymi nohami po šialených bolestiach dvojdnovych cez milimetrovu dieru medzi nohami dve decka po sebe, mat milion zdravotných problémov skrz to kojit v noci deň noc nonstop na nohach. To on ju mal obskakovat, mas to nejako pomylene v tej svojej hlave. Sa spamataj. A vieš preco to niektoré tie uvedomele ženy zvládnu lepšie??? Lebo nemaju doma chlapa autorky alebo teba s týmto absurdnym nazorom, ale uvedomeleho chlapa, ty troll. Zobud sa.

natiblaskova
29. okt 2024

@egonsk ty obhajuješ neobhajitelne. Žena je vyčerpaná fyzicky aj psychicky. On ju podrýva a ponižuje. Všeobecne je náročné pre ženu sa vtedy o seba starať, o domácnosť aj o deti a potom ešte o chlapa. Chvála bohu za môjho chlapa, ktorý sa mi snažil pomáhať ako vedel. Nenechal ma ani zobrať kôš na prádlo (bola som po cisárskom) staral sa o mňa a o deti ako o princeznú. Občas si po nadával, že je bordel ale dá chytil a pomohol mi upratať pomáhal s drobcom. Toto čo urobil tento chrapun je nechutne

andrejka2424
29. okt 2024

@egonsk Radšej úd v mene, ako ním byť..

kadika123
29. okt 2024

Uff je to riadny kkt a s nulovým charakterom..a myslím,že taký hajzel bol stále, no až teraz ukázal svoju pravú tvár..Je mi veľmi ľúto,že si sa takto sklamala no chudera,ktorá sa musí ľutovať,NIE SI,práve naopak!A jediný chudák je on..Určite to máš teraz ťažké,ale ver mi,časom bolesť prejde a ty sa vzchopíš a bude budeš oslavovať,že si sa zbavila takéhoto zmrda!🙏Lebo toto je zmrd..
Ja by som riešila už len seba,deti a moju existenciu,a veci s tým súvisiace..
s ním by som nekomunikovala už,iba ak by chcel ohľadom detí
..☝️rozviedla by som sa s ním a nech platí na deti to, čo má..a nenechaj sa prosím od neho zastrašovať,on je chudák a ty musíš byť silná..Pre seba a pre deti.Takyto chlap nestojí za nič,a určite nie za tvoje slzy!Držím ti palce ❤️

kajka2022
29. okt 2024

Nesťahuj žiadosť o rozvod je to idiot ktorý vás opustil a urobí to znovu je to ťažké s malými ďeťmi ale zvládneš to prajem veľa síl a držím palce🍀

egonsk
29. okt 2024

@majaaela mrzi ma tvoja skusenost, ale vidis, sama si napisala, ze zeny drzia so zenami, tak potom mozem analogicky aplikovat odpoved to iste, ze chlapi drzia spolu 😁😁😁
A vlastne som si tu aj dnes vypil zlost a zlc vsetkych zien na chlapov a hlavne takych, ako autorka uviedla, v zmysle jeden za vsetkych a vsetci za jedneho 😁

egonsk
29. okt 2024

@lilinka76 neboj lili, uz mozes strihat meter 😉😁

romiada
29. okt 2024

@livuska124 excelentne napísané! Toto by si mohla prednášať už priamo v porodnici všetkym novopečenym mamičkam aj oteckom! 👌😉

romiada
29. okt 2024

Och, zvyčajne neprajem nikomu nič zle. Ale dufam,že karma tu zauraduje! A mladej čo Ti rozbila rodinu už neni čo priať - ta si prave chrapúňa zbalila k sebe - Tvojho zachvíľu dúfam ex- muža!

majorek
30. okt 2024

@egonsk boze moj ty mas co v hlave? Asi hlinu zaliatu brzdovovou kvapalinov🤣🤣🤣 a mozno ani to nie.Ty si jasny priklad toho ze cim ta otec urobel tym si aj zostal.

yoxinka
30. okt 2024

@majorek
Ahoj, prosím, nepíš mu. Keď máš nejaký nápad ako pomôcť autorke, daj. Ale nereaguj na hentoho pomätenca, lebo už beztak zaspamoval polovicu témy.

enmery
30. okt 2024

@yoxinka Už si zrušil účet😉Dúfam, že sa nevráti s novým.

moonlight1210
30. okt 2024

@yoxinka on v noci uz zrusil konto. Napisal status, nieco o tom, ze sa rok s rokom stretol, co je uz tu a prisiel cas sa s mk rozlucit. Ze prispel do mnohych otazok potrebnym protipohladom a vzniesol mnozstvo dolezitych otazok a priniesol tak uzitok pre vsetkych a jeho uloha sa naplnila. Ze sa luci so vsetkymi, aj s tymi, co ho podporovali, aj tymi zakernymi, co ho prenasledovali, aj adminmi, co neadminovali. Ze rozdal vela srdiecok a priniesol ludom nimi radost. A komu sa neuslo, tomu posiela jedno velke teraz na rozlucku.

Ale myslim, ze napriek tomu dojimavemu tonu (ktory trochu pripominal Tatka Vladka S bohom ostavajte...) tu coskoro bude naspat pod novym menom.

yoxinka
30. okt 2024

@enmery
Asi vráti. Ale veď ho vyňúrame a pošleme ho zas do …. kade ľahšie 💪

karolinakr
30. okt 2024

písal neutrálne, nepoužival nejaky uražlivý tón.nemala som s nim jeden konflikt
egonsk 👋
si sa posral 🤭

andrejka2424
30. okt 2024

@karolinakr Ja sa priznám,že mňa urazilo,keď naše ženy opísal ako neprispôsobivejšie ako rusky,či aziatky, strašne mi to pripomína drísty istej skupiny chlapov,ktoré nemôžem vystáť.Fakt ani keby bol posledný na svete a hral tu podľa mňa formy.Ukázalo sa akurát,aké krehké je to jeho ego.V podstate nepovedal nič strašné ani autorke,ale tým že som prešla niečím podobným,tak viem že teraz potrebuje tá žena povzbudiť,nie si spytovať svedomie,aby sa po druhý krát plazila pred tým hajzlom.Tak ak nemám pre ňu pekné slovo,tak sa radšej nevyjadrím svojimi sexistickými názormi. Nepomôže jej to v tomto momente.

karolinakr
30. okt 2024

@andrejka2424 aha, tak zas nesledovala som ho až tak veĺmi..

stanulienkat
30. okt 2024

@romiada pozor! Mlada nikomu rodinu nerozbila. Mlady si ju rozbil sam. Nikdy nehadz vinu na druhu. On ma vediet, kde jeho miesto, aj keby bola pred nim hola Monica Bellucci.

andrea2323
30. okt 2024

@andrejka2424
@karolinakr
@yoxinka

Ale napísat dramatický príspevok o tom ako odchádzam, to si riadny kus sebestrednosti vyžaduje 😂😂

yoxinka
30. okt 2024

@andrea2323
Čo k tomu dodať … 🤷‍♀️🤪

zuzanita1609
30. okt 2024

On je/bol presne ten typ chlapa, ktorý si predstavuje ideálnu ženu/manželku takto: žena musí držať pysk,nikdy neprotirečit, poslúchať na slovo a zbytočne neriešiť jej potreby, trápenia. Mať tip top domácnosť, chodiť po dome ako prostitútka,hoc sa jej pritrafilo porodiť dvojčatá-sarkazmus, (aj jedno je pre maminu "záhul" niekedy). On si bude robiť čo chce,s kým chce ale žena má byť tá, ktorá nesmie,nemá chcieť nič. Proste ako dakedy ,zdrapiť za vlasy a odtiahnuť do jaskyne a bez zbytočných rečí. Preto sa pozdávajú rusky,azijatky, myslím si,že to pre ich submisivitu a nie genetický fond😏, pretože všade sú krásne ženy.

tenerifka
30. okt 2024

@moonlight1210 a mozno to aj V naozaj je, ved kdesi pisal, ze uz ma cez 70, ci sa mi to iba zda? V je dochodca, urcite sa nudi.....

moonlight1210
30. okt 2024

@tenerifka Mne viac pripominal jedneho obyvatela panelaku, kde mame jeden z bytov. Ten dojde na kazdu schodzu, nikdy z neho nevypadne ziadne riesenie, navrh, nic. Ale vzdy, ked niekto povedal nejaky navrh, alebo pripomienku, tak vyslovil filozoficky obsirny protiargument. A vzdy to zakoncil vetou v style: Nie ze by to bol moj nazor, nechapte ma zle, ja sa s tym nestotoznujem, len si myslim, ze je nutne vzdy podat aj protipohlad.
Takze hovoril obsirne protipohlady pre protipohlady.
On ked sa ozval, tak sme v duchu prevracali ocami. Jeho zena prestala na schodze radsej chodit.

A v tejto teme mi Ego prisiel skor ako niekto, kto chvata k obeti znasilnenia prvy, aby jej polozil velmi dolezitu otazku: Nemala si nahodou kratku suknu?
Aby vzapati priatelsky dodal: A poskytla si nasilnikovi dostatok potesenia? Zamysli sa, ci si urobila dost a nedalo sa viac.

Taky bol osobnostou niekde medzi tymito dvoma polmi. Pre mna.