icon

Prečo manžel odišiel a ako to zvládnuť?

28. okt 2024

S manželom som bola 11 rokov , 8 rokov sme spolu bývali , zobrali sme sa po 11 rokoch , a po troch rokoch prišli deti - dvojčatá chlapci . Po pol roku mi povedal že ma už nemiluje , že som sa zmenila, že nemám na neho čas , všetko sa točí okolo deciek , nič iné nerobím len skáčem okolo nich . Lenže on mi v ničom nepomohol , absolútne v ničom . Vraj som na materskej tak je to moja práca. Vadilo mu že nie je každý večer teplá večera, že doma nie je poriadok , že občas nemá ponožky do práce , nebol schopný ani domov nakúpiť , ani riad dať do umývačky, hoci predtým to robil , lebo vraj som pracovala a teraz som na dovolenke , tak je to moja práca. Za pol roka som sa dostala -10 kg pod svoju pôvodnú váhu , aj to mu vadí , že nemám žiadny zadok , prsia mám vykojené , vlasy mi po pôrode dosť vypadali , ale už zas rastú . Keď som ho prosila aby doma niečo urobil , tak keď začnem pracovať a nosiť domov peniaze tak budem pre neho rovnocenná partnerka , kde bude zas robiť v domácnosti .
Odišiel , na kolenách ( doslovne ) som ho prosila nech to nerobí , ako taký žebrák som za ním na tých kolenách chodila. Neskutočne som plakala a nebyť detí , asi sa fakt obesím od toľkej zrady. Nedávno uplynuli tri mesiace čo je preč, ani raz nebol za chlapcami , býva s nejakou mladou žabou , o rozvod nepožiadal , žiadne peniaze mi neposiela , žijem z úspor a z toho čo mi rodičia a svokrovci donesú a dajú . Veľmi dobrá kamarátka ktorá je právnička mi povedala , dáme aspoň predbežko na výživné do rozvodu , tak sa aj stalo a začal vyvádzať, vyvíjať na mňa nátlak aby som to stiahla. Ženy neviem ako ďalej , prosím poraďte mi , ako sa z toho nezblázniť a dostať sa zas do nejakej aspoň malej psychickej pohody.

zuzanita1609
28. okt 2024

@egonsk nechcem byť osobná,ani urážať,či také niečo,ale ty asi nemáš priateľku, manželku,že? Ak áno,tak s týmto tvojim postojom jej úprimne, nezávidím. 🙄

retatka
28. okt 2024

Niektorí muži by mali byt vykastrovaní aby neplodili deti.O deti nemajú záujem, sú im príťažou, načo ich majú ked ich zo dňa na deň opustia a nie sú rodinne založení. Áno urobiť ich vedia ale to je tak všetko.
A prosim ťa NIKDY ale NIKDY sa nepros mužovi.Oni sa z toho tešia, mastia si ego, keď pred nimi prosiš ako posledná chudera.
Neboj sa na neho ešte príde, život sa vie poriadne zamotať.No nevernika už neber určite naspäť,bolo by otázkou času kedy by si opäť nejakú narazil keď by sa nudil.

mondolina
28. okt 2024

@zuzanita1609
v živote nevychoval jedno decko.
chudák, ktorý je odkázaný na fórum pre ženy
proste čistý trapko

zuzanita1609
28. okt 2024

@mondolina aha,tak už chápem. Na tie roky a rozum dospelého chlapa stále nikde. Čo už 😏

lucia147852
28. okt 2024

@egonsk ty si dobry kus debila. Očividne ako túto autorkin ex. Hádam tá žena nemá dieťa sama so sebou ale s muzom. Ona nie je na dovolenke, ona maka okolo detí. A túto pani veľkomozni namiesto starostlivosti o vlastné deti (nie, nepomáhas manželke s deťmi a domácnosťou, staráš sa rovnocenne, pretože si tiež splodil, pretože tam tiež žiješ, jes a robíš špinu) čakajú ešte fullservis okolo vlastnej prdele a vysmiatu, upravenú ženu, ktorá bude v posteli dračica. Poviem ti tajomstvo,kým ty sedíš v práci, žena pracuje tiež. Kopec chlapov sa chodí so roboty zasivat na nadčasy a utiecť od urevanych deciek. Čo keby ten muž napr dal prať decke veci aj svoje trencle a ponožky aby žena mala viac času na seba? Alebo tiež z neho nedopadne keď navari aby mala tu výživu na mlieko... ! Jaj to nie, to vy zakrpatene a nezrelé jedince nepoznáte, to dokáže len pravy, dospelý muž. Chvalabohu že v mojom okolí takí sú, ináč by som si myslela, že po svete chodia len takéto individuá.

evazhoufova
Odpoveď bola odstránená
really8
28. okt 2024

Neviem preco sa do @egonsk navazate. Povedal len pravdu. Takto to vela muzov ma. Len my zeny si to idealizujeme. Niektori to neda ako ten autorkin, niektori to zvladnu. Ale myslia tak vsetci

vorkola
28. okt 2024

@kvietok2012 Najskor si daj na sud vyzivne na seba, skor jak podas ziadost o rozvod.lebo akonahle sud zbada ziadost o rozvod,bude prihliadat na to,ze vsakcuduia zena a vyzivne na seba mozes dostat len malo, lebo vsaksa crta akoze si ide zakladat novu rodinu,Rozvod zatial na sude na vyivne na teba ani nespominaj, ja tomamza sebou,,takviem

lucia147852
28. okt 2024

@really8 keď není chlap dospely, zodpovedný jedinec nech si nerobí deti. Alebo nech má toľko €, že bude platiť pestúnku, upratovačku a kuchárku aby mal doma hviezdu,ktorá bude chodiť len jemu okolo riti. Nežijeme v stredoveku kde je žena niečo menej a muž pán tvorstva .

lucia147852
28. okt 2024

@vorkola prepáč, ale toto nie je pravda čo si napísala ani náhodou.

really8
28. okt 2024

@lucia147852 ja si nezastavam toho muza.

rozculena
28. okt 2024

@egonsk ano,som feministka a hrdo sa k tomu hlásim.
Lenže ty absolútne nechápeš,čo to znamená.si rovnaký chrapúň ako muž,o ktorom sa tu píše.A povedala by som ti to aj naživo do očí.

stanulienkat
28. okt 2024

@really8 nie, nemyslia tak vsetci. A tento pako porovnava zeny s moslimkami. To je jeho salka kavy-makat, posluchat, nereptat, neodvravat, muklovat, nemat ziadne poziadavky, podmienky. Poslusna a bez prav suchat nohami.

really8
28. okt 2024

@stanulienkat ok. Tvoj nazor

zuzanita1609
28. okt 2024

A vždy sa nájde nejaká žienka, ktorá musí obhajovať neobhájiteľné 😁. Akože,som "volnomyšlienkárka",beriem názory, postoje všetkých,ale obhajovať tento postoj, žena-mamicka,vyflusaná po pôrode dvojičiek a ešte sa snažiť o seba starať a o jedného egoistu,čo len "zamiesil" a zdrhnú.... není o čom v tomto,žiadna empatia s mamičkou dvojičiek. Normálne mi smutno. Nech PANI mamičke dvojičiek už len slnko svieti a len veľa dobrých ľudí okolo nej. ❤️

retatka
28. okt 2024

Autorka a on chcel deti?
Keď ste 11 rokov/či viac/ žili bezdetný a bezstarostný život, to sa mu páčilo, zvykol si na to.Prišli deti, starosti, tak zdúchol.A nechapem načo si niekto robí deti keď ho nezaujímajú.Proste nieje rodinne založený, takých mužov aj žien je x, mal sa k tomu tak postaviť a nie robiť deti nasilu a nezodpovedne zdrhnút

natalka13
28. okt 2024

@egonsk stale sam? Bez zeny? Vidno.
A veeeelmi dlho budes.

natalka13
28. okt 2024

@zuzanita1609 on chudak stale hlada a ziadna ho nechce🤷‍♀️

enmery
28. okt 2024

@natalka13
@natalka13
On sa aj sem prihlásil s nádejou, že si ju nejakú nájde. Ex ho kopla do prdele, tu perlí a stále nechápe, prečo je sám. Všetky sme vadné, len on je lietadlo😊

natalka13
28. okt 2024

@really8 ako myslia vsetci? Ze zena koji ma podla neho vytahane prsia a nevari teple vecere tak od nej a deti odidem?
Zvlastne zmyslanie. Ze ten moj a nik z mojho okolia az na 1kus takto nerozmyslali.
A tu dotycny panko je znama firma, pozri si jeho ine prispevky.

natalka13
28. okt 2024

@enmery viem poznam ho.

siska53
28. okt 2024

@egonsk lenze ona ma dvojicky, to je sakra rozdiel... A on by jej pomahat mal. Tak, ako aj predtym.. co mala ist do prace a deti dst do jasli alebo cvakat nejaku opatrovatelku? Asi ano
@autorka nic nestahuj. Takeho clovek ak zivotu nepotrebujes.

pehavcek
28. okt 2024

Precitaj si este raz co ti napisala @retatka a to je do poslednej bodky aj moj nazor.

dadka1997
28. okt 2024

Jednoducho je to kretén, rozvod a nauč sa žit sama.. mna síce muž neopustil ale odišla som sama, je to zo zaciatku ťažké, ale zvládneš to, bola som na rodičaku, nasla som si robotu, zarobila som si aspon na vlastne auto, vlastne som od neho odišla pravdupovediac s holou riťou, aj taký je život.. je to kus vola.. začni na sebe pracovať, na sebe myslim pre seba, nadobudni sebavedomie, maj sa rada, vyser sa na neho.. jedina možnosť ako zabudneš je nejaka socialna siet, zoznamka.. aj ked si nájdeš len kamaráta, ja som si tak nasla kamaráta, aspoň nejaku oporu a drzim ti v tom palce

really8
28. okt 2024

@natalka13 ze sa zena zmeni a nepaci sa im to. Maju problem prijat ako sa zmenilo jej telo, nalady a podobne. Boze keby tu mam pisat kazdy jeden pribeh co som pocula na ihrisku ze chlap ocakava ze ked je zena doma tak ma predsa navarit oprat a upratat. Ked uz je doma treba vyuzit. Kamoskin muz. 12 rokov boli spolu, manzelia, po 10 rokoch a utrapach s ivf sa im narodilo babo, druhe sa podarilo prirodzene do roka. Chcel to aj on, doma pomahal deti miloval a tri mesiace po porode jej povedal ze ju nemiluje uz. Ze sa zmenila, ze sa netesi domov za vycerpanou zenou. Atd atd.
Este raz pre nechapave ja toto zmyslanie neschvalujem ani neobhajujem!!!!!! Bohuzial ho len potvrdzujem smutnymi skusenostami!!!!!!!!!!

mamina7070
28. okt 2024

ufff hrozne udri tam kde ho to zjavne bude boliet vyzivne na deti a na manzelku nech plati hlupak jeden
daj predbezko na oboje pekne nech plati

evka52
28. okt 2024

Moja zlatá, je mi to tak ľúto, ale vedz, že si v tejto situácii silný morálny víťaz, hrdinka a superžena! Žiadna úbožiačka! Čím skôr si nastav toto zmýšľanie a bojuj o váš blahobyt, o PENIAZE ktoré deťom aj TEBE plným právom patria! Viem, istotne viem že ťa čakajú krásne časy, po tomto zlom období sa posilníš a budeš ešte úžasnejšou mamou a ženou. A niekto to bude vedieť aj oceniť ❤️

prasiatko30
28. okt 2024

Dalsi nepochopeny manzel - on sa staral, aj pomahal ked bolo treba, ale svina manzelka si to nevie vazit a necaka ho kazdy vecer v negližé a so sampusom v ruke pripravena na plnenie manzelskych povinnosti. 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ tento aspon vcas odisiel.

@autorka s otcom tvojich deti komunikuj len cez advokatku, neber telefonaty, necitaj sms a nepustaj do baraku bez pritomnosti 3 osoby, najlepsie muzskeho pribuzneho. Trvaj na predbeznych rozhodnutiach a podaj aj o rozvod. Cisty debo tento chlap on sa lutuje, decka si narobil, ale nedava ti ani halier, ale podporuje mladu pipinku co mu zerie vsetky jeho reci o tom ako sa mu ukrivdilo - clovek ich az zacina lutovat tychto nepochopenych, mali by si zalozit klub, alebo organizaciu alebo vlastnu www kde by sa vzajomne lutovali

buba183
28. okt 2024

Dole klobúk pred tebou. Dvojčatá zvládaš a ešte okolo veci. Máš môj veľký obdiv. Bohužiaľ tvoj chlap zbabelec to nezvládol. Určite buď neúprosná žiadaj na čo máš nárok peniaze na deti aj na seba. Potrebuješ byť v pohode ty a potom budú aj deti. A buď rada že si sa zbabelca zabavila. Predsa nedopustiš aby nejaká pi....minala peniaze tvojich detí. Drž sa si super😘

zuzanita1609
28. okt 2024

@really8 nechápem,prečo počúvaš príbehy iných ľudí na ihrisku s deťmi. Ak si mamina, malo by byť jasné,že partner, manžel, samček okolo mamičky, partnerky, samičky behá,lieta, pláva čo mu len sily stačia 😁. Funguje to v prírode,prečo by nemalo pri ľuďoch, človeku? Či slobodná vôľa a tie jej nepriaznivé vplyvy? Len tak sa zmýšľam.