Prečo manžel odišiel a ako to zvládnuť?
S manželom som bola 11 rokov , 8 rokov sme spolu bývali , zobrali sme sa po 11 rokoch , a po troch rokoch prišli deti - dvojčatá chlapci . Po pol roku mi povedal že ma už nemiluje , že som sa zmenila, že nemám na neho čas , všetko sa točí okolo deciek , nič iné nerobím len skáčem okolo nich . Lenže on mi v ničom nepomohol , absolútne v ničom . Vraj som na materskej tak je to moja práca. Vadilo mu že nie je každý večer teplá večera, že doma nie je poriadok , že občas nemá ponožky do práce , nebol schopný ani domov nakúpiť , ani riad dať do umývačky, hoci predtým to robil , lebo vraj som pracovala a teraz som na dovolenke , tak je to moja práca. Za pol roka som sa dostala -10 kg pod svoju pôvodnú váhu , aj to mu vadí , že nemám žiadny zadok , prsia mám vykojené , vlasy mi po pôrode dosť vypadali , ale už zas rastú . Keď som ho prosila aby doma niečo urobil , tak keď začnem pracovať a nosiť domov peniaze tak budem pre neho rovnocenná partnerka , kde bude zas robiť v domácnosti .
Odišiel , na kolenách ( doslovne ) som ho prosila nech to nerobí , ako taký žebrák som za ním na tých kolenách chodila. Neskutočne som plakala a nebyť detí , asi sa fakt obesím od toľkej zrady. Nedávno uplynuli tri mesiace čo je preč, ani raz nebol za chlapcami , býva s nejakou mladou žabou , o rozvod nepožiadal , žiadne peniaze mi neposiela , žijem z úspor a z toho čo mi rodičia a svokrovci donesú a dajú . Veľmi dobrá kamarátka ktorá je právnička mi povedala , dáme aspoň predbežko na výživné do rozvodu , tak sa aj stalo a začal vyvádzať, vyvíjať na mňa nátlak aby som to stiahla. Ženy neviem ako ďalej , prosím poraďte mi , ako sa z toho nezblázniť a dostať sa zas do nejakej aspoň malej psychickej pohody.
vidis ze aj jeho rodina s nim nesuhlasi a vidia ze je to jedno obrovske hovado...zariad si vyzivne , napis mu pisomne ze od neho ziadas vyzivne, nakolko s vami nezije a ked nebude 3 mesiace platit bude to trestny cin , a obratis sa na organy cinne v trestnom konani, ale musis to mat pisomne zaslane na jeho adresu , aj keby to neprevezme, tak je tam fikcia dorucenia po 18 dnoch , a od tych si zacnes pocitat 3 mesiace, ked ti nepride ani fuka, pojdes na policiu a nahlasis ho ....
bud silna a sustred sa na to ze chalani potrebuju aspon jedneho poriadneho rodica, bez ich ako dar z neba, kolko zien v mojom okoli riesi umele a nevychadza im to , musis byt silna ,aj ked ta nechal v tej najhorsej zivotnej sitiuacii , ze si este slaba, a financne na tom najhorsie , lebo sa staras o JEHO deti ...ze sa nehanbi ...HNUSSSS,
na druhej strane bud rada ze to urobil teraz a nie ked budes uz stara , mozes si poriesit zivot uplne inak , mozno ho zaba necha a zisti co ,mu bola jeho povodna rodina ....
@oblecenie99 pridanie dalsieho podnetu/predmetu k vyhodnoteniu vysledku a zaujatiu postoju, nie je odklonom od temy, ci sa ti to paci, alebo nie.
@petkazamborska pekny koment, iba poupravil by som slovicko "JEHO" za "VASE". 😉
@egonsk ty zjavne nechápeš jednu vec.. 6m po pôrode, po rizikovom tehotenstve, počas výlučnej starostlivosti o dvojčata, nech sa žena hoci na jednu z Gordon premení, len nezrely chrapun bez morálnych hodnôt (a to volím slová) zdrhne bývať k milenke a na deti nedá ani cent.
Tu neexistuje iný ohľad na vec.
Toto nie je o tom, že si muž a tak tvoj názor nejaké frustrované modrokonikovske ženské hejtuju (ak nesúhlasím, som automaticky naivná, frustrovaná ženstina?). To je o tom, že píšeš hlúposti.
@egonsk ale ty ho ospravedlňuješ a dávaš vinu žene, vraj nevieme, či ho náhodou neodsunula na druhú koľaj a prestala mu byť ženou.... ale pri tak malých deťoch je jeho správanie neospravedlniteľné, aj v prípade, že by to tak bolo, že ho odsunula na druhú koľaj (čo pri 9 mesačných dvojičkách je možné).... ale kedy má ona priestor na to, byť mu ženou? On za tú "krátku" dobu ju stihol vymeniť za mladšiu, stihol ju dourážať, ponížiť,.... darmo máme len jeden pohľad na vec - holt, pri diskusiách, kde niekto opíše svoj problém, to bude vždy len jeho pohľad na vec a vychádzať môžeme iba z dostupných informácií. To by sme potom mohli všetky diskusie zrušiť, lebo nikdy tu pohľad druhej strany mať nebudeme.
@egonsk Prosím Ta prestan uz spamovat tuto diskusiu svojimi odľahčenými názormi a smajlíkmi. Ty ani len netušis, ake náročné to pre ženu musí být, ked sa ocitne v takejto situácii a nie, nie je to jej vina. V tomto prípade si nemusíme vypočuť aj druhú stranu, aby sme si vedeli vytvorit názor.
@grof_monte_christo no vidis, takze odlahcujem, cize davam pozitivnu energiu do diskusie, len akosi je negativne vnimana 😉
@egonsk tak uz konecne predostri, kedy mala ta zena stihat byt zenou, aj milenkou, aj milujucou partnerkou, ktora si sadne na gauc ku chlapovi a vypocuje ho, ako sa mal v robote, kto ho tam nastval a ako ho sef neuznal?
Normalne napis, kedy v ich rodine od narodenia dvojiciek na to vznikol priestor a ako k jeho vytvoreniu prispel ten otec.
Alebo aspon si ako si ty pri dvojickach predstavujes, ze zena si ma takyto priestor na to vytvorit.
Skus opisat jej den, ako ma postupovat, aby muz po prichode z prace, nasiel zenu pripravenu venovat sa uz jemu.
@moonlight1210 tak vidis, uz si zacala davat konstruktivne napady, ktore tu mali zazniet uz v zaciatku diskusie a ktore by vedeli autorku posunut ovela viac, ako nejake osobne utoky voci mojemu prispevku. Nebudem na ne sice zodpovedat, lebo by to bolo znovu len chlapskeho a navyse mojho = odsudzovaneho nazoru, ale dala si peknu kostru k tomu, aby tie, ktore tu tak skacu meter dvadsat, mohli na ne rozumne zodpovedat. Tym sa stane debata objektivnou a nie subjektivnou, ako bola doteraz 😘😄
Nečítala som komenty, ale úvodný príspevok mi pripadá ako keby sa autor/ka snažil/a o diskusiu s najvyšším počtom odpovedí.
Klasický scenár vôbec v tom nie si sama. Je mi to strašne ľúto za teba ,ale ver,že bude lepšie, ja si toto vzdy poviem,keď mám pocit,že to nedávam, že to je proste len blbé obdobie, ktoré preboli,najviac co by ti mohlo pomôcť je dívať sa do predu a určite už neplakat za takým hajzlom. Vôbec si to nezaslúži.Plakat by sme mali za niečím co bolo pekne a nie za niekym,kto vôbec za toto tvoje trápenie nestál. Držím palce nech si v živote zas šťastná aj s deťmi.
@egonsk takze si to ty 😁. A podla tvojho posledneho prispevku pre
@moonlight1210 si len potvrdil, ze si uplne mimo.
@egonsk inak si ok?
Cituj ma, kde obhajujem útoky na tvoju osobu.
A opakujem, množstvo nesuhlasnych príspevkov, ktoré si dostal, nemá nič spoločné s tým, že si muž.
A ani s tým, že tu sú frustrované a naivné ženy (neviem už presne, ako si autorky príspevkov označil, nič pozitívne to však nebolo).
Ide o tvoje úplne nepochopenie situácie a snahu obhájiť neobhájiteľné.
Daný chlap má nulovy morálny kredit. S tým hádam súhlasíš. Či ani to nie?
A osobne útoky samozrejme neschvalujem.
Ty sa nemáš prečo hanbiť za to,ze ti chce aspoň jeho brat pomôcť,keď ma brata debila...určite nie. jediný kto by sa mal fest hanbiť a mal by chodiť po kanáloch je tvoj muž. Všetko mu to nechaj vyzrat. Raz on bude teba na kolenách prosiť aby si mu odpustila,uvidíš.
Ahoj autorka, ja som z Dk. Ak by si chcela pomoc alebo podporu, napíš mi správu 🙂
@egonsk tak vidis, zase sa len krutis ako had, ale konstruktivnu odpoved nedas.
Len kopec prazdnych reci okolo toho.
Vies, preco ju nedas? Lebo ju nemas.
Nemas cim obhajit toho chlapa. Nepomahal, nesnazil sa, len sa porodom zeny premenil na tretie upistane decko.
Zlyhal ako otec, nasledne ako muz a nakoniec ako clovek. Predal svoj charakter za honkanie svojmu egu.
Moja otazka nebola ziadno konstruktivna pre autorku a ziadno jej nemohla pomoct.
To je z tvojej strany prazdne taranie.
Ona nema ako zodpovedat, co mala urobit viac. Urobila vela, robila okolo domacnosti a dvoch novorenedcov 24/7 aj za toho chlapa, zastvala jeho rolu otca, na ktoru on s prepacenim prdel a valal sa za ten cas znudene po gauci a pistal, ze nikto si ho nevsima. Ako batola.
Moja otazka bola vylucne na teba a tvoja podved je - (parafrazujem) "neviem, nedokazem odpovedat, nemam odpoved, tu sa neda dat odpoved bez toho, aby som nepriznal, ze som zas len prisiel riesit seba" (ako ostatne vsade, lebo ty si sa este nepreniesol cez to, ze ta zena nechala).
Ženy, ja sa vám veľmi čudujem. Tohto ukrivdeného chudáka zakomplexovaného pozná už celý modrýkoň. Načo na neho reagujete??? Nemyslíte si, že najlepšie by bolo totálne ho ignorovať, nereagovať na žiadny jeho príspevok, aby konečne vypadol z tejto témy??? Venujme sa IBA autorke, čo vy na to?
@yoxinka akurát som išla písať , že je mi ľúto toho, ako sa táto diskusia točí len okolo daného jedinca. Autorka sa prišla vyžalovať, poradiť, povzbudiť, a tému si "ukradol" on.
Autorka posielam ti obrovské objatie, s jedným dieťaťom je to ťažké keď si sama a nieto s dvojičkami. Dúfam že už ani neuvažuješ nad stiahnutím, nebodaj k návratu k tomu chrapúňovi. Veď teraz si vlastne rovnako sama, len bez jeho rečí 🙄 obrovské plus je keď máš podporu od rodiny
Nechaj si poradiť právničkou, podnikni všetky potrebné kroky na výživné pred rozvodom, pozri sa na daňový bonus. Veľmi ti držím palce,nech to zvládneš. Synčekovia budú rasť, budú samostatnejší a užiješ si s nimi krásne chvíle 🙂 keď máš podporu rodičov a svokrovcov, je to fajn a základ pre to, aby ste to všetci spoločne zvládli 🙂
Ahoj, to čo urobil tvoj muž je hnusný podraz! Staráš sa o dvojičky, je to náročné a on namiesto toho,aby sa staral tiež, si začne s mladou babou. Rozhodol sa,ale musí znášať dôsledky. K tomu patrí aj zabezpečiť deti a teba pokiaľ si s nimi doma a nepracuješ. Držím ti palce,ale nedaj sa zlomiť,aby si stiahla tie papiere na predbežné opatrenie. Pridávam heslo mojej známej: žena, matka,traktoristka=zvládne všetko!
@uctovacik123 No stavim sa, ze ho pobera...ten danovy bonus
Tu nebudu problémom deti, ani to, že nemá teplu veceru. Nasiel si inu, preto mu na tebe vsetko zacalo prekazat, tym ospravedlnoval pred svojim svedomim, ze teba a deti zradil. Je to hnusny hajzel, on sa previni ale vinu hadze na teba. Okamžite podaj navrh na vyzivne, ak mate hypoteku ci pozicku, trvaj na tom, ze na splacani sa musi podielat. Zavri dvere, vyhod ho zo srdca a počkaj si, kym zacne podvadzat aj tu druhu (lebo leopard svoje skvrny neschova). Bude vam bez neho lepsie, ubudne ti starostlivost o neho a nebudes musiet pocuvat blbe reci.

@egonsk 😀 Pri opise konkrétnej autorkinej situácie sa sústrediť v diskusii na to, že chlapi sú odsuvani na druhú koľaj, nie je odklonom od pôvodnej témy? Ešte si do nej aj na diaľku kopol. A keď ťa na to upozorníme, že mal by si zobrať do úvahy, čo ona napísala, tak sa brániš, že prečo?