Prečo matky oslovujú dospelých synov ako dieťatká?
Už keď je tu dnes ten Deň Matiek, prečo niektore mamy majú potrebu volať svojich 25+ ročných synov "Dieťatko" alebo "Miláčik" alebo "Zlatko"?🙃
Nikdy som.moje deti neoslovila milacik ci zlatko🙈
Moja svokra volá svojho syna (môjho manžela) Drobček. Ako, chápem, keď sa narodil, mal cca 730g. Ale už má skoro 200kg preboha 🤦🏻♀️ Drobček v tomto prípade mi príde fakt nechutné…
Pretože ich ľúbia. Nekonečnou láskou. ❤
Ak to niekomu vadí, je to len jeho problém a musí sa s tým vysporiadať
Jezis, ja aj mojho synovca, ktory je o dve hlavy vyssi, ma takmer 100 kil, cvici a vyzera ako Rambo, volam zdrobneninou jeho mena. Ma rovnake meno ako jeho otec, ktoreho volam normalne a "maleho" volam zdrobneninou. Neviem si pomoct, ale inak ho ani neviem oslovit.
A svojho syna tiez volam urcitou prezyvkou, uz ide pomaly do puberty a neviem si predstavit, ze by som ho mala niekedy volat inak.
Tak my sa v rodine vsetci vacsinou volame tak ako v detstve. Mna teda zrovna rodicia a sestra nie, ale sestru volame detskym menom. A tety, ujovia, bratranci, sesternice, ti mi vsetci hovoria detskym menom. A ja ich tiez volam rovnako ako v detstve, aj ked uz maju niektori aj daleko po 50ke.

Moja budúca svokra vsetky svoje deti oslovuje zdrobneninami ich mien. Aj synov. Ale ona vlastne inak ako v zdrobneninach ani nevie hovorit, takze u nej je to “normalne”.