icon

Prečo mi kamarátka nechce pomôcť?

28. jún 2024

Prišla som sa sem vyplakať. Strašne ma otravuje jedna moja kamarátka. Poznáme sa od strednej školy, boli sme spolužiačky. Ja som si našla v 17tich snúbenca, ku ktorému som sa nasťahovala. Išli sme spolu na VŠ matematické zameranie resp. ona bola na informatike ja na informačnej bezpečnosti ale mali sme dosť predmetov spolu. Išla som na tú školu, lebo som vedela, že absolventi sú dobre platení, nie že by ma to nejak bavilo. Prvým ročníkom som prešla len kvôli nej. Resp. mala som opakovať fyziku a štatistiku. Vďaka bohu prišla korona a snúbenec mi pomohol nejak to obabrať na skúške online. Dokončili sme školu obe. Už keď sme boli na VŠ tak na mňa nikdy nemala čas, lebo pracovala. Proste furt bola v robote. Dúfala som, že na mňa bude mať čas aspoň po štátniciach ale nie ešte ani neskončil akademický rok a už mala full time job. Ja som si povedala, že chcem ešte prázdniny. To bolo minulý rok. Zostala som ale doma a nešla som do práce, lebo snúbenec ma nenútil. Zvykol si na to, že som doma. Teraz sme spolu boli po čase a celý čas mi tam rozprávala o tom, že koncom roka chce brať hypo na taký menší trojizbáčik v BA. Nechcelo sa mi to počúvať ale však dobre. Ja som ju potom poprosila, či by mi vedela priniesť razítko, že som u nich bola na pohovore kvôli úradu práce. Veľmi nepekne mi povedala, že ona mi nebude vybavovať nejaké potvrdenie, že som niekde bola. To som fakt chcela tak veľa? Jedno razítko? Celé mi to príde, že po mne vybuchla za hlúposť lebo závidí? Že ja robiť nemusím?

susitko
28. jún 2024

@vroni zabudla si dopisat...ze leniva hnida,ktora kamaratke zavidi,ze sa jej dari a ide si kupit vlastny byt....

cacianka
28. jún 2024

Tebe a závidieť ?! A čo ?
Že si zvládla VŠ s pomocou iných a ojebabravanim , lebo si tupá ?
Že sedíš na riti ako hnilá hruška ?
Že si lemravá a hnilá ísť pre pečiatku ?
Že kydáš na kamarátku ?
Že si zlatokopka prilepená na chlapovi ?
Že máš vychcanú povahu ?
Áno všetky ti závidíme, všetky sme blbé, len ty si lietadlo....🤦

lienka.7
28. jún 2024

@autorka z čoho teda ziješ, keď robiť nemusis? Odpovieš aspoň na to?

milanemila
28. jún 2024

Ved ty si chuderka, kt by bez podvadzania ani nedokoncila skolu, leniva sa zamestnat, s holym zadkom a keby ta snubenec poslal papa, tak akurat mozes ist k rodicom do detskej izby :D som presvedcena o tom, ze ti nema co zavidiet a ani sa jej necudujem, ze na teba “nema cas” 🙈
Ja naozaj dufam, ze je to len dalsia vymyslena provokacna tema, lebo ak nie tak neviem ci sa nad tebou smiat alebo plakat.

slovakboy
28. jún 2024

Netráp sa kamoškou. Ži si svoj život ako chceš. Pouvažuj o tom či si nie je lepšie pre začiatok najst prácu. Ak chcete mať deti hneď tak ostaň domaale prax po škole je dobré si urobiť. Aby to nebolo tak, že snúbenec nechce aby si pracovala. Venuj sa svojej sebarealizacii či už ako matka a žena v domácnosti alebo matematička. Tak aby si bola so sebou spokojná a robila to čo chceš. Tvoja hodnota nezávisí na kamarátke. Nevis na nej. Najdi si inú.

cacianka
28. jún 2024

@lienka.7 z frajera

zuzanaete
28. jún 2024

A co robis cele dni?

olimuc
28. jún 2024

Nema ti co zavidiet… ale na to si spomenies, ked ta snubenec posle kade lahsie .Najdi si nove kamosky, uz nemate nic spolocne, potrebujes tvoju fajtu… . Ono to nebude ani o tom razitku ale potrebovala to nejak s tebou ukoncit, je lahsie skoncit hadkou a dufat, ze sa ten druhy uz neozve ako vysvetlovat, preco sa nemas ozyvat

rozculena
28. jún 2024

najhoršia situácia pre ženu je byť závislá finančne na chlapovi. Tak si to užívaj.😂

misicka31
29. jún 2024

Jasné,strašne závidím,idem za mužom a porozprávam sa s nim ako je toto možné .To kde sme,aby som ja musela ísť do práce. Ani ma nehne.Ešte aj odvody mi zacvaka.Nech sa tesi.🤣😂🤔Inšpirovali ste ma veľmi.🧐🤷

lexie321
29. jún 2024

@dorottka tiež si myslím. Neverím, že človek o sebe až takto nevedome napíše, že je v podstate debil a potom ešte čaká, že niekto bude na jeho strane 😂😂😂

rorino
29. jún 2024

Závidí?A čo prosím ťa?Že si lenivá?

rorino
29. jún 2024

😂😂😂😂ty si riadna brzda😂😂😂,tak existuje naďalej v tom svojom omyle😂😂😂😂veľa stastia

rorino
29. jún 2024

@bmolko potom sem dá ďalší príspevok,kde bude opísané,aké je ona chúďa,že sa na ňu všetci vy...😂

mantilka
29. jún 2024

Uvedomujes si ako žiješ? Na podvodoch, špekulácií a lenivosti. Preber sa si mladá! Školu si si vybrala kvôli platu., skončila si ju podvodom a si lenivá pracovať. Myslíš, že tvoj priateľ a jeho okolie má o tebe dobrú mienku? Preber sa, lebo sama si nicis život. Priateľ nemá o tebe dobrú mienku, veď za teba hovoria cíny...zatiaľ ťa toleruje a pomáha ti, ale môže prísť čas keď ťa vymení ani dieťa ti nepomôže.
Kamoška má rozum, konečne povedala nie. Stačilo, aby si ty prišla do jej firmy a opýtala pečiatku! A začni si hľadať prácu....peniaze sa ti zídu aj nezávislosť od partnera. Nespoliehaj sa, že nie je problém si nájsť prácu...lebo aj personalisti vidia, že si lenivá lebo si si dala dlhú pauzu. Lenivcov nikto nechce do práce...

viestta
29. jún 2024

@mantilka pozri sa, ak je tato slecna podpaplonova eskamoterka, aj ten priatel je ochotny cokolvek odpustit. Ale pride cas, ked uz nebude ani dostatocne reprezentativna, aj jej eskamoterske umenie sa mu preje a dama sa stane byvalou. A potom sa zrazu bude musiet sama o seba postarat. Ale ja jej doprajem. Vsak, ked sa clovek nepouci na chybach inych, musi si natrepat svoj vlastny nos...

mamatroch
29. jún 2024

No ja by som s Tebou nemenila. Aby si raz neplakala, ze Ta snubenec vyhodil z bytu a Ty nemas nic, ziadne byvanie, pracu, prax, uspory... Nic.
Uz to hovori o tom, aka si Ty "kamaratka", ze Ta "nebavilo" pocuvat kamosku, ze si chce kupit byt.
Ona je usilovna, zodpovedna a cielavedoma, bude mat vlastne byvanie, ma prax v oblasti, ktora ju vie uzivit, vlastny prijem, zatial co Ty si co? Milenka vydrzovana akymsi divnym typkom? (Normalny asi nebude, ked mu staci to, ze rano umyjes dva hrnceky od kavy a cely den sa venujes... Hm, comu...? Kolko roboty je uz len v domacnosti, kde ziju len dvaja dospeli ludia?) Nepoviem, keby ste mali vela deti, ze sa venujes full time rodine, ale takto: co je Tvoj prinos do vztahu a spolocnosti? Nove neglize? Kupene ani nie za vlastne peniaze...?
A ze peciatky? To pre priatela, ked sa vecer hrate na navstevu na urade prace? Povedz mi uprimne, co Tebe brani si najst pracu? Mas dve chrome ruky? Alebo mas IQ na urovni, ze nie si schopna ani tovar dokladat, keby aj len docasne?
Chudaci Tvoji rodicia, mat dceru, co zije na trovy niekoho druheho bez vazneho dovodu a necha sa vydrziavat, by som sa hanbila aj do Jednoty za rohom ist...

lienka.7
29. jún 2024

@viestta 👏 perfektne napísané 👌
Len bojím sa, že autorka tomu zial nepochopi

mantilka
29. jún 2024

@svetlonos poznám taký prípad....to je tou hlúposťou, že sa ešte prekecne, že je hlúpa. 😂 Toto je tretia žena v poradí, ktorá to na seba verejné vykecala...ešteže anonymné. Asi bude mať trochu vyššie IQ

svetlonos
29. jún 2024

@mantilka
@angeli121212
to fakt poznáte takéto osoby? No haleluja, ja ze keď už je niekto až takto "obdareny" ta sa tým aspom nepochvali 🙈

angeli121212
29. jún 2024

@svetlonos joj ale to si tie baby neuvedomujú, že aké sú im to príde úplne normálne 😂

vlastnynazor
30. jún 2024

Keby odomna chcel hocikto razitko z HR, tak di klopem na celo. Za prve neviem si predstavit, ako cudzim kolegyniam vysvetlujem, ze mam lenivu kamaratku, kt.nevie poslat ani len ziadost o pracu hocijakej firme, pricom zamestnat sa tam nemusi (lebo vsak i to sa rata pre urad prace). A za druhe, co ak mam i sikovne kamosky a poziadali by ma, aby som im podala CV vo firme (kedze niekde to ma vyssiu hodnotu, ked je to niekto znamy, ze ju lahsie prijmu, ak ju vie niekto odporucit a splna predpoklady) a HR by sa ku mne postavilo ako k osobe s dalsou lenivou kamaratkou.
To ze si chces uzit prazdniny a mozno i dlhsie nerobit, to je jedna vec. Ale teda mat kamaratku ako si ty, kt.sa urazi za toto a vypisuje tu taketo kraviny, tak keby to viem, tak taku kamosku by som vyradila z kamosiek.

svetlonos
30. jún 2024

@angeli121212
no a to je na tom to skoro strasidelne 😂

mell27
30. jún 2024

Fake téma, ..dobre ste sa nachytali, omg🤦

domkakvet
30. jún 2024

Nie kazdy ma v praci pristup k razitku.

lauricka
5. júl 2024

nič nerobiť, poflakovať sa, povaľovať, obabrávat a ešte sa sťažovať, že niekto, kto pracuje a nevie, kde mu hlava stojí, aby niečo dosiahol a nechce s tebou podvádzať, má s tebou problém. Podľa mňa ta mala dosť a tak ta poslala vieš kam... sa divis? Ale príde mi to celé vymyslené, že?

petronelag
5. júl 2024

@lauricka Sú také mladé ženy a myslia si, že keď majú na všetko toho času peniaze, nemusia robiť, len si tým škodia sami sebe. Všetko sa dosť rýchlo vyvíja a keď zostane dlhší čas doma, tak potom si to musí dobehnúť.

maminkadeticiek
5. júl 2024

Jasny troll.

evazhoufova
4. aug 2025
@anonym_autor

Sa mi páči ten hejt tu. Každá jedna z vás by so mnou menila keby ste dostali na výber, že nemusíte pracovať, tak sa tu nehrajte..

@anonym_autor 😃😃😃😃😃

bosorkabb
4. aug 2025

Ja som tá čo pracovať nemusí. A tiež nerozumiem čo presne tebe závidí? Lebo nie je čo.