icon

Prečo kamarátka ignoruje moju neľahkú situáciu?

9. jún 2024

ahojte

preco ma stale kamaratka potrebu pisat o tom , kde chodia na letne dovolenky a welness , ake maju honosne oslavy ci dary na Vianoce?

Pritom vie , ze mam velmi velmi malu rodinu, lebo umreli. a chudobnejsiu a ze si toto cele nemozem dovolit?

Pritom som jej naznacila ze mne uz vacsina rodiny nezije a ta co ostala , nema peniaze a stale ma potrebu mi pisat o sebe?

Ona sa neciti blbo?

Ja doprajem, ano kazdy nech ma, ale kurnik, empatia je zabudnuty pojem?

potom mam samozrejme depresie z mojho zivota :(

autor
9. jún 2024

@babulkomale nie uz som jej naznacila ze stop

majka36912
9. jún 2024

Ak sa ti pochvali raz za cas, je to v pohode, ste kamosky a to by malo znamenat, ze si poviete aj dobre, aj zle veci, co sa vam udeju. Ale ak by ti naozaj vazne robila to, ze jedine, co by nonstop robila je to, ze by sa chvalila, ze bola na dovolenke za 5000 a samozrejme si na nu musela kupit novu kabelku za 300, lebo jej ju platil otec a teda s priatelom idu na veceru za 150, lebo on ma rad iba medium steaky, tak si neviem predstavit, o com by som sa s takym clovekom vobec rozpravala, ak nie sme na rovnakej vlne 🤷

lindous
9. jún 2024

Ja mám omnoho radšej, keď sa niekto pochváli a píše mi pozitívne veci ako keď sa neustále sťažuje, to je vyčerpávajúce… ono, keď má takýto spôsob života, majú sa dobre, užívajú si, tak má klamať? Alebo má byť ticho a nehovoriť vôbec o sebe, počúvať iba teba? To je potom o čom kamarátstvo? O čom sa s ňou chceš rozprávať keď nie aj o jej živote?

Ja rozumiem, že ti to môže robiť zle, že ťa to zamrzí, ale zjavne máte úplne iné životy a áno, dokonca je tu aj možnosť, že to robí aby sa cítila lepšie, sú ľudia, ktorí sa radi povyšujú, samozrejme neviem či je to aj tento prípad, keďže vás nepoznám, ale to je jedno, tak či rak, neviem či má zmysel to medzi vami udržiavať, keď tebe to ubližuje a ona pri tebe nemôže byt sama sebou..

autor
9. jún 2024

@lindous ty si sa asi uplne naj trafila a tiez nad tym uvazujem.lebo ked clovek viac raz nepochopi ze mam jej ''zivot ''ubija je zle.
a ta zena NIC NEROBI.

autor
9. jún 2024

@lindous ze ma jej zjvot....

gab1sol
9. jún 2024

Tak je to jej život, rozpráva ti o tom, čo zažíva, z čoho sa teší, čo robí… A tebe môže byť jedno, či si na to zarobila sama, alebo ju živí jej muž. Či ako si predstavuješ rozhovory s ňou? Aká téma pre teba by bola striedmejšia? O počasí?

rozculena
9. jún 2024

ja takéto kamarátky nemám,a keby hej,tak jej nebudem závidieť,ani ma nebude otravovať,lebo je to kamarátka,

autor
9. jún 2024

@gab1sol boze ziadne pochopenie?

autor
9. jún 2024

@rozculena aha ok takze ju asi cut off

autor
9. jún 2024

@gab1sol trafena hus zagagala alias vrana k vrane

anjelicek26
9. jún 2024

Ako píšu kocky vyššie, keby mi kamoška stále nakladá, aký má ťažký život, len by ma to ťahalo dole.. občas jasne človek rad pomôže poradí,ale stále dokola.. a dávať si pozor na to nenapísal nič zo svojho života, aby sa jej to náhodou nedotklo,lebo ona to nemá (???). Ja mam kamosky a rodinu na to, aby sme si hovorili vsetko a preberali vsetko bez vynimky.. Možno si proste len nesadnete životným nastavením a potrebujete jedna od druhej pauzu...ja osobne nemám negatívnych ľudí vo svojom živote rada, vysáva mi to energiu...a ci ju živí manžel je tiež len a len ich rozhodnutie.. Im to tak vyhovuje, asi vedia prečo to tak majú.. bola by si radšej,keby je nešťastná, manžel ju opustí, finančný bankrot a Boh vie co ešte? Fakt nerozumiem,co chceš dosiahnuť. Ona sa kvôli tebe meniť nebude a ty kvôli nej tiež nie. Možno zmeniť lekára,lieky, pracu, prístup k životu.. lebo ty si sebe problémom a nie ona..

gab1sol
9. jún 2024

Aká trafená hus? Aké pochopenie? Má prestať žiť, aby si ty z toho nemala depresie? Tak s ňou preruš kontakty? Na čo si s ňou píšeš? A pritom si ani neodpovedala na otázku, o čom by mali byť vaše rozhovory… Normálne jej napíš, že už ťa nebaví a nezaujíma ťa, čo má, kam chodí a že už ti nemá písať. Úprimne, neviem, čo sa ti stalo, ale ide z teba taká negativita a mám pocit, že teba zdeptá aj to, že svieti slnko a ľudia majú pekný deň.

micicka
9. jún 2024

Vies co, ja si nemyslim, ze zavidis. Ona sa potrebuje vychvalovat. Ale preco to robi, tazko povedat. Mozno ten jej zivot nie je az taky super ako to ona prezentuje. Mozno to sama vie, ze to nie je dobre a potrebuje sama seba presvedcit o opaku. A robi to takymto sposobom.
Ak si kamoske uz naznacila, ze ti to nerobi dobre a ona to nechape, tak asi nie je ta prava a spravna kamoska. Treba si najst taku, s ktorou sa budes citit dobre.

gab1sol
9. jún 2024

@anjelicek26 vidím, že tam obe vidíme negativitu a vysávanie energie…

autor
9. jún 2024

@gab1sol joj boze zena . stastna

autor
9. jún 2024

@gab1sol ty sio jedna z tych si v zivote sa neobracala vsade okrem postele, co si nepochopila?

gab1sol
9. jún 2024

Prosím?

autor
9. jún 2024

@gab1sol ano staclo napisat prerus kontakt.

gab1sol
9. jún 2024

Vidíš a predsa musíš kydať na kamarátku a prskať tu zlč… A písať, že sa obraciam len v posteli.

mamina7070
9. jún 2024

fuu ty mi skor prides taky energeticko negativny upir restan si s nou pisat uvidis potesi sa
v podstate jej len zavidis ze nemusi pracovat a uziva si

u2jana
9. jún 2024

Pozri, ľudom chýba empatia. Tu ti hneď všetci povedia, že problémom je to, že ty závidíš, ale to, že sú niektorí ľudia necitlivé hoviadka, si málo kto prizná.

Minule kolega v práci oslavoval narodeniny, 49rokov, jeden mladý kolega tam dookola riešil, jeho vek a aký je už starý. Tak som to už nevydržala a hovorím mu, prosím ťa, keď vidíš, že je mu je to nepríjemné, tak to tu neopakuj ako papagaj... pozeral na mňa ako teľa. že veď je to pravda ... proste niektorým nedopína, že ich kecy, môžu byť nepríjemné.

A tiež jedna bývala kolegyňa, bola v tomto uplná kráľovná.
Mala som ťažké obdobie a ona mi vraví, že ty teda nevyzeráš dobre, reku ok. Zle som spala, mám nejaké problémy a ona na to, ale ja som spala veľmi dobre :D :D :D

Tak ako, nebudem rozprávať známej, čo nemôžu mať deti, že hellou, čo na tom neviete, nám sa na prvý šup podarili.

Ak je to dobrá kamoška, tak jej to narovinu povedz a ak je to len známa, tak obmedz komunikáciu a je.

@babulkomale nie, nemusíš klamať, ale trocha taktu a menej chválenia nezaškodí.

autor
9. jún 2024

@u2jana mas pravdu asi nereagovat uplne

simca06022011
9. jún 2024

Teba ubíja tvoj život a nie jej. Ona ma svoj, ty svoj. Nájdi si kamošku co ma zly osud, budete si len depky riešiť v konverzácii. Je úplne jedno co ona robi/nerobí a co ma a nema...

@u2jana neviem ci je to len empatia. Ja mam okolo seba pár ľudí, co si fakt myslia, že týmto pozitívnym slnieckovym prístupom strašne pomáhajú. A človek zabudne na svoje trápenie keď budu rozprávať napr o tom ako sa dobre vyspali atď:D lebo ta energia asi rpeskoci na druhého.... nebrala by som.ich ako zlých. Proste sú takí. Nemusia takétoblbosti brat ako.chvalenie. kamoške nemôžeš povedať kde si bola na dovolenke? To je už trošku divne ;)

autor
9. jún 2024

@simca06022011 jasne asi si zjavne nepochopila. God Bles, takym zenam ako ty.

mk1111111111
9. jún 2024

Si nestastna a ubija Ta, ze je kamaratka stastna. Len, co cakas, ze ma ona urobit? Ma Ta klamat, ze sa nema dobre, alebo len pocuvat Tvoje staznosti? Nemozes ocakavat, ze ona bude stale butlaba vrba, to jej nic neprinesie, na co by jej bolo take kamaratsvo? Ja som take zazila a este som sa mala citit vinovata, ze sa mam lepsie, hoci som sa ju snazila vo vsetkom podporit, bola som ochotna jej vo vsetkom pomoct a aj tak som bola stale za zlu.
Ako chces Ty, aby Ta vypocula, tak aj ona chce to iste, o tom je kamaratstvo. Bud jej dopraj taky zivot ako ma, alebo ju vymaz zo svojho zivota. Myslim, ze jedine riesenie pre vas obe je, prerusit kontakt. Najdi si inu kamosku, ktora tiez nie je stastna a budete mat o com tliachat donekonecna, to Ti nebude vadit, to nemyslim v zlom. AMozno Ti nova kamaratka prinesie do zivota, to co hladas, budete mat rovnake smutne zivoty, tak sa vzajomne podporite a ano jedna nebute musiet druhej zavidiet.

beloved
9. jún 2024

Modry konik je hotova studnica empatie a pochopenia 😔

Autorka, ja sa viem vcitit do tvojich pocitov, uplne chapem, ze vobec nejde o to, ze by si jej to nezelala. Mozu ti tu milionkrat napisat, ze si strojcom svojho zivota a stastia, len zial, nie vsetci mame zhora nadeleny krasny a pohodovy zivot. Su ludia, co sa snazia cely zivot, makaju na sebe, na svojom stasti a aj tak to proste nejde.

beloved
9. jún 2024

Baby, vobec ste podla mna nepochopili, ako to autorka mysli. Skuste si predstavit, ze ste na dne a niekto vas bude pravidelne zasobovat svojim stastnym zivotom.
A nebude to o tom, ze tomu cloveku nedoprajete, ale niekedy to naozaj na toho cloveka moze posobit ako klinec do rakvy.

mk1111111111
9. jún 2024

@beloved to je pravda, ale nemoze sa hnevat na niekoho, kto sa nema zle.my sme ju pochopili. Moze s noulen prerusit kontakt, ak jej nevyhovuje, ze nezije horsi zivot, ako ona sama. Nimto ju nenuti kamaratit sa s nou, ani ta kamaratka. Ja doprajem kazdemu, zivot je kratky, nech si uzije, kolko sa len da a co najlepsie.

beloved
9. jún 2024

@mk1111111111 Ja ale nemam pocit, ze sa autorka hneva, skor ju do udupava psychicky. Ja keby som mala kamaratku, o ktorej by som vedela, ze je na tom ako autorka, empaticky by som ju nedrazdila a nepredhadzovala jej, ako sa ja mam uzasne, ked viem, ze ona sa trapi.

mk1111111111
9. jún 2024

@beloved asi si nemala taku kamaratku, potom by si pochopila. Ak chces brat, musis aj davat, o tom je kamaratstvo. Autorka pise svoj pohlad, ale, nevieme, ci z druhej strany kamaratka ju nevypocuje, asi aj vypocuje, ale autorka na oplatku nechce pocuvat, ako sa ma ona. Zazila som, viem