icon

Prečo kamarátka ignoruje moju neľahkú situáciu?

9. jún 2024

ahojte

preco ma stale kamaratka potrebu pisat o tom , kde chodia na letne dovolenky a welness , ake maju honosne oslavy ci dary na Vianoce?

Pritom vie , ze mam velmi velmi malu rodinu, lebo umreli. a chudobnejsiu a ze si toto cele nemozem dovolit?

Pritom som jej naznacila ze mne uz vacsina rodiny nezije a ta co ostala , nema peniaze a stale ma potrebu mi pisat o sebe?

Ona sa neciti blbo?

Ja doprajem, ano kazdy nech ma, ale kurnik, empatia je zabudnuty pojem?

potom mam samozrejme depresie z mojho zivota :(

beloved
9. jún 2024

@mk1111111111 Ak si ju ta jej kamaratka vypocuje, tak potom urcite velmi dobre vie, cim si prechadza a o to je to pre mna nepochopitelnejsie.

mk1111111111
9. jún 2024

@beloved tazko Ti to vysvetlim, ked si to nezazila

beloved
9. jún 2024

@mk1111111111 Preco, ked sa ocakava od autorky, ze bude mat pochopenie pre kamaratku, neplati to aj opacne? A naozaj nemam pocit z autorky, ze by kamaratke nedopriala, netesila sa s nou.

mk1111111111
9. jún 2024

@beloved tak si precitaj, ako jej vsetko na kamaratke
vadi, nikde sa nezmienila, ze by ju nevypocula. Jej proste vadi, ze sa ma dobre a nemusi pracovat.

januska12323
9. jún 2024

Ty len závidíš ako sa má dobre. Nájdi si chudobnú kamošku a budeš spokojná.

zuzanna33
9. jún 2024

Praj a bude ti dopriate nič neber ako útok a osobne...Ak ťa berie ako kamarátku treba ju vypočuť ak sa len chváli a nedáva tebe priestor na konverzáciu, pochopenie nemôžeš ju brat ako kamarátku.Vsetko z úsmevom

viestta
9. jún 2024

Uz druhy krat si pripomenula, ze ta zena nic nerobi. Nehnevaj sa na mna ale preco ta to tak zerie, ze ona sa ma dobre napriek tomu ze nerobi? Ano, mozno mala viac stastia, mozno sa na tom aby sa mala lepsie nadrela a teraz si uziva, ale je celkom mozne, ze za tym pozlatkom, ktore verejne prezentuje je jedna nestastna zena, ktora to doma nema vobec ruzove. Pretoze, nie je vsetko zlato co sa blisti.
Myslism si, ze je najvyssi cas aby si sa zdvihla a zacala bojovat za seba, za svoje stastie a za svoj lepsi zivot. Pretoze tvoje stastie a uspech drzis vo svojich rukach. Ano, clovek moze aj padnut, moze sa citit mizerne, moze sa aj lutovat, ale raz by mal vstat, zdvihnut hlavu, pozbierat svoje sily a ist dalej, nie ostat lezat.

mamina7070
9. jún 2024

pozri ak mas s nou problem tak si s nou prestan pisat ty ju nezmenis a v podstate to ani neni tvojou ulohou a najdi si kamosku s ktoru budes zdielat svoje nazeranie na svet

ja osobne neriesim taketo veci rada si vypocujem inspirujem sa radsej mam chvalenie sa ako negativizmus ale kazdy to moze mat inak

zmrzlinka2021
9. jún 2024

@beloved bola som na dne, ale vždy som mala radosť, keď iným sa darilo. Ak človek nie je spokojný s malom, neprináleží mu mať viac.
Teší ma, ak sa ľuďom daru, zehnam im. Autorka tejto témy je typický energetický upír. Ak preruší kontakt s kamoškou, bude to pre jej kamošku len dobre. Takých ľudí treba odstrihavat. Oni chcú ťahať človeka dole, nenávidia ich radosť, pokoj.

babulkomale
9. jún 2024

@u2jana nemyslim si, ze ked niekto povie kde bol a co zazil, ze sa nevyhnutne chvali.
Chvalenie je ked je to povysenecky ton hlasu, vypocitavanie co kolko stalo a podobne. Ale odpovedat kamoske, kde sme boli a co sme zazili, za chvalenie nepovazujem.

slovenka753
9. jún 2024

@beloved no ja ten pocit mam. podla mna jej vyslovene zavidi.

aj ja som mala kamosky ktore uz tretie dieta cakaju a nam sa prve nedari. prosoto mi stretavanie s nimi nerobilo dobre tak som prerusila kontakt. co je na tom ?

autor
9. jún 2024

@beloved vela x spom ju prosila, a stale dokola. no nic asi naozaj nereagovat uz aj ked mi luto ale tak co uz. niektori ludia si na inych asi honia ego.

autor
9. jún 2024

@mamina7070 mas pravdu.

beloved
9. jún 2024

@slovenka753 Nie je na tom nic zle, spravila si to tak, ako si to citila, uplne ta chapem. Len ked tu tieto svoje pocity opisala autorka, tak to uz je asi nieco ine... a je to podla mna rovnako pochopitelne, ako to, co popisujes ty,

autor
9. jún 2024

@beloved som rada ze aspon niekto ma chape.

culienka
9. jún 2024

Pre mňa je toto úroveň ako chváliť sa bezdomovcovi, ze ja mam krásny panelákový byt 🤣🤣🤣. Proste neakceptovateľné. Každá ste evidentne v inom štádiu života. Možno o rok dva by ti to nevadilo keď by ti o dovolenkách vypisovala. Teraz ti to vadí aj si jej to povedala ona žiadna empatia. Kamarátka by si mala nájsť iné ktorým by toto vypisovala, také co sa majú ešte lepšie a vôbec by ich to nezaujímalo. Takým nech sa chváli a nech si vypisujú kde boli. Neviem prečo to píše tebe. Vsak ty jej nemas k tomu co povedat. To je tiež istá forma odciciavania energie. 🤣

aandrea9
9. jún 2024

@veklipo nemusí závidieť. Tiež mám takú kolegyňu, co asi este nebola tusim iba v psikovej prdelke a polovica zemegule o tom musi vedieť. Ja si len pomyslím nech si chodí pre mňa aj do tramtarie, mam iné priority v živote.

eliska13
9. jún 2024

Odstrihnúť ju úplne

tamitamitami
9. jún 2024

Každá prežívate niečo úplne iné....
Nie je nič zlé na tom že sa má dobre a "chce sa pochváliť". Keď sa jej spýtaš ako sa má a čo má nové tak čo ti má napísať? Jasne že sa pochváli a napíše čo zažila.
Je smutné čo sa ti stalo ale kamarátka za to nemôže. Jasne že ako dobrá kamarátka by ťa mala podporiť a mať troška empatie.

Mne napríklad extrémne vadí keď sa druhá strana len non-stop sťažuje. Mám teraz takú kamarátku a všetko čo napíše je len negatívne. Ja si rada vypočujem, rada podporím a ešte radšej pomôžem.
Ja sa mám dobre, vždy keď sa spýta sa sňou podelím o to ako žijem. Ak by mi napísala že jej to vadí a musíme riešiť iba jej negatívny život tak by sme asi kamarátky neboli.

svetlonos
9. jún 2024

No mila autorka aby si ty mala drzost povedať tu cudzej zene, ze sa otáča iba v posteli, to potvrdzuje akurát tvoju závisť a zatrpknutost. A to bez ohľadu na tvoju kamaratku.
Aj ja sim bola v zivote nestastna aj nasrana! Mne sa diali zle veci a to som bola pubertacka a nemohla som zmeniť nič! Aj neskor sa mi par veci posrali, napríklad som ostala sama na hypo a mesacne mi ostávalo 35e. Sikany v praci atd, tiez ma kamaratka upratala, keď už som moc frflala. A som rada. Ja som ale svoje nastavenie zmenila a napriek tomu dom priala aj kamarátkam, ktoré mali v 27 rokoch vlastný byt, na ktorý si zarobili. A rovnako by som priala aj kamoske, ktorej by kľúče od domu a auta dal muz ci roducia - teda by preto nespravila nič! Mňa len mrzelo, ze si to dovoliť nemôžem. Opustila som komfortnú zónu a odisla z SK, 2x. To ze si smutná koli úmrtia chápem, skôr ma zráža tvoja závisť, že kamoska nič nerobí a všetko má. No a čo? Co je na tom zle? Ja dúfam, že ma aj dobrého muza k tomu ako bonus.
Ci by si bola rafsej, ak by pisala: keby niet môjho muža mam 💩 ale vďaka jeho peniazom som bola minule na Bahamách. Ešte že ho mám, inak si to nezasluzim, lebo nič nerobím.
Véd pokial fakt maju fajn vtah, tak ma pekný život a chce sa s tebou potešiť. Ona možno áno nevie o com sa s tebou inak baviť, ci by mala len nadávať ako ti je zle a ona ma vycitky svedomia, lebo jej je sveta zit?
Zamysli sa aj nad sebou trochu s nadhľadom a uvedomiť si, že ozaj aj ty sa nechovas najlepšie.
Mne pokiaľ niekto nevyhovuje, prerušil alebo vrlmi obmedziť kontakt. Nemienim osoby, to je nereálne.
Véd jej povedz priamo, ze si nasrata na ceky svet a nedokážeš uniesť jej šťastie!
Vies, mam úžasnú kamaratku, je mi ako rodina. Ja mam najväčšie problémy s detmi, ze sme vsetcia naraz chorí, su male ešte. Mne je až blbe sa jej postačovať s tým, lebo jej starosti s detmi sa s mojimi nedajú ani okrajovo porovnávať.
Ona nie je vztahovacna, je veľmi empaticka aj tak som jej nechcela hovorit nič, čo by sa jej mohlo dotknúť.
A poviem ti, bolo to ťažké voliť slová. A ona pritom nikdy nič nepovedala, bola vždy mila a tesila sa so mnou, keď maly začal chodiť. Ja dúfam u jej maleho v zázrak, aby chodit začal. A nikdy mi nepovedala aby som jej deti ani nespominala.
Pre vlastný lepší život by si mala zmeniť pohľad na život. Prajem veľa šťastia.

sense
9. jún 2024

Keď je to kamarátka tak jej nenaznacuj ale povedz rovno Jana je fajn ze máš toľko zážitkov a aj ti to prajem, ale nerobí mi dobre to počúvať kde všade si bola a kam sa. Chystas nakoľko ja si to nemôžem dovoliť

mantilka
9. jún 2024

Vyzerá, že nie ste kompatibilné. Ona žije úplne iný život ako ty. Absolútne nemá s tebou súcit. Odstrihni sa. Keby ťa poriadne počúvala a vcitila sa do tvojho terajšieho života nevykreslievala by ti svoj život doruzova. Ale nemyslí si, že sa prechádza v ružovej záhrade. Možno teraz si v búrke a je to naozaj ťažko, ale aj ona má svoje problémy ale úprimne ti o nich nepovie. Hľadaj spriaznenú dušu a nepočúvaj ju. Normálny človek keď vidí niekoho zraneného nebude rozprávať ako si užíva a život je pre neho gombicka. Opýtala sa ťa niekedy ako ti môže pomôcť? Lebo v núdzi nájdeš priateľa....sa hovorí. Tam sa každý vyfarbil.

bororka
9. jún 2024

Mojej kamarátke zomrela mamina. V danú chvíľu ani ďalšie roky po, človek nevie ako správne reagovať. My sme ju len podporovali a kde tu zopakovali, že sme tu pre ňu, keby čokoľvek, kedykoľvek. Kedykoľvek som si spomenula večer, poslala som jej len ❤️ aby vedela, zetna ňu myslím.
Píšeš, že ťa stretlo viac zlých vecí v minulom roku a ona rozpráva pre teba o nezmyselných veciach.
Konala by som rovnako ako ty a povedala jej, že momentálne ma to úprimne nezaujíma. Že riešim pre mňa vážnejšie témy ako dovolenka. Pokiaľ by to nerešpektovala, prestala by som s ňou komunikovať.
Drž sa a posielam objatie ❤️

subartic
9. jún 2024

Z druhej strany , moja bývalá kamarátka zostala sama s dvoma deťmi , manžel od nej odišiel , prestal platiť výživné , mama jej zomrela , jednoducho bolo toho na ňu veľa. Vypočula som , keď bolo treba nakúpila potraviny , chodila ku mne na návštevu . Raz mala prísť aj s deťmi , skúšala som recept na nový koláč kde išli celkom drahé veci a vyšiel mi , nachystala som chlebíčky , obloženú misu , pitie deťom a nejaké sladkosti , skrátka pekný deň . Večer som dostala takú sms že mi prišlo normálne nevoľno , že ako sa nad ňou vyvyšujem že chcem byť za peknú pred jej deťmi , že či sa nehanbím takto vypekať keď ona nemá čo do úst - jej deti zjedli skoro celý koláč - ešte si ich aj kupujem drahými čokoládami - milka , nič extra a že ona vo svojom živote takých ľudí nepotrebuje čo sa takto k nej správajú a vy vyvyšujú sa nad ňou .. A zablokovala ma všade. Udialo sa to asi pred 6 rokmi , ani neviem čo je s ňou , ale popravde mi odľahlo , lebo som neustále bola atakovaná negativizmom a slovnými hrátkami čo ja môžem vedieť o živote , však uvidím keď ma ten môj opustí , nerozumiem chudobným ľudom . Mala som aj ja ťažké obdobie , nasledoval pád aj u mňa ale teda nikdy som nezažila také niečo že by som závidela kolegovi ktorému sa darilo , alebo niekomu z kamarátov písala aby sa mi nechválil dovolenkami typu Kanárske ostrovy , Madeira, Malorka atď.
Autorka ak ťa to frustruje , preruš kontakty a nájdi si niekoho iného . Myslím že aj kamarátke odľahne, každá ste niekde inde.

inuska1155
10. jún 2024

Ako ťa to môže ranit? Prepáč ty si asi chorá ja mám akože dosť mám pocit že jej závidíš

u2jana
10. jún 2024

@babulkomale ano, ked to povies kamoske z rovnakej bubliny ako si ty, je to v poriadku.
Ale nebudem predsa rozpravat o exotickych dovolenkach, niekomu, kto je rad, ze prezije od vyplaty fo vyplaty.

empatia je schopnost vnimat cudzie pocity tak, ked vidim, ze moje kecy nie su niekomu prijemne, tak mu to predsa nebudem rozpravat.

smilingwoman
10. jún 2024

Necitala som celu diskusiu. Ale niektorí ľudia majú tendenciu sa pochváliť istými vecami možno vtedy ak naozaj nie sú šťastní a potrebujú prekryť akoby aj sami pred sebou niektoré veci. Ak ti to prekáža a nerešpektuje ze sa chceš baviť o inom tak asi nemá zmysel udržiavať kontakt, ak ta to depta.

zmrzlinka2021
10. jún 2024

@u2jana Problem nie je podla mna rozne socialne vrstvy. Problemom je skor zakomplexovanost cloveka, ktory zavidi.
Ja by som to neskryvala za empatiu, pretoze empatia je o niecom inom ako o hre na niekoho ineho, kym nie som, lebo ten druhy bude mat z toho mindraky. Kamaratka autorky tejto temy predsa nic zle nerobi, len zije svoj zivot a zdiela ho, co kamaratky robia. Kazdy clovek si prechadza vselicim a zahlcovat druhu stranu len trapeniami - no na to su psychologovia. A autorka tejto temy hlada skor terapiu, nie kamosku na obdobnej urovni chapania.
To co hovoris ty znamena, ze ak mam kamosku, co sa rozvadza, nepoviem nic pekneho na mojho muza. Ak nema na dovolenku, ja jej svoju zatajujem. Ak robí prácu, ktorá ju frustruje, ani jej nespomeniem, ze som postupila v tej mojej...

Ja chápem, co tým myslís - dievčatá "starnú", kazdá sa vyvíja inam, jedna rastie, druhá nie, lenze tu problem je u autorky temy, ze ona svoju kamaratku nema rada. Jej kamaratke sa dari, a to je pre nu problem. Ona potrebuje za kamosku idealne "chuderu", ktora ma "na prd" zivot.

anjelicek26
10. jún 2024

Celkovo keby mam selektovat pre kamošky, co im môžem nemôžem povedat, aby to nevnimali negatívne 🫣A predstaviť si byť dva tyzdne na dovolenke,prijst opalena, oddýchnuta, kamoška sa ta spýtať,že no ako sa máš, kde ste boli, pekne si opálená? To jej budeš klamať, aaa to len zemiaky sme sadili na roli🫣Lebo aby náhodou neriesila,ze ona na dovolenku nepôjde? Davat si pozor na socialnych sietach, nech nevidi ziadne fotky, žiadne statusy.. Fakt rozmýšľam,ako chceš,aby toto fungovalo...bolo by to fakt lepsie,keby ti klame, alebo ti nič nepovie? To budete super kamoška teda, keď nie o rodine,ked nie o voľnom čase, ale už len o počasí a problémoch...

simca06022011
10. jún 2024

@anjelicek26 presne... nezmyselne poziadavky uz maju ludia po kazdej stranke...