icon

Prečo môj snúbenec váha s dochádzaním do práce?

10. sep 2025

Mám dlhoročného priateľa, sme aj zasnúbení, rozmýšľame o svadbe. Ja sa snažím myslieť dopredu a už som pozerala nehnuteľnosti, resp. pozemky lebo on sa vyjadril, že by staval dom po svadbe. Zatiaľ sa však k ničomu nemá, tým myslím, že ani nepozerá, nerobí si prehľad v realitách, či ho niečo zaujme. Proste akoby to len spomenul ale to je tak všetko. Obaja máme po 30- tke takže je na mieste aby to trochu začal riešiť a neostal len pri rečiach. Ja mám svoj dvojizbový byt, on je zatiaľ u rodičov. Navrhla som mu kúpiť pozemok, ktorý je podľa mňa v dobrej lokalite za dobrú cenu. Hneď to zamietol s tým, že on nebude tak dlho dochádzať do práce. Vychádzalo by to časovo len o 10- 12 minút dlhšie ako z môjho bytu, v ktorom by sme po svadbe bývali. Celkovo by mu tá cesta ráno autom trvala 25- 30 minút max. Cez dediny a mesto. Poobede takisto. Pracuje len pon- štv. Zdá sa vám to veľa? Lebo mne v pohode a príde mi to len ako výhovorka, prečo to nebude ani riešiť. On nepríde s ničím.

Strana
z3
danica2711
10. sep 2025
@natalyya

@anonym_312415 poznam ludi, co cestuju do roboty aj viac ako hodinu. Ja by som to nedala. Aj 40-50 minut by bolo vela. Keby som velmi musela, tak zniesla by som do pol hodiny, viac urcite nie

@natalyya ani keby to bola tvoja vysnená a skvele platená práca?

niki35
10. sep 2025

@anonym_autor podľa mňa sa trošku vyhovára ale.. nevidíme mu do hlavy takže sú to len naše domnienky ktoré si vytvárame z toho čo tu čítame 🙂

Ja cestujem do práce 45 minút tam a 45 späť. Už som cestovala aj 2 hodiny keď bola zápcha na obchvate . Pracujem v KE. Našťastie sa to nestáva sa tak často lenže ja mám cca 8-9 dní kedy musím cestovať do práce a zvyšok home office takže dá sa to prekusit a ten home office za to stojí.

Inak mi 30 minút vôbec nepríde veľa cestovať autom :D to je nič. Ale to možno aj preto hovorím lebo som zvyknutá cestovať dlhšie 🧐🤔

Podľa mňa sa vyhovára :D

natalyya
10. sep 2025
@danica2711

@natalyya ani keby to bola tvoja vysnená a skvele platená práca?

@danica2711 prestahovala by som sa blizsie

natalyya
10. sep 2025

@anonym_autor nehovorim samozrejme, ze ho mas hned opustit, lebo ma 30 a este byva u rodicov. Ako tu niektore poradili.
To ze ma 30 a byva u rodicov, neznamena, ze je neschopny samostatneho zivota. Poznam jedneho, ktory do 35ky byval u rodicov. Ale nie ze ich vyciciaval, normalne prispieval, nezneuzival ich. Ked mal 35, nasiel si vaznu znamost, kupil si vlastny dom, po case tam zacala byvat aj jeho priatelka, o dalsi rok sa zobrali. Po troch rokoch maju dieta. Nie je to ziadny mamlas, ktory bez mamky sa nevie ani pohnut.

zltalienka
10. sep 2025

@anonym_autor nuz ked sa on vyjadril, ze by chcel stavat dom po svadbe, tak ho nechaj, nech svoje SLOVÁ premeni na SKUTKY. Nechapem naco si Ty hladala pozemok a vyberala za neho?
Ze sa nema k cinu? A to chces chlapa cely zivot nutit "k cinu"? Ked sa nebude vediet "vymacknut" tak nebude mat dom...a mozno ani manzelku...

danica2711
11. sep 2025
@natalyya

@danica2711 prestahovala by som sa blizsie

@natalyya výborný nápad. Takže predáš dom a kúpiš si iný (čo nie je zas tak celkom jednoduché z mnohých aspektov), vyženieš muža a deti z prostredia, v ktorom majú deti blízko školu, muž robotu, všetci kamarátov, len aby si ty nemusela hnúť zadkom a dochádzať do roboty trochu ďalej. A ako som už písala vyššie, keď napr. tvoja firma zmení sídlo, zas sa budeš sťahovať za ňou, len aby si nemusela hnúť zadkom? Trápne, ale typicky slovensky neflexibilné, u nás je mobilita za prácou veľmi nízka (a tu sa ani nedá hovoriť o mobilite, len o lenivosti a neprispôsobivosti)

Strana
z3